Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ποια ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε η καλύτερη για να ζεις


Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα.
Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, είναι οι πόλεις που κυριαρχούν στη μόδα, τη διασκέδαση, τους σταρ ή τη νυχτερινή ζωή. Μια χαμηλότερων τόνων πόλη ωστόσο αναδείχθηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για να ζει κανείς, κι αυτή είναι η Βιέννη.

Η αυστριακή πρωτεύουσα άφησε πίσω της 229 χώρες και κατέκτησε το «στέμμα» στην έρευνα Mercer 2016 Quality of Life.



Ακολουθείται από τη Ζυρίχη της Ελβετίας ενώ στην Τρίτη θέση είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ.





Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η ποιότητα της εκπαίδευσης, η κατοικία και περιβαλλοντικοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψη από την ομάδα της Mercer, μιας από της μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, εξηγεί η Daily Mail, χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να εξετάσουν πόσο ασφαλές είναι να στείλουν υπαλλήλους τους σε κάποια πόλη.

Επτά πόλεις της πρώτης δεκάδας με την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι στην Ευρώπη και σχεδόν οι μισές είναι γερμανικές: το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη κατέλαβαν την 4η, την 6η και την 7η θέση.







Στην ένατη θέση συναντάμε την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μέρη με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο.



Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Γενεύη. Οι κάτοικοι της ελβετικής πόλης, μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο, απολαμβάνουν υψηλά στάνταρντ εκπαίδευσης και χαμηλή εγκληματικότητα.



Στη 10η θέση βρίσκεται το Σίδνεϋ της Αυστραλία...



...ενώ στην 5η είναι το Βανκούβερ του Καναδά.



Το Παρίσι «έχασε» δέκα θέσεις και έφτασε 37ο.

Στις πρώτες 20 δεν συγκαταλέγεται καμία αμερικανική πόλη. Στην 28η είναι το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστώνη στην 34η, η Χονολουλού 35η, ενώ Σικάγο και Νέα Υόρκη είναι στην 43η και 44η θέση.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση.

Τελευταία, στην 230η θέση, είναι η Βαγδάτη ενώ η Δαμασκός της ρημαγμένης Συρίας είναι 224η.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνιο βίντεο με τη συνάντηση δυτών με γιγάντιο Mola Mola


Η παράξενη όψη του «ηλιόψαρου του ωκεανού» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Δύτες κατέγραψαν στον Ατλαντικό μια σπάνια συνάντηση με ένα τεράστιο Mola Mola, το παράξενο ψάρι που μοιάζει σαν να έχει μισό κορμί και πλέει γαλήνια «εξαφανίζοντας» τους μικροσκοπικούς ανθρώπους, όπως δείχνουν δίπλα του.

Τα ψάρια αυτά, γνωστά και ως «ηλιόψαρα του ωκεανού», μεγαλώνουν σε απίστευτα μεγέθη και το βάρος τους μπορεί να ξεπεράσει τους δύο τόνους.

Τη συνάντησή αυτή κατέγραψε ο φωτογράφος Miguel Pereira τον Οκτώβριο κοντά στο νησί Santa Maria στις Αζόρες Νήσους.

«Το ηλιόψαρο δεν έδειχνε να ενοχλείται από την παρουσία μας και μας ακολουθούσε για 15 λεπτά», περιγράφει.

Τα Mola Mola ξεπερνούν σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και σε μήκος τα 3 μέτρα.

Η παράξενη όψη τους- μοιάζουν να έχουν μόνο μισό σώμα, σαν το πίσω μέρος τους να μην αναπτύχθηκε- οφείλεται στο πτερύγιο της πλάτης τους που «διπλώνει» και δεν αναπτύσσεται μετά τη γέννα.

Αντί για δόντια τα ηλιόψαρα του ωκεανού έχουν κάτι σαν «ράμφος» με το οποίο τρώνε τσούχτρες, ζωοπλαγκτόν, άλγη και μικρά ψάρια.

Τα Mola Mola ζουν στον ανοιχτό ωκεανό και ενίοτε «χαλαρώνουν» κοντά στην επιφάνεια. Πολλές φορές, όταν εμφανίζεται από το νερό το πτερύγιό τους, τα μπερδεύουν με καρχαρίες.

Παρότι τα ίδια τα ηλιόψαρα δεν είναι επιθετικά, το να τα πλησιάσει κανείς είναι μια απόφαση, καθώς κουβαλούν πάρα πολλά παράσιτα. Μερικές φορές μάλιστα πετάγονται έξω από το νερό και «τινάζονται» για να απαλλαγούν από αυτά.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίθανα ψέματα που επικράτησαν λόγω καλών μαθηματικών


Όταν η αποδεικτική αξία της στατιστικής παραπλανεί ακόμα και τους πιο καχύποπτους!

Λένε συχνά ότι αν κοτσάρεις μια σειρά από αριθμούς σε έναν ισχυρισμό, τότε η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να τον πιστέψει, και μάλλον άδικο δεν έχουν.

Είναι τέτοια η δύναμη της στατιστικής και η πειθώ των ποσοστών που σπάνια αναρωτιέται κανείς για την πηγή της έρευνας ή την αξιοπιστία της.

Κι ενώ κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται για απόψεις, όλοι ασχολούνται με γεγονότα που αποκτούν επιστημονικοφανή μανδύα λόγω της απλής ύπαρξης των αριθμών. Έστω κι αν πρόκειται για ανήκουστα ψεύδη!

