Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

«Πληρώνω λογαριασμούς πουλώντας τα φορεμένα εσώρουχά μου»


Μια ωμή εξομολόγηση για... εναλλακτικά έσοδα.

Η δημοσιογράφος της New York Post, Jane Ridley άνοιξε το κασετοφωνάκι της προκειμένου να καταγράψει την ιστορία μιας γυναίκας που, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος «πληρώνει τους λογαριασμούς της πουλώντας τα φορεμένα εσώρουχά της».

Ιδού τι είπε:

«Φορώντας το ίδιο εσώρουχο για 48 ώρες-κατά τη διάρκεια των οποίων έτρεξα 3 μίλια μέσα στη ζέστη-ανακουφίζομαι που επιτέλους θα το βγάλω. Αλλά δεν θα το βάλω στο καλάθι με τα άπλυτα. Τα ροζ εσώρουχα, προορίζονται για σπουδαία πράγματα: ένα ταξίδι στο Κολοράντο, όπου κάποιος κύριος θα τα κάνει ό,τι τον ευχαριστεί. Πουλάω τα φορεμένα μου εσώρουχα σε αγοραστές σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλεις λεφτά. Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015, όταν κατέστρεψα τον ώμο μου βοηθώντας έναν φίλο να μετακομίσει. Αναγκάστηκα να παρατήσω τη δουλειά μου ως σερβιτόρα (στο Cheesecake Factory και στο California Pizza Kitchen), γιατί δε μπορούσα να κρατήσω ξανά το δίσκο. Μια συνάδελφός μου, μου εμπιστεύτηκε ότι περιστασιακά πουλούσε τα εσώρουχά της για μερικά έξτρα χρήματα. Μου κίνησε την περιέργεια.

Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το pantydeal.com… Πληρώνω 19 δολάρια το μήνα για να παραμείνω μέλος. Το πρώτο μου deal, ήταν σαν όνειρο. Ένας τύπος, μου έστειλε μήνυμα για ένα ζευγάρι εσώρουχων που είδε στη σελίδα μου. Μου ζήτησε να τα φορέσω για 24 ώρες και να μην αυτοϊκανοποιηθώ (οι περισσότεροι θέλουν να το κάνεις αυτό). Μου είπε ότι θα με πλήρωνε μέσω PayPal μέσα στα επόμενα 20 λεπτά πριν εγώ του τα στείλω μέσα σε φάκελο. Όσο περισσότερες πληροφορίες μοιράζεσαι, τόσο πιο δημοφιλή γίνονται τα προϊόντα σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να δείξω το πρόσωπό μου… Στέλνω μια ψηφιακή φωτογραφία μου στους πελάτες, από τη μέση και κάτω, φορώντας τα εσώρουχα που αγοράζουν. Βγάζω περίπου 60 δολάρια την εβδομάδα… Δεν έχω σχέση, αλλά αν είχα αγόρι, θα του έλεγα για τη δουλειά που κάνω…».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέμβαση στον εγκέφαλο μετά από φάουλ


Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή του τη διεκδίκηση μιας μπαλιάς ο Μπάστιαν Λερχ. Ο 19χρονος τερματοφύλακας της Φιρτ ΙΙ έκανε έξοδο για να σταματήσει τον Στέφαν Άλσινγκερ στον αγώνα με την Μπούχμπαχ για την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Το πόδι του 26χρονου άσου βρήκε τον άτυχο γκολκίπερ στο κεφάλι κι εκείνος έπεσε ξερός στο χορτάρι.

Κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείου, διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο από νευροχειρουργό. Οι πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν πως διέφυγε τον κίνδυνο και θα αναρρώσει πλήρως.

Όσο για τον «δράστη»; Τιμωρήθηκε απλώς με κίτρινη κάρτα, ενώ ο αθλητικός διευθυντής της Φιρτ ΙΙ δήλωσε πως θα εξεταστεί το οπτικό υλικό από τον αγώνα για να διαπιστωθεί αν θα γίνει μήνυση στον ποδοσφαιριστή.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τείχος και ιερό στην ανασκαφή της αρχαίας Φενεού


Η ανακάλυψη έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Aμφιπρόσωπο τείχος πλάτους 3,20 μ. αποκάλυψαν η συστηματική ανασκαφική έρευνα και οι εκτεταμένες εργασίες αποψίλωσης κατά το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα συνεργασίας «Αρχαία Φενεός», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα.

ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ

Το τείχος διατρέχει ολόκληρη τη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης σε συνολικό μήκος 230 μ. και σε μέγιστο σωζόμενο ύψος 4,50 μ. Η οχύρωση ενισχύεται με τέσσερις ημικυκλικούς πύργους, διαμέτρου 5,50 μ., όπως και έναν κάτοψης τριών τετάρτων του κύκλου, κυμαινόμενης διαμέτρου από 5,90 έως 6,00 μ. (Πύργοι Π1 – Π5).

