Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ανήλικη πόρνη που την ονόμασαν «Λολίτα του Λονγκ Άιλαντ»


Η πρώιμη σεξουαλικότητα, το αρρωστημένο μυαλό, το έγκλημα πάθους και η γέννηση της πορνοστάρ.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1992 όταν η Μέρι Τζο Μπαταφουόκο, μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ανοίγοντας την πόρτα της οικίας της θα άνοιγε άθελά της μια χαραμάδα σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα εγκλήματα της σύγχρονης εποχής.

Η άτυχη γυναίκα είδε στο κατώφλι της ένα έφηβο κορίτσι, ήταν δεν ήταν 16 ετών, το οποίο έβγαλε ατάραχα το περίστροφο και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Πώς να ξέρει ότι η φονική έφηβη ήταν η καυτή ερωμένη του συζύγου της Τζόι; Πώς να γνωρίζει ότι κάτω από τη μύτη της είχε στηθεί ένα παράνομο ειδύλλιο που ζητούσε αίμα για να προχωρήσει;

Καθώς η ιστορία ξεδιπλωνόταν στις δικαστικές αίθουσες, ο νεοϋορκέζικος σκανδαλοθηρικός Τύπος κόλλησε στην Είμι Φίσερ το μεθυστικό παρατσούκλι «Λολίτα του Λονγκ Άιλαντ», αν και το εν λόγω νυμφίδιο δεν είχε και πολλά κοινά με την ηρωίδα του Ναμπόκοφ. Τα εφτά χρόνια που πέρασε πίσω από τα κάγκελα το προσυπέγραψαν αυτό με τον γλαφυρότερο τρόπο.

Όσο για τη Μέρι Τζο, κόντρα σε κάθε πιθανότητα και με χρόνιους πια πόνους, επιβίωσε από τη δολοφονική απόπειρα, ζώντας πια με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι της. Και βέβαια, επίσης κόντρα σε κάθε πιθανότητα, παρέμεινε παντρεμένη με τον μηχανικό αυτοκινήτων και μοιχό σύζυγό της!

Κι αυτό γιατί πίστεψε τα λεγόμενα του Τζόι ότι δεν είχε τίποτα με το νυμφίδιο που είχε στραφεί στην πορνεία, παραμένοντας στο πλευρό του παρά τη σφαίρα που έφαγε στο κεφάλι. Σίγουρη ότι η ανήλικη ψευδόταν, η Μέρι Τζο είπε δημοσίως: «Αν πίστευα ότι ο Τζόι είχε δεσμό με την Έιμι Φίσερ, τότε θα του ξερίζωνα τους όρχεις»! Πώς κατάφερε όμως ο 36χρονος μοιχός να κρατήσει και τους όρχεις και τη γυναίκα του αφότου παραδέχτηκε τελικά πως πλάγιαζε εδώ και μήνες με το λυκειοκόριτσο που είχε μετατραπεί σε call girl;

Οι απαρχές του άνομου ειδυλλίου



Η Έιμι Φίσερ ξεκίνησε τη ζωή της το 1974 με ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει σε ένα παιδί η μεγαλοαστική τάξη: ανέσεις, ασφάλεια και ξένοιαστα παιδικά χρόνια. Κάτω όμως από τα πολυτελή αντικείμενα, τα σπορ αυτοκίνητα και τα ακριβά ρούχα, που κατά δήλωσή της είχαν αντικαταστήσει την αγάπη, κρυβόταν το τραυματικό γεγονός και η οικογενειακή τραγωδία: μέλος της οικογένειας την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Αργότερα, σε ηλικία 13 ετών, βιάστηκε από τον οικονόμο της οικίας, κάτι που ξεκλείδωσε την άγουρη σεξουαλικότητά της.

Δραστήρια ερωτικά ήδη από την πρώτη της εφηβεία λοιπόν, σύντομα ήρθε η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και η έκτρωση και πλέον το ανήλικο κοριτσόπουλο είχε μετατραπεί σε νυμφίδιο με τα όλα του.



Τον Μάιο του 1991, η μοίρα έφερε κοντά τους δύο εραστές: η Έιμι πήγε το αυτοκίνητό της για επισκευή στο γκαράζ του Τζόι και κάτι σκίρτησε μέσα της για τον 35χρονο μηχανικό. Στους επόμενους δυο μήνες θα επισκεπτόταν πολύ συχνότερα από όσο θα δικαιολογούσε η κατάσταση του αυτοκινήτου της το συνεργείο του Τζόι, βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες για να τον δει. Αυτό έκανε και στις 2 Ιούλιου, όταν ο μηχανικός προσφέρθηκε να τη γυρίσει στο σπίτι της μιας και το αμάξι της ήταν για άλλη μια φορά στο γκαράζ του.