Εδώ θα μιλήσουμε για μαζικές πλάνες που δούλεψαν ακριβώς λόγω των διαστρεβλωμένων μαθηματικών που φιλοξένησαν. Προς γνώση και συμμόρφωση δηλαδή…

μελλοντική εξαφάνιση των ξανθών



Απλά απλά, οι άνθρωποι με φυσικά ξανθά μαλλιά θα εξαφανιστούν ολότελα μέσα στα επόμενα 200 χρόνια! Σύμφωνα με έρευνα γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε το 2002 στο BBC, οι ξανθοί «είναι είδος υπό εξαφάνιση και θα έχουν εκλείψει οριστικά μέχρι το 2202». Πολλοί μπήκαν κατόπιν στον τρελό χορό της είδησης, φτάνοντας μάλιστα να ισχυριστούν ότι «ο τελευταίος φυσικός ξανθός θα γεννηθεί πιθανότατα στη Φινλανδία κατά το έτος 2202».

Το πράγμα ήταν φυσικά ολότελα ανήκουστο, παρά τα στιβαρά μαθηματικά που είχε προς επίρρωσή του, αναγκάζοντας τελικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να παρέμβει για να ξεδιαλύνει το τοπίο: «Απαντώντας στα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου … ο ΠΟΥ θέλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν έκανε ποτέ έρευνα για το θέμα. Ούτε, απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, εξέδωσε ποτέ ο ΠΟΥ ανακοινωθέν που προβλέπει την εξαφάνιση των φυσικών ξανθών μέχρι το 2202 … Δεν έχουμε καμία άποψη για τη μελλοντική ύπαρξη των ξανθών»!

Μπορεί η στατιστική να δημιουργήσει τον «πιο περιζήτητο πίνακα ζωγραφικής όλων των εποχών»;



Ήταν το 1994 όταν αμερικανική δημοσκοπική φίρμα συνέλεξε έναν αχταρμά στατιστικών από τις ΗΠΑ προσπαθώντας να ξεδιαλύνει τις ζωγραφικές αρετές που προτιμούν οι Αμερικανοί στην τέχνη: το 66% προτιμούσαν, για παράδειγμα, τις «απαλές καμπύλες» από τις «αιχμηρές γωνίες», την ίδια ώρα που στα τοπία το 33% πρόκρινε φθινοπωρινά θέματα παρά χειμωνιάτικες απεικονίσεις. Το 88% ήθελε την τέχνη να ασχολείται με τοπία παρά με θέματα δωματίου.

Με βάση τα δεδομένα, δύο αμερικανοί ζωγράφοι ρωσικής καταγωγής, οι Βιτάλι Κομάρ και Άλεξ Μελαμίντ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τόσο τον πιο περιζήτητο όσο και τον λιγότερο δημοφιλή πίνακα για μια σειρά από δέκα λαούς, μεταξύ των οποίων η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιταλία κ.λπ. Κι όλα αυτά παρά τη ρητή σύγχυση που επικρατούσε στα δημοσκοπικά αποτελέσματα. Γιατί, για παράδειγμα, το μπλε χρώμα ήταν ο μεγάλος νικητής τόσο στην κατηγορία «αγαπημένο χρώμα» όσο και στο «δεύτερο αγαπημένο χρώμα» (με 44% και 19%, αντιστοίχως), κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα στο πόσο μπλε να βάλουν στον ιδανικό πίνακα οι καλλιτέχνες!

Είναι όμως και το άλλο: οι Κομάρ και Μελαμίντ δεν έτυχαν ποτέ παγκόσμιας αναγνώρισης, κι έτσι είναι ασφαλές να ισχυριστεί κανείς ότι δεν έφτιαξαν τον καλύτερο πίνακα όλων των εποχών…

Οι γυναίκες θα τρέχουν γρηγορότερα από τους άντρες μέχρι το 2156



Ακόμα και στα πιο έγκριτα έντυπα καραδοκεί ο κίνδυνος της παραπλανητικής στατιστικής. Ήταν το 2004 όταν το αξιοσέβαστο περιοδικό «Nature» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Θα ξεπεράσουν οι γυναίκες τους άντρες στο τρέξιμο μέχρι το 2156;», που αντλούσε στοιχεία από ολυμπιακά δεδομένα από την πρώτη στιγμή της σύγχρονης αναβίωσής τους. Οι αναλυτές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν ότι οι χρόνοι που σημειώνουν οι γυναίκες στους Ολυμπιακούς μειώνουν συνεχώς την απόσταση που τους χωρίζει από τους αντρικούς και η ψαλίδα θα κλείσει στο μέλλον.

Στους Ολυμπιακούς του 2156 μάλιστα οι γυναίκες θα σημειώσουν καλύτερες επιδόσεις από τους άντρες, αν και το στατιστικό λάθος μπορεί να καθυστερήσει το γεγονός κατά… 724 χρόνια! Παρά τη βεβιασμένη εκτίμηση, οι φυσιολόγοι που εξέτασαν τα δεδομένα μίλησαν από την πρώτη στιγμή για υπολογιστικά λάθη κάνοντας λόγο για «ψεγάδια σε θεμελιώδη επίπεδο». Οι ερευνητές υπέθεσαν λανθασμένα ότι η τάση μείωσης των χρόνων στις επιδόσεις της γυναίκας θα συνεχιστούν απρόσκοπτα στον χρόνο, παραγνωρίζοντας βολικά μια μακρά σειρά παραγόντων που ενδέχεται να ανακόψουν την επικρατούσα τάση…

Ο μέσος άντρας έχει πλαγιάσει με 7 γυναίκες



Από το 1999-2002, το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ συνέλεξε δεδομένα για την ερωτική συμπεριφορά του αμερικανικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τα εξαγόμενα της έρευνας, ο τυπικός Αμερικανός έχει εφτά ερωτικούς συντρόφους στη ζωή του, την ώρα που η μέση Αμερικανή έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με τέσσερις άντρες. Σχεδόν αμέσως, όλοι μίλησαν για άλλη μια έρευνα με παραπλανητικά δεδομένα, αν και εδώ ο λόγος είναι προφανής: τα κατάφωρα ψεύδη των ερωτώμενων!

