Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σε live streaming η κηδεία του Λέμι


«Σας θέλουμε ΌΛΟΥΣ να πάρετε μέρος στην επικήδεια τελετή», αναφέρει το επίσημο κανάλι των Motorhead στο YouTube, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φαν του βρετανικού συγκροτήματος να αποχαιρετήσουν τον ιδρυτή και frontman Ίαν «Λέμι» Κίλμιστερ, ο οποίος πέθανε πριν από μερικές ημέρες.

Σε live streaming η κηδεία του Λέμι

Η κηδεία του Λέμι θα μεταδοθεί ζωντανά από το Χόλιγουντ το βράδυ του Σαββάτου και θα η τελετή θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω YouTube το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Το συγκρότημα ζητά από τους θαυμαστές να μην προσπαθήσουν να επισκεφθούν το νεκροταφείο, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει live streaming της τελετής εδώ.

Η τελετή θα μεταδοθεί στη 01:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

«Επομένως, όπου και αν είστε, μαζευτείτε και δείτε τη μαζί με άλλους Motörheadbangers και φίλους. Πηγαίνετε στο αγαπημένο σας μπαρ ή κλαμπ, σιγουρευτείτε ότι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και κάντε μια πρόποση μαζί μας. Ή απλά προσκαλέστε τους φίλους σας και γιορτάστε τη ζωή του Λεμ στο σπίτι».

«Όπου και αν είστε και όπως μπορείτε, σιγουρευτείτε ότι θα συγκεντρωθούμε παγκοσμίως το Σάββατο 9 (Ιανουαρίου) για να γιορτάσουμε τη ζωή του καλού μας φίλου και αναντικατάστατου ειδώλου» αναφέρει η ανάρτηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυο ξεχωριστοί εορτασμοί της γιορτής των Θεοφανίων


Θεοφάνια στο λιμάνι της Σμύρνης 94 χρόνια μετά…


Συγκινητικές στιγμές και θρησκευτική κατάνυξη στη σημερινή Θεία Λειτουργία - Δείτε φωτογραφίες.
Θαρρείς κι ήταν όλοι εκεί. Εκατομμύρια ψυχών Σμυρνιών που έμειναν για πάντα στην πατρίδα, ψυχές που επέστρεψαν σε ετούτο το ιστορικό λιμάνι μετά την κοσμοχαλασιά του 1922. Οι καιροί αλλάζουν βλέπετε… Δίχως - παραφράζοντας το λόγο του τραγουδοποιού - να κοιτάζουν σύγχρονες μελαγχολίες. Τούτο το έζησαν όσοι είχαν την ιστορική ευκαιρία να βρίσκονται σήμερα στο λιμάνι της Σμύρνης. Στην ιστορική Πούντα που η φωτιά της το 1922 έχει χαράξει τη συλλογική ιστορική μνήμη της Ρωμιοσύνης. Εκεί στο ίδιο σημείο όπου το μαύρο εκείνο Σεπτέμβριο συνωστίζονταν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικρασίας προσπαθώντας να γλυτώσουν σαν πρόσφυγες. Σήμερα σαν σε σκηνή από παραμύθι ξαναζωντάνεψε στο ίδιο μέρος η σκηνή των Θεοφανίων του 1922 με τον Άγιο πια Χρυσόστομο Σμύρνης στα τελευταία Φώτα της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Τα τελευταία; Είπαμε… Σαν σε παραμύθι ξαναζωντάνεψε η σκηνή. Φώτα στη Σμύρνη… Στην Πούντα… Κι ήταν θαρρείς εκεί, όλοι.

Όλα ξεκίνησαν στη μικρή εκκλησία της Αγίας Φωτεινής όπου πραγματοποιήθηκε η λειτουργία των Φώτων. Και μετά μια περίεργη για τη Σμύρνη και τους σύγχρονους Σμυρνιούς πομπή με εξαπτέρυγα, εικονίσματα, μια πομπή δεκάδων ανθρώπων, βάδισε προς τη θάλασσα...

Διαδήλωση για την ειρήνη στο Αιγαίο, για το ότι η θάλασσα αυτή μπορεί από υδάτινος τάφος να γίνει θάλασσα ζωής, ειρηνικής συμβίωσης και φιλίας των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και όσων τη διαβαίνουν χαρακτήρισε το σημερινή τελετή των Θεοφανίων στο λιμάνι της Σμύρνης ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου και Ιερατικός Προϊστάμενος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της Σμύρνης π. Κύριλλος Συκής μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήταν σήμερα η πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια, από τα Θεοφάνια του 1922 όταν στην αντίστοιχη τελετή χοροστάτησε ο Ιερομάρτυρας και Άγιος πλέον της ορθοδόξου Εκκλησίας Χρυσόστομος τελευταίος Μητροπολίτης της πρωτεύουσας της Ιωνίας που η τελετή εορτάστηκε επίσημα με άδεια από το Τουρκικό Κράτος. Εκεί στην ίδια παραλία στην οποία διαδραματίστηκαν τα φοβερά γεγονότα της Καταστροφής που σημάδεψε την Ελληνική ιστορία τον 20ο αιώνα. Είχε προηγηθεί μια ανάλογη ανεπίσημη τελετή τα Φώτα του 2006, και πάλι ιερουργούντος του π. Κυρίλλου Συκή. Τότε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ρηματική του διακοίνωση είχε κάνει γνωστό στους πάντες πως επιτρέπεται και προστατεύεται η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των εν Τουρκία διαβιούντων. Άδραξε τότε την ευκαιρία ο π. Κύριλλος Συκής και οργάνωσε τότε μια γιορτή Θεοφανίων.

Εδώ ας σημειωθεί ότι χρόνια τώρα στην παλιά Εκκλησία των Ολλανδών που μετονομάστηκε σε Ναό της Αγίας Φωτεινής σε ανάμνηση της κατεστραμμένης το 1922 Μητρόπολης, που το 1955 παραχωρήθηκε στο Ελληνικό κράτος για τις θρησκευτικές ανάγκες των ορθοδόξων υπηκόων του που βρίσκονται στη Σμύρνη χρόνια τώρα πραγματοποιούνται όλες οι θρησκευτικές τελετές ανελλιπώς. Για τις ανάγκες των Ορθοδόξων Χριστιανών που ζουν στη Σμύρνη και όχι μόνο για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Κοινότητας των Ρωμιών αλλά και των υπολοίπων Ορθοδόξων κυρίως από τις ανατολικές χώρες. Μπροστά στο υπό ανακαίνιση Ελληνικό Προξενείο λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αγιασμός των Υδάτων. «Μας δόθηκε άδεια λέει ο π. Κύριλλος Συκής από το υπουργείο Εσωτερικών με εντυπωσιακή και χαρακτηριστική άνεση. Αμέσως μετά έσπευσαν τοπικοί φορείς όπως ο Δήμος να μας βοηθήσουν στην τοποθέτηση της εξέδρας αλλά και στην κάλυψη της εκδήλωσης από πλευράς ασφαλείας».

