Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μυστηριώδης ασθένεια κάνει τους αστερίες να... εκρήγνυνται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι επιστήμονες αγωνίζονται να βρουν τις αιτίες της νόσου.

Μια μυστηριώδης ασθένεια, που κάνει τους αστερίες που ζουν στις ακτές των ΗΠΑ να εκρήγνυνται, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τις αιτίες που κρύβονται πίσω από αυτήν την περίεργη νόσο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει «θύματα» της νόσου τόσο στις ανατολικές (Ειρηνικός Ωκεανός), όσο και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό.

Η ανεξήγητη αυτή ασθένεια προκαλεί την εμφάνιση λευκών αλλοιώσεων στο σώμα των αστεριών, καθώς επίσης και ρήξεις με αποτέλεσμα να χύνονται έξω τα εσωτερικά όργανά τους.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχουν αποκλείσει κάποιους πιθανούς ενόχους (κάποιοι μύκητες, παράσιτα και ορισμένοι άλλοι μικροοργανισμοί) και εστιάζουν τις έρευνές τους σε κάποιους άλλους ιούς ή βακτήρια, τα οποία μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση της ασθένειας.

«Το μέγεθος του προβλήματος είναι ανησυχητικό» ανέφερε η περιβαλλοντολόγος Drew Harvell από το πανεπιστήμιο Cornell. «Υπάρχει η πιθανότητα κάποια είδη αστεριών να εξαφανιστούν».

Η ίδια είπε ακόμη ότι το μυστηριώδες αυτό παθογόνο επηρεάζει 18 διαφορετικά είδη αστεριών, που ζουν κατά μήκος των αμερικανικών ακτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.