Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο εντυπωσιακός χορός του φιδιού


Τον «χορό» ενός δηλητηριώδους φιδιού κατέγραψε κάμερα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νοτίου Αφρικής.

Στο βίντεο βλέπουμε τις μυστηριώδεις κινήσεις του δηλητηριώδους φιδιού που φαίνεται σαν να χορεύει στον δρόμο του Εθνικού Πάρκου.

Το περιστατικό καταγράφηκε κοντά στην περιοχή Αφσάαλ τον Οκτώβριο του 2013.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το facebook “πληγώνει” τις γυναίκες


Έρευνα βρετανικών και αμερικανικών πανεπιστημίων αποκάλυψε ότι η βροχή των φωτογραφιών, όπως τα selfies, στο κοινωνικό δίκτυο, τις κάνει να πιστεύουν ότι δεν έχουν ωραίο σώμα.

Εάν ανήκετε στους περίπου 4,5 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν λογαριασμό στο facebook δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε αντικρίσει έστω μία φορά φωτογραφίες των φίλων σας τις οποίες έχουν τραβήξει οι ίδιοι με την κάμερα του κινητού τους. Πολύ πιθανόν να το έχετε κάνει κι εσείς. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι selfies μπορεί να μειώσουν την αυτοπεποίθησή μας καθώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

Βρετανική έρευνα αποκάλυψε ότι η ενασχόληση των γυναικών με το facebook τις κάνουν να πιστεύουν ότι δεν έχουν ωραίο σώμα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σύγκριση με άλλες καθημερινές γυναίκες τις επηρεάζει περισσότερο από την σύγκριση με τα μοντέλα που προβάλλονται σε διαφημίσεις ή σε περιοδικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η άνοδος και η πτώση των «freakshows»


Η ιστορία των ανθρώπων-φρικιών που αποτελούσαν θέαμα για το κοινό.

Στην Αμερική του 19ου αιώνα η παρακολούθηση ανθρώπων που είχαν γεννηθεί με κάποιες παραμορφώσεις ή γενετικές ανωμαλίες θεωρούνταν, όχι απλά κοινωνικά αποδεκτή, αλλά… οικογενειακή διασκέδαση.

Τα «freakshows» απέφεραν στον P.T. Barnum πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Γυναίκες με μούσια, άντρες με το σώμα τους γεμάτο τατουάζ, παραμορφωμένοι άνθρωποι, νάνοι και πανύψηλοι άντρες και γυναίκες, ήταν μόνο μερικοί από αυτούς που αναγκάστηκαν από παιδιά ακόμη και παρά τη θέλησή τους να μπουν στη «βιομηχανία του θεάματος».

Ο ίδιος ο Barnum τούς παρουσίαζε ως σπάνια «είδη», «θηρία» κ.ά. παραποιώντας τα πραγματικά τους στοιχεία.



Κάποτε απάντησε σε μια κριτική που του είχε γίνει, λέγοντας πως αποστολή του ήταν να «πασπαλίσει την κοινωνία με λίγη μαγεία». «Δεν πιστεύω στην εξαπάτηση του κοινού» είχε πει το 1860 «αλλά πιστεύω στην προσέλκυση και την ευχαρίστησή του».

Φυσικά η «μαγεία» αυτή συνοδευόταν πολύ συχνά από κάποιου είδους εκμετάλλευση, γράφει ο Zachary Crockett στην ιστοσελίδα priceonomics.com.

Η άνοδος των «freakshows»



Τα «freak show» γεννήθηκαν στην Αγγλία του 16ου αιώνα. Για πολλούς αιώνες οι κοινωνίες των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο ερμήνευαν τις σοβαρές σωματικές παραμορφώσεις ως κακούς οιωνούς, ή ως αποδείξεις ότι τα κακά πνεύματα ήταν παρόντα.

Προς το τέλος του 1500 τα στίγματα αυτά είχαν μεταμορφωθεί σε… δημόσια περιέργεια.

Επιχειρηματίες έβρισκαν ανθρώπους με κάποια παραμόρφωση ή ανωμαλία και τους περιέφεραν σε όλη την Ευρώπη, χρεώνοντας κάποιο αντίτιμο στους θεατές.

Ένα από τα πρώτα «τέρατα» της εποχής ήταν τα ιταλικής καταγωγής σιαμαία αδέρφια Lazarus και Joannes Colloredo.