Ρωτάμε τον Αρχιμανδρίτη για τους λόγους που έγιναν όλα αυτά από το τουρκικό κράτος. «Ήταν ένα εντυπωσιακό άνοιγμα, λέει ο π. Κύριλλος. Δεν θέλω να εξετάσω τους λόγους που ώθησαν το τουρκικό κράτος σε μια τέτοια ενέργεια. Τονίζει βέβαια το Ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας και στέλνει μήνυμα προς την Ελληνική πλευρά ενόψει της συνάντησης Τσίπρα -Νταβούτογλου. Στην Ρωμέϊκή όμως Κοινότητα και στην Κοινότητα των ορθοδόξων Χριστιανών της πόλης όλο αυτό το κλίμα επιτρέπει να ανασάνει. Όπως ο πόλεμος καταστρέφει έτσι και η Ειρήνη χτίζει. Και το να ζει η πολύπαθη κοινότητα της Σμύρνης στην ιστορική μας πόλη σε συνθήκες ασφάλειας και δημοκρατίας είναι κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη της και στην ουσιαστική της συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης και της Δημοκρατίας γενικότερα».

Όσον αφορά τα συναισθήματα του π. Κυρίλλου την ώρα του αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Σμύρνης ο π. Συκής δεν κρύβεται: «Ένοιωσα πως επέστρεφα πίσω στο χρόνο. Ήταν βαθύ το αίσθημα της συγκίνησης. Πάνω από αυτά τα νερά που σκεπάζουν τόσους και τόσους προγόνους μας ομόθρησκους και ομόδοξους να στέκω εγώ και να ψάλω το ‘Εν Ιορδάνη…’. Έβλεπα όλο τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να κλαίει κι ευχαριστούσα το θεό για τη χαρά αυτή που χάρισε σε όλους μας. Να στείλουμε από τη Σμύρνη μας σε όλο τον κόσμο μήνυμα ειρήνης και αγάπης. Εμείς οι Ρωμιοί που είμαστε λίγοι αλλά είμαστε ακόμα εδώ και επιμένουμε και υπομένουμε και τα καταφέρνουμε.».

Ο π. Κύριλλος Συκής μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τις Τουρκικές αρχές για την άδεια και τις διευκολύνσεις. Και τόνισε πως και το σημερινό γεγονός «αποτελεί επιτυχία του Πατριάρχη μας που δεκάδες χρόνια τώρα πορεύεται σε αυτό το δρόμο της Ειρήνης. Ο κορυφαίος του Γένους, μας καταλήγει ο π. Κύριλλος Συκής, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης έχει πετύχει τόσα και θα πετύχει ακόμα πολλά. Έχει κάνει βίωμα της ορθόδοξης Κοινότητας στην Τουρκία τη συνεργασία, την φιλιά. Πρακτική που οδηγεί σε θαύματα όπως αυτό που ζήσαμε σήμερα στην πόλη μας».











---------------

Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά ,μετά από 42 χρόνια, ο Αγιασμός των Υδάτων στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης. Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή , που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κύπριος πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε για μπόουλινγκ και... γκρέμισε την οροφή


Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα στη Γαλλία που προσπαθούσε να παίξει μπόουλινγκ, όταν ξαφνικά η μπάλα εκσφενδονίστηκε προς λάθος κατεύθυνση, γκρεμίζοντας την οροφή του καταστήματος.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε στο κέντρο μπόουλινγκ στο Παρίσι και αποθανατίζει την επική γκάφα του άνδρα που προσπαθούσε να πετύχει strike.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιστεύεις ότι οι άνδρες οδηγούν καλύτερα από τις γυναίκες; Διάβασε την έρευνα


Το δίλημμα αν οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες ή το αντίστροφο, αποτελεί αφορμή για συχνές συζητήσεις.

Σύμφωνα, ωστόσο, με νέα έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία «Admiral Insurance», οι γυναίκες είναι καλύτερες στην οδήγηση από τους άνδρες.

"Οι άνδρες διανύουν περίπου 7004 μίλια τον χρόνο ενώ οι γυναίκες 6440 μίλια", ισχυρίζεται η εταιρεία. «Κατά μέσο όρο οι άνδρες περνούν περισσότερο χρόνο στο τιμόνι και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να ανεβάσουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους. "Αυτό συνεπάγεται πως είναι πιο συχνός ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος".

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι οδηγοί που έχουν παιδιά είναι πιο προσεκτικοί κατά την οδήγηση και επίσης αυτοί που οδηγούν πετρελαιοκίνητα οχήματα οδηγούν καλύτερα από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους υβριδικά ή βενζινοκίνητα οχήματα.

Ωστόσο, ένα άλλο μέρος της έρευνας επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα στην οδήγηση μόνο το 28% από αυτές έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύουν ότι είναι καλύτερες από τους άνδρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Βούτσης


Μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα έχει καταλήξει η Διάσκεψη των Προέδρων για την πλήρωση των κενών θέσεων στις ανεξάρτητες αρχές, αρχής γενομένης από το ΕΣΡ, καθώς όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπάρχει συναινετική διάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση και θετικό κλίμα από τα περισσότερα κόμματα, πάνω στην λίστα ονομάτων που έχει ήδη προτείνει ο Νίκος Βούτσης.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτίμησε ο ΠτΒ δεν θα χρειαστεί προσφυγή σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς είναι κάτι που δεν επιθυμούν ούτε τα κόμματα.

Επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς για την διαδικασία ελέγχων με τα πόθεν έσχες, προανήγγειλε την υποχρεωτική από εδώ και στο εξής ηλεκτρονική κατάθεση του πόθεν έσχες, ώστε να γίνεται καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων, ενώ είπε ότι εφεξής θα είναι υποχρεωτικός και όχι δειγματοληπτικός ο έλεγχος για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών, όπως δικαστικοί, πρόεδροι ΔΕΚΟ, κλπ, από ένα βαθμό ευθύνης και πάνω.

Τέλος, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 20 με 25 Ιανουαρίου στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση του θα γίνει με την κανονική διαδικασία.

Με την ίδια διαδικασία θα γίνει και η συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση και του παράλληλου προγράμματος που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όρκοι αιώνιας αγάπης σε…πολικές θερμοκρασίες


Αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με το θερμόμετρο να δείχνει 20 βαθμούς υπό το 0.

15 ζευγάρια Κινέζων και ένα ζευγάρι από την Ουκρανία παντρεύτηκαν σε ένα από τα διασημότερα φεστιβάλ πάγου στην Κίνα.

Δείτε το βίντεο του MEGA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάλλον δεν μπορείτε να μαντέψετε πόσο χρονών είναι αυτή η γυναίκα


H γυμναστική είναι το δεύτερο «επάγγελμά» της.

Μια καλογυμνασμένη γυναίκα με κοιλιακούς και γραμμωμένο σώμα μπορεί εύκολα να παραπλανήσει όσον αφορά την ηλικία της. Η φανατική με την γυμναστική Laura Gordon είναι 50 ετών αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει σώμα μιας 20χρονης.