Οι περιστάσεις τους έφεραν μόνους στο σπίτι της Έιμι και σύντομα βρέθηκαν γυμνοί στο δωμάτιό της, έχοντας την πρώτη τους ερωτική επαφή. Ο Τζόι ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά κι εκείνη μαθήτρια μόλις 16 ετών. Για τους επόμενους μήνες, το παράνομο ζευγάρι θα συναντιόταν σε απομονωμένα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης…

Ο έρωτας, η εκμετάλλευση και το τελεσίγραφο



Εκείνος εκμυστηρευόταν στην ανήλικη μνηστή του τις δυσκολίες του γάμου του και το πόσο δυστυχισμένος ήταν που ζούσε με μια γυναίκα που δεν αγαπούσε, κερδίζοντας σιγά σιγά την εμπιστοσύνη της. Κι έτσι άρχισε και η Έιμι να του εξομολογείται τα καθέκαστα της ζωής της, καθώς η σχέση βάθαινε και δεν ήταν πια μόνο σεξ.

Του είπε λοιπόν πόσο άσχημα πήγαινε στο σχολείο, πόσο δεν τα έβρισκε με τους φίλους της, πόσο τσακωνόταν με τους γονείς της, βρίσκοντας στον εραστή της καταφύγιο από τις εφηβικές δυσκολίες. Τον Αύγουστο του 1991, έχοντας χάσει τη δουλειά του ποδαριού που έκανε και σε μεγάλη ανάγκη για χρήματα, καθώς άλλος ένας ομηρικός καυγάς με τους γονείς της την είχαν αποκλείσει από το χαρτζιλίκι, ο Τζόι έριξε πονηρά την ιδέα να γίνει συνοδός κυρίων σε τοπικό πρακτορείο.



Ήταν τέτοιο το πάθος της Έιμι για τον Τζόι που ακολουθούσε πιστά ό,τι συμβουλή της έδινε ο καλός της και δεν υποπτεύτηκε φυσικά τίποτα. Θα έβγαζε εξάλλου το χαρτζιλίκι της και θα ήταν ανεξάρτητη από τους γονείς που δεν την καταλάβαιναν. Η Έιμι έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, αγοράζοντας λίγο αργότερα δικό της βομβητή ώστε να την καλούν απευθείας οι πελάτες της, πετώντας έξω το πρακτορείο συνοδών. Όσο για εκείνον, την προμήθευε με πελάτες-φίλους του.

Μέσα σε έναν μήνα, η Έιμι έβγαζε πια καλά λεφτά, αν και η απότομη ενηλικίωση την έκανε να σκέφτεται πια σαν ενήλικη γυναίκα: διεκδικούσε την αποκλειστικότητα στον σύντροφό της και δεν ήθελε να τον μοιράζεται με τη σύζυγό του. Μέχρι τον Νοέμβριο, η εμμονή της με τον Τζόι και η ζήλεια της για τη Μέρι Τζο είχαν γιγαντωθεί, όταν και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.



Δίνει έτσι τελεσίγραφο στον ερωτικό της παρτενέρ: ή εμένα ή τη σύζυγό σου. Ο Τζόι επέλεξε τη νόμιμη γυναίκα του και το ειδύλλιο έληξε άδοξα. Προδομένη και ακόμα ερωτευμένη, βρίσκει παρηγοριά σε άλλες αντρικές αγκαλιές και κάποια στιγμή κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της, αν και τα τραύματά της κρίθηκαν επιφανειακά. Όταν ανέρρωσε, προσπάθησε να τα ξεχάσει όλα και να επιστρέψει στην προ Τζόι ζωή της, ως μια κανονική έφηβη…

Η Έιμι αποφασίζει να ξεφορτωθεί τη Μέρι Τζο



Η Έιμι είχε πλέον νέο σύντροφο, τον συνιδιοκτήτη του τοπικού γυμναστηρίου όπου πήγαινε, αν και τον Ιανουάριο του 1992 τα ξαναβρήκε με τον Τζόι, τον μεγάλο της έρωτα. Ο Τζόι δεν είχε εξάλλου κανένα πρόβλημα με την απασχόλησή της, ενώ οι άλλοι εραστές της «κλοτσούσαν» στην ιδέα της πορνείας, είχε όμως θέμα με τον νέο της φίλο, καθώς ήθελε την αποκλειστικότητα. Η Έιμι τον άφησε να πιστεύει ότι χώρισε από τον φίλο της, ο οποίος δεν ήταν σημαντικός του έλεγε για κείνη, διεκδικώντας ωστόσο πιο επιτακτικά κι εκείνη την αποκλειστικότητα στη ζωή του Τζόι. Ήθελε τη γυναίκα του εκτός κάδρου και ήταν αποφασισμένη πια να κάνει τα πάντα για να το πετύχει!