Ο κορμός του Joannes και το αριστερό του πόδι προεξείχαν από την περιοχή του στήθος του Lazarus.



Τα σιαμαία αδέρφια προκαλούσαν τρόμο, φρίκη αλλά και μια… γοητεία στο κοινό της εποχής, ενώ εμφανίστηκαν μέχρι και μπροστά στο βασιλιά Κάρολο I στις αρχές του 1640.

Όμως αυτού του είδους οι «παραστάσεις με φρικιά» δεν είχαν μεγάλη απήχηση μέχρι το 19ο αιώνα.

Ο P.T. Barnum από το Κονέκτικατ κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλο όνομα. Το 1835 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εμπνευσμένος από τις ιστορίες που άκουγε για την Αγγλία, αγόρασε μια τυφλή και παράλυτη σκλάβα, κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία γύρω από αυτήν (ότι ήταν 160 ετών και πως ήταν η νοσοκόμα του George Washington) και χρέωνε τους θεατές που ήθελαν να τη δουν από κοντά.

Ένα χρόνο μετά η γυναίκα πέθανε και η έκθεση του θανάτου της ανέφερε ότι ήταν 80 χρονών. Όμως το κοινό δε φάνηκε να ενδιαφέρεται και πολύ γι’ αυτήν την εξαπάτηση. Είχαν γοητευτεί από την ιστορία και τη θεωρούσαν «αδιάσειστη αλήθεια».



Το 1842 ο Barnum παρουσίασε στο κοινό τη γοργόνα «Feejee», ένα πλάσμα που είχε το κρανίο μιας μαϊμούς και το σώμα ενός ψαριού.

Το… έκθεμα αυτό είχε πουληθεί σε έναν Άγγλο από γιαπωνέζους ψαράδες το 1822 έναντι 6.000 δολαρίων (σημερινά 103.500 δολάρια). Αφού έμεινε για κάποιο διάστημα στο Λονδίνο, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ο Barnum ύστερα από διαπραγματεύσεις κατάφερε να το νοικιάζει για 12,5 δολάρια την εβδομάδα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά βάλθηκε να πείσει το κοινό ότι το πλάσμα αυτό ήταν κάποτε αληθινό, κατασκευάζοντας ψεύτικα άρθρα στις εφημερίδες γύρω από την ανακάλυψη της γοργόνας ενώ μοίρασε περισσότερα από 10.000 σχετικά φυλλάδια.

Τη δεκαετία του 1840 αγόρασε το American Museum on Broadway στη Νέα Υόρκη και άρχισε να δίνει παραστάσεις με ένα «εναλλασσόμενο ρόστερ φρικιών»: αλμπίνοι, νάνοι, γίγαντες, εξωτικά ζώα και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κινήσει την περιέργεια του κοινού.

Τα αμερικανικά «freakshows» έγιναν μια ακμάζουσα επιχείρηση: ιδιαίτερα επικερδής για τα αφεντικά και εξαιρετικά ταπεινωτική για τα… «φρικιά».

Ο Charles Stratton ή αλλιώς «General Tom Thumb»



Μετά την επιτυχία της γοργόνας Feejee ο Barnum άκουσε για έναν μακρινό του ξάδερφο, τον Charles Stratton, ο οποίος είχε μια πολύ ιδιαίτερη παραμόρφωση.

Ο Charles σταμάτησε να μεγαλώνει στην ηλικία των 5 ετών. Το ύψος του ήταν 63,5 εκατοστά και το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα εφτά κιλά.

Ο Barnum έκανε μια συμφωνία με τον πατέρα του παιδιού. Του έμαθε να τραγουδάει, να χορεύει και να μιμείται διάσημες προσωπικότητες (όπως π.χ. τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη) και το 1844 τον πήρε μαζί του στην πρώτη του περιοδεία στις πολιτείες της Αμερικής.

Τον παρουσίαζε ως «General Tom Thumb» και έλεγε ότι ήταν 11 χρονών, αντί για πέντε.

Στα τέλη του 1860 ο Stratton έβγαζε 150 δολάρια την εβδομάδα (σημερινά 4.100 δολάρια).

William Henry Johnson: «Zip the Pinhead»



Οι γονείς του William Henry Johnson ήταν φτωχοί, προσφάτως απελευθερωμένοι σκλάβοι, που ζούσαν στο Νιού Τζέρσεϊ το 1842.