Η γυναίκα έχει πάνω από 450.000 followers στο Instagram και τους ανταμείβει συχνά με σέξι φωτογραφίες από το καλογυμνασμένο της σώμα φορώντας μικροσκοπικά σορτσάκια και στενές μπλούζες! Παραδόξως δεν είναι γυμνάστρια αλλά εργάζεται σε ένα μεσιτικό γραφείο στην Βόρεια Καρολίνα και παραδέχεται ότι η γυμναστική είναι το δεύτερο «επάγγελμά» της.

«Δεν είμαι επαγγελματίας γυμνάστρια ή μοντέλο και ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τη γυμναστική για να κάνω καριέρα», λέει η ίδια. Η Laura ξεκίνησε να γυμνάζεται στα 23 όταν δούλευε σε ένα γραφείο και πέρναγε την υπόλοιπη μέρα της στον καναπέ θεωρώντας ότι άρχιζε να χαλαρώνει πολύ το σώμα της. Από τότε ξεκίνησε να κάνει γυμναστική με DVD στο σπίτι και να εντείνει όλο και περισσότερο τις ασκήσεις για το σώμα της. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα το περισσότερο που έχει απέχει από τη γυμναστική είναι μία εβδομάδα. Πλέον έχει τον δικό της εξοπλισμό στο σπίτι καθώς το βρίσκει πολύ δυσκολότερο να πηγαίνει στο γυμναστήριο και να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κάνει τρεις φορές γυμναστική την εβδομάδα με βάρη, μία φορά για το πάνω μέρος του σώματος, μια για το κάτω και μία και για τα δύο.

Εκτός όμως από τη γυμναστική κάνει και πολύ προσεκτική διατροφή και πότε δεν τρώει επεξεργασμένες τροφές. «Όταν οι συγγενείς και φίλοι με κοιτούν μου λένε «Είσαι τόσο τυχερή, είσαι αδύνατη και μπορείς να τρως ό,τι θες» και τους εξηγώ ότι τρώω υγιεινά κάθε μέρα και γι’ αυτό δεν παχαίνω» λέει η ίδια και διευκρινίζει ότι καμιά από τις φωτογραφίες της δεν είναι προϊόν επεξεργασίας ή photoshop. Η 50χρονη που είναι παντρεμένη με έναν 39χρονο έφτιαξε το προφίλ της στο Instagram καθώς όπως λέει έβλεπε ότι διάφορες εταιρείες έπαιρναν τις φωτογραφίες της χωρίς άδεια για να τις χρησιμοποιούν για προώθηση προϊόντων. Όπως λέει έβλεπε τους γλουτούς της στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς καμία αναφορά στο όνομά της και δεν ήθελε να παραπλανείται ο κόσμος για ψεύτικα προϊόντα και έτσι έφτιαξε το δικό της προφίλ για να ξέρει ο κόσμος ποια είναι.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Παρασκευόπουλου για το επεισόδιο σε αεροσκάφος της Αegean


«Πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών».

Στον απόηχο του επεισοδίου που διαδραματίστηκε σε αεροσκάφος της Aegean όπου ομάδα Ισραηλινών φέρεται να εμπόδισε την απογείωση απαιτώντας την αποβίβαση δύο συνεπιβατών τους με την αιτιολογία ότι ήταν Αραβοϊσραηλινοί και δεν ένιωθαν ασφαλείς μαζί τους το υπουργείο Δικαιοσύνης προανήγγειλε αναθεώρηση του νόμου (3304/2005) «με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις».

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι: «Με αφορμή το περιστατικό της 3ης Ιανουαρίου στην πτήση Α3 928 της εταιρίας AΕGEAN από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υπενθυμίζει πως πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών» και υπογραμμίζει πως: «Απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί πεθαίνουν οι καρέτα καρέτα


Πεντακόσιες νεκρές χελώνες κάθε χρόνο.

Έξι νεκρές θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα ξεβράστηκαν το Δεκέμβριο σε παραλίες του Θερμαϊκού Κόλπου. Επιστήμονες και φορείς, που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση και προστασία του κινδυνεύοντος -σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας- είδους, έχουν καταγράψει τα περιστατικά, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να εξάγουν συμπεράσματα, πότε και σε ποιο μέρος επήλθε ο θάνατός τους και τι τον προκάλεσε, καθώς νεκροψία - νεκροτομή δεν κατέστη εφικτό να γίνει, λόγω προχωρημένης σήψης των κουφαριών των θαλάσσιων ερπετών.

Το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου 2015 ο συγγραφέας Βασίλης Χατζηβασιλείου, κάτοικος των Νέων Επιβατών (Μπαξέ Τσιφλίκι), ειδοποίησε το Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας, όταν παρατήρησε τρεις θαλάσσιες χελώνες που είχε βγάλει το κύμα στην ακτή. Όπως προέκυψε από την αυτοψία, επρόκειτο για χελώνες καρέτα καρέτα, με μήκος καβουκιού 60 εκατοστών, 63 εκατοστών και 56 εκατοστών αντίστοιχα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχικελευστής στο Λιμενικό Τμήμα Μηχανιώνας, προϊστάμενος του γραφείου Αλιείας, Χρήστος Πασχαλάκης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, άλλη μία νεκρή καρέτα καρέτα, με μήκος καβουκιού 39 εκ., εντοπίστηκε στις 14 Δεκεμβρίου, μία 58 εκ. εντοπίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου και μία αρσενική, μήκους 1 μέτρου και 20 εκατοστών, εντοπίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου. Άλλες δύο νεκρές καρέτα καρέτα ξεβράστηκαν στην ίδια περιοχή τον Νοέμβριο, καθώς και μία πρασινοχελώνα.

Σημειώνεται ότι για να μπορεί να καθοριστεί το φύλο της θαλάσσιας χελώνας, το μήκος του καβουκιού της θα πρέπει να είναι άνω των 75 εκατοστών.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της καταγραφής, ο κ. Πασχαλάκης ανέφερε ότι «εμείς κάνουμε την αυτοψία, μετράμε τις διαστάσεις του καβουκιού, βγάζουμε φωτογραφίες, βλέπουμε αν είναι μαρκαρισμένες στα πτερύγια και όταν έχουν εμφανή τραύματα, κινούμε τις διαδικασίες για να ερευνηθούν τα πιθανά αίτια θανάτου, ενώ μετά την αυτοψία στέλνουμε αναφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, τις κλινικές της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το ΕΛΚΕΘΕ, τον Αρχέλωνα και τον Δήμο, ώστε να μεριμνήσει για την υγειονομική ταφή».

«Πεντακόσιες νεκρές καρέτα καρέτα κάθε χρόνο»

Στη διάρκεια κάθε έτους, σε διάφορες ακτές της Ελλάδας, ξεβράζονται περί τις 500 νεκρές καρέτα καρέτα, αριθμός αρκετά υψηλός, για ένα απειλούμενο είδος, με πληθυσμό περίπου 20.000 σε όλη τη Μεσόγειο, είναι δύσκολο, όμως, να συμπεράνει κανείς ποια ρεύματα τις έβγαλαν εκεί που ξεβράστηκαν.

