Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα πιάνει τα 345 χλμ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ιπποδύναμης 200 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 345 χιλιομέτρων ανά ώρα, η Lightning LS-218 SuperBike δεν είναι μόνο η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα παραγωγής, αλλά κατέχει και τη βέλτιστη επίδοση ταχύτητας εδάφους σε όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών παραγωγής.

Από το 2006, οι τεχνικοί της Lightning Motorcycle εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού δίτροχου με επιδόσεις ανώτερες από αυτές μιας συμβατικής μοτοσικλέτας με μηχανή εσωτερικής καύσης.

Με 200 ίππους, ροπή 227 Νιούτον ανά Μέτρο από το ηλεκτρικό μοτέρ και βάρος που δεν ξεπερνά τα 230 κιλά η LS-218 είναι μια απίστευτα γρήγορη μοτοσικλέτα.

“Οι καταναλωτές δεν χρειάζεται πια να πληρώνουν περισσότερα χρήματα για χαμηλότερες επιδόσεις, ώστε να υποστηρίξουν τις “πράσινες” τεχνολογίες” δηλώνει ο Ρίτσαρντ Χάτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Lightning Motorcycle.

“Η Lightning LS-218′s ανταγωνίζεται τις καλύτερες μοτοσικλέτες με επαγωγικές μηχανές. Η Lightning πέτυχε το στόχο που θέσαμε το 2009 και που ήταν να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει τις ταχύτερες συμβατικές αγωνιστικές μηχανές.

Τον Ιούνιο του 2013 στον αγώνα Pikes Peak, η Lighting κατέκτησε την πρώτη θέση σε σύνολο 93 ομάδων ηλεκτρικών και συμβατικών μοτοσικλετών με απόσταση άνω των 20 δευτερολέπτων

Η τιμή της Lightning LS-218 ανέρχεται στα 27.000 Ευρώ και θα διατίθεται στις ΗΠΑ από φέτος το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η βρετανική Ecotricity είχε παρουσιάσει μια μοτοσικλέτα μηδενικών ρύπων που κινείται με αιολική ενέργεια και επιτυγχάνει ταχύτητα 225 χλμ/ώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.