Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κρατάει το πτώμα της γυναίκας του στο σπίτι


Πέντε μήνες μετά το θάνατό της.

Πενθεί το θάνατο της γυναίκας του, διατηρώντας το άψυχο σώμα της στο σπίτι τους μέσα σε φέρετρο από πάγο! Ο λόγος; Της είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα την άφηνε ποτέ μόνη.

Ο Jiang Maode, 53 ετών, λέει ότι δεν αντέχει να μείνει μακριά από την σύντροφό του, Yang Huiging, τη σορό της οποίας φυλάσσει σε ειδικά διαμορφωμένο φέρετρο, τους τελευταίους πέντε μήνες. Η άτυχη γυναίκα, πέθανε από λευχαιμία τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε «παραμένει» στο σπίτι της, σε επαρχιακή πόλη, στην νοτιοδυτική Κίνα.

«Πριν πεθάνει, της υποσχέθηκα ότι θα την κρατήσω σπίτι. Δεν άντεχε να με αποχωριστεί αλλά ούτε και εγώ άντεχα μακριά της», λέει ο 53χρονος ο οποίος καθημερινά καίει θυμιάματα δίπλα από το φέρετρο.

Σύμφωνα με το νόμο, πάντως, τα γραφεία τελετών μπορούν να κρατήσουν ένα πτώμα μόνο για πέντε ημέρες. Όπως αναφέρει τοπικό πόρταλ, ο 53χρονος σύντομα θα… απολαύσει την επίσκεψη από τις αρχές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκαριστικά εκθέματα από εργατικά ατυχήματα


Ένα διαφορετικό... μουσείο! - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Βιομηχανική Επανάσταση επέφερε νέους τρόπους για την κατασκευή νέων πραγμάτων ενώ ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα εργατικά ατυχήματα.

Στο συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζονται μερικά από τα φρικτά ατυχήματα που αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πόσο σκληρή υπήρξε η εργασία τον 19ο αιώνα. Τα συγκεκριμένα εκθέματα, βρίσκονται στο μουσείο Barts Pathology Museum στη Βρετανία.

Το σκαλπ της νεαρής εργάτριας



Το συγκεκριμένο τριχωτό κεφαλής, ανήκε σε ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής κουτιών. Καθώς έτριβε τα πατώματα, τα μαλλιά της που ήταν πιασμένα σε αλογοουρά, πιάστηκαν σε ένα περιστρεφόμενο μηχάνημα το οποίο αφού τη σήκωσε ψηλά και την στριφογύρισε, την έριξε στο έδαφος. Έλειπε το σκαλπ… Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παραδόξως επέζησε. «το σκαλπ έφτασε στο νοσοκομείο μετά από μισή ώρα. Ήταν πολύ βρώμικο για να το χρησιμοποιήσουμε…», διαβάζουμε σε σημείωμα του νοσοκομείου.

Ο κομμένος αντίχειρας



Το δάχτυλο ενός αγοριού, πιάστηκε σε ένα μηχάνημα το οποίο το διέλυσε, κόβοντας τον τένοντα και τις μυϊκές ίνες. Πέρα από ένα σπασμένο χέρι και έναν χαμένο αντίχειρα, ο ασθενής ανέρρωσε με επιτυχία.

Κάταγμα κάτω γνάθου



Ανήκει σε ένα 14χρονο αγόρι το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, όταν βρέθηκε στους κύλινδρος ενός πιεστηρίου. Η γνάθος έσπασε σε δυο κομμάτια και ο ανήλικος δυστυχώς κατέληξε μια εβδομάδα μετά το σοκαριστικό ατύχημα.

Καρκίνωμα



Ο 49χρονος κηπουρός με το σοκαριστικό αυτό καρκίνωμα, συνήθιζε να ρίχνει αιθάλη στο έδαφος. Η κατάστασή του χειροτέρεψε δυο χρόνια αφότου προσελήφθη, αλλά συνέχισε να εργάζεται μέχρι που ήταν ανήμπορος να κουνήσει το χέρι του. Όταν του ακρωτηρίασαν το χέρι, εξακολούθησε και εργαζόταν ως κηπουρός.