«Οι χελώνες καρέτα καρέτα μεταναστεύουν πολύ. Στην Ελλάδα έρχονται για να γεννήσουν. Τον χειμώνα θέλουν να βρουν πιο ζεστά νερά και οι περισσότερες κινούνται προς Αφρική, στην Τυνησία ή βόρεια, προς Αδριατική, στην Ιταλία και όσες μένουν στην Ελλάδα αναζητούν κλειστούς Κόλπους, σε μέρη που έχει τοπικά πιο ζεστό νερό, όπως και ο Θερμαϊκός Κόλπος» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελώνων «Αρχελων», Πολύμνια Νεστορίδου.

«Σε μία μέρα τρεις νεκρές χελώνες είναι περίεργο φαινόμενο, ίσως ρεύματα να τις μετέφεραν στην παραλία που ξεβράστηκαν, δεν μπορούμε, όμως, να πούμε με σιγουριά σε ποιο σημείο πέθαναν» πρόσθεσε, σημειώνοντας σε σχέση με τα περιστατικά στον Θερμαϊκό Κόλπο, ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και σε συνεργασία με το Λιμενικό και τους υπόλοιπους φορείς θα βγάλουμε συμπεράσματα».

Γενικότερα, οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι καρέτα καρέτα στις ελληνικές θάλασσες σχετίζονται με την οικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τις φιλοξενούν, την κλιματική αλλαγή, τραυματισμούς από ταχύπλοα, παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία -μπλέκονται σε δίχτυα και παραγάδια και τρώνε τα αγκίστρια- και σε κάποιες περιπτώσεις ηθελημένη θανάτωση, αν και τα τελευταία χρόνια με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των ψαράδων τέτοια περιστατικά έχουν περιοριστεί σημαντικά.

«Μυστήριο παραμένει ο θάνατος μετά το πρώτο 48ωρο»

Το μυστήριο γύρω από τους θανάτους των θαλάσσιων χελωνών περιπλέκει το γεγονός ότι, αν δε γίνει νεκροψία - νεκροτομή, εντός 24 ωρών από την ώρα θανάτου το καλοκαίρι και εντός 48 ωρών τον χειμώνα, κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να εξαχθεί.

«Όταν ένα άγριο ζώο θανατώνεται θα πρέπει να γίνεται νεκροψία - νεκροτομή, τόσο για την προστασία του γενικότερου πληθυσμού και τη διάσωση του είδους, αλλά και για τον εντοπισμό νοσημάτων, που ενδεχομένως μεταδίδονται, για τον υπολογισμό του δείκτη υγείας της θάλασσας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Κομνηνού, αν. Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η Κτηνιατρική Κλινική του οποίου, σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτό, αναλαμβάνει να εντοπίσει τις αιτίες θανάτου των θαλάσσιων χελωνών, ή να περιθάλψει τις τραυματισμένες, για να τις ελευθερώσει στη συνέχεια στη θάλασσα.

«Και στα έξι περιστατικά, που είχαμε τον Δεκέμβριο στον Θερμαϊκό Κόλπο, οι χελώνες ήταν σε προχωρημένη σήψη. Το δείγμα πρέπει να είναι πρόσφατο- μετά το πρώτο 24ωρο από τον θάνατο το καλοκαίρι, το αργότερο 48ώρες μετά τον χειμώνα- γιατί αλλιώς δε μπορεί να βγάλει συμπεράσματα», επισήμανε, εξηγώντας, ότι στο πλαίσιο αυτό οι αριθμοί των θανάτων καρέτα- καρέτα στην Ελλάδα είναι πλασματικοί καθώς «δεν ξέρουμε που έχουν πεθάνει, αν έχουν πεθάνει στη περιοχή τη δική μας, αλλά το μόνο, που γνωρίζουμε είναι, γιατί πεθαίνουν γενικώς τα τελευταία χρόνια, για τη μεγάλη διαταραχή στο περιβάλλον, λόγω της οποίας το ανοσοποιητικό των ζώων είναι πιο επιρρεπές σε νοσήματα». «Όταν βλέπουμε ζώα με τραύματα στο κεφάλι πιθανόν να έχουν χτυπηθεί από προπέλες σκαφών. Μόνο με βάση εμφανείς τραυματικές κακώσεις ή κατάγματα στο κέλυφος μπορούμε να εικάσουμε, αν ο θάνατος προήλθε ηθελημένα ή από τυχαία αίτια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Κομνηνού, το Δίκτυο Εκβρασμών, που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για όλα τα θαλάσσια ζωντανά που ξεβράζονται και για τα οποία αποστέλλεται σήμα από το ΥΕΝ σε επιστημονικούς και εθελοντικούς φορείς, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και θα φέρει σημαντικά και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της έρευνας της θαλάσσιας ζωής.

Η κλινική του ΑΠΘ περιέθαλψε και ελευθέρωσε τον Σεπτέμβριο του 2015 επτά θαλάσσιες χελώνες, που είχαν εντοπιστεί τραυματισμένες. Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων» φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 19 χελώνες, η πιο «παλιά» από τις οποίες βρίσκεται εκεί από το 2011 και η πιο «νέα» εδώ και τρεις μήνες.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ασφαλιστικού


Πετρόπουλος: Εξετάζεται να εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από τις αυξημένες εισφορές

Θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε το 20% για την κύρια ασφάλιση να επιμεριστεί.

Να εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από τη διαδικασία της αύξησης των εισφορών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, «ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα».

Όπως είπε: «Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».

Για το ασφαλιστικό είπε πως είναι μια πρόταση που το κύριο στοιχείο της είναι να δουν οι δανειστές ποιο δημοσιονομικό κόστος προκύπτει για να συμφωνήσουν.

Η πρώτη διόρθωση στο ασφαλιστικό θα αφορά επαγγελματίες που αμείβονται με μπλοκάκια, καθώς στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε το 20% για την κύρια ασφάλιση να επιμεριστεί κατά 13,7% για τους εργοδότες τους και 6,3% για τους ίδιους.

Για όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες, οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει και εισφορά 7,5% για όσους επαγγελματίες έχουν επικουρικό ταμείο.

Το ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς είναι τα 5.860 ευρώ που αντιστοιχούν σε εισφορές 1.582 ευρώ τον μήνα.

Διατάξεις νόμου που προβλέπουν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους προερχόμενους από το ΕΤΑΑ, κατά την πρώτη πενταετία υπαγωγής στην ασφάλιση, καταργούνται από 1.1.2017.

--------------

Νέα μελέτη για το Ασφαλιστικό στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα

Τα τρία βήματα που προτείνει μελέτη του ΕΒΕΑ - Κ. Μίχαλος: Απαιτείται μια νέα αρχή.