Ο ίδιος είχε γεννηθεί με μια σωματική δυσμορφία (μικροκεφαλία) και ένας ντόπιος επιχειρηματίας αποφάσισε να… βγάλει κέρδος από αυτό.

Το 1860 ο William Henry Johnson προσελήφθη από τον Barnum, ο οποίος τον «μεταμόρφωσε» στον Zip, ή όπως συνήθιζε να τον παρουσιάζει… «μια διαφορετική ανθρώπινη φυλή που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής κοντά στον ποταμό Γκάμπια στη δυτική Αφρική».

Τον πλήρωνε ένα δολάριο την ημέρα για να μην αποκαλύψει την πραγματικότητα, αλλά να κάθεται μέσα σε ένα κλουβί και να γρυλίζει. Σύντομα κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα ο Barnum να αυξήσει τις αποδοχές του σε 100 δολάρια την παράσταση, οι οποίες πολλές φορές ξεπερνούσαν τις 10 την εβδομάδα.

Chang και Eng Bunker: «Τα σιαμαία δίδυμα»



Τα σιαμαία αδέρφια Chang και Eng γεννήθηκαν το 1811 σε ένα μικρό χωριό ψαράδων στο τότε Σιάμ (σημερινή Ταϊλάνδη). Ήταν ενωμένα στο στήθος.

Στα τέλη του 1820 ένας βρετανός έμπορος έκανε συμβόλαιο μαζί τους, προκειμένου να τους περιοδεύσει στην Ευρώπη και την Αμερική για τρία χρόνια.

Αργότερα τα δύο αδέρφια δημιούργησαν το δικό τους σόου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού.

Το 1838 σε ηλικία 29 ετών συνταξιοδοτήθηκαν έχοντας συγκεντρώσει περιουσία 60.000 δολαρίων (σημερινά 1,3 εκατ. δολάρια) και εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, όπου αγόρασαν μια τεράστια φάρμα.

Έγιναν αμερικανοί πολίτες και παντρεύτηκαν δύο αδερφές. Κατασκεύασαν δύο διαφορετικά σπίτια στην γη που αγόρασαν και έμεναν από τρεις ημέρες στο κάθε ένα, προκειμένου ο κάθε ένας να είναι με τη γυναίκα του. Τα δύο αδέρφια απόκτησαν 21 παιδιά.

Το 1850 έχοντας μείνει χωρίς λεφτά, υπέγραψαν συμβόλαιο για περιοδεία με τον P.T. Barnum. Συνέχισαν τις παραστάσεις για τα επόμενα 20 χρόνια. Πέθαναν το 1879 με τέσσερις ώρες διαφορά ο ένας από τον άλλο, αφήνοντας μια τεράστια περιουσία στις γυναίκες τους.

Captain Costentenus: Ο άντρας με τα τατουάζ



Ο George Contentenus γεννήθηκε το 1836. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν ένας ελληνοαλβανός πρίγκιπας, που είχε μεγαλώσει σε τούρκικο χαρέμι.

Είχε 338 τατουάζ που κάλυπταν όλο του το σώμα, εκτός από τη μύτη και τις πατούσες.

Τη δεκαετία του 1870 συνεργάστηκε με τον Barnum και ανταμειβόταν με 1.000 δολάρια την εβδομάδα (σημερινά 37.000 δολάρια).

Μετά το θάνατό του δώρισε τη μισή του περιουσία στην ελληνική εκκλησία και την άλλη μισή σε κάποιους από τους συναδέλφους του στα freak show, που δεν γνώριζαν μεγάλη επιτυχία.

Fedor Jeftichew: Το αγόρι με το πρόσωπο σκύλου



Ο Fedor γεννήθηκε το 1873, με το πρόσωπό του καλυμμένο από τρίχες. Κληρονόμησε την ασθένειά του από τον πατέρα του (Adrian Jeftichew), ο οποίος ήταν γνωστός στην Ευρώπη ως «The Siberian Dog-Man». Ο ίδιος πίστευε πως εκείνος και ο γιος του πλήρωναν κάποια θεία τιμωρία.

Παρότι το κοινό πίστευε ότι ήταν άγριος σα ζώο, ο Fedor ήταν γλυκομίλητος και ντροπαλός.

Μετά το θάνατο του πατέρα του τον υιοθέτησε ένας ψυχρός showman, ο οποίος τον πήρε μαζί του στην Αγγλία και τον διαφήμιζε ως «το αγόρι που μεγάλωσε με λύκους στη Σιβηρία».

