Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Επέβαλαν νέο ενδυματολογικό κώδικα στις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τζιχαντιστές στη Συρία διέταξαν την πλήρη «κάλυψη».

Οι σουνίτες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέβαλαν νέο ενδυματολογικό κώδικα στις γυναίκες στη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ την οποία ελέγχουν, με στόχο να είναι τελείως «καλυμμένες», ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Απαγορεύεται στις γυναίκες να δείχνουν τα μάτια τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης που διανεμήθηκε στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ένα αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γυναίκες «δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν αμπάγια που ενδέχεται να αφήνει να φαίνονται τα χρωματιστά ρούχα» που φορούν από κάτω.

Η αμπάγια (μια μαύρη κάπα που καλύπτει όλο το σώμα) «δεν πρέπει να είναι στολισμένη με παγιέτες, μαργαριτάρια ή άλλα αντικείμενα», διευκρινίζει το ΙΚ και οι γυναίκες «δεν πρέπει να περπατούν με ψηλά τακούνια».

«Όποια παραβιάζει τους κανόνες αυτούς θα τιμωρείται», προειδοποιούν οι τζιχαντιστές χωρίς όμως να διευκρινίζουν πώς.

Τα μέλη του ΙΚ έχουν ήδη απαγορεύσει το ναργιλέ, το κάπνισμα και τα τσιγάρα στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Επικαλούμενη τους τζιχαντιστές, η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να εφαρμόσουν τον ισλαμικό νόμο και να καταπολεμήσουν το κακό απαγορεύεται εντελώς η πώληση τσιγάρων και ναργιλέδων, καθώς και το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους».

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαθίδρυσε ένα χαλιφάτο στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που είναι υπό τον έλεγχό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.