Γενικότερα μιλώντας, ο άντρας τείνει να αυξάνει το σεξουαλικό παρελθόν του, την ίδια ώρα που η γυναίκα προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλό προφίλ ερωτικών παρτενέρ, κάτι που περνάει φυσικά στις απαντήσεις για τη σεξουαλική συμπεριφορά, ρυθμίζοντας αναλόγως τον αριθμό των συντρόφων. Τα στερεότυπα του φύλου παραμένουν ακλόνητα εδώ και οι περισσότεροι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στα σχήματα κοινωνικής αποδοχής του «περπατημένου» άντρα ή της «άπειρης» γυναίκας.

Αντίστοιχες έρευνες για τη σεξουαλική συμπεριφορά συνήθιζαν να περιλαμβάνουν ανιχνευτή ψεύδους, μιας και οι ερευνητές γνώριζαν τον υπέρογκο βαθμό ψεύδους σε τέτοια θέματα. Ακόμα και σε ψεύτικους ανιχνευτές συνδέονταν οι ερωτώμενοι, μόνο και μόνο για να αποσπαστεί η αλήθεια των απαντήσεών τους. Αντιμέτωποι μάλιστα με το ενδεχόμενο να πιαστούν από το μηχάνημα, άντρες και γυναίκες διέθεταν πια παραπλήσιο αριθμό ερωτικών συντρόφων!


Η ύπαρξη του Τριγώνου των Βερμούδων



Το διαχρονικό μυστήριο με τα πλοία και τα αεροπλάνα που εξαφανίζονται μαγικά όταν περάσουν από την τριγωνική αυτή περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, καθώς εκεί καραδοκούν όλες οι απόκοσμες και μεταφυσικές δυνάμεις που επιβουλεύονται την ευημερία της ανθρωπότητας. Αν πιστέψουμε τα συνωμοσιολογικά σενάρια αλλά και το πλήθος των «ερευνητικών» ιστοσελίδων, η υπερφυσική δράση του Τριγώνου των Βερμούδων έχει καταπιεί 11 αεροπλάνα σε μια περίοδο 22 ετών! Αν και ποτέ δεν μας έχουν πει πόσο τρομακτική ή όχι είναι αυτή η στατιστική, καθώς η έλλειψη πλαισίου εγγραφής κάνει το πράγμα να μοιάζει αληθινό μυστήριο. Δεν είναι όμως.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 (και πρωτοπαρουσιάστηκε στο BBC), το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν περιλήφθηκε καν στις 10 ζώνες με τα περισσότερα αεροπορικά και ναυτικά ατυχήματα και εξαφανίσεις. Αεροπλάνα και καράβια καταστρέφονται παντού στον κόσμο, αν και αυτά τα δεδομένα δεν απασχολούν βολικά τους συνωμοσιολόγους οπαδούς. Όπως το είπε καλύτερα και ο γνωστός αστροβιολόγος Καρλ Σαγκάν (γνωστός σε μας από το σενάριο της «Επαφής» - 1997): «Συγκρινόμενη με άλλους εξίσου πολυσύχναστους τόπους του κόσμου η περιοχή αυτή του Ατλαντικού, το ερώτημα είναι αν πέφτουν συχνότερα αεροπλάνα και καράβια εκεί; Η απάντηση είναι όχι. Και γιατί είναι πάντα αεροσκάφη και πλοία αυτά που χάνονται; Μα γιατί μπορούν να βυθιστούν στο νερό! Αν αρχίσουμε να χάνουμε τρένα … αυτό θα ήταν ενδιαφέρον»!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναμένεται ραγδαία αύξηση στην χρήση βίντεο μέσω κινητών


Τι αποκαλύπτουν οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο Mobile World Congress.

«Έκρηξη» στην χρήση βίντεο μέσω των smartphones, αναμένεται στα αμέσως επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Όπως εκτιμά η Ericsson, το 70% όλων των δεδομένων της κίνησης στην κινητή επικοινωνία θα αφορά βίντεο, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 55%, από σήμερα μέχρι το 2021.

Ο βασικότερος λόγος της αλματώδους ανάπτυξης του βίντεο είναι η στροφή του κόσμου σε αυτό, η ταχύτατη διείσδυση των «έξυπνων» κινητών (smart phones) και ταμπλετ στον πληθυσμό, η βελτίωση των υπηρεσιών σύνδεσης με το Internet, οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας που διαθέτουν τα έξυπνα κινητά και η δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της GSMA Intelligence, 2,9 δισ. νέες συνδέσεις με έξυπνα κινητά τηλέφωνα προστέθηκαν στην διεθνή αγορά από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ εκτιμάται ότι 2,5 δισ. επιπλέον συνδέσεις με έξυπνα κινητά θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα τα έξυπνα κινητά να έχουν ξεπεράσει τα κινητά με τις βασικές λειτουργίες.

