Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο στη Ζάκυνθο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένταση για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.

Ένταση σημειώθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, στη συζήτηση για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, όταν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων ζήτησαν εξηγήσεις για τον χώρο δίπλα στο αεροδρόμιο που βρίσκεται η κοινότητά τους, όπου ο δήμος θέλει να λειτουργήσει εκεί τη μονάδα διαχείρισης.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις απειλήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ από όλες τις πλευρές ακούστηκαν φωνές για ελλείψεις στο σχέδιο που παρουσιάστηκε από το μελετητή Γιάννη Φραντζή και τον διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Θεόδωρο Κάρδαρη.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τον λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στο σχέδιο για τα απορρίμματα που προωθεί η δημοτική Αρχή.

Ο εισηγητής Γ. Φραντζής περιέγραψε αναλυτικά τι προβλέπει το τοπικό σχέδιο και έδωσε στοιχεία για τον όγκο των σκουπιδιών. «Η φιλοσοφία έχει αλλάξει τους στόχους που πρέπει να τίθενται. Κάνουμε καταγραφή των ποσοτήτων, βλέπουμε τα ειδικά θέματα κάθε περιοχής, κοστολογούμε τις δράσεις. Στη Ζάκυνθο παράγονται 27.000 τόνοι απορρίμματα» επισήμανε και ζήτησε να αυξηθούν τα ανακυκλώσιμα.

Πηγή χρηματοδότησης, ανέφερε, είναι το νέο ΕΣΠΑ αλλά διανύουμε τον 3ο χρόνο κι ακόμα δεν έχει απορροφηθεί τίποτα από τα κονδύλια. Ο κ. Φραντζής πρόσθεσε πως στο ΧΥΤΥ θα πρέπει να πηγαίνει το πολύ των 30% των σκουπιδιών και από τα ανακυκλώσιμα να γίνεται το 65% διαλογή στην πηγή, ενώ για τα σκουπίδια της κουζίνας είπε ότι πρέπει να ανακτώνται στην πηγή. Στη Ζάκυνθο θα δημιουργηθούν 4 πράσινα σημεία και εκεί θα γίνουν νησίδες και θα μπουν κάδοι ανακύκλωσης. Οι δράσεις αυτές αποτιμώνται σε 20 εκατ. ευρώ συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.