Καρκίνωμα από ακτίνες Χ



Όταν το μηχάνημα ακτινών Χ, βγήκε στην κυκλοφορία τα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρχαν αναφορές για εγκαύματα και απώλεια μαλλιών από τους επιστήμονες. Κατά το παρελθόν, οι ακτινολόγοι παρέμειναν αρκετό χρόνο εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρά προβλήματα όπως το παραπάνω καρκίνωμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε ο φωτεινότερος γαλαξίας στο σύμπαν


Λάμπει όσο 300 τρισεκατομμύρια Ήλιοι.

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τον πιο φωτεινό γαλαξία που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν, ο οποίος ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία που ονομάζεται «υπερβολικά φωτεινοί υπέρυθροι γαλαξίες».

Με τη βοήθεια του διαστημικού υπέρυθρου τηλεκοπίου WISE της NASA, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσάο-Γουέι Τσάι του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στην Καλιφόρνια, ανακάλυψαν τον γαλαξία που λάμπει με φως πιο έντονο από ό,τι 300 τρισεκατομμύρια Ήλιοι μαζί.

Συνολικά το τηλεσκόπιο WISE έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα 20 γαλαξίες αυτής της κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους και τον πιο φωτεινό του σύμπαντος.

Η υπερβολική λαμπρότητα του τελευταίου πιθανώς οφείλεται σε μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του, η οποία «καταπίνει» μεγάλες ποσότητες αερίων που την περιβάλλουν. Η διαδικασία αυτή προκαλεί την έκλυση έντονης ακτινοβολίας, που διαχέεται στο σύμπαν σε διάφορα μήκη κύματος (ορατό φως, υπέρυθρο, υπεριώδες, ακτίνες Χ κ.α.).

Ο γαλαξίας εκτιμάται ότι βρίσκεται πολύ μακριά στον χώρο και τον χρόνο, σε απόσταση 12,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Η μαύρη τρύπα του είχε ήδη μάζα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας, σε μια εποχή που το σύμπαν είχε περίπου το ένα δέκατο της σημερινής ηλικίας του (δημιουργήθηκε πριν από 13,8 δισ. χρόνια).

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα συγκλονιστικό τρέιλερ γεμάτο νόημα


Ο σκύλος, το αφεντικό και η μεταμόσχευση.

Το ακόλουθο βίντεο είναι μία προσπάθεια του Ιδρύματος Μεταμόσχευσης Ύπατος να δείξει πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήθελε να βγάλει σέλφι αλλά τράβηξε την σκανδάλη


Χαροπαλεύει νεαρή Ρωσίδα που ήθελε να βγάλει μια πρωτότυπη φωτογραφία.

Μια νεαρή Ρωσίδα, που ήθελε να ποζάρει για μια «σέλφι» κρατώντας στο άλλο της χέρι ένα πιστόλι, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η κοπέλα, ηλικίας 21 ετών, βρήκε το πιστόλι των 9 χιλιοστών στο γραφείο όπου δούλευε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να τραβήξει μια «πρωτότυπη» φωτογραφία του εαυτού της με το κινητό της. Κρατώντας όμως το πιστόλι στο ένα χέρι και το κινητό της στο άλλο, κατά λάθος τράβηξε τη σκανδάλη και αυτοπυροβολήθηκε στον κρόταφο.

Το ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη αλλά επιβεβαιώθηκε σήμερα από τις αρχές.

Η νεαρή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε το πρακτορείο Ria Novosti.

Το όπλο ανήκε σε έναν φύλακα ασφαλείας ο οποίος το άφησε στο χώρο εργασίας του πριν από δύο εβδομάδες, όταν έφυγε για διακοπές. Οι αστυνομικοί προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς το πιστόλι έφτασε στα χέρια της νεαρής υπαλλήλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενώπιον δικαστηρίου απόψε ο Ντάρον Ουίντ


Θα του αποδοθούν κατηγορίες για το ξεκλήρισμα της οικογένειας του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, τη σύζυγό του, το γιο του και την οικιακή βοηθό τους αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες, αφού οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουάσιγκτον.

