Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εταιρεία νοικιάζει άνδρες «σκλάβους»


Ανοίγουν σαμπάνιες, ανάβουν τσιγάρα και κάνουν κάμψεις για 80 δολάρια την ώρα.

Κάθε γυναίκα αξίζει να έχει έναν προσωπικό βοηθό ή έστω ένα pool boy έστω και εάν είναι μόνο για μια μέρα. Αυτής της νοοτροπίας είναι οι Josephine Wai Lin και η Dala Khajah, που εργάζονται στο χώρο της διαφήμισης και ίδρυσαν την εταιρεία ManServants. Η εταιρεία νοικιάζει άνδρες που ικανοποιούν τα θέλω των γυναικών.



Κάνουν κάμψεις γυμνοί, καθαρίζουν την πισίνα, σφουγγαρίζουν, παίζουν μουσικά όργανα, σερβίρουν ποτά, ανάβουν τσιγάρα, τραβούν φωτογραφίες και τις ανεβάζουν στο Instagram και γενικά εκπληρώνουν κάθε επιθυμία της πελάτισσάς τους. Η υπηρεσία, πάντως, προσφέρεται και σε γκέι άνδρες.









Η αμοιβή τους για όλα αυτά; Τουλάχιστον 80 δολάρια την ώρα ή 300 δολάρια την ημέρα.

Οι δύο ιδρύτριες της εν λόγω εταιρίας εξήγησαν στο Bussiness Insider ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για φάρσα αλλά για μια αληθινή επιχείρηση.

«Όσοι βλέπουν το προωθητικό βίντεό μας, πιστεύουν πως πρόκειται για παρωδία. Ακόμα και το όνομα της εταιρείας ακούγεται σαν ανέκδοτο. Αλλά δεν είναι», λέει η Khajah.





Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της εταιρίας υπάρχει η παρακάτω παράγραφος:

«Δεν είναι ένας στρίπερ που τρίβει το γυμνό του σώμα πάνω σου. Είναι ένας υπηρέτης, ένας κύριος που θα σε αντιμετωπίζει σαν μια βασίλισσα. Κάντε κράτηση για έναν, για μπάτσελορ πάρτι, για οποιαδήποτε συγκέντρωση, ή για προσωπικό σας φωτογράφο, μπάρμαν, σωματοφύλακα, μπάτλερ, όλα σε ένα».






Διαβάστε περισσότερα...

Παρανάλωμα του πυρός για μία selfie


Βάζουν φωτιά στον εαυτό τους και το ποστάρουν στο διαδίκτυο.

Το να το αποκαλέσει κανείς «μόδα» είναι… παράλογο. Ασχέτως αν περί αυτού πρόκειται. Στην ουσία είναι… τρέλα. Νέα παιδιά βρήκαν έναν νέο τρόπο να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα. Τι κάνουν; Πολύ απλά βάζουν φωτιά στον εαυτό τους για να ανεβάσουν αργότερα τα κατορθώματα τους στο διαδίκτυο. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δύο αγόρια κατέληξαν με σοβαρά εγκαύματα και ο ένας απεβίωσε.

Το χάσταγκ FireChallenge έχει… κάψει κόσμο και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εγκεφάλους. Έφηβοι χρησιμοποιούν ως αναφλεκτήρες υλικά όπως οινόπνευμα, αφρό ξυρίσματος, σπρέι μαλλιών ή αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια ανάβει η σπίθα. Βάζουν φωτιά σε διάφορα σημεία του σώματός τους τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες με τα κινητά τους και στην συνέχεια τις ποστάρουν κυρίως στο facebook.

Σκοπός τους είναι να καταφέρουν να… δημιουργήσουν μια μεγάλη και «εντυπωσιακή» (!) φλόγα, διακινδυνεύοντας να πάθουν ζημιά, προσπαθώντας όμως να είναι όσο το δυντόν μικρότερης έκτασης! Δεν πετυχαίνει πάντα όμως. Γι’ αυτό και ένα 15χρονο αγόρι, ο Τζέιμς Σορς, πέθανε συμμετέχοντας στο ανόητο αυτό… παιχνίδι, καθώς τα εγκαύματα του ήταν σοβαρά. Ένας άλλος 15χρονος στο Λέξιγκτον νοσηλεύεται με εγκαύματα 2ου βαθμού.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης, όπου σημειώνονται και τα περισσότερα περιστατικά, είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Βίντεο ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο και η εξάπλωση του επικίνδυνου «παιχνιδιού» μοιάζει πλέον με… ιό.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέβαλαν νέο ενδυματολογικό κώδικα στις γυναίκες


Οι τζιχαντιστές στη Συρία διέταξαν την πλήρη «κάλυψη».

Οι σουνίτες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέβαλαν νέο ενδυματολογικό κώδικα στις γυναίκες στη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ την οποία ελέγχουν, με στόχο να είναι τελείως «καλυμμένες», ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Απαγορεύεται στις γυναίκες να δείχνουν τα μάτια τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης που διανεμήθηκε στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ένα αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γυναίκες «δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν αμπάγια που ενδέχεται να αφήνει να φαίνονται τα χρωματιστά ρούχα» που φορούν από κάτω.

Η αμπάγια (μια μαύρη κάπα που καλύπτει όλο το σώμα) «δεν πρέπει να είναι στολισμένη με παγιέτες, μαργαριτάρια ή άλλα αντικείμενα», διευκρινίζει το ΙΚ και οι γυναίκες «δεν πρέπει να περπατούν με ψηλά τακούνια».

«Όποια παραβιάζει τους κανόνες αυτούς θα τιμωρείται», προειδοποιούν οι τζιχαντιστές χωρίς όμως να διευκρινίζουν πώς.

Τα μέλη του ΙΚ έχουν ήδη απαγορεύσει το ναργιλέ, το κάπνισμα και τα τσιγάρα στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Επικαλούμενη τους τζιχαντιστές, η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να εφαρμόσουν τον ισλαμικό νόμο και να καταπολεμήσουν το κακό απαγορεύεται εντελώς η πώληση τσιγάρων και ναργιλέδων, καθώς και το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους».

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαθίδρυσε ένα χαλιφάτο στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που είναι υπό τον έλεγχό του.



Διαβάστε περισσότερα...

"Ψαλίδι" στη χρηματοδότηση των κομμάτων - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο


Πλήρη και συνεχή έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και καταπολέμηση της ανωνυμίας των πηγών χρηματοδότησης επιδιώκουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Έλεγχος των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και των Αιρετών Αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Στην αιχμή των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση βρίσκεται η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και οι διατάξεις με τις οποίες επιχειρείται η καταπολέμηση της ανωνυμίας των πηγών χρηματοδότησης, με την υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των εισφορών που δίδουν και που δέχονται οι δικαιούχοι χρηματοδότησης.

