Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα εκκλησιαστικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό σημείωμα και προαιρετικά συστατική επιστολή.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εργαστούν ως αναπληρωτές σε εκκλησιαστικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να καταθέσουν υποχρεωτικά, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, βιογραφικό σημείωμα και προαιρετικά συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας.

Στο βιογραφικό σημείωμα που υποχρεούνται να καταθέσουν όσοι δηλώσουν τα εκκλησιαστικά σε μια από τις επιλογές τους στην αίτηση αναπληρωτών θα πρέπει να αναγράφονται μια σειρά στοιχείων που καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα ελάχιστα στοιχεία που θα πρέπει να δηλώνονται στο βιογραφικό σημείωμα των υποψηφίων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών που συντάσσονται από το ΑΣΕΠ και επιθυμούν να διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις των εκκλησιαστικών γυμνασίων και γενικών εκκλησιαστικών λυκείων ή να προσλαμβάνονται σε αυτά ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αξιολογεί την αίτηση κάθε υποψηφίου προκειμένου να διαπιστώσει, από την εξέταση των δηλουμένων στοιχείων, αν μπορεί να ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα στα εκκλησιαστικά σχολεία και αν πράγματι έχει έφεση να υπηρετήσει σε αυτά και να συμμετέχει δημιουργικά στις λατρευτικές και άλλες δραστηριότητές τους.

Κατά την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη η γενική μόρφωση, η εργατικότητα, η επιστημονική κατάρτιση του υποψηφίου σε επί μέρους εκκλησιαστικά ζητήματα, καθώς και η ευσυνειδησία, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, το ήθος και η αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα στοιχεία τεκμηριώνονται και από συστατική επιστολή προσωπικοτήτων αναγνωρισμένου κύρους στο χώρο της Ορθοδοξίας, η οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, δηλαδή να έχει εκδοθεί το πολύ 3 μήνες πριν αξιολογηθεί ο υποψήφιος.

Για υποψήφιο εκπαιδευτικό που είναι εν ενεργεία εφημέριος ή διάκονος, κατατίθεται βεβαίωση του επισκόπου του ότι συναινεί στο διορισμό ή την πρόσληψή του σε εκκλησιαστικό σχολείο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.