Το τείχος φαίνεται πως ολοκληρώνει την πορεία του στο ανατολικό πέρας της βόρειας κλιτύος, διαμορφώνοντας πυλίδα. Στο δυτικότατο ορατό άκρο του βορείου σκέλους του τείχους, το διάσπαρτο οικοδομικό υλικό και τα λαξεύματα στο φυσικό βράχο, δεν αποτελούν επαρκή στοιχεία για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του. Μοναδική ένδειξη για την οχύρωση στις υπόλοιπες πλευρές της Ακρόπολης αποτελούν οι 150 περίπου παρασυρμένες λιθόπλινθοι, που καταγράφηκαν και χαρτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του ερευνητικού προγράμματος.

Το τείχος και οι πύργοι ακολουθούν συνδυασμό τραπεζοειδούς και πολυγωνικού συστήματος τειχοδομίας σε σειρές, με εξαίρεση μικρό μόνο τμήμα στην ανατολική απόληξη της κλιτύος, όπου έχει χτιστεί με βάση το κανονικό πολυγωνικό. Η στρωματογραφική ανάλυση των ανασκαφικών τομών και η έως τώρα μελέτη των κινητών ευρημάτων, κυρίως όμως ο εντοπισμός χάλκινου νομίσματος Σικυώνας σε στρώμα που διαταράχθηκε από την ανέγερση του τείχους, τοποθετούν με ασφάλεια την κατασκευή του μετά το 345 π.Χ.

Από την ανασκαφική έρευνα στο τμήμα της οχύρωσης που περικλείει το φυσικά διαμορφωμένο πλάτωμα του Αγίου Κωνσταντίνου προέκυψε ότι η κατασκευή της παραβίασε τμήμα εγκατάστασης της Μεσοελλαδικής περιόδου. Τα οικιστικά κατάλοιπα κατατάσσονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις (ΠΕ ΙΙΙ/ΜΕ Ι, ΜΕ ΙΙ και ΜΕ ΙΙI/ΥΕ Ι), καλύπτοντας ευρύ χρονολογικό φάσμα από τον 21ο έως τον 16ο αι. π.Χ. Επιπλέον, στις ίδιες ανασκαφικές τομές, κάτωθεν των μεσοελλαδικών καταλοίπων, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Φενεό ίχνη κατοίκησης και κατά τη Νεολιθική περίοδο.

Στο ανατολικό πλάτωμα του λόφου της Ακρόπολης ήρθε στο φως ιερό αφιερωμένο σε γυναικεία θεότητα, ορθογώνιας κάτοψης και εσωτερικών διαστάσεων 15,50 μ. Χ 4,00 μ., εντός του οποίου ανιχνεύθηκαν δύο οικοδομικές φάσεις, η πρωιμότερη στην αρχαϊκή και η υστερότερη στην κλασική εποχή. Κατά την τελευταία προστέθηκαν μονολιθική βάση λατρευτικού αγάλματος και πήλινη εσχάρα. Και οι δυο φάσεις απέδωσαν πληθώρα αναθημάτων, όπως καλής ποιότητας κεραμική (κοτύλες, σκύφοι, πυξίδες, λήκυθοι, κρατήρες και μικκύλα αγγεία), πήλινα ειδώλια γυναικείων μορφών και προτομές, χάλκινες φιάλες, χάλκινες και σιδερένιες περόνες, χάλκινες και οστέινες πόρπες, χάλκινα επίρραπτα κοσμήματα ενδυμάτων, γυάλινες και οστέινες ψήφους.

Η αρκαδική πόλη Φενεός τοποθετείται στα νοτιοδυτικά όρια της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε υψόμετρο 770 μ. περίπου. Τη διεύθυνση του προγράμματος είχαν οι καθηγητές Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Karl-Franzens του Graz της Αυστρίας Κωνσταντίνος Κίσσας, Προϊστάμενος της ΕΦ.Α.ΚΟΡ. και Peter Scherrer, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Παν/μίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 95χρονος Τούρκος γιόγκι και τα μυστικά μακροζωίας και καλού σεξ


Η ιστορία του έγινε viral στη γειτονική χώρα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με έναν 95χρονο γιόγκι, ο οποίος υποστηρίζει ότι βρήκε το μυστικό για μια μακρά, ενεργή σεξουαλική ζωή.

Η μανία με αυτόν τον άντρα, ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου όταν η δημοσιογράφος της daily Hürriyet, Ayşe Arman πήρε συνέντευξη από τον Kazım Gürbüz, έναν δάσκαλο της γιόγκα που γεννήθηκε στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, το 1920. Όπως αποκάλυψε, το μυστικό του για να κρατά το σώμα του ενεργό και ευέλικτο, είναι η κατανάλωση υπερ-τροφών, όπως το μέλι, οι ελιές, οι κόκκινες πιπεριές και τα φρέσκα φρούτα.