Στις 13 Μαΐου 1992, έναν χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία τους, η Έιμι πήρε την οριστική απόφαση να ξεπαστρέψει τη σύζυγο ώστε να ζήσει ευτυχισμένη με τον άντρα της καρδιάς της. Μέσω ενός φίλου βρήκε ένα πιστόλι και λίγες μέρες αργότερα εξομολογήθηκε το φονικό της σχέδιο στον Τζόι, ο οποίος, κατά τους δικούς της ισχυρισμούς, όχι μόνο συμφώνησε αλλά τις έδωσε και ένα σωρό κατατοπιστικές πληροφορίες για το πώς να πυροβολήσει τη γυναίκα του. Στις 15 Μαΐου, ο Τζόι επικοινώνησε μαζί της για να μάθει αν είχε προμηθευτεί το όπλο, αν και ο ίδιος αρνιόταν πάντα σθεναρά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η οδύσσεια της Μέρι Τζο



Στις 19 Μαΐου, αυτή και ο φιλαράκος της αντικατέστησαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους με αυτές που είχε ήδη κλέψει η Έιμι και στις 11:30 το πρωί οι δυο τους ήταν έξω από το σπίτι της Μέρι Τζο. Αφού συνομίλησαν για λίγο στο κατώφλι της εξώπορτας, η Έιμι χτύπησε την άτυχη γυναίκα με το πιστόλι, ρίχνοντάς τη στο έδαφος. Και τότε την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι.



Κανείς δεν πίστεψε πως θα τη γλίτωνε η τραγική σύζυγος, καθώς όλα ήταν εναντίον της. Παρά την πολύωρη εγχείρηση και τη σταθεροποίηση της κατάστασής της, οι γιατροί την είχαν σχεδόν ξεγραμμένη, καθώς η σφαίρα παρέμενε πάντα σφηνωμένη στο κρανίο της. Και ήταν μάλιστα ο Τζόι αυτός που κάρφωσε την Έιμι και τον συνεργό της, υπαινισσόμενος στην αστυνομία ότι ίσως να είχαν σχέση με τη δολοφονική απόπειρα! Η γραμμή που ακολούθησε ήταν η εξής: είχε συμβουλεύσει λέει την Έιμι να μην ξεπληρώσει τα χρέη του φίλου του σε εμπόρους ναρκωτικών κι εκείνος, όταν το έμαθε, έψαξε εκδίκηση στρεφόμενος κατά της οικογένειάς του. Αν και οι ντετέκτιβ δεν το έφαγαν έτσι αμάσητο αυτό και σύντομα ο σύζυγος ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους…

Η γέννηση της «Λολίτας του Λονγκ Άιλαντ»



Στις 20 Μαΐου, η απατημένη και πυροβολημένη σύζυγος ανέκτησε τις αισθήσεις της και έδωσε στην αστυνομία το πλήρες χρονικό της υπόθεσης. Ο Τζόι, φοβούμενος τις εξελίξεις, επιβεβαίωσε το όνομα της Έιμι Φίσερ, την οποία αναγνώρισε αμέσως η Μέρι Τζο στη φωτογραφία που της έδειξαν οι Αρχές. Η κοπέλα ήταν όμως εξαφανισμένη και επιστρατεύτηκε και πάλι ο Τζόι να επικοινωνήσει μαζί της, ο οποίος συγκατατέθηκε απρόθυμα. Την επόμενη μέρα η αστυνομία συνέλαβε την έφηβη στο σπίτι της και ο Τύπος τρελάθηκε!

Η ανήλικη επίδοξη δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο πυροβολισμός ήταν ατύχημα, πως το όπλο εκπυρσοκρότησε άθελά της όταν χτύπησε τη Μέρι Τζο στο κεφάλι. Ξέροντας ότι ο Τζόι είχε στραφεί εναντίον της, ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που της είχε δώσει το περίστροφο και πως διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό εδώ και έναν χρόνο. Κατηγορίες που αρνήθηκε φυσικά ο μπερμπάντης σύζυγος.



Στις 29 Μαΐου, η Έιμι δήλωσε αθώα στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και τα Μέσα πήραν φωτιά: ο σκανδαλοθηρικός Τύπος της κόλλησε το παρατσούκλι «Λολίτα του Λονγκ Άιλαντ» και επιστράτευσε όποιον τη γνώριζε, είτε ως σχολιαρόπαιδο είτε ως call girl, σε συνεντεύξεις που σκοπό είχαν να πλήξουν ό,τι της είχε απομείνει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Μέχρι και «ροζ» βίντεο ανέσυραν από πελάτες που την κινηματογράφησαν στα κρυφά στις περιπτύξεις τους!

Η εγγύηση ορίστηκε στα 2 εκατ. δολάρια, παραμένοντας η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταχωριστεί στα δικαστικά μητρώα του Λονγκ Άιλαντ, καθώς επρόκειτο για ένα «ανήθικο και διεφθαρμένο νυμφίδιο» που δεν άξιζε το έλεος κανενός. Έπειτα από δύο μήνες που έμεινε στο κρατητήριο, η εγγύησή της πληρώθηκε τελικά από την εταιρία παραγωγής KLM Productions, όταν η ανήλικη λολίτα συμφώνησε να της εκχωρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας της! Κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και αναγκαστικά σε κάθε πρωτοσέλιδο του νεοϋορκέζικου Τύπου, η Έιμι ήταν η νέα αγαπημένη των κουτσομπολίστικων εντύπων, που βάλθηκαν να κηλιδώσουν το όνομά της παρουσιάζοντάς τη ως ένα νυμφομανές κορίτσι που είχε παθιαστεί ακραία με τον φουκαρά τον παντρεμένο.