Η τακτική κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων ανέρχεται σε ποσοστό 0,05% των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιπλέον, το ποσοστό υπολογίζεται στο εξής επί τη βάσει υπαρκτών και όχι πιθανολογούμενων οικονομικών μεγεθών. Η εκλογική κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών ανέρχεται πλέον σε ποσοστό 0,008% των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Τραπεζικοί λογαριασμοί

Με το σχέδιο νόμου όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των κομμάτων θα διακινούνται μέσω ενός έως τριών τραπεζικών λογαριασμών, που θα τηρούνται σε τρία πιστωτικά ιδρύματα. Οι δαπάνες θα αποδεικνύονται με ταμειακές αποδείξεις, τιμολόγια, τραπεζικές επιταγές, εμβάσματα και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ώστε να πιστοποιείται εμφανώς το πρόσωπο του χρηματοδότη. Αντίστοιχες προβλέψεις γίνονται και για όλα τα έσοδα και τις δαπάνες ανά νομικό πρόσωπο που λειτουργεί από τα κόμματα ως κέντρο ερευνών και μελετών.

Χρηματοδότηση με SMS

Για κάθε δικαιούχο χρηματοδότησης, η χρηματοδότηση θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό με ονομαστικές καταθέσεις ή με άλλη μέθοδο με την οποία θα μπορεί να ταυτοποιηθεί το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που χρηματοδοτεί. Επί παραδείγματι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες μέθοδοι μαζικής χρηματοδότησης από τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με το Ν. 3783/2009 «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και άλλες διατάξεις». Κάθε εισφορά σε πολιτικό κόμμα και συνασπισμό κομμάτων που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ διενεργείται υποχρεωτικά μόνο μέσω των τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος για τα ανώνυμα κουπόνια

Στην κατεύθυνση της διαφάνειας, «καταργούνται πλέον τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα, με τρόπο ανεξέλεγκτο που αφήνει υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και πελατειακές συναλλαγές ιδιωτών-χρηματοδοτών με τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων». Στο εξής υποχρεωτικά θα αναγράφεται στο κάθε κουπόνι το ονοματεπώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός του δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας του αγοραστή - χρηματοδότη. Η απαγόρευση της χρηματοδότησης προς τα πολιτικά κόμματα από φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, επεκτείνεται και στα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν την έδρα τους στην ελληνική επικράτεια. Η απαγόρευση να χρηματοδοτούνται τα κόμματα από ΝΠΙΔ κρίνεται, με βάση την αιτιολογική έκθεση, προδήλως ανεφάρμοστη. «Εάν υπάρχει διαφάνεια χρηματοδότησης δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό η εν λόγω απαγόρευση», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση και έτσι στο εξής τα ΝΠΙΔ δεν περιλαμβάνονται σε όσους απαγορεύεται να χρηματοδοτούν κόμματα.

«Φρένο» στα δάνεια

Με το νομοσχέδιο απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους της κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους. Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του σημερινού άκρατου δανεισμού των κομμάτων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. «Το επιβαρυντικό στοιχείο της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι τα κεφάλαια για την αποπληρωμή αυτών δανείων δεν είναι υπαρκτά αλλά πιθανολογούμενα με βάση τις επόμενες κρατικές χρηματοδοτήσεις στις οποίες προσβλέπουν», αναφέρει η αιτιολογική.

Το όριο χρηματοδότησης ενός πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού, από το ίδιο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους αυξάνεται από τα 15.000 στα 20.000 ευρώ.

Τέλος στα εισιτήρια για ετεροδημότες

Εισάγεται απαγόρευση χορήγησης εισιτηρίων μετακίνησης ετεροδημοτών από τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο εξαγοράς ψήφων. Η διάταξη κρίθηκε αναγκαία διότι έτσι παραβιάζεται η ισότητα των ευκαιριών κατά τον εκλογικό αγώνα, διότι το κόμμα ή ο συνασπισμός που τυγχάνει να έχει τέτοιου είδους οικονομική ευχέρεια ευρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση έναντι ενός άλλου που δεν τη διαθέτει, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η πολιτική βούληση.

Στο ίδιο αιτιολογικό πνεύμα τίθεται και η απαγόρευση διαφοροποίησης στην τιμολόγηση των εξόδων και στην παροχή ποσοστού έκπτωσης από τις επιχειρήσεις τύπου μεταξύ των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και διάταξη που αναφέρει ότι «η παρουσίαση διά των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών του περιεχομένου των καταγγελιών με εξαίρεση τις καταγγελίες που αφορούν την προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, κατά τον τελευταίο μήνα πριν τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισύρει για τους παραβάτες τις κυρώσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία κατοίκων στα διόδια Μοσχοχωρίου


Σήκωσαν τις μπάρες για δύο ώρες και ζήτησαν την κατάργησή τους.

Την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου απαίτησαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον οποίο εντάσσεται η περιοχή, όπου την περασμένη εβδομάδα, στη παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα τρία νέα παιδιά.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το ΙΧ που επέβαιναν, συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος του Στεφανοβικείου. Συνδέθηκε δε με το γεγονός ότι η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου είναι ιδιαίτερη επιβαρυμένη λόγω του γεγονότος ότι τόσο τα ΙΧ, όσο και τα φορτηγά επιλέγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό αντίτιμο των διοδίων στο Μοσχοχώρι.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Ρήγα με μαύρες σημαίες, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 8 πήγαν στα διόδια και σήκωσαν τις μπάρες διαμαρτυρόμενοι. Αίτημα τους η κατάργηση των διοδίων ή, σε κάθε περίπτωση, η μείωση της τιμής τους, η οποία ανέρχεται στα 4 ευρώ. Οπότε, αν κανείς θέλει να μετακινηθεί από την Λάρισα στον Βόλο πρέπει να πληρώσει το συγκεκριμένο αντίτιμο ενώ αν η διαδρομή είναι μετ επιστροφής το ποσό ανεβαίνει στα 8 ευρώ.

Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, καθώς και οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος, των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδ. Βουδούρης αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα συγκαλέσει ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη με θέμα την κατάργηση των διοδίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν οι Κερκυραίοι στην παραχώρηση έκτασης του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ


Προσφεύγουν στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράνομη και αντισυνταγματική.