«Ο Μοχάμεντ Άλι κάποτε με είχε δει και είχε πει ότι ήμουν καλύτερος από εκείνον», λέει. Αρνούμενος να περιγράψει τον εαυτό του ως θαύμα, λέει ότι ο καθένας μπορεί να παραμείνει νέος. «Ο καθένας έχει τη δύναμη», τονίζει.

Η ζωή του εκκεντρικού φιλόσοφου της γιόγκα, περιλαμβάνει μια ρουτίνα από χαιρετισμούς του ήλιου, κάθε φορά πριν αρχίσει την κολύμβηση. «Μπορώ να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος από τον 28χρονο φωτογράφο σου. Για παράδειγμα, μπορεί να κρατήσει την ανάσα του για 4-5 λεπτά;», είπε απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο.

Τι συμβαίνει όμως με την σεξουαλική του ζωή; «Είμαι το ίδιο, όπως ήμουν στα 25 ή στα 30. Όταν είχα λεφτά, οι γυναίκες με λάτρευαν και παρασύρθηκα τόσο πολύ που ο Αλάχ με τιμώρησε», τονίζει αναφερόμενος σε ένα ατύχημα που είχε σε ηλικία 41 ετών. Η πλάτη του, από το ατύχημα, παρέλυσε και επανήλθε μετά από επίπονες προσπάθειες. «Ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα…», λέει.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βασιλιάς δε μένει πια εδώ


Ο Elvis Plesley άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Αυγούστου 1977. Ή μήπως όχι;

Elvis has left the building… Ο Βασιλιάς που λατρεύτηκε από εκατομμύρια πιστούς, «έφυγε» πριν από 38 χρόνια, στις 16 Αυγούστου του 1977-ή μήπως όχι όπως διατείνονται δεκάδες πιστοί θαυμαστές του Elvis Plesley, που σκίζουν τα ιμάτιά τους, ότι ο τραγουδιστής που ξεσήκωνε τα πλήθη, ζει και βασιλεύει.

Όπως και να’ χει, ο εμβληματικός Presley άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 42 ετών στη βίλα του Graceland σκορπώντας απέραντη θλίψη στους απανταχού θαυμαστές του, οι οποίοι τον ακούν με την ίδια μανία μέχρι και σήμερα.

Ως φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες του Alfred Wertheimer ο οποίος είχε την τύχη να περάσει δέκα μέρες με έναν νεαρό, άσημο τότε, τραγουδιστή, με το όνομα που αργότερα θα γινόταν θρύλος: Elvis Plesley. Ήταν 17 Μαρτίου του 1956, όταν ο 26χρονος τότε Wertheimer, γνώρισε τον όμορφο νεαρό από το Μέμφις των ΗΠΑ, προκειμένου να τραβήξει μερικές φωτογραφίες του…






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρκούδα τρύπωσε σε άνοιγμα πόρτας


Ήταν αρκετά μεγαλόσωμη για να χωρέσει από το πορτάκι της γάτας.

Δεν είναι πονηρές μόνο οι αλεπούδες, αλλά και οι αρκούδες. Όπως αυτή που τρύπωσε από το άνοιγμα για τη γάτα, σε πόρτα ορεινής κατοικίας στο Αϊντάχο των ΗΠΑ. Το μεγαλόσωμο ζώο, αφού άρχισε να περιφέρεται στον κήπο της οικίας, στη συνέχεια έχωσε τη μουσούδα του στο άνοιγα, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να τη φωτογραφίσει...

Ο Doug Harder είπε στο τηλεοπτικό κανάλι KREM ότι δεν ήταν η πρώτη του επαφή με ένα τέτοιο ζώο. Είπε ότι μια αρκούδα μαζί με τα δυο μικρά της, σκαρφάλωσαν, νωρίτερα φέτος, στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου προκειμένου να φάνε σπόρια για πουλιά. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, κατάφεραν και μπήκαν στο σπίτι καταναλώνοντας τα τρόφιμα που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Ευτυχώς ο Harder απουσίαζε τότε σε διακοπές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείτε να βρείτε τι συμβαίνει με αυτή τη γαμήλια φωτογραφία;


Οι δυο παράνυμφοι που έγιναν viral.

Με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με έναν ειδυλλιακό εναγκαλισμό δυο νεόνυμφων. Η νύφη δείχνει υπέροχη μέσα στο λευκό της φόρεμα και ο γαμπρός είναι όμορφος με το κοστούμι του. Αλλά όταν ρίξετε μια προσεκτική ματιά, θα δείτε κάτι ασυνήθιστο στο φόντο.