Ο εισαγγελέας της πρόσφερε τη μόνη δυνατή διέξοδο: να κατηγορήσει τον Τζόι και να εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. Άλλο ένα βίντεο κυκλοφόρησε, όχι πορνογραφικού περιεχομένου αυτή τη φορά, αλλά εξίσου ανήθικο, καθώς την έδειχνε να λέει ότι σκόπευε να αγοράσει μια Ferrari με τα λεφτά που θα έβγαζε απ’ όλη αυτή την ξαφνική δημοσιότητα. Καταρρακωμένη, η Έιμι επιδίδεται σε νέα απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά σώζεται.

Τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 15 ετών και ο συνεργός της έφαγε 6 μήνες επειδή της προμήθευσε το πιστόλι. Όσο για τον Τζόι, καταδικάστηκε το 1993 σε φυλάκιση 6 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Η Έιμι κατέθεσε εναντίον του και διηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα με κάθε λεπτομέρεια το παράνομο ειδύλλιο, μαγνητίζοντας για άλλη μια φορά Τύπο και κοινή γνώμη.

Νέα καριέρα μετά τη φυλακή



Η Έιμι βγήκε από τη φυλακή το 1999 έπειτα από 7 χρόνια ποινής, λόγω καλής διαγωγής αλλά και έπειτα από τις πιέσεις της Μέρι Τζο να αποφυλακιστεί η επίδοξη δολοφόνος της! Το 2003 παντρεύτηκε έναν τύπο που γνώρισε στο ίντερνετ, τον κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό της Λούι Μπελέρα, ο οποίος της χάρισε τρία παιδιά.



Τώρα η πάλαι ποτέ λολίτα είναι αρθρογράφος στήλης της εφημερίδας «Long Island Press» και αποσπά μάλιστα και βραβείο για τη σοβαρή δημοσιογραφική δουλειά της από την Εταιρία Επαγγελματιών Δημοσιογράφων το 2004. Όσο για το βιβλίο που έγραψε («If I Knew Then») απαθανατίζοντας στο χαρτί την ιστορία της, έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ.



Το 2006 συναντήθηκε στα τηλεοπτικά πλατό με τη Μέρι Τζέιν και την επόμενη χρονιά έκανε κοινή εμφάνιση με τον Τζόι Μπαταφουόκο.



Τον Μάιο του 2007 κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Έιμι είχε εγκαταλείψει τον άντρα της και ο Τζόι τη δική του σύντροφο (με τη σύζυγό του χώρισαν τελικά το 2003, έπειτα από 22 χρόνια γάμου) και σκέφτηκαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο παλιό τους ειδύλλιο, παρουσιάζοντας μάλιστα το δικό τους ριάλιτι, αν και όλα ματαιώθηκαν τελικά αφού χώρισαν έπειτα από λίγες μέρες. Η Μέρι Τζο κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο την ίδια χρονιά, περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε άθελά της («Getting It Through My Thick Skull: Why I Stayed, What I Learned, and What Millions of People Involved with Sociopaths Need to Know») και ισχυριζόμενη ότι ο πραγματικός φταίχτης ήταν ο πρώην σύζυγός της και όχι η έφηβη λολίτα.



Η απατημένη σύζυγος συγχώρεσε μάλιστα την πέτρα του σκανδάλου, παρά τη δεκαετία που πέρασε με πλαστικές επεμβάσεις και ανείπωτους πόνους, εκφράζοντας τη λύπη της για τον άσχημο δρόμο που είχε πάρει η Έιμι, αν και η Φίσερ δεν αντιγύρισε την αβρότητα στη γυναίκα τη ζωή της οποίας σημάδεψε για πάντα: «Δεν αισθάνομαι καμιά συμπάθεια για τη Μέρι Τζο, την πολυεκατομμυριούχο», είπε το 2008, «το γεγονός ότι έχει μια σφαίρα στο κεφάλι δεν μου λέει τίποτα! Κι εγώ έχω σιλικόνη στο στήθος μου και δεν με ακούτε να διαμαρτύρομαι. Δεν νιώθει τη σφαίρα της όπως κι εγώ δεν νιώθω τη σιλικόνη μου».



Τον Οκτώβριο του 2007, η Έιμι τα ξαναβρήκε με τον σύζυγό της και λίγο αργότερα πούλησαν το ερασιτεχνικό sex tape τους, που έγινε φυσικά ανάρπαστο. Το 2009, η Έιμι εμφανίστηκε στην πρώτη της επαγγελματική δουλειά στη βιομηχανία του πορνό, με το όνομά της να φιγουράρει μάλιστα στον τίτλο της «ροζ» ταινίας («Amy Fisher: Totally Nude & Exposed»).

Πλέον κάνει μια δεύτερη καριέρα στην πορνογραφία…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση της... απατημένης


Αυτή η κοπέλα στις ΗΠΑ θέλησε να εκδικηθεί το φίλο της όταν έμαθε ότι την απατά. Ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με το νέο της σύντροφο, την στιγμή που βρίσκονται στο κρεβάτι. Δεν γνωρίζουμε αν το είδε ο πρώην φίλος της και πως αντέδρασε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας Έλληνας στην κορυφή της Sony Mobile


Σε έναν Έλληνα, τον Αντώνιο Μπαρούνα, εμπιστεύεται η Sony Mobile μια από τις κορυφαίες θέσεις της εταιρείας.