Την αντίθεση τους στην παραχώρηση ακινήτου έκτασης 17.365 τ.μ. κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο ΤΑΙΠΕΔ καταγράφουν σε προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης και τοπικοί φορείς.

Στην προσφυγή τους χαρακτηρίζουν την απόφαση παραχώρησης παράνομη και αντισυνταγματική και ζητούν την ακύρωσή της.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δήμος Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Κέρκυρας και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κέρκυρας.

Όπως υποστηρίζουν το επίμαχο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου, Χ. Τσιρώνη, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου, καθώς είναι ακίνητο ειδικού σκοπού και ειδικής χρήσης και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη του δημοσίου.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ακόμη ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο από το 1887 λειτουργεί ως φρενοκομείο, και ο περιβάλλων χώρος του εντάσσονται σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαταστάθηκε το σύστημα check-in στα αεροδρόμια


Τέλος δόθηκε στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στα αεροδρόμια, καθώς επανήλθε το ηλεκτρονικό σύστημα check-in Amadeus, το οποίο χρησιμοποιούν αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο έλεγχος των εισιτηρίων και των αποσκευών γινόταν με μη ηλεκτρονικό τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία στους επιβάτες.


Διαβάστε περισσότερα...

Που οφείλεται η δυσοσμία των τελευταίων ημερών στην Θεσσαλονίκη


Σε φαινόμενα ευτροφισμού και αναερόβιων διαδικασιών στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα στο παραγόμενο υδρόθειο, οφείλεται η περιστασιακή δυσοσμία, που διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

«Τα αέρια αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι βλαβερά για τη δημόσια υγεία. Το φαινόμενο παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες μεριμνούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ευτροφισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή της ΟΛΜΕ κατά της απόφασης Λοβέρδου


Η ΟΛΜΕ κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, να αποσπαστούν εκπαιδευτές των ΙΕΚ στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ αναφέρει:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε στις 28 Ιουλίου 2014 προσφυγή της Ομοσπονδίας κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας να αποσπαστούν εκπαιδευτές των ΙΕΚ στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούσαν σε αυτά, αντίστοιχα μαθήματα στις ειδικότητες στις οποίες οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Διαβάστε περισσότερα...

Αίρεται η επιστράτευση των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.


Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και μετά από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.).


Διαβάστε περισσότερα...

Εργάτες βρήκαν οβίδα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου


Μία οβίδα βρέθηκε στη μέση του -υπό κατασκευή- δρόμου που ενώνει το Καναλάκι Πρέβεζας με την Εθνική Οδό.

Η οβίδα εντοπίστηκε σχεδόν δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει πανηγύρι και είχε εισρεύσει πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οβίδα βρέθηκε από εργάτες που κατασκευάζουν το δρόμο και η πρώτη κίνησή τους ήταν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί και στη συνέχεια πυροτεχνουργός για την εξουδετέρωσή της.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για οβίδα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών που γίνονται στην περιοχή.

Εργάτες βρήκαν οβίδα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη η απόφαση για τα λιμενικά τέλη


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπεγράφη κοινή απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών που εξορθολογίζει και απλοποιεί τον τρόπο επιβολής των λιμενικών τελών.

Στη συγκεκριμένη απόφαση, ειδικότερα, προβλέπονται αυξήσεις των λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών σκαφών, καταργώντας τις μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, που αποστερούσαν μία σημαντική πηγή εσόδων από τα Λιμενικά Ταμεία ή Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά η δυνατότητα του εκάστοτε Λιμενικού Ταμείου να κάνει έργα βελτίωσης των υποδομών του, με αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων σκαφών αναψυχής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι εξαιρούνται των λιμενικών τελών τα σκάφη και οι βάρκες έως 7 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κατανομή των τελών ελλιμενισμού πλοίων γίνεται με βάση την κατηγοριοποίηση των σκαφών που υπαγορεύει ο νέος νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» και αφορά τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, τα μικρά σκάφη και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σήφης είδε την παγίδα, αλλά δεν… τσίμπησε


Γυροφέρνει το κοτόπουλο αλλά ... δεν ενδίδει ο Σήφης, ο οποίος φαίνεται πως γνωρίζει τα κατατόπια του φράγματος Ποταμών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης του φράγματος, Β. Μαμαγκάκη, ο κροκόδειλος εθεάθη, σήμερα, σε απόσταση δύο μόλις μέτρων από την παγίδα. Μένει εκεί, κοιτάζει το κοτόπουλο - δόλωμα αλλά δεν μπαίνει μέσα. Σύμφωνα με τον κ.Μαμαγκάκη, χρειάζεται χρόνος ώστε ο κροκόδειλος να εξοικειωθεί με το δόλωμα ώστε να "ενδώσει", ενώ όσο πιο ... σάπιο είναι το πουλερικό, τόσο περισσότερο θα είναι της αρεσκείας του ερπετού.

Πάντως η επιχείρηση "Πιάστε το Σήφη" υπολογίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει ως και δύο μήνες.

Παράλληλα ο κ.Μαμαγκάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του Ενυδρείου Κρήτης να φιλοξενήσει τον κροκόδειλο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού το ερπετό αιχμαλωτιστεί, να συζητηθεί η περίπτωση να παραχωρηθεί ένας χώρος δίπλα από το φράγμα, ώστε να δημιουργηθεί υποδομή που θα φιλοξενήσει το Σήφη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφοριακός ζήτησε 650.000 φακελάκι


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 57χρονη υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Ψυχικού και 53χρονος λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας απάτης.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία 80χρονου, ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία η 57χρονη υπάλληλος απαιτούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή του υπόθεση, σχετικά με διακοπή εργασιών - εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.

Το αίτημα της 57χρονης μετέφερε στον ηλικιωμένο ο 53χρονος λογιστή του, ο οποίος, μετά από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της επίμαχης εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία, ποσού 650.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.

Χθες το πρωί, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός λόγω Έμπολα - Οδηγίες ΚΕΕΛΠΟ για τους ταξιδιώτες


Ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής δεν σταματά να επιδεινώνεται, με πάνω από 1.300 κρούσματα και 729 θανάτους ως την 27η Ιουλίου, και συμπεριλαμβάνει 57 νεκρούς από την 23η ως την 27η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Από την 23η ως την 27η Ιουλίου, «συνολικά 122 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα) καθώς και 57 θάνατοι σημειώθηκαν στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε», διευκρίνισε ο οργανισμός αυτός του ΠΟΥ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Ακόμη, ο ΠΟΥ ανέφερε πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε επαφή με έναν υπήκοο των ΗΠΑ ο οποίος απεβίωσε στο Λάγκος την περασμένη εβδομάδα όπου έφθασε από το Λιβερία μέσω του Τόγκο και της Γκάνας.

Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.

Μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα στο Ναϊρόμπι μετακινούνται περίπου 19.000 επιβάτες την ημέρα, από και προς περίπου πενήντα χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Εξάλλου η αιθιοπική εθνική εταιρεία αερομεταφορών Ethiopia Airlines, η οποία εξυπηρετεί 81 διεθνείς προορισμούς —στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αμερική— ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έχει λάβει «έκτακτα μέτρα προφύλαξης σχετικά με την επιδημία του Έμπολα».

«Μια αυστηρή και ειδική επιτήρηση ισχύει για όλες τις πτήσεις από τη δυτική Αφρική που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα θεωρεί ότι η επιδημία του Έμπολα είναι πλέον «εκτός ελέγχου» και προειδοποιεί πως υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος να δούμε και άλλες χώρες να πλήττονται» από τον ιό.

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται περιοχές στη Δυτική Αφρική συνιστάται να ενημερωθούν για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα. Ο κίνδυνος για τους ταξιδιώτες είναι πολύ χαμηλός. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.

Ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα είναι μία πολύ σπάνια αλλά θανατηφόρος ιογενής λοίμωξη για την οποία δεν υπάρχει κατάσταση φορείας. Η περίοδος επώασης διαρκεί από 2 έως 21 ημέρες και ακολουθείται από απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, μυαλγίας, διάρροιας, κεφαλαλγίας, κόπωσης και κοιλιακού άλγους. Μπορεί επίσης να υπάρχει εξάνθημα, πονόλαιμος και επιπεφυκίτιδα. Ο ασθενής καθίσταται μολυσματικός μόλις εκδηλωθεί ο πυρετός.

Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με αίμα, ιστούς και σωματικά υγρά ασθενών ή νεκρών, που νόσησαν από αιμορραγικό πυρετό Ebola, συμπεριλαμβανομένης και της επαφής ή επαναχρησιμοποίησης μολυσμένων βελονών από πάσχοντες. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με νεκρά ή ζωντανά μολυσμένα ζώα (π.χ. πίθηκοι).

Παρόλο που η μετάδοση του ιού Έμπολα μεταξύ των ανθρώπων μέσω αιωρούμε
νων σταγονιδίων δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, συνιστάται η χρήση μάσκας και οφθαλμικής προστασίας σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίζει αναπνευστικά συμπτώματα ή εμετούς.
Οι ταξιδιώτες συνιστάται να είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης της νόσου και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Επομένως, πρέπει να αποφεύγουν την άμεση επαφή με σωματικά υγρά ασθενών και με εργαλεία ή αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί από ασθενείς. Επιπλέον, συστήνεται η αποφυγή επαφής με ζώα.
Σε περίπτωση που εμφανίζουν συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή αμέσως μετά την επιστροφή από χώρα όπου αναφέρονται κρούσματα αιμορραγικού πυρετού Έμπολα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια, αφού προηγουμένως ενημερωθεί ο ιατρός για τα συμπτώματα και το ταξίδι. Δεν ενδείκνυται ο προληπτικός έλεγχος για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα σε ασυμπτωματικούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αφρική ή μετανάστες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας


Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η απόφαση του κακουργιοδικείου Πάτρας που έκρινε αθώους για την βασική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τους κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα.

Η εισαγγελέας ζήτησε με εγγραφό της από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να της αποσταλεί προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της ως προς το σκέλος που κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι μόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει την δυνατότητα να αναιρέσει την επίμαχη απόφαση αφού πρόκειται για ομόφωνη κρίση των δικαστών και ως εκ τούτου η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αθώωσε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.

Στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι- ο ένας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


Το υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει και φέτος πάνω από 110 εκδηλώσεις, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα πρωταγωνιστήσει, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους Δελφούς, καθώς και σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στις 21:19, μόλις εμφανιστεί το φεγγάρι, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή.

Τα μουσεία που θα συμμετέχουν στη γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό, την Κυριακή 10 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, από τις 21:00 έως τις 24:00.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα ψυχαγωγίας επιβατών με προβλήματα όρασης από την Emirates


Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρουσιάζει την ακουστική περιγραφή ταινιών.

Η Emirates, ο παγκόσμιος σύνδεσμος ανθρώπων και προορισμών, συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα στον κλάδο των αερομεταφορών και γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρουσιάζει την ακουστική περιγραφή ταινιών στο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, ice Digital Widescreen, για τους επιβάτες με προβλήματα όρασης.

Το σύστημα της Emirates ice (information, communication and entertainment) κέρδισε πρόσφατα το βραβείο «World's Best Airline Inflight Entertainment» στα παγκόσμια βραβεία Skytrax για 10η συνεχόμενη χρονιά.

Το σύστημα ice προσφέρει ακουστική περιγραφή σε 16 ταινίες της Walt Disney Studios Motion Pictures συμπεριλαμβανομένων των Frozen, Saving Mr. Banks, Cars 2, Monsters University , Marvel’s The Avengers, Toy Story 3 και των τεσσάρων ταινιών της σειράς Pirates of the Caribbean.

Η ακουστική περιγραφή ταινιών, που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στους κινηματογράφους και την τηλεόραση, είναι η αφήγηση που εξηγεί τη σκηνή κατά τη διάρκεια των κενών στο διάλογο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η ροή της ταινίας.

Το 2007 η Emirates συνεργάστηκε με τη Walt Disney Studios Motion Pictures και παρουσίασε την τεχνολογία Closed Captions, διαμορφωμένη για επιβάτες με προβλήματα ακοής, για πρώτη φορά στο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει.
Πέρα από τους υπότιτλους, η τεχνολογία Closed Captions περιλαμβάνει επίσης αναφορές στα ηχητικά εφέ που χρησιμοποιούνται στην ταινία.

Από τον Αύγουστο το ice Digital Widescreen θα προσφέρει πάνω από 50 ταινίες με τεχνολογία Closed Captions.