Ο Barnum, που είδε την παράστασή του, εξαγόρασε το συμβόλαιό του και τον πήγε στις ΗΠΑ το 1884.

Εκείνος τον παρουσίαζε ως ένα προϊστορικό άνθρωπο, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε μια σπηλιά στα δάση της κεντρικής Ρωσίας και τρεφόταν με μούρα και με κυνήγι. Αυτοί που τον εντόπισαν, αφού έδωσαν σκληρή μάχη για να τον αιχμαλωτίσουν, του έμαθαν να περπατά στα δύο πόδια, να φορά ρούχα και να μιλά σαν ένας… αξιοπρεπής άνθρωπος.

Η αυλαία των freakshows



Η δημοτικότητα των freakshows άρχισε να φθίνει τη δεκαετία του 1890, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτά είχε εξαφανιστεί μέχρι το 1950.

Καταρχήν, η περιέργεια και το «μυστήριο» που συνόδευε αυτούς τους ανθρώπους άρχισε να παρακμάζει με τις εξελίξεις στην ιατρική. Τα άλλοτε «φρικιά» διαγιγνώσκονταν πλέον με πραγματικές, επιστημονικά αποδεδειγμένες ασθένειες.

Οι παραστάσεις και οι ευφάνταστες ιστορίες των επιχειρηματιών έχασαν τη… «λάμψη» τους και οι θεατές άρχισαν να νιώθουν οίκτο για τους «καλλιτέχνες».

Επιπλέον, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση πρόσφεραν άλλου είδους διασκέδαση στο κοινό, «σβήνοντας» την επιθυμία του κοινού για τα… παράδοξα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα... αρκουδάκι για τη χαλάρωση των φοιτητών


Και πώς η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου - Δείτε τις φωτογραφίες.

Απροσδόκητους επισκέπτες είχαν στο χώρο του Washington University οι φοιτητές στο St. Louis των ΗΠΑ. Ζωολογικός κήπος του Μισούρι μετέφερε στο πανεπιστήμιο μερικά ζώα του κήπου για να βοηθήσει τους φοιτητές να αποβάλουν το άγχος και να χαλαρώσουν πριν τις τελικές τους εξετάσεις.

Με ένα από τα ζώα όμως η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου: ήταν ο αξιολάτρευτος Boo Boo, ο δύο μηνών αρκούδος, που δάγκωσε και γρατζούνισε πολλούς από τους φοιτητές με αποτέλεσμα να υπάρξει φόβος για εκδήλωση λύσσας!

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε αρχικά πως το αρκουδάκι θα πρέπει να θανατωθεί (!) για να γίνουν εξετάσεις για λύσσα αλλά στη συνέχεια το διέψευσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως ο μικρός Boo Boo δεν απειλεί κανέναν με λύσσα και οι φοιτητές δεν θα χρειαστούν κάποια θεραπεία.

Στα…νύχια και τα δόντια του παιχνιδιάρη Boo Boo έπεσαν τουλάχιστον 18 φοιτητές

Δείτε τις φωτογραφίες








Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν βάζουμε ζεστό φαγητό στο ψυγείο;


Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατήρησης του φαγητού είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε ζεστό στο ψυγείο και αυτό διότι οι υδρατμοί που περιέχει το ζεστό φαγητό θα προκαλέσουν αύξηση της υγρασίας κάνοντας το να χαλάει πιο γρήγορα ακόμα και στο ψυγείο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, αφού φάτε όσο θέλετε από το φαγητό, αφήστε το να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και έπειτα να το βάλετε στο ψυγείο.

Την ίδια στιγμή, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι από τη στιγμή που βγάζουμε το φαγητό από το ψυγείο και το ζεσταίνουμε δεν μπορούμε να το ξαναβάλουμε στη ψύξη.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι σταρ που έχουν «τσακωθεί» με την καθαριότητα


Αστέρες που δεν τα πάνε καθόλου καλά με την προσωπική τους υγιεινή.

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και οι σταρ, καμιά φορά ξεχνούν να κάνουν κάποια πράγματα σχετικά με το πώς θα δείχνουν πιο ωραίοι, πιο φρέσκοι, πιο επιθυμητοί.

