Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αποτοξινωθείτε με νερό και ύπνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δε χρειάζονται «μαγικές» φόρμουλες για να το πετύχετε.

Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν, ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι «χάσιμο χρόνου και χρημάτων» και το μόνο που μπορεί να χάσει κανείς είναι… τα λεφτά του.

Ισχυρίζονται ότι αντί να στρέφεται κανείς στα ωμά λαχανικά και τα φρούτα, αποφεύγοντας τη ζάχαρη και την καφεΐνη για να «καθαρίσουν» τον οργανισμό τους από τις χημικές ουσίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να… πίνουν νερό και να κοιμούνται καλά τα βράδια.

Οι ερευνητές τονίζουν, ότι ο οργανισμός του ανθρώπου είναι απόλυτα ικανός να προστατευθεί από μόνος του από τις υπερβολές της καθημερινότητας.

Ακόμη, ότι αποτελεί μύθο το γεγονός ότι η διαδικασία της αποτοξίνωσης μπορεί να επιταχυνθεί με τη χρήση ειδικών διατροφικών προγραμμάτων, χαπιών ή άλλων «μαγικών μεθόδων».

Λένε ότι τα έντερά μας σταματούν από μόνα τους τις πιθανές δηλητηριώδεις ουσίες από το να περάσουν στο σύστημά μας και ότι το συκώτι παίζει επίσης το δικό του σημαντικό ρόλο σε αυτό, γράφει η Fiona Macrae στη Daily Mail.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο οδηγός Making Sense Of Chemical Stories, που επιμελήθηκε η οργάνωση Sense About Science: «η διαδικασία δε συντελείται πιο αποτελεσματικά ως αποτέλεσμα χρήσης διαφόρων αποτοξινωτικών χαπιών, κολάν, φυτικών ριζών και μιγμάτων από βότανα ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος ή “τελετουργικού” διαφημίζεται».

«Μην ξοδεύετε τα λεφτά σας. Πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα» λένε ακόμη.

Στην υγεία σας λοιπόν… και όνειρα γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.