Η μεγαλύτερη αγορά έξυπνων κινητών διεθνώς είναι στην Κίνα με 890 εκατ, συνδέσεις ενώ τις ΗΠΑ που είναι στην δεύτερη θέση αναμένεται να ξεπεράσει η Ινδία, με το 50% των συνδέσεων να είναι με έξυπνα κινητά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για πόσο καιρό μπορεί να ζήσει κάποιος «εγκλωβισμένος» σε ένα σούπερ μάρκετ;


Απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει ένας ερευνητής.

Μια παράξενη έρευνα έκανε ένας επιστήμονας, ο δρ Lewis Dartnell, θέλοντας να βρει πόσο διάστημα μπορεί να επιβιώσει κάποιος αν ζει μόνο με τα αποθέματα που έχει ένα σούπερ μάρκετ σε περίπτωση ανάγκης ή… «αποκάλυψης» ή αν τυχόν αναγκαστεί να μείνει μέσα σε αυτό.

Κάνοντας μια έρευνα με βάση ένα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, ο συγγραφέας και αστροβιολόγος αναφέρει ότι αυτό έχει αρκετές προμήθειες για να κρατήσει ένα άτομο καλυμμένο από θέμα τροφής και νερού για πάνω από μισό αιώνα και συγκεκριμένα για 55 χρόνια!

«Τα μεγάλα καταστήματα είναι εφοδιασμένα με αρκετές κονσέρβες και μη ευπαθή προϊόντα που μπορούν να συντηρήσουν έναν ενήλικα για 55 χρόνια», λέει ο ίδιος, σύμφωνα με το itv.com. Ο δρ Dartnell, συγγραφέας του «Η Γνώση: Πώς να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας από το μηδέν», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για μια πιθανή αποκάλυψη, αλλά είναι ενδιαφέρον να έχουμε μια εικόνα από το πού βρισκόμαστε τώρα και το πώς επιβιώνουμε ατομικά και ως κοινωνία. Τα ένστικτα επιβίωσης των ανθρώπων είναι ισχυρά, αλλά χωρίς να εστιάσουμε στην επιστήμη, τη τεχνολογία, τη μηχανική και τις μαθηματικές δεξιότητες, η ταχύτητα με την οποία έχει γίνει η "κοινωνία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα" θα είχε εμποδιστεί σοβαρά».

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο «The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair» που θα λάβει χώρα στο Birmingham τον επόμενο μήνα. Εκεί ίσως λύσει και κάποιες απορίες για το πώς μπορούν να διατηρηθούν ακόμη και οι κονσέρβες για τέτοιο διάστημα (ή αν τυχόν εννοεί ότι το απόθεμα είναι τόσο ώστε να αρκεί να ζήσει ένας άνθρωπος για 55 χρόνια, απλά υπολογίζοντας το μέγεθος της μερίδας κι όχι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος) ή ακόμα κι αν αυτό υπολογίζεται με δεδομένο ότι για παράδειγμα ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει πρώτες ύλες όπως αλεύρι ή λάδι για να φτιάξει φαγητό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ρωτήθηκαν διάφοροι άνθρωποι τι θα έπαιρναν μαζί τους από το σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 61% απάντησε φαγητό και ακολούθησαν φάρμακα και κινητά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικές λήψεις πάνω από πόλη-φάντασμα στην Αμμόχωστο


Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το drone.

Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου κατέγραψε ένα drone, με το βίντεο να ανεβαίνει κατόπιν στο YouTube.

Το βίντεο τραβήχτηκε συγκεκριμένα πάνω από τα Βαρώσια, μια πόλη φάντασμα στο νότιο τμήμα της Αμμοχώστου.

Το βίντεο, επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό «πόλη-φάντασμα», που έχει δοθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 1974, η περιοχή έσφυζε από ζωή και ήταν ένα από τα πιο διάσημα κέντρα παραθερισμού στην περιοχή. Για 42 χρόνια ο τουρκικός στρατός κρατά κλειστή την περιοχή και ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει σε αυτήν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλε τον καρχαρία από την θάλασσα για να τραβήξει φωτογραφία


Λουόμενος τράβηξε από τη θάλασσα έναν μικρό καρχαρία προκειμένου να βγάλει μαζί του φωτογραφία.

Το περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι συμβαίνει όταν οι κυλιόμενες σκάλες... τρελαίνονται


Ένα σπάνιο ατύχημα συνέβη σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νιγκμπό στην Κίνα. Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στις κυλιόμενες σκάλες όταν από λάθος του μηχανισμού άλλαξαν ξαφνικά φορά με συνέπεια η άνοδος να μετατραπεί σε κάθοδο. Όπως ήταν φυσικό επικράτησε πανικός με τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ευτυχώς με επιπόλαια τραύματα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7 πράγματα που θέλουν καθάρισμα σε καθημερινή βάση


Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσω στη λίστα με τα πρέπει.». Αλλά εμπιστευτείτε μας, αν όντως πλένετε κάθε μέρα τα παρακάτω πράγματα, θα δείτε μεγάλη διαφορά στο νοικοκυριό του σπιτιού σας.

Πετσέτες χεριών



Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες αλλά οι πετσέτες των χεριών θεωρούνται από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα ή ακόμη και δυο φορές την ημέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.


Πάγκος της κουζίνας



Για σκεφτείτε λίγο τι ακουμπάτε καθημερινά πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας; Τα κλειδιά του αυτοκινήτου, την αλληλογραφία, το πορτοφόλι σας αλλά και τα ψίχουλα από το ψωμί που κόβετε. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο το σκούπισμα, ο πάγκος της κουζίνας χρειάζεται καθημερινά απολύμανση. Απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πανάκι παντού. Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ένα πανί για πέρασμα σε διαφορετικές επιφάνειες γιατί αυτό απλά μεταφέρει τα μικρόβια.