Η δύστυχη παράνυμφος, βρίσκεται στο έδαφος πιθανότατα λιποθύμησε ή υπέστη νευρικό κλονισμό, όπως γράφει η βρετανική Mirror. Ταυτόχρονα, η έκφραση της δεύτερης παρανύμφου, στα αριστερά, καθώς κοιτάζει την άτυχη γυναίκα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα σημεία της εικόνας.

Η εικόνα έχει αναπαραχθεί εκατοντάδες φορές στο διαδίκτυο, από τη πρώτη στιγμή που ανέβηκε online.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απίθανο κατόρθωμα ανθρώπου με ένα πόδι


Αξίζει χειροκρότημα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός νταλίκας ξέχασε να κατεβάσει… την καρότσα


Κατέστρεψε πινακίδα σε αυτοκινητόδρομο της Σαουδικής Αραβίας.

Αν υπήρχε Όσκαρ αφηρημάδας, ο εν λόγω οδηγός θα το είχε κερδίζει ασυζητητί. Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία, όπου σε αυτοκινητόδρομο της χώρας κινήθηκε ο συγκεκριμένος επαγγελματίας οδηγός ο οποίος ξέχασε να κατεβάσει τη καρότσα του φορτηγού του!

Αποτέλεσμα; Να καταστρέψει την πινακίδα! Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο Mohamed Qutteineh.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρωσικό site δίνει βραβεία για τις καλύτερες selfie με… πτώματα


Οι Αρχές της χώρας αναζητούν τους διαχειριστές.

Στο στόχαστρο της ρωσικής αστυνομίας μπήκε μια ομάδα χρηστών του διαδικτύου με μακάβριο χιούμορ καθώς διοργάνωναν διαγωνισμό για την καλύτερη σέλφι με... πτώματα.

Ο ιδιότυπος διαγωνισμός οργανώθηκε από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Μια σέλφι με τους νεκρούς» μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte -του ρωσικού αντίστοιχου του Facebook- που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία. Οι διαχειριστές της σελίδας προσέφεραν βραβεία από 1.000 μέχρι 5.000 ρούβλια (από 13 μέχρι 68 ευρώ περίπου) για τις καλύτερες φωτογραφίες με πτώματα. Οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να χαμογελούν δίπλα στο πτώμα επειδή «οι νεκροί έχουν φύγει για έναν καλύτερο κόσμο».

Η συγκεκριμένη σελίδα, που έχει 500 μέλη, προσέλκυσε την προσοχή των αρχών όταν προσέφερε 5.000 ρούβλια για την καλύτερη φωτογραφία του πτώματος μιας 13χρονης η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Σίκτιβκαρ, στη βόρεια Ρωσία. Κάτοικοι τη πόλης και συγγενείς του κοριτσιού θορυβήθηκαν από τον διαγωνισμό καθώς φοβήθηκαν ότι κάποιοι μπορεί να προέβαιναν στη σύληση του τάφου της.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε εάν πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος ή περισσότεροι» είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο Αλεξάντρ Σιντιούσοφ. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιες κυρώσεις αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές του ιστοτόπου, πρόσθεσε. Ο ένας από αυτούς, που ονομάζεται Άλφρεντ Πολιακόφ, έχει μπαναριστεί από το Vkontakte λόγω της «ύποπτης δραστηριότητάς» του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικοινώνησε μαζί του, πρόκειται για έναν 28χρονο που κατοικεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας και δηλώνει πρώην καθηγητής πανεπιστημίου. «Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα για να αλλάξουμε τη νοοτροπία απέναντι στον θάνατο. Ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής» είπε ο Πολιακόφ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκέψεις στην κυβέρνηση για σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση καρτών


Τρύφων Αλεξιάδης: Οι πολίτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 δήλωσε ότι οι πολίτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οπότε η περαιτέρω χρήση αυτών μπορεί να είναι κίνητρο για το αφορολόγητο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, ωστόσο θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκάδες πυρκαγιές μαίνονται σε δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ


Δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται σχεδόν ανεξέλεγκτες σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ σήμερα, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τις υπηρεσίες αρωγής, οι οποίες δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές εν μέσω του κύματος καύσωνα σε μια περιοχή που ήδη πληττόταν από ξηρασία.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Άινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η 70χρονυ Τσέριλ Ουίσλερ, πέθανε και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές κατά μήκος του Ποταμού Κλιαργουότερ και γύρω από τον ινδιάνικο καταυλισμό Νεζ Περς, οι οποίες καίνε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις από την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια του Άινταχο, όπου η βασική οικονομική δραστηριότητα δραστηριότητα είναι η υλοτομία.