Πλαίσιο προτάσεων για τη ριζική, αξιόπιστη και αποτελεσματική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος, που κατήρτισε το Κέντρο Μελετών ΚΕΜΕ του ΕΒΕΑ, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η μελέτη αυτή αποτελεί μια πρόταση νέας αρχής, καθώς περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του. Για να πετύχει αυτό όμως, πρέπει να ενσωματωθεί οργανικά σε μια αναπτυξιακή πρόταση, δηλαδή, να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα και να επιταχύνει την ανάκαμψη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όλα τα μέτρα για την επίλυση του ασφαλιστικού που προτείνονταν ή νομοθετούνταν είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα, που δεν μπορούσαν να δώσουν ριζικές λύσεις, ενώ παρέπεμπαν σε πρακτικές παρελθουσών δεκαετιών. Η προσέγγιση που παρουσιάζει σήμερα το ΕΒΕΑ δεν εστιάζει μόνο στον κοινωνικό ρόλο των συντάξεων αλλά δίνει έμφαση και στη σχέση τους με την οικονομία και πιο συγκεκριμένα, θέτουν τις συντάξεις στην υπηρεσία της οικονομίας.

Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων αλλά αντίθετα πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Απαιτείται μια νέα αρχή για να ανακτηθεί η αξιοπιστία του συστήματος κυρίως από τους νέους εργαζόμενους.
Η πρόταση έχει δύο κρίσιμες διαφορές σε σχέση με τη συνήθη προσέγγιση:

A. Προτεραιότητα στη σχέση με την οικονομία. Διατηρείται σταθερή η επιβάρυνση της οικονομίας και προσαρμόζεται η γενναιοδωρία των συντάξεων (αντί για το αντίστροφο, που συνέβαινε έως τώρα).

B. Συναίνεση μέσω της διεξαγωγής ενός διαλόγου που δεν έχει γίνει ποτέ. Χωρίς συζήτηση μόνο συντηρητικές και αποσπασματικές προτάσεις μπορούν να περάσουν.
Η πρόταση υλοποιείται από πρόγραμμα με τρία βήματα:

Πρώτο Βήμα (άμεσο, χρονικά, ώστε να αντιμετωπισθούν οι απαιτήσεις των Μνημονίων):

Εξαγορά δημοσιονομικού χρόνου. Υιοθέτηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων δημοσιονομικής ευστάθειας, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας και προβληματισμού.

-Εισφορές: Σύστημα ποσοστιαίων εισφορών με δυνατότητα εξομάλυνσης για αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες. Είσπραξη μέσω ΔΟΥ.

-Κοινωνικός ρόλος: Προσαρμογή κλιμακίων ΕΚΑΣ για να δίδουν την ίδια προστασία όπως το 2009. Επανεξέταση κοινωνικής πολιτικής.

-Περιφερειακά μέτρα: Συνένωση ταμείων. Πρόγραμμα για τόνωση ζήτησης για εργαζόμενους 50+ ετών.

Δεύτερο Βήμα (μέσα στο 2016) - Πολιτική απόφαση σε πέντε κρίσιμα σημεία:

1.Διατήρηση της συνολικής επιβάρυνσης στα σημερινά επίπεδα για 20 χρόνια.

2.Συνεξέταση κυρίων και επικουρικών συντάξεων και πιθανώς εφάπαξ.

3.Συνεξέταση παλαιών και νέων συντάξεων, ως ανεξάρτητο θέμα δικαιοσύνης.

4.Διάκριση πρόνοιας-ασφάλισης και αντανάκλαση της κάθε διάστασης στην κρατική σύνταξη. Μηχανισμός της νοητής κεφαλαιοποίησης.

5.Σκεπτικό ενός υποχρεωτικού πυλώνα στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.
Τρίτο Βήμα (εντός 2ετίας και μετά από διάλογο)

Δημιουργία συστήματος τριών πυλώνων που αντικαθιστά το σύνολο της σημερινής προστασίας γήρατος και, στην τελική ανάπτυξη του, εξασφαλίζει ποσοστό αναπλήρωσης γύρω στο 70% των τελικών αποδοχών, ανάλογο με τα ισχύοντα στην Ε.Ε.

A. Πρώτος (Κρατικός-διανεμητικός) πυλώνας – Αλληλεγγύη της κοινωνίας:

Προσαρμόζεται για να αποδίδει περί το 40%-50% συνολική αναπλήρωση, ως προς το κρατικό σκέλος, για 40 χρόνια ασφάλισης (αντί 80-100% σήμερα). Ανακατεύθυνση 3-4 ποσοστιαίων μονάδων εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στο δεύτερο πυλώνα.

-Εθνική σύνταξη -- αποδίδεται σε όλους στα 67 με έλεγχο πόρων (καλύπτει και άτομα με <15 br="">
-Ανταποδοτικό τμήμα. Ανταποδίδει εισφορές με βάση την νοητή κεφαλαιοποίηση (σύστημα ατομικών λογαριασμών-δικαίωμα επιλογής του ασφαλισμένου ως προς το χρόνο συνταξιοδότησης του), δηλαδή χωρίς αποθεματικά.

B. Δεύτερος (κεφαλαιοποιητικός) Πυλώνας - Αλληλεγγύη της επαγγελματικής ομάδας:

Συντάξεις καθορισμένων εισφορών με αποθεματικά. Υποχρεωτική ασφάλιση. Τα αποθεματικά προικοδοτούνται από την περιουσία των παλαιών ταμείων.

Γ. Τρίτος πυλώνας - Αλληλεγγύη των φάσεων ζωής:

Ατομικές αποταμιεύσεις με φορολογικά κίνητρα. Πιθανή αξιοποίηση ακινήτων των ασφαλισμένων (ανάστροφα στεγαστικά δάνεια).

Σημαντική προϋπόθεση λειτουργίας του προτεινόμενου συστήματος είναι η ταχεία περίοδος προσαρμογής.

Οι άνω των 50 παραμένουν στο σημερινό σύστημα (μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων). Οι νέοι εργαζόμενοι κάτω των 30 ετών υποχρεωτικά εντάσσονται στο νέο σύστημα. Οι ενδιάμεσες ηλικίες μπορούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα εθελοντικά (αξιοποιώντας ‘ομόλογα αναγνώρισης’).

Για νοητή κεφαλαιοποίηση – Aναδρομική εφαρμογή από 2001 (υπολογισμός με βάση πραγματικές εισφορές που καταβλήθηκαν).

Ομόλογα αναγνώρισης για το β’ πυλώνα. Καταβάλλεται από το Κράτος τμήμα εισφορών που έχουν καταβληθεί από το 2001 για κάθε άτομο.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη τη μελέτη του ΕΒΕΑ

--------------

Χαρίτσης: Θα γίνουν προσπάθειες να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες


«Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση το βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προσπάθειες για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ελεύθερους επαγγελματίες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για ζητήματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Είναι μια πρόταση που περιλαμβάνει όρους που πράγματι, ειδικά στο κομμάτι των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι δυσβάσταχτοι. Εκτιμώ ότι θα τους ξαναδούμε. Όσον αφορά στη δική μας δουλειά, στο υπουργείο Οικονομίας, είναι πολύ κρίσιμο από τη δική μας την πλευρά να μπορέσουμε να προσανατολίσουμε τα προγράμματα με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες που πλήττονται από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας… Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση το βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προσπάθειες για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ελεύθερους επαγγελματίες…».