Καμπίνα ντουζιέρας



Ο ευκολότερος τρόπος για να μένει καθαρή η ντουζιέρα σας και να μην συσσωρεύονται άλατα είναι να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Με τους τοίχους στεγνούς θα αποφύγετε και τη μούχλα.

Νεροχύτης



Μπορεί να νομίζετε ότι μετά το πλύσιμο των πιάτων και των χεριών, ο νεροχύτης είναι καθαρός όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα όμως η βρωμιά και τα βακτήρια κολλάνε στα τοιχώματα του. Αν είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα, θα πρέπει με ένα σφουγγαράκι και σόδα μαγειρικής να τρίψετε τον νεροχύτη και να δώσετε άρωμα φρεσκάδας και λάμψης με ένα πορτοκάλι. 

Βρώμικα πιάτα



Η περισσευούμενη σάλτσα και τα ψίχουλα κατά τη διάρκεια της νύχτας μόνο μύκητες και βακτήρια μπορούν να προσελκύσουν και ασφαλώς το πλύσιμο του τηγανιού είναι πιο δύσκολο την επόμενη μέρα. Αντ’ αυτού πλύνετε τα βρώμικα πιάτα και ποτήρια αμέσως μετά τη χρήση τους χωρίς να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων και μάλιστα χωρίς κόπο στο ξέβγαλμα.

Καφετιέρα



Αν πίνετε μπόλικους καφέδες όπως εμείς, πιθανότατα δεν ετοιμάζετε μόνο ένα φλιτζάνι καφέ αλλά ολόκληρη κανάτα κάθε μέρα. Δεδομένου όμως ότι η καφετιέρα είναι ένα ζεστό μέρος για βακτήρια και μούχλα, πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Είναι καλύτερο να πλένετε τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας σας μετά από κάθε χρήση γιατί έτσι η γεύση του καφέ αλλά και το άρωμά του, θα είναι πιο ποιοτικό.

Πάτωμα



Αν μαγειρεύετε κάθε μέρα, παραδεχτείτε το. Όλο και κάποιο τρόφιμο θα πέσει στο πάτωμα κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Δεν αρκεί όμως το σκούπισμα με την χαρτοπετσέτα στο σημείο. Το σφουγγάρισμα είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε αν δεν θέλετε ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τους ιούς της γρίπης.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οι νύφες φορούν λευκό νυφικό


Πώς ξεκίνησε η παράδοση...

Εδώ και πολλά χρόνια το έθιμο να φοράει η νύφη λευκό νυφικό είναι γνωστό και διαδεδομένο σε πάρα πολλές χώρες. Από πού ξεκίνησε όμως αυτή η συνήθεια; Είναι απλώς μια έκφραση «αγνότητας και αθωότητας», όπως συνηθίζουμε να λέμε;

Το λευκό χρώμα στα νυφικά καθιερώθηκε στην πραγματικότητα από τη βασίλισσα Βικτωρία. Εκείνη την εποχή, δηλαδή περί το 1840, οι νύφες συνήθιζαν να φορούν χρωματιστό νυφικό. Ωστόσο η ίδια στο γάμο της με τον Αλβέρτο στις 10 Φεβρουαρίου του 1840 επέλεξε να φορέσει ένα λευκό, σατέν νυφικό με δαντέλα, πηγαίνοντας «κόντρα» στη μόδα της εποχής. Το μπλε χρώμα μέχρι τότε ήταν επίσης μια συνηθισμένη επιλογή γιατί εκείνη την εποχή αντιπροσώπευε την αγνότητα και την αθωότητα, ενώ το λευκό συμβόλιζε τον πλούτο.



Ωστόσο η βασίλισσα Βικτώρια δεν προτίμησε το μπλε αλλά ένα λευκό εντυπωσιακό φόρεμα, το οποίο συνδύασε με λευκά παπούτσια σατέν και έτσι ξεκίνησε μια τάση στις αριστοκρατικές νύφες σε όλη την Ευρώπη που τη μιμήθηκαν και αποτελεί την έμπνευση πίσω από τον παραδοσιακό λευκό γάμο σήμερα. Το σατέν φόρεμα της βασίλισσας ήταν στολισμένο με άνθη πορτοκαλιάς, που συμβολίζει τη γονιμότητα και δαντέλα, η οποία μόνη της κόστιζε 1000 λίρες , δηλαδή σημερινές 80.000 λίρες.

Από τότε λοιπόν άρχισε σιγά-σιγά να καθιερώνεται το λευκό νυφικό, αν και λέγεται ότι δεν ήταν η πρώτη που φόρεσε λευκό στο γάμο της αλλά η πρώτη που το καθιέρωσε. Επιπλέον μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα το επέλεγαν κυρίως οι «ελίτ» νύφες και όχι όλες ενώ αργότερα, τον 20ο αιώνα άρχισε να εξαπλώνεται ακόμη πιο πολύ.



Χαρακτηριστικό είναι επίσης είναι ότι τότε το νυφικό τους οι γυναίκες που παντρεύονταν δεν το φορούσαν μόνο μια φορά αλλά ήταν ένα φόρεμα που φορούσαν και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις αργότερα. Πλέον το λευκό νυφικό έχει καθιερωθεί και χαρακτηρίζεται ως ένδειξη αθωότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»


Η εξήγηση που συνδέει την έκφραση... με ένα πάθημα πειρατών στη Μήλο.