Ξεχνούν για παράδειγμα μια μέρα να βουρτσίσουν τα δόντια τους. Ξεχνούν μια μέρα να κάνουν μπάνιο. Ή δύο. Ξεχνούν να βάλουν αποσμητικό (φαντάσου να γυρίζεις ταινία στην Αφρική χωρίς αποσμητικό). Ξεχνούν να χτενιστούν.

Κι άντε, όλα αυτά καλά και κατανοητά όταν γίνονται μια στο τόσο. Τι γίνεται όμως όταν η συχνή επανάληψη γίνεται συνήθεια; Σήμερα θα δούμε ποιοι αστέρες του Χόλιγουντ δεν τα πάνε και τόσο καλά με την προσωπική τους υγιεινή... (Πηγή φωτογραφιών:pinterest.com)

Jessica Simpson



Βλέπετε στη φωτογραφία το αστραφτερό χαμόγελο της Jessica και το θαυμάζετε. Και καλά κάνετε γιατί δεν ξέρετε τι είπε στο show της Ellen DeGeneres: Ότι δεν της αρέσει να βουρτσίζει τα δόντια της, γιατί την ενοχλεί η γεύση της οδοντόκρεμας και με το ζόρι τα καθαρίζει 3 φορές την εβδομάδα (καλέ Jessica, οι οδοντόκρεμες έχουν πολλές γεύσεις, όλες πια σε ενοχλούν;). Για να είναι ήσυχη όμως με την συνείδησή της χρησιμοποιεί στοματικό διάλυμα.

Τα ακούτε εσείς αυτά, σκέφτεστε ό,τι σκέφτεστε για την κυρία, έρχεται και η οικιακή βοηθός της να επιβεβαιώσει ότι η Jessica είναι ακατάστατη και το σπίτι της είναι ένα αχούρι με πεταμένα ρούχα εδώ κι εκεί και τα extensions των μαλλιών να βράζουν... στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.

Robert Pattison



Αν αναρωτιέστε γιατί το μαλλί του γόη Robert δείχνει κάπως κοκαλωμένο, πάντα όρθιο και με μια περίεργη γυαλάδα σας έχουμε την απάντηση. Επειδή δεν τα πλένει. Και όχι για 4-5 μέρες. Συνήθως δεν τα πλένει για 6 εβδομάδες γιατί δεν βλέπει για ποιο λόγο να το κάνει.

Το δε διαμέρισμα του Robert αραχνοφωλιά. Δεν τον ενδιαφέρει αν είναι καθαρό, το έχει μόνο για να κοιμάται, λέει. Όταν έκανε γυρίσματα για την ταινία «Twilight» οι συμπρωταγωνιστές του τον ικέτευαν να πεταχτεί μέχρι το ψιλικατζίδικο να αγοράσει αποσμητικό. O Robert βαριόταν.

Mathew McConaughey



Τα ίδια και χειρότερα με τον Robert. Ο Mathew έχει να φορέσει αποσμητικό εδώ και 20 χρόνια γιατί πιστεύει πως η μυρωδιά που αναδύεται από το κορμί του είναι καλύτερη από οποιοδήποτε αποσμητικό...

Cameron Diaz



Η Cameron έρχεται να συμπληρώσει την παρέα γιατί κι αυτή δεν φορά αποσμητικό. Επίσης φορά τα ίδια ρούχα συνεχώς για αρκετές μέρες κι επειδή είναι ακατάστατη όταν τρώει και όταν δουλεύει, τα ρούχα της είναι γεμάτα λεκέδες. Η Cameron δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Christina Aguilera



Πολλά έχουν ειπωθεί για την γνωστή τραγουδίστρια. Γνωστοί της έχουν ομολογήσει ότι βρωμάει, μυρίζει σαν παρακμιακό ψητοπωλείο. Μια φορά επισκέφθηκε ένα εστιατόριο για να φάει. Πήγε στην τουαλέτα, όταν βγήκε δεν έπλυνε τα χέρια της, επέστρεψε στο τραπέζι και ξεκίνησε να τρώει κανονικά. Με τα χέρια...

Julia Roberts



Οικολόγος μέχρι εκεί που δεν πάει, η Julia είναι κι αυτή εχθρός των αποσμητικών. Πρώην σωματοφύλακάς της εκμυστηρεύτηκε ότι η Julia δεν κάνει συχνά μπάνιο γιατί θέλει να κάνει οικονομία στο νερό. Όχι λόγω τσιγκουνιάς, αλλά οικολογικής συνείδησης.