Οι αρχές, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κάτοικοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές πυρκαγιές σε μια κομητεία έκτασης 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βαθιά φαράγγια και ορεινά δάση. «Έχουμε πολύ περιορισμένα μέσα και φωτιές παντού», είπε ο Νταγκ Γκίντενς, σερίφης κομητείας του Άινταχο.

Ο Ράιαν Γκριντίαρ, ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που συντονίζει την κατάσταση, σημείωσε ότι για τρίτη ημέρα σήμερα, τα αιτήματα για πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη λάμβαναν αρνητικές απαντήσεις λόγω μη διαθεσιμότητάς τους. «Σε κάθε μέτωπο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με βάση τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, όχι αυτό που χρειάζεται», εξήγησε.

Η φωτιά στο Κλίαργουοτερ είναι μία από τις 14 πυρκαγιές στο Άινταχο και τις συνολικά 80 σε επτά δυτικές Πολιτείες, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, στην Μοντάνα και την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι.

Για τουλάχιστον από τις μισές πυρκαγιές αυτές οι προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο δεν είχαν καρποφορήσει σήμερα, ανέφερε το κέντρο, τονίζοντας ότι επικρατούν δυσμενείς συνθήκες, με ανέμους και ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών Πολιτειών. Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Όρεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλότος θα «πετούσε» μεθυσμένος προς την Ελλάδα


Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Νορβηγίας ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους της λετονικής εταιρείας Air Baltic που πιάστηκε μεθυσμένος λίγο πριν από την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Όσλο.

Ο 38χρονος πιλότος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν από το Όσλο με προορισμό την Ελλάδα μεταφέροντας 100 επιβάτες, στις 8 Αυγούστου.

Ο δικαστής του επέβαλε 6μηνη φυλάκιση λαμβάνοντας υπόψη του το υψηλό ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του (1,35g/l ενώ το νόμιμο όριο στη Νορβηγία είναι 0,2g/l), τον αριθμό των ανθρώπων που θα έθετε σε κίνδυνο, το μεγάλο ταξίδι που έπρεπε να κάνει και το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι και οι άλλοι συνάδελφοί του είχαν επίσης καταναλώσει αλκοόλ.

Η δίκη του συγκυβερνήτη έγινε πολύ γρήγορα επειδή ο 38χρονος αποδέχτηκε την ενοχή του. Αντιθέτως, ο 50χρονος κυβερνήτης που επίσης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αρνείται να παραδεχτεί τα γεγονότα και παραμένει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η νορβηγική αστυνομία επενέβη αφού έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία και κατέβασε τους δύο πιλότους και δύο αεροσυνοδούς από το αεροσκάφος της Air Baltic λίγη ώρα πριν από την απογείωσή του. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυση των τεσσάρων υπαλλήλων της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ηθοποιός που έγινε σερβιτόρος σε ψησταριά


Από τα πλατό της τηλεόρασης και το θεατρικό σανίδι βρέθηκε υπάλληλος σε ψησταριά στο Νέο Ηράκλειο.

Ο λόγος για τον ηθοποιό, Σταύρο Μαυρίδη, γνωστό από τη συμμετοχή του σε πολύ γνωστά σήριαλ, όπως «Τα εγκλήματα», που η κρίση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το επάγγελμά του και να γίνει σερβιτόρος.

Δείτε το βίντεο του Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φακοί επαφής προσφέρουν τηλεσκοπική όραση με... zoom


Ο ερευνητής Eric Tremblay είχε παρουσιάσει το project της ομάδας του για φακούς επαφής που θα παρέχουν τηλεσκοπική όραση με 2.8x οπτικό zoom το 2013 και είχε υποσχεθεί ότι μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρει να ξεπεράσει τους περιορισμούς για την κατασκευή τους.

Τελικά, τήρησε την υπόσχεση του μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει τότε!

Οι φακοί έχουν πάχος 1.55mm, διαθέτουν ενσωματωμένο ανακλαστικό τηλεσκόπιο και ειδικά τοποθετημένα κάτοπτρα στο εσωτερικό τους, τα οποία συλλέγουν το φως προτού φτάσει στο μάτι και το διαχέουν έτσι ώστε το μάτι να βλέπει μεγεθυμένη εικόνα έως και 2.8 φορές.

Το πρόβλημα με την πρώτη γενιά αυτών των τηλεσκοπικών φακών ήταν ότι απευθυνόταν ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, επομένως, η μεγέθυνση ήταν μονίμως ενεργοποιημένη και ο μόνος τρόπος να την “ακυρώσεις” ήταν να βγάλεις τους φακούς από τα μάτια.

Επίσης, η κατασκευή τους είχε γίνει από άκαμπτο πολυμερές υλικό που δεν επέτρεπε τη διέλευση αέρα με αποτέλεσμα να μην “αναπνέει” το μάτι και να είναι κουραστική η χρήση τους για πολύ ώρα.