Όταν κάποιος φτάνει στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει, χρησιμοποιούμε την ειρωνική έκφραση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Η εξήγηση που δίνει ο Τάκης Νατσουλής για τη γνωστή έκφραση είναι η εξής: Την εποχή που στο Αιγαίου και σε άλλες θάλασσες σύχναζαν πειρατές, σημειώθηκε ένα περιστατικό με έναν φοβερό κουρσάρο στην Μήλο.

Στο νησί υπήρχαν μεγάλα εργαστήρια ταπητουργίας, που έφτιαχναν χαλιά με πανέμορφα σχέδια, με ένα ειδικό μαλλί. Τα χαλιά αυτά τα πουλούσαν πανάκριβα στους διάφορους πλούσιους της πόλης, της Κύπρου ή της Βενετίας.

Την εποχή εκείνη, δρούσε στο Αιγαίο ένας φοβερός κουρσάρος, ο Αλή Μεμέτ Χαν. Μια νύχτα βγήκε με το πλήρωμα του στη Μήλο, για να την κουρσέψει. Οι πειρατές μπήκαν και στα εργαστήρια των χαλιών, που βρίσκονταν εκεί. Οι νησιώτες όμως, του πήραν είδηση, τους κύκλωσαν και του έπιασαν χωρίς αιματοχυσία.

Αντί να τους σκοτώσου, όμως, τους ξύρισαν το κεφάλι και τα γένια και τους έστειλαν δώρο στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Από τότε έμεινε η έκφραση: «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πραγματικές κούκλες του Σατανά


Τρομακτικά ομοιώματα με τα οποία κανένα κοριτσάκι δε θα ήθελε να παίξει!

Για τα περισσότερα κοριτσάκια, η κούκλα δεν είναι απλώς άλλο ένα παιχνίδι, αλλά μια σύντροφος της παιδικής ηλικίας που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξή τους.

Παρά τη σημασία που έχουν όμως για τη ζωή των παιδιών οι κούκλες, φαίνεται πως κάποιες ζηλεύουν την ίδια τη ζωή των κοριτσιών και αποφασίζουν έτσι να έρθουν στον κόσμο. Κυριολεκτικά!

Μιλάμε για στοιχειωμένες κούκλες μέσα στις οποίες φωλιάζουν δαιμονικά πνεύματα ή πρώην ιδιοκτήτες, φέρνοντας τον τρόμο στην επικράτεια του μεταφυσικού.

Άλλες πάλι είναι τόσο παράξενες και φιλοξενούν τέτοιες απόκοσμες ιστορίες που δεν είναι να ακουστούν ποτέ σε νηπιαγωγεία ή παιδικά κρεβάτια. Σαν τον Τσάκι δηλαδή…


Λέτα, η Τσιγγάνα



Ήταν το 1972 όταν ο Κέρι Γουόλτον επέστρεψε στη γενέτειρά του στην Αυστραλία για την κηδεία της γιαγιάς του, όταν και αποφάσισε να κοιτάξει κατάματα τον παιδικό του φόβο: να επισκεφτεί ένα εγκαταλειμμένο κτίριο που τον φόβιζε ως παιδί. Στο χαρακτηριζόμενο από τους περίοικους στοιχειωμένο σπίτι βρήκε μια παλιά κούκλα, την οποία πήρε ως ενθύμιο του κατορθώματός του και έκτοτε ζουν μαζί.

Πληθώρα μέντιουμ που την εξέτασαν αποκάλυψαν την τραγική ιστορία της: η κούκλα είχε φτιαχτεί πριν από 200 χρόνια από έναν τσιγγάνο ως ομοίωμα του γιου του, που είχε πνιγεί, πιστεύοντας πως θα λειτουργήσει ως όχημα για τη μεταφορά του πνεύματός του στον φυσικό κόσμο. Η κούκλα αποτελείται μάλιστα από πραγματικά ανθρώπινα μαλλιά και εκδηλώνει συχνά τη στοιχειωμένη φύση της με ανθρώπινη λαλιά!

Τίποτα κακό και μοχθηρό δεν έχει κάνει βέβαια, απλώς ουρλιάζει σαν άνθρωπος ζητώντας επιτακτικά την αποφυλάκιση του πνεύματός της. Ταυτοχρόνως, τα μεταφυσικά φαινόμενα που την αφορούν δεν λένε να κοπάσουν: όταν τη βγάζει εκτός σπιτιού, βρέχει λέει πάντοτε, ενώ όταν την παίρνει μαζί του σε σπίτια γνωστών, οι πίνακες γκρεμοτσακίζονται συνήθως από τους τοίχους. Και βέβαια τα σκυλιά δεν τη συμπαθούν καθόλου, γαβγίζοντας μανιασμένα σε κάθε συναπάντημά τους με τη Λέτα. Όσο για την ίδια, μετακινείται μόνη της, αλλάζει θέσεις και έχει ακόμα και ασθενή παλμό…

Πούπα



Η πάνινη Πούπα κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1920 στην Ιταλία κατ’ εικόνα και ομοίωση της ιδιοκτήτριάς της, δανειζόμενη ακόμα και τα μαλλιά της. Και τότε άρχισε το μυστήριο, καθώς η κούκλα της Τριέστης μιλούσε με την ιδιοκτήτριά της από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε επαφή μέχρι το 2005, όταν πέθανε η γυναίκα στις ΗΠΑ. Μετά τον θάνατό της μάλιστα, η οικογένεια έβαλε την κούκλα σε μια γυάλινη προθήκη, μέσα στην οποία αλλάζει συχνά θέσεις. Όπως αλλάζει και εκφράσεις προσώπου!