--------------

Θετικοί με μια μικρή αύξηση των εισφορών οι εργοδοτικοί φορείς

Συνάντηση με τον Τσίπρα είχαν οι πρόεδροι των ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ.

Οι κοινωνικοί εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό επισημαίνουν οι πρόεδροι των 4 εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) σε κοινή δήλωσή τους μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη δήλωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Θέσσας, της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, αναφέρονται τα εξής:

«Οι πρόεδροι είχαν μια εκτενή συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες:

1) Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο.

2) Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

3) Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι κοινωνικοί εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

--------------

Σενάρια για "ψαλίδι" στις επικουρικές και αύξηση σε εργοδοτικές εισφορές


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εργοδοτικούς φορείς.

Υπήρξε συμφωνία για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις συντάξεις όμως την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι και οι ξενοδόχοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να περικοπούν οι επικουρικές πάνω από 170 ευρώ ώστε να κλείσει το νέο ασφαλιστικό.

Δείτε το βίντεο του MEGA:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τριπλάσιες από τους άνδρες οι αμφισεξουαλικές Αμερικανίδες


Το 5,5% έχει σεξουαλικές σχέσεις με άτομα και των δύο φύλων, έναντι του 2% των ανδρών.

Τριπλάσιες είναι η γυναίκες στις ΗΠΑ, σε σχέση με τους άνδρες, που δηλώνουν αμφισεξουαλικές, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που δηλώνει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα.

Η έρευνα έγινε σε ομοσπονδιακό επίπεδο σε ομάδα ενηλίκων και των δύο φύλων ηλικίας 18 έως 44 ετών ανάμεσα στο 2011 και το 2013 στο πλαίσιο του National Survey of Family Growth.

Μεταξύ των γυναικών το 5,5% δήλωσε ότι έχει σεξουαλικές σχέσεις με άτομα και των δύο φύλων, έναντι του 2% των ανδρών, ποσοστό που είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της περιόδου 2006-2010, τότε που το 3,9% των Αμερικανίδων είχε δηλώσει αμφισεξουαλικό, έναντι του 1,2 των Αμερικανών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι αυξημένα ποσοστά γυναικών (17,4%) και ανδρών (6,2%) δήλωσαν κατά την χρονική περίοδο 2011-2013 πως είχαν σεξουαλικές επαφές με ένα άτομο του ίδιου φύλου.

Το 92,1% των ανδρών δηλώνει αποκλειστικά ετεροφυλικό ή ομοφυλικό, έναντι του 81% των γυναικών που δηλώνει ότι έχει αυστηρό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στην έρευνα, στην περίοδο 2011-2013, το 1,3% των γυναικών και το 1,9% των ανδρών θεωρεί εαυτόν ομοφυλόφιλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός εντοπίστηκε ο 56χρονος ψαροντουφεκάς


Αγνοείτο από χθες στην περιοχή του Σουνίου.

Νεκρός σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Ασημάκη Σουνίου, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι ένας 56χρονος ψαροντουφεκάς, που αγνοείτο από χθες.

Ο άτυχος 56χρονος είχε πάει με τον γιο του για ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου. Ο νεαρός κάποια στιγμή έχασε την οπτική επαφή με τον πατέρα του και ειδοποίησε το λιμενικό.

Παρά τις έρευνες από πλωτό σκάφος και ελικόπτερο «σούπερ πούμα» ο 56χρονος δεν κατάφερε να βρεθεί χθες, και εντοπίστηκε σήμερα στη βραχώδη ακτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογράφος μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια πειράματος με γιλέκο των ειδικών δυνάμεων


Τη γλίτωσε με μερικά ράμματα - Δείτε το βίντεο.

Δύσκολο το επάγγελμα ενός ρεπόρτερ. Ισραηλινός δημοσιογράφος μαχαιρώνεται πισώπλατα από αντιπρόεδρο εταιρείας που κατασκευάζει γιλέκα που προστατεύουν από τις επιθέσεις με μαχαίρι. Ο ρεπόρτερ Eitam Lachover δέχτηκε την επίθεση από τον Yaniv Montakyo, στο πλαίσιο επίδειξης στο οποίο δέχτηκε να συμμετάσχει ο πρώτος.

Ο Montakyo, κατά τη διάρκεια του πειράματος, έβγαλε ένα τεράστιο μαχαίρι που χρησιμοποιούν οι καταδρομείς και άρχισε να μαχαιρώνει τον δημοσιογράφο ξανά και ξανά.

«Δεν έχει τίποτα για να ανησυχήσεις. Είμαστε πολύ σίγουροι για αυτό. Αυτό το προϊόν μπορεί να σε προστατέψει από μαχαίρια που είναι πιο επικίνδυνα από αυτό. Μην φοβάσαι, αν συμβεί κάτι, εγώ είμαι εδώ», είπε ο αντιπρόεδρος στον δημοσιογράφο καθησυχάζοντάς τον για το επικίνδυνο αυτό πείραμα. Ωστόσο, μετά από μερικά μαχαιρώματα, η σύνδεση διακόπηκε και ο Lachover μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Ο ρεπόρτερ, τη γλίτωσε με μερικά ράμματα και ο αντιπρόεδρος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τον μαχαίρωσε σε σημείο που έχει τη λιγότερη προστασία.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή πιστοποιήθηκε ως φορέας εναλλακτικής επίλυσης διαφορών


Εγγράφηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O «Συνήγορος του Καταναλωτή» γνωστοποίησε, με σημερινή ανακοίνωση, ότι πιστοποιήθηκε με βάση τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και απαιτήσεις ποιότητας της ευρωπαϊκής Οδηγίας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ).

Η πιστοποίηση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Συνήγορος του Καταναλωτή αποτελεί -πλέον και τυπικά- έναν εγνωσμένου κύρους, αξιόπιστο διαμεσολαβητικό φορέα, στον οποίο καταναλωτές και προμηθευτές μπορούν να απευθύνονται για τη φιλική επίλυση των μεταξύ τους διαφορών με αντικειμενικότητα, αμεροληψία, ταχύτητα και υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Οδηγία 2013/11/ΕΕ του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εναλλακτική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, που προσφάτως ενσωματώθηκε και στην ελληνική νομοθεσία με την υπ' αριθ. 70330οικ./2015 ΚΥΑ (Β' 1421), εισάγει καταστατικές αρχές και αυστηρές προϋποθέσεις που απαρέγκλιτα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών σε όλα τα κράτη-μέλη, προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να είναι υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους προμηθευτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη Ιανουαρίου η έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας


Αναμένεται πως θα επωφεληθούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία των τμημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια. Από το πρόγραμμα της ενισχυτικής θα επωφεληθούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα αφορά στα μαθήματα αρχαίων και νέων Ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής και χημείας. Όπως αναφέρει το υπουργείο, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τον ορισμό των 515 Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ενώ αναμένονται προσλήψεις 1023 εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή ωρομισθίων, για την υλοποίηση του προγράμματος, μέσω ΕΣΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επένδυση 1 δισ. ευρώ σε περιοχές των συνόρων από την ΕΕ


Η δέσμη χρηματοδοτήσεων αφορά και την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σειρά προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η δέσμη χρηματοδοτήσεων αφορά και την Ελλάδα και οι επιχορηγήσεις θα διατεθούν μέσω προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του 2016 ή στις αρχές του 2017.