Σε βάρος του υπόπτου, του 34χρονου Ντάρον Ουιντ από το Λάνχαμ του Μέριλαντ θα απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με χρήση όπλου.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί απόψε μετά τις 22:00 ώρα Ελλάδας ενώπιον των δικαστών του Ανώτατου Δικαστήριου της Περιφέρειας της Κολούμπια, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

Οι άνδρες της Ειδικής Μονάδας για τη σύλληψη Φυγάδων της πρωτεύουσας εντόπισαν τον Ουιντ σε ένα ξενοδοχείο στο Κόλετζ Παρκ στο Μέριλαντ κοντά στην Ουάσιγκτον, αργά χθες το βράδυ, ακριβώς τη στιγμή που εκείνος έφευγε. Ακολούθησε η καταδίωξη του υπόπτου από δυνάμεις της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο.

Ο Ουιντ επέβαινε σε ένα όχημα, ενώ τον ακολουθούσε και ένα μικρό φορτηγάκι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατεδίωξαν τους υπόπτους προβαίνοντας σε ελιγμούς προκειμένου να περιορίσουν και να ακινητοποιήσουν τα δύο οχήματα.

«…Μπορέσαμε να συλλάβουμε όλους» τους επιβαίνοντες, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόμπερτ Φερνάντεζ.

Εκτός του Ουιντ η αστυνομία συνέλαβε 3 άνδρες και 2 γυναίκες που επέβαιναν στα οχήματα, γνωστοποίησε ο Φερνάντεζ. Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας δήλωσε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανένα άλλο πρόσωπο και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο Φερντάντεζ αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί «για λίγο δεν κατάφεραν» να συλλάβουν τον Ουιντ το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε επικαλούμενη έναν αξιωματικό ότι τουλάχιστον ένας από τους άνδρες που συνελήφθησαν με τον Ουιντ πιστεύεται ότι ήταν συγγενής του.

Υπάρχουν πληροφορίες επιπλέον ότι αστυνομία βρήκε χρήματα, τουλάχιστον 10.000 δολάρια, στο φορτηγάκι.

Ο Ουιντ κατηγορείται για τις δολοφονίες του επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου 46 ετών, της συζύγου του Έιμι, 47 ετών, του γιου του Φίλιπ, 10 ετών, και της οικιακής βοηθού, Βεραλίσια Φιγκουεόρα 57 ετών.

Οι σοροί τους βρέθηκαν την 14η Μαΐου εντός της έπαυλης του Σαββόπουλου.

Σε μία ανακοίνωση η οικογένεια του Σάββα Σαββόπουλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην αστυνομία για τη σύλληψη.

«Αν και δεν καταλαγιάζει την οδύνη μας, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να νιώσουμε και πάλι μια αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας προς την γειτονιά μας και την πόλη μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για τους επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές


Δίνει τη δυνατότητα αναβολής κατάταξης.

Τη δυνατότητα αναβολής κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις στους επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων των σχολικών ετών 2012-13 και 2014-15 και 2015-16, μέχρι και την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές, παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σύμφωνα με την παρ. 23 του άρθρου 34 του ν.4115/2013 όπως αντικαταστάθηκε τελικώς με το άρθρο 53 του ν. 4278/2014, οι επιτυχόντες του σχολικού έτους 2012-2013 πρόκειται να εγγραφούν στις εν λόγω σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2014--2015 και 2015-2016 το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με αποτέλεσμα όσοι συμπληρώσουν το 21ο έτος πριν από την ημερομηνία εγγραφής τους στις σχολές να στερούνται του δικαιώματος αναβολής στράτευσης και κατ' ακολουθία να κατατάσσονται υποχρεωτικά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατόπι της εξέλιξης αυτής, κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας για λόγους «ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης» .

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των επιτυχόντων των προηγουμένων περιπτώσεων αναβάλλεται από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές της αστυνομίας. Η χορηγηθείσα αναβολή κατάταξης διακόπτεται με αίτηση του ενδιαφερομένου».

Την τροπολογία συνυπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βουτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ι. Πανούσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλος.

Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο προς συζήτηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε το Αισθητικό Δάσος Υμηττού


«Εκδρομή» με τη Φιλοδασική το πρωί του Σαββάτου.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί τους πολίτες σε μια βόλτα γνωριμίας στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 11 το πρωί.