Όταν δεν συνοφρυώνεται, χτυπά το τζάμι για να της ανοίξουν και κατέχει τις υπερφυσικές δυνάμεις να μετακινεί τα αντικείμενα του περιβάλλοντος χώρου. Η γιαγιά μοιράστηκε με τα παιδιά και τα εγγόνια της όλες τις τρελές ιστορίες της στοιχειωμένης κούκλας, που της έσωσε τη ζωή και άλλα τέτοια υπέροχα. Ο πατέρας ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κατέγραψε τη ζωντανή Πούπα τρεις φορές σε βίντεο, αλλά όλο το υλικό καταστράφηκε αμέσως μαγικά.

Μάντι



Η πορσελάνινη κούκλα κατασκευάστηκε στη Βρετανία (ή τη Γερμανία) μεταξύ 1910-1920 και το 1991 έφτασε στις προθήκες μουσείου του Καναδά. Η ιδιοκτήτριά της ήθελε να την ξεφορτωθεί καθώς η κούκλα έκλαιγε μες τα σκοτάδια του υπογείου και την κατατρόμαζε! Μπορεί βέβαια τα μεταφυσικά δεινά να σταμάτησαν στην παλιά κατοικία της Μάντι, τώρα όμως το πρόβλημα το έχει το Quesnel Museum, με τους ήχους των ανεξήγητων πατημασιών και τη μυστηριώδη αλλαγή θέσεων των αντικειμένων να φέρνουν τα πάνω κάτω στην εύρυθμη λειτουργία του μουσείου.

Το πρόβλημα που ανέκυψε τώρα ήταν πού να την τοποθετήσουν, καθώς σύμφωνα με τους υπαλλήλους, όταν την έβαζαν σε προθήκες με άλλες παλιές κούκλες, η Μάντι τις κατέστρεφε! Όσο για τους επισκέπτες, ορκίζονται ότι η κούκλα ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά της και σε ακολουθεί παντού με τα μάτια της. Και βέβαια αρέσκεται πολύ να παίζει με τον φωτογραφικό εξοπλισμό όποιου επιχειρήσει να την καταγράψει σε καρέ…

Η Μπάρμπι του Πουλάου Ουμπίν



Η Μπάρμπι παραμένει αναμφίβολα η δημοφιλέστερη κούκλα του πλανήτη. Τόσο δημοφιλής που νεκρή κοπέλα τη ζήτησε ακόμα και από τον άλλο κόσμο! Στις αρχές του Α’ Παγκοσμίου, οι Βρετανοί άρχισαν να μην εμπιστεύονται τους Ευρωπαίους στις αποικίες τους, θεωρώντας πως ήταν κατάσκοποι ξένων κυβερνήσεων. Κι έτσι οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλαν στο στόχαστρο ένα ζευγάρι Γερμανών στη Σιγκαπούρη το 1914, πιστεύοντας πως ήταν πράκτορες.

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν τους γονείς, το κοριτσάκι τους το έσκασε όμως και έπεσε αργότερα από έναν γκρεμό. Ένας βωμός στήθηκε στη μνήμη της από τους ντόπιους στο Παλάου Ουμπίν, ο οποίος φιλοξενεί το σταυρουδάκι της αλλά και δείγμα από τα μαλλιά της. Πολύ πρόσφατα, το 2007, μια Μπάρμπι εμφανίστηκε στον βωμό της κοπέλας και έχει μια σκοτεινή ιστορία να διηγηθεί. Ένας ντόπιος έβλεπε λέει συνεχώς το ίδιο όνειρο: μια δυτική κοπέλα να τον οδηγεί στο παιχνιδάδικο και να του ζητά να της αγοράσει μια Μπάρμπι.

Κάποια στιγμή ο τύπος πήγε στο κατάστημα και βρήκε στο ράφι του ονείρου του την κούκλα που έβλεπε τα βράδια στον ύπνο του. Την αγόρασε και το ίδιο βράδυ το κορίτσι του υπέδειξε πού έπρεπε να την τοποθετήσει! Η Μπάρμπι του Πουλάου Ουμπίν μετατράπηκε σε τουριστική ατραξιόν αλλά και τόπο προσκυνήματος των ντόπιων, καθώς οι μαγικές της δυνάμεις προσκαλούνται να θεραπεύσουν ή να φέρουν τύχη στους ικέτες.

Το Μωρό του Σατανά



Η Νέα Ορλεάνη διαθέτει μακρά παράδοση απόκοσμων θρύλων και βουντού και με κάτι τέτοιο θα ασχοληθούμε εδώ. Σύμφωνα με τη λαϊκή διήγηση, μια εύπορη κόρη ερωτεύτηκε κατά τον 19ο αιώνα έναν σκοτσέζο αριστοκράτη, όταν ο ζηλιάρης πρώην σύντροφός της ζήτησε τη βοήθεια ιέρειας του βουντού. Εκείνη έκανε μάγια στη νύφη και η κατάρα εκδηλώθηκε όταν η γυναίκα γεννούσε το πρώτο της παιδί: η νεαρή μητέρα πέθανε στη γέννα, όχι βέβαια προτού φέρει στον κόσμο ένα τρομακτικό πλάσμα.

Και όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι», σύντομα κυκλοφόρησε ο θρύλος ότι το δύσμορφο παιδί ήταν καρπός του ίδιου του Πρίγκιπα του Σκότους! Η ιέρεια του βουντού υιοθέτησε το παιδί και το κράτησε δίπλα της μέχρι τον θάνατό της, κι αυτό για να το προστατεύσει από τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης, που το έτρεμαν και έκαναν τα πάντα να το κρατήσουν μακριά από τα σπιτικά τους.