«Η διασυνοριακή συνεργασία έχει καθοριστική σημασία για την αποφυγή της δημιουργίας νέων διαχωριστικών γραμμών. Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα συμβάλει περαιτέρω σε μια πιο ολοκληρωμένη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη στις γειτονικές παραμεθόριες περιοχές, καθώς και σε μια αρμονικότερη εδαφική συνεργασία κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση Επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μπορεί να βοηθήσει ώστε να έλθει η ΕΕ πλησιέστερα στους γείτονές της. Τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας αποτελούν απτά παραδείγματα του πώς η ΕΕ βοηθά τους πολίτες να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό πνεύμα αλληλεγγύης και ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των τοπικών οικονομιών», δήλωσε η Eπίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Αυτού του είδους η διασυνοριακή συνεργασία αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτικής της ΕΕ έναντι των γειτόνων της. Θα δοθεί προτεραιότητα σε έργα που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, έτσι ώστε να μειωθούν οι διαφορές στο βιοτικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν τα κοινά προβλήματα των περιοχών αυτών. Για καθένα από τα προγράμματα αυτά, οι συμμετέχουσες χώρες έχουν επιλέξει έως τέσσερις προτεραιότητες, όπως η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η καταπολέμηση της φτώχειας, η εκπαίδευση και η έρευνα, η ενέργεια, η προσβασιμότητα, η διαχείριση των συνόρων.

Η νέα δέσμη χρηματοδοτήσεων θα αφορά έργα σε 27 χώρες: Αρμενία, Γεωργία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ουκρανία και Ρωσία στα ανατολικά· Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Τυνησία· κράτη μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Κύπρο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία) καθώς και Νορβηγία και Τουρκία. Τα κονδύλια προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Γειτονίας (ΕΜΓ). Οι συμφωνίες χρηματοδότησης μεταξύ των χωρών εταίρων και της ΕΕ θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάει ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των δημόσιων συζητήσεων.

Το πρόγραμμα των δώδεκα δημόσιων συζητήσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ανακοινώθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Τρίτη 12/1/1016: Οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ομιλητές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, Αντ. Λιάκος, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Κ. Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Ν. Θεοτοκάς, και ο πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γερ. Κουζέλης.

2. Τρίτη 19/1/2016: Reform Education Now. Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία του ελληνικού συστήματος εκπαίδευσης, μια ομάδα νέων προτείνει αλλαγές και προβάλλει την ανάγκη δόμησης ενός νέου εκπαιδευτικού μοντέλου.

3. Τρίτη 26/1/2016: Η κρίση και η επίδρασή της στο σχολείο και στις συμπεριφορές των μαθητών.

4. Τρίτη 2/2/2016: Παιδεία, Κρίση, Δικαιοσύνη. Ο φιλοσοφικός στοχασμός πάνω στο εκπαιδευτικό πρόβλημα.

5. Τρίτη 9/2/2016: Σχολείο-εργαστήρι πολιτισμού. Ειδικές ζώνες εκπαιδευτικής δραστηριότητας στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

6. Τρίτη 16/2/2016: Μαθαίνω πώς να μαθαίνω: Από το αναλυτικό πρόγραμμα στις εκπαιδευτικές πρακτικές. Πώς θα αναμορφώσουμε το σχολείο;

7. Τρίτη 23/2/2016: Κλασική παιδεία και εκπαίδευση.

8. Τρίτη 1/3/2016: Η ανασυγκρότηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη λογική ενιαίου χώρου εκπαίδευσης-έρευνας.

9. Τρίτη 8/3/2016: Ποιο μέλλον για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση;

10. Τρίτη 15/3/2016: Δεῖ δὲ χρημάτων: Τα οικονομικά της εκπαίδευσης.

11. Τρίτη 22/3/2016: Η ψηφιακή τεχνολόγηση της γνώσης και του σχολείου.

12. Τρίτη 29/3/2016: Μεταπτυχιακές σπουδές και η ανανέωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιούνται στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός μαχαίρωσε την φίλη του 80 φορές επειδή τον χώρισε


Η αστυνομία τον συνέλαβε στη σκηνή του εγκλήματος.

ληγωμένος εραστής μαχαίρωσε την πρώην αγαπημένη του τουλάχιστον 80 φορές, όταν η κοπέλα θέλησε να βάλει τέλος στη σχέση τους. Δράστης ο 22χρονος Jordan Taylor και θύμα η 21χρονη Laura Davies, σε μια επίθεση που έγινε έξω από την Horse & Pony Protection Society του Essex στη Βρετανία, όπου και εργαζόταν εκείνη.

Η άτυχη 21χρονη, τερμάτισε το ρομάντζο τους μην αντέχοντας τις πιέσεις που της ασκούσε ο άλλοτε αγαπημένος της ο οποίος έλεγχε ακόμα και το τι θα φορούσε.

«Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου η Laura Davis δέχθηκε παρατεταμένη και κτηνώδη επίθεση από αυτόν τον άνδρα με ένα μαχαίρι- μια επίθεση που της άφησε τραύματα από 80 μαχαιριές. Η επίθεση ήταν ευθύ αποτέλεσμα του γεγονότος πως η Laura είπε στον κατηγορούμενο ότι η σχέση τους έληξε. Είτε από ζήλια είτε από θυμό είτε από άλλα ανάμικτα συναισθήματα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε παίρνοντας εκδίκηση» ανέφερε χθες ο κατήγορος Peter Gair, στο Δικαστήριο Chelmsford Crown, όπου διεξάγεται η δίκη.

Αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής της επίθεσης, κάλεσε την αστυνομία και όταν κατέφτασαν στο σημείο οι ένστολοι, εκείνοι είδαν τον δράστη μέσα στα αίματα να στέκεται επάνω από το θύμα έχοντας όμως πετάξει μακριά το φονικό όπλο. «Το θύμα προσπάθησε να ψελλίσει ''βοήθεια'' αλλά είχε πολύ σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Gair ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν το μαχαίρι που ο νεαρός είχε πετάξει σε κάποιον θάμνο.

Η Davies άφησε την τελευταία της πνοή ώρες αργότερα σε κοντινό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες του σταθμού Βούλγαρη του μετρό Θεσσαλονίκης


Πρώτα θα γίνουν παρακάμψεις των δικτύων ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ.