"Δεν εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο στο βάθος και την ποικιλία της ψυχαγωγίας εν πτήσει, αλλά και στο ενδιαφέρον. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μπορούν οι πελάτες μας να απολαύσουν το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει. Ήταν ένα κίνητρο για μας να εισάγουμε ταινίες που μπορούν να απολαμβάνουν και άτομα με προβλήματα ακοής. Η μεγαλύτερη μας ικανοποίηση προέρχεται από την παροχή μιας εξαιρετικής παροχής στον επιβάτη, και την οποία ελπίζουμε ότι ικανοποιούν οι συνεχείς μας καινοτομίες. Στο μέλλον θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο υλικό που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα ακουστικής περιγραφής ταινιών, έτσι ώστε οι πελάτες μας με προβλήματα όρασης να έχουν περισσότερες επιλογές όταν πετούν μαζί μας" δήλωσε ο Patrick Branellu, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital & Events της Emirates.

Το βραβευμένο ice Digital Widescreen προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών με πάνω από 1.800 κανάλια ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων 400 ταινιών από όλο τον κόσμο, εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και χιλιάδες ώρες μουσικής από σύγχρονη έως κλασσική.

Οι επιβάτες του νέου αεροσκάφους Α380 και του Boeing 777 θα είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει σε μεγαλύτερες προσωπικές οθόνες με ανάλυση HD: 27-ιντσών στην Πρώτη Θέση, 20-ιντσών στη Διακεκριμένη Θέση και 12.1-ιντσών στην Οικονομική Θέση.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινήσεις για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων


Το υπουργείο Οικονομικών για τις περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή και προκειμένου να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη σύγχυση στους φορολογουμένους, επισημαίνει τα εξής:

  • Οι φορολογούμενοι, όπως είναι γνωστό, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους, προκειμένου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση την 01/01/2014. Ιδιαίτερα φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου, λήφθηκε μέριμνα ώστε ο χρόνος να είναι επαρκής.
  • Σε κάθε περίπτωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ’ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.


Τονίζεται, επίσης, ότι έχει ήδη υλοποιηθεί πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε για ορισμένες περιπτώσεις να μειωθεί η επιβάρυνση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα εκκλησιαστικά σχολεία


Πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό σημείωμα και προαιρετικά συστατική επιστολή.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εργαστούν ως αναπληρωτές σε εκκλησιαστικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να καταθέσουν υποχρεωτικά, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, βιογραφικό σημείωμα και προαιρετικά συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας.

Στο βιογραφικό σημείωμα που υποχρεούνται να καταθέσουν όσοι δηλώσουν τα εκκλησιαστικά σε μια από τις επιλογές τους στην αίτηση αναπληρωτών θα πρέπει να αναγράφονται μια σειρά στοιχείων που καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα ελάχιστα στοιχεία που θα πρέπει να δηλώνονται στο βιογραφικό σημείωμα των υποψηφίων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών που συντάσσονται από το ΑΣΕΠ και επιθυμούν να διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις των εκκλησιαστικών γυμνασίων και γενικών εκκλησιαστικών λυκείων ή να προσλαμβάνονται σε αυτά ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αξιολογεί την αίτηση κάθε υποψηφίου προκειμένου να διαπιστώσει, από την εξέταση των δηλουμένων στοιχείων, αν μπορεί να ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στα εκκλησιαστικά σχολεία και αν πράγματι έχει έφεση να υπηρετήσει σε αυτά και να συμμετέχει δημιουργικά στις λατρευτικές και άλλες δραστηριότητές τους.

Κατά την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη η γενική μόρφωση, η εργατικότητα, η επιστημονική κατάρτιση του υποψηφίου σε επί μέρους εκκλησιαστικά ζητήματα, καθώς και η ευσυνειδησία, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, το ήθος και η αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα στοιχεία τεκμηριώνονται και από συστατική επιστολή προσωπικοτήτων αναγνωρισμένου κύρους στο χώρο της Ορθοδοξίας, η οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, δηλαδή να έχει εκδοθεί το πολύ 3 μήνες πριν αξιολογηθεί ο υποψήφιος.

Για υποψήφιο εκπαιδευτικό που είναι εν ενεργεία εφημέριος ή διάκονος, κατατίθεται βεβαίωση του επισκόπου του ότι συναινεί στο διορισμό ή την πρόσληψή του σε εκκλησιαστικό σχολείο.



Διαβάστε περισσότερα...

«Και εγώ πάσχω από καρκίνο»


Μήνυμα πρόληψης αλλά και αισιοδοξίας έστειλε ο Στέφανος Κορκολής.

Για τη μάχη που δίνει ο ίδιος με τον καρκίνο, μίλησε μπροστά στο Χανιώτικο κοινό ο γνωστός μουσικός Στέφανος Κορκολής.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, προκάλεσε συγκίνηση κατά τη διάρκεια μουσικής παράστασης που έδωσε χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Κρεμαστός στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, για τις ανάγκες του «Ορίζοντα» που στηρίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν νεοπλασίες.

Ο Στέφανος Κορκολής έστειλε μήνυμα πρόληψης αλλά και αισιοδοξίας, προκαλώντας στο κοινό ξέσπασμα χειροκροτημάτων

Δείτε το βίντεο από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έτοιμοι στα 18 μας»


Η λειτουργία, οι ειδικότητες και το πρόγραμμα σπουδών των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το Σεπτέμβριο ξεκινά η λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενός οργανωμένου επαγγελματικού πλαισίου που θα παρέχει αναγνωρισμένη πιστοποίηση σε εθνικό επίπεδο και επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο μη τυπικής εκπαίδευσης.

Ήδη το υπουργείο εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου με το οποίο παρουσιάζει τη λειτουργία τους, με το σύνθημα «Έτοιμοι στα 18 μας». Οι ΣΕΚ θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο, ενώ στην Α' τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Στη Β' τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι από την Α' τάξη και στην Τάξη Μαθητείας εγγράφονται οι προαγόμενοι από τη Β' τάξη των ΣΕΚ.

Οι μαθητές άνω των 20 ετών εγγράφονται στις Εσπερινές ΣΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι της ΣΕΚ δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ΣΕΚ παρέχουν τη δυνατότητα σπουδών σε 56 ειδικότητες και έχουν σκοπό την παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης, διάρκειας τριών ετών, με δύο έτη κατάρτισης και ένα έτος μαθητείας. Να αναφέρουμε ότι η φοίτηση στις δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης παρέχεται δωρεάν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τον ΕΟΠΠΕΠ, οι 56 ειδικότητες είναι οι ακόλουθες:

Ειδικότητες ΣΕΚ ανά ομάδα προσανατολισμού

Α. Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής

1. Τεχνίτης Ζωϊκής Παραγωγής.
2. Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής
3. Τεχνίτης Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας.
4. Τεχνίτης Πτηνοτροφίας.
5. Τεχνίτης Αμπελουργίας − Οινοτεχνίας − Ποτοποιίας.
6. Τεχνίτης Αρδεύσεων.
7. Τεχνίτης Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Κατασκευών.
8. Τεχνίτης Ανθοκομίας − Φυτοτεχνίας.
9. Τεχνίτης Μελισσοκομίας.
10. Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας.
11. Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων.