Η Sony Mobile προχώρησε σε μία σειρά διοικητικών αλλαγών, μετά την αποχώρηση του Dennis Van Schie από τη θέση του Chief Commercial Officer και Head of Region EMEA και Region LAM.



Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαρούνας ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν VP Head of Customer Unit Mediterranean στη Sony Mobile ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του VP Sales της Sony Mobile Communications για την περιοχή EMEA, αναβαθμίζεται από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνοντας τη θέση του Head of Region Europe. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβάθμιση μέσα σε μόλις δύο μήνες για τον κ. Μπαρούνα, που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία του Έλληνα manager στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση έγινε από τον κύριο Hiroki Totoki Πρόεδρο και CEO της Sony Mobile.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ελληνικό «λόμπι» του ΔΝΤ


Ποιος είναι ο «Τόμσεν της Μαλαισίας» και οι υπόλοιποι έλληνες οικονομολόγοι της Ουάσινγκτον.

Πόσοι Έλληνες κατάφεραν να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον μέγα «εργοδότη» που λέγεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ποιοι κατάφεραν να μετέχουν στις πίσω από κλειστές πόρτες συσκέψεις που έκριναν το μέλλον χωρών που βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον γκρεμό ή και έπεσαν σε αυτόν;

Κεντρικά γραφεία ΔΝΤ, Ουάσινγκτον: Ρυθμοί γοργοί, τεχνοκράτες με αυστηρό dress code και ύφος αμείλικτο σε ένα περιβάλλον όπου κυρίαρχη συλλογιστική είναι οι αριθμοί. Αυτά, καθώς και οι μεταπτυχιακές σπουδές και η ανάλογη εργασιακή εμπειρία, είναι τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να διεκδικήσει μία θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την ώρα που η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ παραμένει κενή, μετά την απόσυρση της προτεινόμενης από τον Γιάννη Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη, ας γνωρίσουμε τους προκατόχους του νέου προσώπου που θα γνωρίσει επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση στο διεθνές οικονομικό στερέωμα περνώντας το κατώφλι του κτιρίου του διεθνούς οργανισμού.

Για πολλούς, μια θέση στο ΔΝΤ φαντάζει όνειρο απατηλό, που ποτέ δεν θα προσπαθήσουν καν να διεκδικήσουν. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πέτυχαν τον στόχο και κατέκτησαν μια δουλειά που μετουσιώνει όσο καμία άλλη τον όρο «συστημικός».

Αλέξανδρος Μουρμούρας



Με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών στο ΔΝΤ, ο Αλέξανδρος Μουρμούρας ξεκίνησε τη μακρά διαδρομή του προς την επαγγελματική επιτυχία από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια. Για τον «Τόμσεν της Μαλαισίας», όπως του έμεινε το προσωνύμιο όταν διετέλεσε επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ με αποστολή στη Μαλαισία, οι μεγάλες πόρτες άνοιξαν το 1992.

Ο πρώην Βοηθός Διευθυντή στο Τμήμα Δημοσιονομικών Υποθέσεων ξεκίνησε στο τμήμα Φορολογικών Υποθέσεων, λίγο αργότερα έγινε ανώτερος οικονομικός αναλυτής στο τμήμα Αναπτυξιακών Πολιτικών του Ταμείου και με το πέρασμα των χρόνων γύρισε όλο τον κόσμο και ανέλαβε διάφορα σημαντικά πόστα. Το 2008 πια, με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δόθηκε το έναυσμα για την ανέλιξη του κ. Μουρμούρα στο ΔΝΤ.
Σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος Διεύθυνσης Ασίας και Ειρηνικού του Ταμείου και υπεύθυνος για πέντε ασιατικές χώρες: Του Μπρουνέι, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων και της Σιγκαπούρης.

Μιράντα Ξαφά



Από τους πιο γνωστούς στο κοινό Έλληνες του ΔΝΤ είναι η Μιράντα Ξαφά, η οποία αρκετές φορές έχει προκαλέσει με τις αυστηρά τεχνοκρατικές τοποθετήσεις της για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατη η αποκάλυψή της ότι έχει αποσύρει τα χρήματά της από τις ελληνικές τράπεζες. Όπως εξήγησε λίγο αργότερα, «Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας».

Η Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. Για δύο χρόνια (1991-1993) εργάστηκε ως Διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στη συνέχεια ξαναέφυγε από την Ελλάδα για να εργαστεί ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-2009 και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γενεύη όπου εργάστηκε σε μια επενδυτική εταιρεία. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα.