Το δεύτερο πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα με την δημιουργία μικρών οπών στην επιφάνεια των φακών (διαμέτρου 0.1mm) που επιτρέπουν τη διέλευση του οξυγόνου στο μάτι.

Για την επίλυση του πρώτου προβλήματος κατασκεύασαν ένα ζευγάρι γυαλιά που επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την μεγέθυνση όποτε θέλει με πολύ φουτουριστικό τρόπο: κλείνοντας το δεξί μάτι ενεργοποιείται η μεγέθυνση και κλείνοντας το αριστερό επιστρέφει σε κανονική όραση!

Υποθέτουμε, βέβαια, ότι η έρευνα θα συνεχιστεί για να βρουν τρόπο ελέγχου της μεγέθυνσης χωρίς να χρειάζεται ζευγάρι γυαλιών και φυσικά περιμένουμε να μάθουμε πότε θα είναι πραγματικά διαθέσιμοι για εμπορική χρήση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ


Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «ξεπεράστηκαν κατά τα 2 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ στο τέλος Ιουλίου 2015», ενώ η κατανομή των οφειλών έχει ως εξής:

- Τα 280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια είναι χρέη ενεργοβόρων βιομηχανιών.

-Τα 220 εκατ. ευρώ τα οφείλει το κεντρικό κράτος, εκ των οποίων περίπου τα 110 εκατ. αφορούν τους ΟΤΑ - και από αυτά, το μεγαλύτερο μέρος αφορά κυρίως σε οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

- Τέλος, 1,5 δισ. ευρώ οφείλουν οι καταναλωτές στη μεσαία και χαμηλή τάση. Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 «τελικούς» καταναλωτές, δηλαδή πρώην πελάτες της ΔΕΗ, και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού. Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι αν και η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, και κατ επέκταση η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τα χρωστούμενα.

«Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις. Αν δεν προχωρήσουν, τότε θα επανέλθουμε αναλαμβάνοντας και το κόστος της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, και πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι όσοι έχουν πραγματική αδυναμία να πληρώσουν αλλά μόνο οι κακοπληρωτές.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει, ακόμη, ακριβής καταμέτρηση για το πόσοι είναι αυτοί που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν, ενώ υπογράμμισε, τέλος, ότι υπάρχει δηλωμένο ενδιαφέρον οφειλετών για ένταξη στο πρόγραμμα των 36 δόσεων που έχει ξεκινήσει οι ΔΕΗ, οπότε οι όποιες δράσεις θα εξεταστούν μεθοδικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρίνιση του υπ. Πολιτισμού για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων


Το Υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων τα εξής:

-Η διάταξη για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς από τα εισιτήρια του κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής ταινιών, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη σχετικά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση της συμφωνίας. Ενήμερος, εξάλλου, για το θέμα και σύμφωνος για τους σχετικούς χειρισμούς είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

-Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον Υπουργό Οικονομικών.

-Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του.

-Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρκινοπαθής «έκλεισε» εκκλησία για την κηδεία του αλλά τελικά παντρεύτηκε εκεί


Το ισχυρό μήνυμά του είναι «μη τα παρατάς ποτέ».

Έχοντας μόλις δυο μήνες ζωής, μετά τη διάγνωσή του με επιθετικό τύπο καρκίνου, ο Sean McCabe έκλεισε εκκλησία για τη κηδεία του. Αλλά η ζωή του 30χρονου, δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη… Ο καρκίνος του άντρα, βρέθηκε σε ύφεση ως από θαύμα, και ο ίδιος άλλαξε την… κράτηση στο ναό και από κηδεία, φιλοξένησε γάμο.

Τώρα, ο άντρας από την Ουαλία, παροτρύνει άλλους ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών προκειμένου να σωθούν και άλλοι καρκινοπαθείς. «Κάθε μέρα είναι και ένα θαύμα», λέει ο άντρας που εργάζεται ως σεκιούριτι. «Οι γιατροί μου έλεγαν ότι θα πεθάνω, ποτέ δεν ήθελα να τα παρατήσω. Τώρα, έχω υιοθετήσει μια νέα φιλοσοφία για τη ζωή», λέει.

Ο Sean διαγνώσθηκε με καρκίνο τον Ιούνιο του 2013, όταν άρχισε να παραπονιέται για πόνους σε χέρια και πόδια, ξεκινώντας με χημειοθεραπείες, όπως αναφέρει στους wales on line. Την ίδια χρονιά, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε μόλις δυο μήνες ζωής καθώς εμφάνισε Λέμφωμα Hodgkins, στην τέταρτο στάδιο .