Megan Fox



H ίδια έχει παραδεχθεί ότι είναι η χειρότερη συγκάτοικος που μπορεί να υπάρξει. Δεν καθαρίζει ποτέ, δεν τραβά το καζανάκι της τουαλέτας και τα πράγματά της είναι πεταμένα αριστερά και δεξιά.

Anderson Cooper



Ο Anderson δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν πρέπει να φορά το ίδιο παντελόνι τζιν κάθε μέρα, για μήνες. Για την ακρίβεια για 6 μήνες...

Britney Spears



Η Britney όταν γυρίζει σπίτι, πετά ρούχα αριστερά και δεξιά και αφήνει την υπηρεσία να συμμαζέψει. Όταν πηγαίνει στο κρεβάτι παίρνει μαζί της και κάτι να φάει. Ό,τι περισσεύει από το φαγητό το πετά κάτω από το κρεβάτι. Δεν είναι φαν του καθημερινού μπάνιου, δεν πλένει τα δόντια της και έχει μπει σε δημόσια τουαλέτα ξυπόλητη...

Brad Pitt και Angelina Jolie



Οι υπεύθυνοι καθαριότητας των σπιτιών τους λένε ότι ζουν σαν παρακμιακοί χίπηδες. Πεταμένα κουτιά πίτσας από δω κι από εκεί, φαγητά στο πάτωμα, ζωγραφιές των παιδιών τους στους τοίχους.

Το ζευγάρι δεν είναι μεγάλοι φαν του συχνού μπάνιου (και αυτοί). Στα γυρίσματα της ταινίας «Inglorious Bastards» ο Brad Pitt μύριζε τόσο άσχημα που ο συμπρωταγωνιστής του Eli Roth του έδινε μωρομάντηλα μπας και φύγει λίγο η βρώμα!

Συμπέρασμα: Το Χόλιγουντ έχει αρχίσει και παρανοεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Γάτα μεγαλώνει… παπάκια


Μια ετερόκλητη «οικογένεια» - Δείτε το βίντεο.

Όταν οι Ronan και Emma Lally ανακάλυψαν πως τα παπάκια που είχαν μόλις σκάσει από τα αυγά τους, στη φάρμα τους, είχαν εξαφανιστεί, άρχισαν να ανησυχούν. Όταν μάλιστα διαπίστωσαν πως από το χώρο όπου ζούσαν είχε ήδη περάσει η γάτα τους Della, άρχισαν να φοβούνται το χειρότερο.

Η Della όμως τους επιφύλασσε μια έκπληξη, πολύ διαφορετική και σίγουρα πολύ πιο ευχάριστη από αυτή που είχαν φοβηθεί: έχοντας και η ίδια τα γατάκια της να φροντίσει, απλά θεώρησε αυτονόητο να αναλάβει την ανατροφή και των… άλλων μικρών!

Το βίντεο δεν είναι καινούριο αλλά οι εικόνες παραμένουν αστείες και ταυτόχρονα συγκινητικές και υπενθυμίζουν πώς πολλά είδη του ζωικού βασιλείου παραμερίζουν τις φαινομενικά τεράστιες διαφορές τους και κάνουν την υπέρβαση που κανείς δεν περιμένει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίζοντας με βιολί από... μαλλιά


Μουσική... τρίχες.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5 μέρη στον κόσμο, όπου ο ωκεανός… λάμπει


Η βιοφωταύγεια είναι ένα γνωστό φυσικό φαινόμενο το οποίο λαμβάνει χώρα στους ωκεανούς και κάνει τα νερά στα σημεία εκείνα να φωσφορίζουν. Βιοφωταυγείς παλίρροιες που λάμπουν ήσυχα στο σκοτάδι υπάρχουν σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που κάνουν τα νερά να φαίνονται σαν μικρά αστέρια να αιωρούνται στην επιφάνειά τους! Αυτός ο φωσφορισμός προκαλείται συνήθως από φύκια που αιωρούνται στο νερό τα οποία θυμίζουν τις πυγολαμπίδες του αέρα εκπέμποντας μια λάμψη κάθε φορά που σπρώχνονται. Δείτε στη συνέχεια 5 τοποθεσίες όπου ο ωκεανός λάμπει…

1. The Blue Grotto, Μάλτα



Το Blue Grotto στη Μάλτα είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα και θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Αυτές οι ωκεάνιες σπηλιές στο μικρό νησί Filfa περιβάλλονται από ψηλά βράχια που συνεχώς σφυροκοπούνται από τα κύματα, δημιουργώντας εκπληκτικούς φωσφορισμούς τη νύχτα.