Ιωάννης Παπαδάκης



Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Παπαδάκης διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ από το 1992 έως το 1994. Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, ο κ. Παπαδάκης είναι επίσης αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παύλος Μυλωνάς

Ο σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μέτρησε αρκετά χρόνια δουλειάς στην Ουάσιγκτον. Συγκεκριμένα, εργάστηκε ως επικεφαλής οικονομολόγος, υπεύθυνος για την Πολωνία, από το 1987 έως το 1995.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης



Οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, πολιτικός και συγγραφέας, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια, είναι όλοι οι τίτλοι του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, πάνω στο ξέσπασμα της κρίσης και το πρώτο σοκ των μέτρων λιτότητας που γνώρισε ένα πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων. Μάλιστα, μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου φερόταν ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Από τις δηλώσεις που έχουν μείνει στην ιστορία των χρόνων του μνημονίου ήταν και οι αποκαλύψεις του τον Ιούλιο του 2012 στους New York Times ότι «το ΔΝΤ ήξερε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει». Είχε επίσης σχολιάσει επικριτικά πως «το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Οι δηλώσεις του άνοιξαν τότε τον δρόμο της προκαταρκτικής έρευνας και την αναζήτηση τυχόν ευθυνών για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου αλλά και εγκλημάτων που σχετίζονταν με την οικονομία.

Θάνος Κατσάμπας



Ο πιο «παλιός» Έλληνας του ΔΝΤ και ο πιο υψηλόβαθμος είναι ο Θάνος Κατσάμπας. Με προϋπηρεσία 31 χρόνων, ο πρώην αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και τέως εκπρόσωπος της Ελλάδας έχει μακρά ιστορία στους διαδρόμους του κτιρίου του διεθνούς οργανισμού.

Ο κ. Κατσάμπας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ στις 8 Απριλίου του 2015, θέση την οποία κατείχε από τον Ιανουάριο του 2012, με απόφαση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύγχρονη εποχή του θρυλικού Μπλεκ


Ο εκδότης του ιστορικού εικονογραφημένου περιοδικού μιλάει στο newsbeast.gr.

Στα μικράτα μου διάβαζα Μπλεκ. Πήγαινα στο περίπτερο με το χαρτζιλίκι της εβδομάδας, πληρώνοντας ακόμα σε δραχμές για να αγοράσω το περιοδικό και να χαθώ στις πολύχρωμες παραστάσεις του. Αρκετά χρόνια μετά συνάντησα τον Μπλεκ, να πωλείται σε ευρώ.

Ο ξανθός μυώδης υπερήρωας των παιδικών μου αναγνωσμάτων μεγάλωσε. Μαζί μ’ εκείνον μεγάλωσα κι εγώ. Το πέρασμα του χρόνου τον οδήγησε σταδιακά στο περιθώριο, καθώς σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2010 στην πιο… παραγωγική του ηλικία. Ο «Έλληνας» Μπλεκ ήταν μόλις 41 ετών.

Παρόλα αυτά ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, απόγονος του άλλοτε συγγραφέα του Μικρού Ήρωα και αργότερα εκδότη του Μπλεκ, Στέλιου Ανεμοδουρά, είχε διαφορετική άποψη. «Ο Μπλεκ δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός δράσης!», ήταν σαν να έλεγε. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι του 2014 ο Μπλεκ επανακυκλοφόρησε. Λαβωμένος αυτή τη φορά όχι τόσο από μόνιμους εχθρούς του στις σελίδες του περιοδικού, τους Άγγλους, κυρίως όμως από τη χειμαρρώδη επέλαση του διαδικτύου. Αρχικά πολλοί αμφέβαλαν αρχικά για την επιτυχία της… αποκοτιάς του Ανεμοδουρά του νεότερου. Κι όμως… Ο «νέος» Μπλεκ μετράει ήδη 18 τεύχη, ενώ στις 15 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το 19ο.

«Το 2010 προσπάθησα να εκδώσω κάποια περιοδικά, προσπάθεια η οποία δεν "περπάτησε". Στις αρχές του 2014 σε συζητήσεις που είχα με παλιούς αναγνώστες των κόμιξ της εταιρείας, με παρότρυναν να ξεκινήσω και πάλι το Μπλεκ με δεδομένο ότι είχα ήδη τη θέληση να επανεκδώσω ορισμένα εικονογραφημένα περιοδικά. Ένας από αυτούς που με "έσπρωξαν" σε αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Νίκος Νικολαΐδης. Πίστεψε από την αρχή σε μία τέτοια κίνηση, λέγοντάς μου ότι εάν επανεκδοθεί, θα πάει καλά. Για να ξεκινήσει πιο ομαλά το εγχείρημα και ίσως με μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας, τα πρώτα βήματα έγιναν μέσω της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα κάποιων ηρώων, όπως ο Μπλεκ, ο Ζαγκόρ, ο Ρόι Ρέις και ο Τομ Κάρτερ, όλοι παλιοί ήρωες των εκδόσεών μας. Έτσι, δημιουργήσαμε μία ειδική έκδοση και τα έξι πρώτα τεύχη κυκλοφόρησαν μέσω της εφημερίδας. Η κίνηση αυτή είχε ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο. Έπρεπε όμως να αποφασίσω όταν θα ολοκληρωνόταν αυτός ο κύκλος των έξι τευχών, πώς και εάν θα συνέχιζα», λέει στο newsbeast.gr ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς.



