Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

5 πράγματα που οι γυναίκες δεν θέλουν να πληρώνουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το να είσαι γυναίκα είναι ακριβό. Και σε αυτό δεν βοηθά το μισθολογικό χάσμα που υπάρχει με τους άντρες, γιατί ως γνωστόν – κατά πλειοψηφία – οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα χρήματα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό αλλά αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν η ζωή μας (και το πορτοφόλι μας) αν γλιτώναμε από τον προϋπολογισμό μας κάποια έξοδα που είναι απαραίτητα μόνο και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες.

Αντισυλληπτικά
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους είναι προσιτές, δεν παύουν όμως να συγκαταλέγονται στα μηνιαία έξοδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι το σημαντικότερο όφελος τους είναι ότι προσφέρουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί, την αποφυγή δηλαδή της εγκυμοσύνης. Όταν λαμβάνονται με σωστό τρόπο η πιθανότητα αποτυχίας είναι λιγότερο από 1% ανά έτος και αποτελούν την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης.

Ένα σημαντικό θέμα ωστόσο που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες είναι το αν και κατά πόσο μειώνεται η γονιμότητα μετά τη λήψη αντισυλληπτικών, ειδικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχούς λήψης. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που έχει φανεί από διεθνείς και έγκυρες μελέτες είναι ότι η γονιμότητα επανέρχεται αμέσως μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών και δεν επηρεάζεται από τη διάρκεια λήψης τους.

Σερβιέτες και ταμπόν
Η μέση γυναίκα ξοδεύει πάνω από €2000 κατά τη διάρκεια της ζωής της για αγορές προϊόντων που σχετίζονται με την περίοδο, όπως είναι οι σερβιέτες και τα ταμπόν.

Μάλιστα στην Αμερική από το 2015 40 πολιτείες επιβάλουν φόρο – είτε για τακτική πωλήσεων είτε για ακαθάριστες εισπράξεις από φόρο ή φόρο πολυτελείας – για τα ταμπόν και άλλα προϊόντα της εμμήνου ρύσεως. Οι γυναίκες όμως ξέρουμε ότι αυτά τα προϊόντα υγιεινής αποτελούν μεγάλο και αναμενόμενο μέρος της ζωής μας. Στη δουλειά, στο σχολείο, ή λίγο πολύ παντού, δεν γίνεται να παρουσιαστούμε χωρίς φροντίδα για την υγεία και την υγιεινή μας. Η ακτιβίστρια Jennifer Weiss-Wolf και το περιοδικό Cosmopolitan έχουν ήδη απαιτήσει σε 40 κράτη να μειωθεί ο φόρος των ταμπόν.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι, μια επιτυχημένη εκστρατεία βοήθησε να πείσει το Καναδικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα για την εξάλειψη του εθνικού φορολογικού για τα ταμπόν στον Καναδά.

Δεν θα ήταν πολύ ωραία αν και εδώ στην Ελλάδα αναγνωριζόταν ότι οι σερβιέτες και τα ταμπόν είναι μια σοβαρή επιβάρυνση για τις μαθήτριες και τις φοιτήτριες; Δεν θα ήταν καταπληκτικό αν όλες οι δημόσιες τουαλέτες είχαν δωρεάν προϊόντα εμμήνου ρύσεως, όπως ακριβώς έχουν δωρεάν το χαρτί υγείας;

Χαρτί υγείας
Μιας και κάναμε αναφορά στο χαρτί υγείας, οι Αμερικάνοι ξοδεύουν πάνω από $6 δις το χρόνο γι’ αυτό, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι είναι κάτι must. Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα να αναφέρουμε ότι το μέγεθος και η ποιότητα του ρολό υγείας πέφτει, αλλά το κόστος του παραμένει το ίδιο. Το αποκλάλυψε σε περσινό της δημοσίευμα η Washington Post. Μήπως να κάναμε κάτι και γι’ αυτό;

Μαστογραφίες
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Μια στις δέκα γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν θα έπρεπε κανονικά οι μαστογραφίες να ήταν δωρεάν για όλες τις γυναίκες; Ναι είναι η απάντηση. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι πέρα από την αμέλεια πολλές γυναίκες λόγω κόστους δεν κάνουν εξέταση μαστογραφίας.

Τεστ εγκυμοσύνης
Το άγχος για το αν είναι ή όχι μια γυναίκα έγκυος είναι μεγάλο και οι λόγοι είναι προφανείς. Να λοιπόν γιατί το τεστ εγκυμοσύνης είναι πολύ πιο ακριβό από πολλά καλλυντικά στους διαδρόμους των φαρμακείων!

Περισσότερο από τους άντρες σχεδόν για τα πάντα
Μια πρόσφατη μελέτη από το Τμήμα Καταναλωτών της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες πληρώνουν περισσότερο κατά 42% απ’ ότι οι άντρες για παρόμοια αντικείμενα, όπως ρούχα, προϊόντα περιποίησης ακόμη και σχολικά είδη και παιχνίδια. Δεν είναι άδικο;


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.