Β. Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

1. Τεχνίτης Οικοδομικών Εργασιών (Κτίστης πλινθοδομών – γύψου − επιχρίσματος - μονώσεων − σκυροδέματος).
2. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής.
3. Τεχνίτης Λιθοξόος − Μαρμαράς και Λιθοχαράκτης.
4. Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών – Υαλοπινάκων και Κουφωμάτων.
5. Τεχνίτης Μωσαϊκών – Πλακοστρώσεων.
6. Τεχνίτης Επιμεταλλώσεων.
7. Τεχνίτης Κοπτικής − Ραπτικής.
8. Τεχνίτης Δερμάτινης ένδυσης και Γουνοποιίας.
9. Τεχνίτης Υποδηματοποιίας.
10. Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων Οχημάτων.
11. Τεχνίτης Φανοποιός και Βαφής οχημάτων.
12. Τεχνίτης Ναυπηγείου.
13. Τεχνίτης Ηλεκτρονικών συσκευών.
14. Τεχνίτης Μηχανικός αυτοκινήτων μοτοσυκλετών και μηχανών θαλάσσης.
15. Τεχνίτης Μηχανικός Μηχανημάτων Έργων (γερανών, περονοφόρων, κλαρκ και γεωτρύπανων).
16. Τεχνίτης εργαλειομηχανών, φρεζαδόρων, τορναδόρων.
17. Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων.
18. Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων.
19. Τεχνίτης Δομής και Συστημάτων Ισχύος Αεροσκαφών.
20. Τεχνίτης Εργαλειομηχανών CNC.

Γ. Ομάδα Προσανατολισμού Εφαρμοσμένων Τεχνών

1. Τεχνίτης Ωρολογοποιίας.
2. Τεχνίτης Αργυροχρυσοχοΐας.
3. Τεχνίτης Κοσμήματος και Μεταλλοτεχνίας.
4. Τεχνίτης Ξυλουργικής και Επιπλοποιίας.
5. Τεχνίτης Εργαστηρίου Φωτογραφίας.
6. Τεχνίτης Κεραμικής − Αγγειοπλαστικής τέχνης.
7. Τεχνίτης Αγιογράφος Εικόνων και Τοιχογραφιών.
8. Τεχνίτης Ψηφιδωτών.
9. Τεχνίτης Ξυλογλυπτικής.
10. Τεχνίτης Υαλουργίας − Ψηφιδογραφίας − Υαλογραφίας (βιτρό).
11. Τεχνίτης Κατασκευής Εγχόρδων μουσικών οργάνων.
12. Τεχνίτης Γραφικών Τεχνών.
13. Τεχνίτης Διακοσμητικών Εφαρμογών.
14. Τεχνίτης Χαρακτικής.
15. Τεχνίτης Συντήρησης Μουσικών Οργάνων.
16. Τεχνίτης Συντήρησης Έργων τέχνης και Βιβλιακού και Αρχειακού υλικού.

Δ. Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

1. Τεχνίτης Τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής − Υπηρεσία ορόφων − Εμπορευματογνωσία).
2. Τεχνίτης Ποτών και Οινολογίας (Μπαρίστας).
3. Τεχνίτης Εστιατορίου − Επισιτισμού (Σερβιτόρος).
4. Τεχνίτης Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.
5. Τεχνίτης Μαγειρικής τέχνης.

Ε. Επιμέρους Τομείς και Επαγγέλματα

1. Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ.
2. Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης.
3. Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας − Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής
4. Τεχνίτης χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης.

Όσον αφορά στους κύριους στόχους των ΣΕΚ, αυτοί είναι οι εξής:

- Να εφοδιάσουν τους καταρτιζόμενους με τα κατάλληλα προσόντα (ανάλογα με την επιλεγόμενη ειδικότητα), μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων.

- Να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες με την ειδικότητα τους δεξιότητες.

- Να διευκολύνουν την επαγγελματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας.

- Να εξασφαλίζουν την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Φιλοσοφία και πρόγραμμα σπουδών

Κύριο έργο της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι η παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων από την αγορά εργασίας. Αυτό επιτυγχάνεται με:

- Την επιλογή και τη διαμόρφωση πιστοποιημένων προγραμμάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα, στα πλαίσια των ειδικοτήτων που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

- Την επιλογή εκπαιδευτών με ανάλογες γνώσεις ή και εμπειρία, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση.

- Τη φιλοξενία σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια των δομών της τυπικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους.

Το έργο «Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης» υλοποιείται από τη γενική γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικών πόρων.

Εκπαιδευτικοί: Μεταξύ των ειδικοτήτων φιλόλογοι και μαθηματικοί

Στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΕΚ δύνανται να ανήκουν οι ακόλουθοι:

α) Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις που συνιστώνται με πράξη μετάταξης,

β) Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μόνιμοι, αποσπασμένοι ή με ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, κατά τις κείμενες διατάξεις.

γ) Εκπαιδευτές ενηλίκων, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου.

δ) Μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που προβλέπονται στα άρθρα 17 και 18, αντίστοιχα, του ν. 3699/2008 (Α ́ 199), ως ισχύουν.

Να αναφέρουμε ότι στην Α' και Β' τάξη εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων 30 συνολικά ωρών εβδομαδιαίως.

Ειδικότερα, εφαρμόζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 ωρών εβδομαδιαίως, με 2 μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, που είναι κοινό για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικό πρόγραμμα 26 ωρών εβδομαδιαίως, που αποτελείται από μαθήματα Ειδικότητας. Τα μαθήματα Ειδικότητας αποτελούνται, κατά προσέγγιση, από 50% θεωρητικό μέρος και 50% εργαστηριακό. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι θα εργαστούν στα ΣΕΚ αρκετοί φιλόλογοι και μαθηματικοί.

Όσον αφορά στον τρόπο πρόσληψης, ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Παιδείας ότι η διαδικασία αναμένεται να είναι εκτός των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς τα ΣΕΚ δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση. Θυμίζουμε ότι και στα ΙΕΚ αλλά και στα ΣΔΕ η επιλογή εκπαιδευτικών γίνεται με ξεχωριστές προκηρύξεις.