Από τις 100.000 πωλήσεις την εβδομάδα στις 2.000 το μήνα

Ο Μπλεκ στις εποχές της δόξας του έφτανε σε πωλήσεις τις 100.000 αντίτυπα την εβδομάδα, όντας ακόμα εβδομαδιαίο περιοδικό. Ωστόσο, η επάνοδός του έγινε κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, λέει ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς. Ο χάρτινος αμερικανοτραφής ήρωας συνέχισε να χρησιμοποιεί τις ατσαλένιες γροθιές του και σπανιότερα το τουφέκι του για να τιμωρεί όσους Άγγλους του στέκονται ακόμα και σήμερα εμπόδιο. Γοητεύοντας ακόμα τους περίπου 2.000 ρομαντικούς και πιστούς αναγνώστες του, οι οποίοι πηγαίνουν κάθε 15 του μηνός στο περίπτερο για να αγοράσουν το καινούργιο τεύχος.

«Το εγχείρημα γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση μέσω των social media, καθώς οι αναγνώστες μας εξέφραζαν τις προτιμήσεις τους σχετικά με το περιεχόμενο. Εμείς από την πλευρά μας, σε μία προσπάθεια να ανανεώνουμε διαρκώς το περιεχόμενο, αλλάζουμε κάτι στην ύλη ανά δύο μήνες. Προσθέτουμε νέους ήρωες, εξασφαλίζουμε καινούργια δικαιώματα με σκοπό να βρισκόμαστε πιο κοντά στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Έχουμε αγοράσει παλιές ιστορίες του Ζαγκόρ, ο οποίος ήταν ήρωας των αρχών της δεκαετίας του ’70. Επίσης αποκτήσαμε τα δικαιώματα του Martin Mystery, ο οποίος είχε μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Παράλληλα, ενσωματώσαμε στο περιεχόμενο του Μπλεκ ένα ελληνικό κόμικ με τίτλο "Ο Τετρακοσάρης", σε σενάριο Νίκου Νικολαΐδη και σκίτσα του Κώστα Φραγκιαδάκη. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα, ο οποίος βιώνει την κρίση και ακολουθεί τα γεγονότα της επικαιρότητας. Για παράδειγμα στο επόμενο τεύχος αναμένονται οι εξελίξεις, που θα σχετίζονται με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», εξηγεί ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς.



Ο πρώτος ιστορικός κύκλος του Μπλεκ ξεκίνησε το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1994 με την πτώχευση της εκδότριας εταιρείας. Το εικονογραφημένο περιοδικό ήταν εβδομαδιαίο, ενώ εκδίδονταν παράλληλα και μηνιαία τεύχη. Από το 1994 ξεκινάει η έκδοση του συλλεκτικού Μπλεκ, ενός μηνιαίου τόμου που περιλάμβανε αποκλειστικά ιστορίες του Μπλεκ. Η έκδοση αυτή όμως σταμάτησε οριστικά το 2010.

Ποιος είναι όμως ο ξανθός πρωταγωνιστής των Esse Gesse που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα; Όπως εξηγεί ο Λεωκράτης Ανεμουράς, «είναι ένας αγωνιστής, εχθρός των Άγγλων, ο οποίος δρα κατά την περίοδο της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Πρεσβεύει ιδανικά όπως ο αγώνας για την ελευθερία και την αντίσταση κατά της τυραννίας. Είναι ο υπερασπιστής των αδυνάτων και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει ένας νέος εκείνης της εποχής. Ρωμαλέος, έξυπνος, δυνατός. Ο Μπλεκ όμως δεν είναι μόνος του. Πλαισιώνεται από δύο πρόσωπα, τα οποία συμπληρώνουν τα στοιχεία που δεν έχει εκείνος. Ο καθηγητής Μυστήριος είναι έξυπνος αλλά και ατσούμπαλος. Ο Ρόντυ από την άλλη πλευρά του είναι ο νέος και ο ενθουσιώδης της παρέας».



Ο διάδοχος του Μικρού Ήρωα

Ο ξανθός ευθυτενής ήρωας ξεκίνησε ως η συνέχεια του Μικρού Ήρωα. Ο Στέλιος Ανεμοδουράς εξέδωσε για πρώτη φορά το Μικρό Ήρωα το 1952, αναγκάστηκε όμως να διακόψει την κυκλοφορία του το 1967 λόγω της δικτατορίας.

«Λίγο αργότερα επετράπη και πάλι η κυκλοφορία του. Έστω και ένα τρίμηνο απουσίας από τα περίπτερα όμως, σήμαινε το θάνατο του περιοδικού. Έτσι ο Μικρός Ήρωας σταματάει να εκδίδεται, ενώ ο Στέλιος Ανεμοδουράς έψαχνε ήδη τον αντικαταστάτη του. Ο διάδοχος του Μικρού Ήρωα ήταν ένας άλλος… ήρωας, υπερασπιστής των Αμερικανών και εχθρός των Άγγλων. Όπως πίστευε ο ίδιος, ταίριαζε στο καθεστώς εκείνης της εποχής. Ο Μπλεκ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1969 και ο κόσμος τον αγκάλιασε. Καταγόταν από την Ιταλία, δημιούργημα της τριάδας σεναριογράφων - σκιτσογράφων Esse Gesse. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε αρκετές ευρωπαϊκές όπως χώρες η Γαλλία, η Σερβία ή αλλού».