Τις εργασίες κατασκευής του σταθμού Βούλγαρη θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αρμόδιας διεύθυνσης.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν παρακάμψεις των δικτύων κοινής ωφελείας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ύδρευσης και αποχέτευσης στις οδούς Παπαδάκη, Βούλγαρη, Μαρίνου Σιγάλα, Σωτηριάδη, Υψηλάντου, Ιωάννου Πολέμη και Δελφών καθώς αυτά επηρεάζουν την κατασκευή του σταθμού και των εισόδων/εξόδων του Μετρό γενικότερα.

«Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες παρακάμψεων των δικτύων κοινής ωφέλειας που απαιτούνται για το έργο, θα ξεκινήσει η κυρίως κατασκευή του Σταθμού. O Σταθμός Βούλγαρη θα κατασκευασθεί με τη μέθοδο της "επικάλυψης και εκσκαφής υπογείως" (cover & cut), προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αναπόφευκτη όχληση στη λειτουργία της πόλης και να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η έκταση της εργοταξιακής κατάληψης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιαγιά σε εικονική πραγματικότητα


Η κυρία Ελένη μπαίνει με τη βοήθεια του εγγονού της στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και ξεσηκώνει το διαδίκτυο με τις ατάκες της και την περιγραφή της. Ο εγγονός της παρουσιάζει σε τοπικό κανάλι της Κοζάνης εκπομπή τεχνολογίας και έκανε αυτό το πείραμα. Φόρεσε τη μάσκα στη γιαγιά του χωρίς να της πει τίποτα άλλο.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με αποχή διαρκείας απειλούν οι δικηγόροι λόγω του ασφαλιστικού


Την έντονη αντίδραση των δικηγόρων προκαλεί το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Σύλλογος Αθηνών κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα καταλήγει ότι :


  1. Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
  2. Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.
  3. Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο Πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Παράλληλα, ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του Προέδρου του περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να πάρουν επιδότηση έως 600.000 ευρώ μέσα στο 2016


To νέο πρόγραμμα Leader, που ανοίγει μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2016 θα χρηματοδοτεί με ποσά έως 600.000 ευρώ μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισµό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία και τις υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Η διαβούλευση για την έγκριση µέχρι και 50 στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στις οποίες θα συμμετέχουν Δήµοι και Τοπικές Κοινότητες µέχρι 15.000 κατοίκους, έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ προτεραιότητα για τις ιδιωτικές επενδύσεις θα έχουν οι αγρότες, άνεργοι και οι γυναίκες.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Leader θα πρέπει να έχουν αντικείμενο ή να δραστηριοποιηθούν στους παρακάτω κλάδους:

Μεταποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων

Οικοτεχνία

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

Επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση

Χώροι εστίασης και αναψυχής

Επιχειρήσεις καταλυμάτων

Επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού

Τουριστικά γραφεία


Επιλέξιμες δαπάνες

Οι δαπάνες που θα καλύπτει το Leader θα είναι οι εξής:

Δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως οικοδομικών εργασιών κ.λπ.

Δαπάνες διαµόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της επιχείρησης.

Δαπάνες αγοράς νέου µηχανολογικού εξοπλισμού. Περιλαμβάνονται οι δαπάνες µεταφοράς και εγκατάστασης.

Δαπάνες αγοράς λοιπού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης και αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Γενικές δαπάνες συνδεόμενες µε τα ανωτέρω όπως, αµοιβές µηχανικών και συµβούλων.

Δαπάνες προβολής και προώθησης, όπως η έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων.

Δαπάνες αγοράς ειδικών επαγγελματικών µέσων µεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών.

Δαπάνες για την κάλυψη του κόστους µελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων και πιστοποίησης.

Τα είδη των τροφίμων

Α) Προϊόντα δηµητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσματα (π.χ. παξιμάδια κ.τ.λ) και ζυμαρικά

Β) Προϊόντα φυτικής προέλευσης µε ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, µαρµελάδες, κομπόστες , ζελέ φρούτων, παστέλια µε ξηρούς καρπούς, πετιμέζι , µουσταλευριά.

Γ) Προϊόντα µε παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, µπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων κ.α. τρόφιμα σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων.

∆) Προϊόντα διατηρημένα µε αλάτι, ξύδι και λάδι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως ελιές και προϊόντα ελιάς αλείμματα, τουρσιά, σάλτσες.

Ε) Προϊόντα διατηρηµένα µε ξήρανση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά.

ΣΤ) Προϊόντα µε µέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, µαστίχα, κρόκο κ.α. τρόφιμα

Ζ) Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί, βούτυρο, γιαούρτι


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέει η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας και ο διοικητής του νοσοκομείου


Αναισθησιολόγος: Είναι άδικο να με κατηγορούν επειδή είμαι συγγενής υπουργού


Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέφω σπίτι μου, κοιτάζω την κόρη μου και κλαίω γιατί θυμάμαι τη Μελίνα” - λέει η αναισθησιολόγος που ήταν παρούσα στην επέμβαση ρουτίνας της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έμελε να στοιχίσει τη ζωή στο άτυχο κοριτσάκι.

Η αναισθησιολόγος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πατρίς" αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο Βενιζέλειο, όπου χειρουργήθηκε η 4χρονη Μελίνα, και περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τραγικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο.

Η ίδια μιλά για την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναφορικά με υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ αλλά και για την συγγενική σχέση που έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τονίζοντας: «Είναι άδικο να κατηγορείς με τόση ευκολία κάποιον που δεν έφταιξε επειδή είναι συγγενής μ’ έναν υπουργό».

Η αναισθησιολόγος, εμφανώς σοκαρισμένη για την τραγική εξέλιξη,συμπλήρωσε: «Έγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά».

«Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί». «Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα».

--------------

Ο διοικητής: Έπραξα ό,τι προβλεπόταν


«Έπραξα ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις» υποστήριξε ο εκτελών χρέη διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με την έρευνα για το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 4χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας

«Με το που έμαθα ότι το παιδί πήγε στην εντατική κινητοποιήθηκα» τόνισε.

Ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε «μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στη διοίκηση κάλεσα τους δύο νομικούς συμβούλους του νοσοκομείου και ζήτησα τη νομική τους άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Και οι δύο μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση η οποία προηγείται της ΕΔΕ. Εάν αποδειχτεί ότι κάτι δεν έγινε σωστά, τότε γίνεται ΕΔΕ. Αυτό προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και αυτό έπραξα.»

Σχετικά με την αναισθησιολόγο και την συγγενική σχέση που έχει με υπουργό ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα με τα οποία δεν ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρουν.»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην γιατρό είχε δοθεί αρχικά αναγκαστική άδεια και μετά αναρρωτική άδεια για άλλη υπόθεση που εκκρεμούσε και στην συνέχεια είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο. «Το νοσοκομείο έπραξε τα δέοντα. Υπάρχουν γνωματεύσεις ειδικών που λένε ότι είναι εξαίρετη συνάδελφος, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει» απάντησε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:



Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...