Πτυχίο ειδικότητας

Στους προαγόμενους από τη Β ' Τάξη των ΣΕΚ χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 2, που τους αποδίδει αυτοδίκαια το δικαίωμα συμμετοχής στην Τάξη Μαθητείας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Τάξης Μαθητείας χορηγείται στο μαθητή Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 3.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόλυση του μαθητή που εγγράφεται στην Τάξη Μαθητείας είναι η επιτυχής εξέταση στις εξετάσεις πιστοποίησης. Με την επιτυχή εξέταση χορηγείται το Πτυχίο Ειδικότητας.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Όπως προειπώθηκε, στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΕΚ, όπως άλλωστε και των ΙΕΚ, δύνανται να ανήκουν και εκπαιδευτές ενηλίκων. Σύμφωνα με το Ν4186:

Ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων ορίζεται ο επαγγελματίας, ο οποίος διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματός του και την απαιτούμενη πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια, για τη γενική εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, όπως προσδιορίζεται σχετικά στο εκάστοτε ισχύον πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα Εκπαιδευτή.

β) Η επάρκεια και η διαρκής ανανέωση και επικαιροποίηση των προσόντων των εκπαιδευτών όπως και η χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών μεθόδων και εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών εκπαίδευσης ενηλίκων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης. Για το λόγο αυτόν τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν σαφείς κατευθύνσεις, αναφορικά με τα προσόντα των εκπαιδευτών ανά Θ.Ε. και με τα απαιτούμενα εκπαιδευτικά μέσα, μεθοδολογίες και εργαλεία.

Οι θέσεις εκπαιδευτών των δημόσιων ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ προκηρύσσονται από τη ΓΓΔΒΜ ή άλλον φορέα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ, που με απόφασή του ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων του έχει αναθέσει. Οι προκηρύξεις αναφέρουν: τη διάρκεια κατάρτισης, τις ειδικότητες που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν, τις Θ.Ε. ανά ειδικότητα με αναφορά στο είδος τους (θεωρητικές – εργαστηριακές– μικτές) και στις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα σπουδών ώρες διδασκαλίας ανά Θ.Ε., τους δικαιούχους συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα κριτήρια επιλογής, τη σχέση εργασίας, τον τρόπο και την ανώτατη ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων των εκπαιδευτών, τη διαδικασία υποβολής και διαχείρισης τυχόν ενστάσεων σε όλα τα στάδια επιλογής.

γ) Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιώτες, καθώς και οι με οποιανδήποτε σχέση εργασίας ασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα, που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι εκπαιδευτές περιγράφονται στα εγκεκριμένα και δημοσιοποιημένα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των
ειδικοτήτων της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι η εγγραφή του υποψήφιου εκπαιδευτή στο Υπό-Μητρώο Εκπαιδευτών Α.Ε.Κ., το οποίο τηρείται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την τήρηση του Υπό-Μητρώου Εκπαιδευτών Α.Ε.Κ.. Η επιλογή των εκπαιδευτών γίνεται από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Διευθυντή της οικείας ΔΔΒΜ, τον Διευθυντή των οικείων ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ και ένα μέλος οριζόμενο από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

δ) Για την επιλογή των εκπαιδευτών συνεκτιμώνται τα ακόλουθα σε σχέση με την αντίστοιχη Θ.Ε.: η εργασιακή εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν να διδάξουν, οι συναφείς με το αντικείμενο μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, η απόδοση, η συνέπεια και το επίπεδο συνεργασίας στην περίπτωση προηγούμενης συνεργασίας με το ΙΕΚ και κοινωνικά κριτήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στο ψηφιακό σήμα


Την 1η Αυγούστου πραγματοποιείται το «switch-off» - Πώς θα επανασυντονίσετε τους δέκτες σας.

Η ψηφιακή τηλεόραση φτάνει σε περισσότερους κατοίκους, καθώς από την Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιείται το δεύτερο «switch-off» στην περιοχή, με την ενεργοποίηση 13 κέντρων εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από τέσσερα εκατομμύριο κατοίκους της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, των βορειοδυτικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.

Η διαδικασία αυτή σημαίνει ότι παύει η εκπομπή αναλογικού σήματος, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η εκπομπή ψηφιακού. Για το λόγο αυτό, όσοι ανήκουν στις περιοχές κάλυψης, θα πρέπει να διαθέτουν τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264.

Επιπλέον, όσοι ήδη απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμερα από Υμηττό και Αίγινα, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε το δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις νέες συχνότητες από τις οποίες θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, όσο και οι δημόσιοι.



Περιοχές
Κέντρα
Εκπομπής
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]
Αττική
[SFN-1]
Υμηττός
Πάρνηθα
Αίγινα
Οχθωνιά
Πράσινο
Χαλκίδα
Αυλώνας
Βάρη
22 | 27
45 | 52 | 54
21 | 28
Αττική
[SFN-2]
Στύρα
Λαύριο
Ανάβυσσος
Σούνιο
Νέα Μάκρη
24 | 31
38 | 49 | 50
23 | 32

Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα:

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4

- Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

- Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

- Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων.

- Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα».

- Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».

- Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

- Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4

- Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

- Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
- Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων.

- Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα».

- Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..

- Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

- Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Digea...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει η αυλαία της 23ης έκθεσης βιβλίου στο Ναύπλιο


Θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου.

Οι πύλες της 23ης έκθεσης βιβλίου στο Ναύπλιο ανοίγουν αύριο, Παρασκευή. Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού Ναυπλίου και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος, στην παραλία της αργολικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για έναν σταθερό θεσμό, εδώ και 23 χρόνια, μεταξύ εκδοτών και των βιβλιόφιλων, τόσο του Ναυπλίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά και τις Κυριακές από τις 19:30 έως και τα μεσάνυχτα, θα συμμετάσχουν 80 εκδότες με 20.000 τίτλους βιβλίων νέας και παλαιάς παραγωγής, με τιμές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.

Στο περιθώριο της έκθεσης βιβλίου, την προσεχή Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 22:00, θα δοθεί συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της θάλασσας, παραπλεύρως της έκθεσης, στο προαύλιο του λυκείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Διαβάστε περισσότερα...

Διοργάνωση συνεδρίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Θα πραγματοποιηθεί το 2015 στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), Γιώργο Παρχαρίδη βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παρχαρίδης ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2015.