Όντας σε αυτή την κατάσταση, αποφάσισε να κλείσει την εκκλησία St David’s στο Tonyrefail για τη κηδεία του, γράφοντας και ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στα τρία του παιδιά. Αλλά έλαβε μόσχευμα από μυελό των οστών και κατάφερε να κερδίσει τη μάχη, αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς. Φυσικά ακύρωσε τη κηδεία και παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής του, την 31χρονη Lisa Williams.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικό και νόμιμο το αυξημένο παράβολο στις μηνύσεις


Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίθηκε η αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και η αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους της πολιτικής αγωγής.

Αυτό έκρινε το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και απέρριψε την προσφυγή 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ειδικότερα, με νομοθετήματα αυξήθηκε από τα 10 στα 100 ευρώ το παράβολο που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης όταν καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία ή σε Αστυνομικό Τμήμα.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται η κατάθεση παραβόλου κατά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, μεταξύ των άλλων, όταν αυτή αφορά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναπροσαρμόσθηκε από τα 10 στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας το παράβολο κατά την κατάθεση των μηνύσεων και το τέλος πολιτικής αγωγής δεν αποτελούν φορολογικά βάρη κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθορίζει τον ορισμό του φόρου, καθώς «έχουν το χαρακτήρα δικαστικών τελών με σημαντικά στοιχεία ανταποδοτικότητας». Έτσι, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός των Δικηγορικών Συλλόγων ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο.

Μάλιστα, κατά το ΣτΕ (και κατά την σχετική εισηγητική έκθεση) το παράβολο της μηνύσεως στοχεύει «στον περιορισμό του μεγάλου όγκου αστήρικτων και προπετών μηνύσεων», ενώ το μεγαλύτερο μέρος του παραβόλου καταλήγει στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για τους σκοπούς του εν λόγω Ταμείου (κατασκευή και συντήρηση δικαστικών κτιρίων, κ.λ.π.).

Δεν παραλείπουν να αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι σε περίπτωση ευδοκίμησης της μηνυτήριας αναφοράς (καταδίκης μηνυομένου) το παράβολο επιστρέφεται στο μηνυτή.

Ακόμη, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι ναι μεν η αύξηση των παραβόλων, κ.λπ. είναι σημαντικά μεγάλη, αλλά «όχι όμως τέτοιου ύψους ώστε να παρεμποδίζει ουσιωδώς, και μάλιστα κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας, το δικαίωμα δικαστικής ακροάσεως, εν όψει του ότι για τον μέσο πολίτη, η υποβολή μήνυσης δεν αποτελεί κατά κοινή πείρα ιδιαίτερα συχνή πρακτική».

Κατά συνέπεια η επίμαχη αύξηση «εμπίπτει στο συνταγματικό προστατευμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας», αλλά «και εν πάση περιπτώσει δεν υπερβαίνει το όριο που πρέπει να τηρείται εν όψει της επιβαλλόμενης αναλογίας μεταξύ του εν λόγω δικαιώματος (σ.σ.: δικαστικής προστασίας) και του επιδιωκόμενου, θεμιτά, από το νομοθέτη σκοπού να θέσει φραγμό σε όσους με άσκοπές και επιπόλαιες καταγγελίες ή μηνύσεις για ασήμαντες αφορμές, απασχολούν υπέρμετρα την Ποινική Δικαιοσύνη σε βάρος των σοβαρών υποθέσεων, με τις οποίες αυτή δεν μπορεί, λόγω της συσσώρευσης των μηνύσεων, να ασχοληθεί κατά τρόπο ταχύ και αποτελεσματικό».

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δικηγορικών Συλλόγων ότι με την επίμαχη υπέρμετρη αύξηση του παραβόλου, κ.λπ., αδιακρίτως του εισοδήματος και της φοροδοτικής ικανότητας του μηνυτή, παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Ούτε εξάλλου παραβιάζονται το άρθρο 20 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα παροχής εννόμου προστασίας, αλλά ούτε και το άρθρο 47 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοχυρώνει την αρχή της αποτελεσματικής ένδικης προστασίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφεση στην ποινή-χάδι του Πιστόριους από την Εισαγγελία της Ν. Αφρικής


Στόχος μια βαρύτερη καταδίκη – Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο πρώην πρωταθλητής.

Η εισαγγελία της Νοτίου Αφρικής θα επιχειρήσει να πετύχει μία καταδίκη για «φόνο» και μια πολύ αυστηρή ποινή σε βάρος του Όσκαρ Πιστόριους, που αναμένεται να αποφυλακιστεί την Παρασκευή, μόλις δέκα μήνες αφότου καταδικάστηκε για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

http://www.newsbeast.gr

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης τον περασμένο Οκτώβριο –πέντε χρόνια για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας»– η κατηγορούσα αρχή γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εφεσιβάλει αυτήν την απόφαση «σοκαριστικής επιείκειας». Ωστόσο ο εισαγγελέας πρέπει να καταθέσει τα επιχειρήματά του εγγράφως ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα.