Οι αθεράπευτα ρομαντικοί και πιστοί αναγνώστες

Όπως λέει ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, «τις εποχές εκείνες δεν υπήρχε ενημέρωση ή ψυχαγωγία από άλλη πηγή, όπως συμβαίνει σήμερα. Οι έφηβοι της εποχής αγόραζαν τον Μπλεκ. Μετά την επανακυκλοφορία του όμως, το αναγνωστικό κοινό άλλαξε. Πλέον είναι κυρίως οι νοσταλγοί του περιοδικού και μία πολύ μικρή μερίδα νέων κάτω των 16 ετών, η οποία όμως μεγαλώνει. Σήμερα που είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς σχεδόν τα πάντα στο διαδίκτυο, τα εικονογραφημένα περιοδικά καταλαμβάνουν ένα πολύ μικρό μερίδιο της αγοράς».

Οι ενστάσεις για την επανέκδοση του Μπεκ ήταν εξαρχής αρκετές. «Ακόμα και ο γιος του Στέλιου Ανεμοδουρά, Γιώργος, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη γενιά εκδοτών του Μπλεκ είχε σοβαρές αμφιβολίες: "Καλά τι πάμε να κάνουμε τώρα, θα βγάλουμε δύο-τρία τεύχη και αυτό ήταν", τον θυμάμαι να μου λέει. Παρόλα αυτά επειδή είμαστε πάνω από το περιοδικό και το βελτιώνουμε συνεχώς, συνεχίζει να επιβιώνει».



Παρά τις ενστάσεις και τα εμπόδια, την εισβολή του διαδικτύου σε κάθε πιθανή οθόνη της καθημερινότητάς μας, ο Μπλεκ δείχνει να αντιστέκεται. Αντιμέτωπος όχι μόνο με Βρετανούς αξιωματικούς και στρατιώτες , καθώς και με την ταχύτητα της εποχής του. Ακολουθώντας κυρίως τη συναισθηματική παρόρμηση ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί που ζούσε ο Μπλεκ. Ανάμεσα σε χιλιάδες τεύχη και εκδόσεις, ζώντας κι εκείνος τις περιπέτειες μερικών από τους πιο σπουδαίους μαχητές της παιδικότητάς μας.

Το τεύχος Νο 19 του ΜΠΛΕΚ κυκλοφορεί από τις 16 Ιουνίου σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας. Εαν επιθυμείτε τα προηγούμενα τεύχη της έκδοσης ή και τεύχη παλαιότερων εικονογραφημένων εκδόσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS ccpublic.gr ή τη σελίδα του ΜΠΛΕΚ στο Facebook ή τηλεφωνήστε στα γραφεία της εταιρείας στο 210-8983824.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «διαβολικό» μπάρμπεκιου σε ένα… ηφαίστειο


Η ατραξιόν που εντυπωσιάζει σε εστιατόριο της Ισπανίας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Ένα εστιατόριο στο νησί Λανθαρότε της Ισπανίας, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχει πάει το μπάρμπεκιου σε… πολύ προχωρημένα επίπεδα.

Ή μήπως να λέγαμε καλύτερα σε… πολύ μεγάλο βάθος;

Το εστιατόριο El Diablo (ο διάβολος στα ισπανικά) προσφέρει πιάτα της ώρας, ψημένα με τη βοήθεια της… γεωθερμίας.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα ηφαιστειακό τοπίο στο εθνικό πάρκο Timanfaya και σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, βασίζεται στους καυτούς ατμούς και τις εκρήξεις θερμότητας του ανενεργού ηφαιστείου, που φτάνουν στην επιφάνεια της γης και καταλήγουν… στις σχάρες.

Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1824, ενώ σύμφωνα με το διευθυντή του εστιατορίου, Julio Padron, επιστήμονες και ειδικοί ηφαιστειολόγοι έλεγξαν την ασφάλεια της ασυνήθιστης αυτής μεθόδου ψησίματος.













Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φώκιες θανατώνονται στον Καναδά


Σοκαριστικές φωτογραφίες από την βάναυση εξόντωσή τους.

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες φώκιες βασανίζονται και τελικά θανατώνονται βάναυσα, στους όγκους πάγων στον Καναδά, στο πλαίσιο της εμπορικής κυνηγετικής περιόδου της χώρας - που πιστεύεται ότι θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη κλίμακας σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στη γη.

Το υλικό, περιλαμβάνεται και βίντεο, κυκλοφόρησε από την Humane Society International (HIS) και γυρίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η καναδική κυβέρνηση επιτρέπει τη θανάτωση έως 468.000 θηλαστικών, πολλά από τα οποία είναι ηλικίας μόνο τριών μηνών, ή και νεότερα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...