«Είναι δεδομένη η στήριξη του ΥΜΑΘ στην προσπάθεια που γίνεται από την ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για την παγκόσμια εκπροσώπηση των Ποντίων Ελλήνων. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούν τον Ποντιακό Ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει η ηγεσία του ΥΜΑΘ σε θέματα απόδημου Ελληνισμού και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στη διεξαγωγή του συνεδρίου για την Γενοκτονία των Ποντίων, το 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Οργανισμό Πτωχεύσεων προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο


Δημοσιοποίησε σειρά αλλαγών για τη δημιουργία ενός νέου «αναπτυξιακού πτωχευτικού κώδικα».

Τις προτάσεις του προς την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στον πτωχευτικό κώδικα, έδωσε στη δημοσιότητα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις αφορούν έναν «πραγματικά αναπτυξιακό πτωχευτικό κώδικα» και υπενθυμίζει ότι έως τις 12 Μαρτίου 2015 θα πρέπει να εφαρμοστούν οι βασικές αρχές της σύστασης της ΕΕ προς τα κράτη μέλη, σχετικά με την παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε επιχειρηματίες, και την αφερεγγυότητα, περιορίζοντας, εφόσον είναι δυνατόν, τον χρόνο απαλλαγής και εκκαθάρισης των οφειλών για έναν έντιμο επιχειρηματία μετά την πτώχευση σε τρία έτη κατ' ανώτατο όριο.

Το επιμελητήριο υπενθυμίζει, επίσης, ότι είναι προφανές πως υπολείπεται σημαντικά το ελληνικό πτωχευτικό δίκαιο αφού στη διεθνή κατάταξη του «DOING BUSINESS» η χώρα βρίσκεται, παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, στην 87η θέση. Πολύ ψηλά βρίσκονται χώρες που εφαρμόζουν το Βρετανικό Εμπορικό Δίκαιο όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (7), η Ιρλανδία (8) και το Χονγκ Κονγκ (19).

Ομάδα εργασίας ασχολήθηκε εντατικά με το ζήτημα της αλλαγής του πτωχευτικού κώδικα, αφού μελέτησε τους πτωχευτικούς κώδικες της Ιρλανδίας, του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ και ετοίμασε σειρά από προτάσεις.

Πρώτη επισήμανση είναι ότι στην κατάρτιση του νέου πτωχευτικού κώδικα επιβάλλεται να συμμετάσχει και το υπουργείο Ανάπτυξης (εκτός από το υπουργείο Δικαιοσύνης που συντάσσει αποκλειστικά των πτωχευτικό κώδικα) και φυσικά οι φορείς των επιχειρήσεων όπως τα επιμελητήρια.

Το επιμελητήριο επισημαίνει ότι οι προτάσεις αποτελούν αφετηρία για διάλογο, με βάση και την εμπειρία ευρωπαϊκών χωρών με επιτυχημένους πτωχευτικούς κώδικες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, πχ για τον διαχωρισμό κριτηρίων των πτωχών σε έντιμους και μη.

Τα βασικά σημεία των προτάσεων για την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα είναι τα ακόλουθα:

1. Δημιουργείται Οργανισμός Πτωχεύσεων που ασχολείται αποκλειστικά με τις πτωχεύσεις νομικών προσώπων και με τους συνδίκους πτώχευσης.

2. Δημιουργείται Μητρώο Αφερεγγυότητας στο οποίο τηρούνται όλες οι διαδικασίες μιας πτώχευσης και στο οποίο ανακοινώνονται δημοσίως οι σχετικές πληροφορίες.

3. Ορίζεται ακριβώς τι εστί «αφερεγγυότητα», ή αδυναμία μιας επιχείρησης να καλύψει με ρευστό τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

4. Αλλάζει η διαδικασία διαπίστωσης της αφερεγγυότητας, κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο επιχειρείν συνολικά. Η αδυναμία κάλυψης κάθε λογής βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι το σημάδι της αφερεγγυότητας. Η διαπίστωσή της γίνεται ιδιαιτέρως εύκολη και άμεσα ξεκινάει η εκκαθάριση της επιχείρησης.

Βασική συνέπεια της αλλαγής αυτής είναι η αλλαγή νοοτροπίας στο επιχειρείν που στηρίζεται στην πίστωση, ενισχύεται το επιχειρείν που ασχολείται με τη χρηματοροή (cash flow) ως βασικός παράγοντας λειτουργίας της επιχείρησης. Αλλάζει η νοοτροπία σε όσους δίνουν πίστωση και σε όσους λαμβάνουν πίστωση (προμηθευτές, τράπεζες κλπ). Ο επιχειρηματίας επικεντρώνεται στις θετικές χρηματοροές, άρα σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα της επιχείρησης.

5. Αλλάζει ριζικά η αντιμετώπιση των επιχειρηματιών που κατέστησαν αφερέγγυοι με άμεσο διαχωρισμό τους σε έντιμους και μη, διαχωρισμό που επιβάλει πλέον και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κριτήρια διαχωρισμού αφορούν κριτήρια επιχειρηματικού χαρακτήρα και εφαρμόζονται με επιτυχία σε χώρες με προηγμένο πτωχευτικό δίκαιο. Ο έντιμος σύντομα αποκτάει το δικαίωμα σε επόμενη επιχειρηματική ευκαιρία (δεύτερη ευκαιρία), απαλλάσσεται από κάθε λογής ποινικές και αστικές ευθύνες (λόγω έλλειψης δόλου), διαγράφεται το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του. Ο ανέντιμος (στατιστικά ποσοστό 3%-6%) αντιμετωπίζει ποινικές ευθύνες και άλλες δυσμενείς συνέπειες (πχ στέρηση δεύτερης ευκαιρίας).



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη


Απευθύνεται σε νέους 18 έως 20 ετών.

Στη Θεσσαλονίκη επεκτείνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το θεσμό της διττής εκπαίδευσης, καθιερώνοντας από το φθινόπωρο του 2014 το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 60 θέσεων για νέους 18 έως 20 ετών, στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων.

Το επιτυχές μοντέλο διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, με τρία τμήματα σε Αθήνα και Κρήτη, που έχουν οργανωθεί σε γερμανικά πρότυπα, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Akademie και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ανάλογης υποστήριξης θα τύχει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο τμήματα Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας. Η άριστη κατάρτιση των μαθητών και η ποιοτική -επαγγελματικά- εκπαίδευση αποτελούν τον απώτερο σκοπό του έργου».

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι: «Η άρτια συνεργασία των αρμόδιων φορέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία διασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία της διττής εκπαίδευσης, που σκοπό έχει να αποτελέσει μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας».



Διαβάστε περισσότερα...