Οι δικηγόροι του πρώην πρωταθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, ηλικίας 28 ετών, έχουν προθεσμία ως την 17η Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν με τη σειρά τους τη δική τους έγγραφη απάντηση. Το Δικαστήριο αναμένεται να τοποθετηθεί το Νοέμβριο.

Για τον εισαγγελέα, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο πρώην πρωταθλητής του στίβου σκότωσε «χωρίς πρόθεση», καθώς πυροβόλησε τέσσερις φορές με το όπλο του στην πόρτα της τουαλέτας μέσα στη νύχτα, ακριβώς στο ύψος ενός ανθρώπου, καθώς πίστευε ότι ένας ληστής κρυβόταν μέσα.

Ο Πιστόριους, σχολιάζει η εισαγγελία περιγράφοντας το σκεπτικό της, «γνώριζε ότι υπήρχε ένας άνθρωπος πίσω από την πόρτα (και) πυροβόλησε σκόπιμα».

«Το μοναδικό λογικό συμπέρασμα, βάσει των όσων συνέβησαν, πρέπει να είναι, τουλάχιστο, ότι αρπάζοντας ένα όπλο, προχωρώντας προς το δωμάτιο του μπάνιου με την πρόθεση να πυροβολήσει, γνωρίζοντας ότι υπήρχε ένα ανθρώπινο ον πίσω από την πόρτα, σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο, και πυροβολώντας τέσσερις φορές (...) είχε την πρόθεση να σκοτώσει το πρόσωπο που βρισκόταν στο δωμάτιο του μπάνιου» επισημαίνεται στο κείμενο που μεταβιβάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Το γεγονός ότι το θύμα δεν ήταν τελικά το πρόσωπο που ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει (ή σκεφτόταν να σκοτώσει) είναι ένα σφάλμα που δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας» συνεχίζει η εισαγγελία.

Η κατηγορούσα αρχή εκτιμά επομένως ότι η δικαστής προέβη σε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου καθώς έκανε λόγο για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και ότι έπρεπε να καταδικάσει τον αθλητή για «φόνο».

Εφόσον καταδικαστεί για φόνο, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί μια ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα επαναδιαμορφωθεί η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων


Συνομιλίες με τον Ε. Τσακαλώτο προαναγγέλλει το υπ. Πολιτισμού.
Το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων τα εξής:

-Η διάταξη για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς από τα εισιτήρια του κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής ταινιών, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη σχετικά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση της συμφωνίας. Ενήμερος, εξάλλου, για το θέμα και σύμφωνος για τους σχετικούς χειρισμούς είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

-Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον Υπουργό Οικονομικών.

-Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του.

-Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού του National Geographic


Το μαγευτικό Traveler Photo Contest και τα υπέροχα ενσταντανέ του!

Το National Geographic ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές του Traveler Photo Contest 2015, επιλέγοντας με προσοχή 10 μόνο καρέ από τις 18.000 συμμετοχές στις τέσσερις κατηγορίες!

Τα βραβεία του National Geographic για τους τρεις νικητές είναι πολυήμερες εξορμήσεις σε εξωτικές γωνιές του πλανήτη μας, από την Κόστα Ρίκα και τη Διώρυγα του Παναμά μέχρι και το εθνικό πάρκο του Yellowstone.

Εφτά ακόμα έλαβαν ειδική μνεία για τη συμμετοχή τους και μια συνδρομή 200 δολαρίων για τα φωτογραφικά μαθήματα του National Geographic.

Τα λόγια είναι βέβαια φτωχά για να περιγράψουν τη μαγεία των καρέ, απολαύστε τα λοιπόν όπως τους πρέπει…

1ο Βραβείο: Anuar Patjane - «Whale Whisperers»



2ο Βραβείο: Faisal Azim - «Gravel Workmen»



3o Βραβείο: Ahmed Al Toqi - «Camel Ardah»



Ειδική μνεία:

Sarah Wouters - «Catching a Duck»



Stefane Berube - «The Power of Few»



Alain Schroeder - «Kushti, Indian Wrestling»



Stefano Zardini - «Sauna in the Sky»



Bartlomiej Jurecki - «Highlanders»



Eduard Gutescu - «Romania, Land of Fairy Tales»



Beth McCarley - «A Night at Deadvlei»



Marcio Cabral - «Electric Sunset»



Andrey Omelyanchuk - «Zermatt and Matterhorn in the Morning»



Raymond Liu - «Heavenly Fire over the Antarctic»



Khalid Al Hammadi - «When Nature Embraces Architecture»



Talia Friedman - «Sunset at The Avenue of the Baobabs»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...