Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Έως 600 μετανάστες χωρούν τα κοντέινερ στο Βοτανικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σιτίζονται τρεις φορές την ημέρα με βάση τα έθιμα και τις θρησκείες τους.

Στο Βοτανικό βρίσκονται από χθες 207 πρόσφυγες, όλοι προερχόμενοι από το Πεδίο του Άρεως όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του δήμου Αθηναίων, Βασίλης Αγγελόπουλος.

Το ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας που αποτελείται από 100 κοντέινερς, μπορεί να φιλοξενήσει έως 600 άτομα, ενώ στο κάθε κοντέινερ μπορούν να ζήσουν από πέντε έως επτά άτομα. Όλα τα οικήματα διαθέτουν κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, κουκέτες και στρώματα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ίντερνετ για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο χώρος φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα από 8 αστυνομικούς, ενώ στο έργο της φύλαξης αναμένεται να συμβάλουν και δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος και η έξοδος των προσφύγων είναι μεν ελεύθερη, ωστόσο υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι με τα πλήρη στοιχεία τους.

Η σίτιση γίνεται τρεις φορές την ημέρα και συγκεκριμένα στις 09:00, στις 14:00 και στις 19:30, με τα γεύματα να είναι διαμορφωμένα με βάση τις συνθήκες διαβίωσής τους, τα ήθη και τη θρησκεία τους. Στη σίτιση, πέρα από το ελληνικό κράτος συμβάλουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Ύπατη Αρμοστία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον κ.Αγγελόπουλο ο δήμος της Αθήνας παραχώρησε το χώρο «προκειμένου καταρχήν να αποφύγουμε την υγειονομική βόμβα στο Πεδίο του Άρεως και κατά δεύτερον για να δείξουμε ότι δεν είμαστε πόλη με απάνθρωπο πρόσωπο. Η παραχώρηση έγινε γι' αυτούς τους δυο λόγους και με την υπόσχεση της κεντρικής κυβέρνησης, ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί μια βασική δομή φιλοξενίας γι αυτούς τους ανθρώπους κάπου αλλού, πιο οργανωμένα και με καλύτερες εγκαταστάσεις».

Παράλληλα εξήρε το έργο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Επικρατείας υπογραμμίζοντας ότι «έχουν κάνει μια τιτάνια προσπάθεια» και τάχθηκε στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη σημειώνοντας ότι «πρέπει να βοηθήσουν και οι άλλοι δήμοι και οι άλλες πόλεις. Πρέπει να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους». Σε ό,τι αφορά το Πεδίο του Άρεως, ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε ότι «είχαν μείνει λίγα άτομα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τους πρόσφυγες και σήμερα, με τη βοήθεια των συνεργείων καθαριότητας του δήμου, ο χώρος καθαρίστηκε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.