2. Bioluminescent Bay, Πουέρτο Ρίκο



Τα κύματα σε αυτές τις τρεις βιοφωταυγείς λιμνοθάλασσες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, παρόλα αυτά οι λαμπιρισμοί το βράδυ κάνουν το νερό εντυπωσιακό και πόλο έλξης πολλών καγιάκερ ανά τον κόσμο.

3. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια



Οι λαμπερές παλίρροιες στο Σαν Ντιέγκο είναι ονομαστές σε ντόπιους και ξένους. Δεν συμβαίνουν κάθε χρόνο ωστόσο όταν αυτό συμβαίνει οι άνθρωποι συρρέουν στις παραλίες για να φωτογραφίσει το φωτεινό μπλε θέαμα στο νερό.

4. Παραλία Navarre, Φλόριντα



Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες γύρω από τον ποταμό Indian και το Mosquito Lagoon το νερό λάμπει και τα ψάρια μοιάζουν με μπλε κομήτες! Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και το σκηνικό μαγικό…

5. Toyama Bay, Ιαπωνία



Η λάμψη στο σημείο αυτό δεν προέρχεται από το φυτοπλαγκτόν αλλά από ένα θαλάσσιο είδος που ονομάζεται καλαμάρι-πυγολαμπίδα. Κάθε χρόνο από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, ο κόλπος πλημμυρίζει με τα εκατομμύρια αυτών των μικρών καλαμαριών τα οποία έρχονται εδώ από τα βάθη του ωκεανού για να αναπαραχθούν. Οι εικόνες είναι μαγευτικές και η τοποθεσία αυτή αποτελεί την πλέον διάσημη που φωσφορίζει ανά τον κόσμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη καφετιέρα... μιας χρήσεως!


Φρέσκος καφές φίλτρου παντού και πάντα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Τον Δανό σχεδιαστή Ulrik Rasmussen θα ευγνωμονούν οι λάτρεις του καφέ φίλτρου, καθώς σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» της πρώτης… καφετιέρας μιας χρήσεως που μεταφέρεται παντού και μπορεί να ετοιμάσει λαχταριστό φρέσκο καφέ οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η «καφετιέρα» λειτουργεί στην πραγματικότητα όπως τα φακελάκια του τσαγιού και χρειάζεται μόνο ζεστό νερό. Το νερό αναμειγνύεται με τον καφέ που περιέχεται μέσα στην «καφετιέρα», φιλτράρεται και έτσι ο καφές είναι έτοιμος προς κατανάλωση.

Η ιδέα, σύμφωνα με τη Daily Mail, γεννήθηκε στο Rasmussen όταν ξέμεινε από φίλτρα καφέ για την καφετιέρα που έχει σπίτι του και για να ετοιμάσει τον καφέ του άδειασε φακελάκια του τσαγιού κι έβαλε μέσα τους καφέ.

Αφιέρωσε εννέα χρόνια στην ανάπτυξη του προϊόντος που μόλις κυκλοφόρησε στη Βρετανία και υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να φέρει επανάσταση στην παρασκευή και κατανάλωση καφέ.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο









Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε γάτα


Ένας 21χρονος συνελήφθη γιατί σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο εμφανίζεται να κλωτσάει μία γάτα στον αέρα.

Ο 21χρονος Αντρέ Ρόμπινσον εμφανίζεται στο βίντεο να χαϊδεύει τη γάτα στο κεφάλι και λίγο αργότερα να την κλωτσάει βίαια στο στομάχι στέλνοντάς την 6 μέτρα μακριά στον αέρα. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει το CBS New York.

Το βίντεο δημοσίευσε η DailyMail και καταγράφεται η αποτρόπαια πράξη του.

Ο 21χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου. Στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με αποζημίωση, ενώ η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 9 Ιούνιου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασε δίμετρο καρχαρία


Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαράς από την Εύβοια, όταν αλίευσε ένα ψάρι μήκους δύο μέτρων. Όταν ο Σωτήρης Γεωργίου επιχείρησε να σηκώσει τα δίχτυα του, κόντεψε να πέσει στη θάλασσα του Ευβοϊκού κόλπου, αφού ήταν τόσο βαριά, που με δυσκολία τα τράβηξε μέσα στη βάρκα του.