Για να προστατευτούν μάλιστα από το απόκοσμο μωρό που καραδοκούσε στα σκοτάδια και έσπερνε όλεθρο και καταστροφή, έφτιαχναν ομοιώματά του και τα κρεμούσαν στις εξώπορτές τους, ώστε να ξορκίσουν τον πραγματικό κίνδυνο. Κάποιες από αυτές τις κούκλες σώζονται μέχρι σήμερα, αν και στις αρχές του 20ού αιώνα εμφανίστηκε μια νέα εκδοχή τους, ακόμα πιο πιστή θρυλείται στη μορφή του αληθινού Μωρού του Σατανά, η οποία είναι βέβαια στοιχειωμένη με το δαιμονικό μωρό. Το πνεύμα του κακού μωρού είναι και πάλι ζωντανό λοιπόν και όσοι έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια κούκλα, ορκίζονται ότι τους ακολουθεί με τα γυάλινα μάτια της και μετακινείται ανεξήγητα τριγύρω…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί στους άντρες δεν αρέσει να φορούν τη βέρα του γάμου τους


Το να είναι κανείς παντρεμένος αλλά να μην θέλει να φοράει τη βέρα του γάμου του, δεν είναι απαραίτητα κακό και σίγουρα δεν σημαίνει ότι θέλει να φλερτάρει.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το θέμα τα πρωτεία τα έχουν οι άντρες και συνήθως εκείνοι είναι που επιλέγουν να κυκλοφορούν χωρίς βέρα στο δεξί, παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένοι με παπά και με κουμπάρο. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν μερικοί πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους προτιμούν να μην φορούν βέρες και κανένας από αυτούς δεν έχει να κάνει με την απιστία, τα ψέματα, την έλλειψη αγάπης. Επιτρέψτε μας να σας αναφέρουμε μερικούς λόγους…

Λάθος μέγεθος
Αν το δαχτυλίδι είναι πολύ χαλαρό, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί. Από την άλλη αν είναι πολύ σφιχτό, στην πρώτη ευκαιρία που θα το βγάλει ο καλός σας, δύσκολα θα ξαναμπεί στο δάχτυλο του, οπότε πάλι στα ίδια καταλήγουμε. Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή της επανεξέτασης του μεγέθους, αλλά σοβαρά τώρα, μετά την τελετή του γάμου ποιο ζευγάρι μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία;

Δυσφορία λόγω αλλεργιών
Οι αλλεργίες είναι συνήθως ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ένας άντρας επιλέγει να μην φοράει τη βέρα του σε καθημερινή βάση. Αν είναι αλλεργικός σε κάποια μέταλλα και το δαχτυλίδι του προκαλεί ερεθισμούς, λογικό είναι να δυσφορεί. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δύσκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος που δεν υποφέρει από αλλεργίες αλλά φανταστείτε να έχετε στο χέρι σας κάτι που σας προκαλεί φαγούρα και πληγές όλη την ώρα;

Απροσεξία
Μερικοί άντρες βγάζουν τη βέρα τους κάθε φορά που κάνουν ένα ντους ή συμμετέχουν σε αθλήματα ή …πλένουν πιάτα. Δεδομένου ότι οι άντρες από την φύση τους είναι ξεχασιάρηδες, δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ξεχνούν να φορέσουν τη βέρα τους. Σε κάθε περίπτωση αν τη ξεχνάει κάθε φορά που σας κάνει μασάζ στην πλάτη, τότε επιβάλλεται να δείξετε επιείκεια!

Από επιλογή
Αγαπητές κυρίες, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, υπάρχουν άντρες εκεί έξω που από επιλογή δεν έχουν φορέσει ποτέ στη ζωή τους κανένα είδος κοσμήματος, πέρα από ρολόι. Οι συντηρητικοί τύποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι τα κοσμήματα είναι φανταχτερά.

Λόγω δουλειάς
Οι χειρούργοι, οι φυσικοθεραπευτές αλλά και άλλα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα χέρια ή με εργαλεία, δεν επιτρέπουν στους άντρες να φορούν τη βέρα τους. Είναι λογικό, έτσι δεν είναι;


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορούν οι γάτες να βοηθήσουν στην διακοπή του καπνίσματος;


Μια νέα καμπάνια κατά του καπνίσματος έχει τρελάνει το διαδίκτυο. Ο λόγος; Στη συγκεκριμένη καμπάνια πρωταγωνιστούν γάτες.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα κολάζ από πολλά μικρά βιντεάκια με γάτες οι οποίες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους καπνιστές και τους παρακαλούν να διακόψουν την κακή τους συνήθεια.

Το επιχείρημα πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι οι καπνιστές θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την δική τους υγειά αλλά και την υγεία των αγαπημένων τους κατοικίδιων.

«Οι γάτες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο αν τα αφεντικά τους καπνίζουν», είναι το κύριο μήνυμα το οποίο αναφέρεται στην καμπάνια.

Το κάπνισμα οδηγεί στο να μην υπάρχουν γάτες και συνεπώς όταν δεν υπάρχουν γάτες δεν υπάρχουν και αστεία βίντεο με γάτες, επισημαίνουν οι δημιουργοί του βίντεο, βασιζόμενοι στην αγάπη που δείχνουν οι χρήστες του διαδικτύου για τα αστεία στιγμιότυπα με γατάκια.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...