Ο ίδιος δεν φανταζόταν ποτέ ότι λίγο αργότερα η ψαριά του θα γινόταν θέμα συζήτησης στην περιοχή όπου διαμένει και θα έκανε τον γύρο των social media.

Το τεράστιο ψάρι, που είναι καρχαροειδές με μήκος δύο μέτρα, κολυμπούσε στα νερά του Ευβοϊκού. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου που το ψάρεψε, πρόκειται για έναν εξαιρετικό μεζέ, τον οποίο θα φροντίσει να απολαύσει με την οικογένειά του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ξηρασία στη Βενεζουέλα οδηγεί σε καταμερισμό νερού το Καράκας


Τετράμηνο καταμερισμό νερού λόγω παρατεταμένης ξηρασίας ξεκινούν οι αρχές στο Καράκας!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Miguel Leonardo Rodríguez δήλωσε χθες πως μία από τις τρεις δεξαμενές που τροφοδοτεί με νερό την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έκλεισε λόγω έλλειψης νερού!

Η παροχή νερού για την πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων μειώθηκε κατά 13%, από 19.500 λίτρα σε 17.000 λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι ο καταμερισμός του νερού θα σταματήσει τον Αύγουστο ή στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βενεζουέλα έχει να βρέξει ικανοποιητικά από τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη!



Διαβάστε περισσότερα...

Δεινόσαυρος... Πινόκιο


Ο Πινόκιο, ο νέος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που ανακάλυψαν Κινέζοι και Βρετανοί επιστήμονες είναι μέλος της τρομερής οικογένειας των Τυραννόσαυρων. Το όνομα «Πινόκιο» (Pinocchio rex) το πήρε λόγω της πολύ μακριάς μύτης του. Ζούσε στη Γη πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια, θεωρείται «ξάδελφος» του διάσημου Trex και ήταν ένας ακάματος και άφοβος κυνηγός.

Ο «Πινόκιο» διέφερε από τους άλλους Τυρααννόσαυρους, επειδή -εκτός από τη μακριά μύτη (με μια σειρά κέρατα πάνω της)- διέθετε ένα επίμηκες κρανίο και μακριά στενά δόντια. Μέχρι σήμερα, είχαν βρεθεί τα απολιθώματα μόνο δύο Τυραννόσαυρων με επίμηκες κεφάλι, αλλά επειδή ανήκαν σε πολύ νεαρής ηλικίας ζώα, οι επιστήμονες δεν ήσαν σίγουροι αν ανήκαν σε κάποιο ξεχωριστό είδος συγγενικό με τους Τυραννόσαυρους ή αν απλώς ήσαν νεαροί Τυραννόσαυροι.



Σύμφωνα με το άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών και της Σχολής Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής αντίστοιχα τον καθηγητή Γιουντσάνγκ Λου και τον Στιβ Μπρουσάτε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», ονόμασαν επίσημα «Qianzhousaurus sinensis» το απολίθωμα που βρέθηκε στη νότια Κίνα σε πολύ καλή κατάσταση και ανήκε σε ένα σχεδόν ενήλικο ζώο.

Η νέα ανακάλυψη ενός παρόμοιου δεινόσαυρου, αλλά σε ώριμη ηλικία, επιβεβαιώνει πλέον ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό εξελικτικό παρακλάδι, που ζούσε παράλληλα με τους Τυραννόσαυρους, αν και μάλλον, χωρίς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αφού πιθανότατα κυνηγούσαν διαφορετικά θηράματα. Οι ανασκαφές στην Ασία συνεχίζονται και οι ειδικοί δεν αποκλείουν την ανακάλυψη και νέων ειδών δεινοσαύρων της οικογένειας των Τυραννόσαυρων.

Όπως είπε ο Μπρουσάτε, «μπορεί ο «Πινόκιο» να έμοιαζε λίγο κωμικός στην εμφάνιση, όμως θα ήταν εξίσου φονικός με οποιονδήποτε άλλο Τυραννόσαυρο και ίσως να ήταν ακόμη πιο γρήγορος και ύπουλος».



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας;


Έχετε αναρωτηθεί πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά σας; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Γιατί υπάρχουν μήνες που πραγματικά μπορείτε να αισθάνεστε "μοναδικοί" στον κόσμο αλλά και ημερομηνίες απολύτως συνηθισμένες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...