«Παίζοντας» οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το Βοτανικό Μονοπάτι του Αισθητικού Δάσους, θα παρατηρήσουν τα βότανα που περιλαμβάνει και θα ανακαλύψουν σε τι χρησιμεύουν. Κάθε οικογένεια που συμμετέχει θα πάρει το δικό της βότανο από το φυτώριο της Φιλοδασικής για να να το φυτέψει και να το φροντίζει στο σπίτι.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Πληροφορίες
Σάββατο 23 Μαΐου
Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού πίσω από τη Μονή Καισαριανής.
Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
Ώρα συνάντησης: 11.00 (Παράκληση να είστε εκεί 10’λεπτά νωρίτερα).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απήγαγαν ανήλικο στη Φθιώτιδα


Το 14χρονο αγόρι έφυγε από το σπίτι του για το φροντιστήριο και εξαφανίστηκε.

Υπόθεση απαγωγής ανήλικου παιδιού, γιου γνωστού γιατρού της Λοκρίδας απασχολεί εδώ και λίγες ώρες την ασφάλεια Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του Star Κεντρικής Ελλάδας, το 14χρονο αγόρι έφυγε από το σπίτι του στις Λιβανάτες Φθιώτιδας για το φροντιστήριο, στο οποίο δεν έφτασε ποτέ.

Η μητέρα του ανήσυχη κάλεσε τόσο στο φροντιστήριο όπου της είπαν ότι δεν είχε εμφανιστεί ο γιος της, όσο και στο κινητό του παιδιού της στο οποίο της απάντησε άγνωστος άντρας που της είπε ότι είχε απαγάγει το παιδί και πως ήθελε 12 χιλιάδες ευρώ για να το απελευθερώσει. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άρχισε επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού. Δυο ώρες μετά το παιδί βρέθηκε στην περιοχή Δεξαμενή Λιβανατών, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το άφησαν οι δράστες που πιθανά φοβήθηκαν.

Ο 14χρονος μαθητής που είναι καλά στην υγεία του και φέρει μόνο λίγες εκδορές δήλωσε πώς δυο άγνωστοι άνδρες με βαν τον πλησίασαν την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριο και τον έβαλαν με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια για περίπου δύο ώρες κυκλοφορούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Η ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η είδηση της απαγωγής έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.


Πηγή: http://www.lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με την «Αποστολή»


Νέα δράση στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Τα οφέλη που επιτυγχάνονται από την ανακύκλωση συσκευασιών γνώρισαν σήμερα οι μαθητές του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στην Πλατεία Δημαρχείου και διοργανώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Σε Δήμους ολόκληρης της χώρας πραγματοποιούνται, από την αρχή της χρονιάς, με εξαιρετική επιτυχία «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» που τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών& Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στόχος της προσπάθειας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για την προστασία τους περιβάλλοντος, να γίνουν οι πρεσβευτές ανακύκλωσης στην κοινωνία, να συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των παλαιότερων γενεών και να συνδυάσουν τις περιβαλλοντικές δράσεις με την κοινωνική προσφορά καθώς ένα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την στήριξη παιδιών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Στην εκδήλωση στο Δήμο Μοσχάτο - Ταύρου περισσότεροι από 100 μαθητές, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν, ανακύκλωσαν, συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά δρώμενα και κέρδισαν σημαντικά έπαθλα παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου –Ταύρου, κ.Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ'», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μιλώντας στους μαθητές ανέφερε οτι : '«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα της ζωής των σημερινών αλλά και των μελλοντικών γενεών. Σήμερα, πρόσθεσε, όλοι μαζί δίνουμε το μήνυμα αλλά παίρνουμε και μαθήματα από τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους, ότι όλοι μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό. Αυτό σημαίνει υγεία, πολιτισμός, παιδεία, ελευθερία αλλά και ανθρωπιά. Ό ρόλος μας σήμερα εδώ είναι παιδαγωγικός, ενθαρρύνουμε την κοινωνική συμμετοχή σε μία θετική στάση απέναντι στη φύση».

Οι «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε Δήμους όλης της χώρας συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία έως 31 Μαΐου 2015, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. γιατί οι μαθητές και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα εθελούσιας για 700 εργαζόμενους σε ΟΤΕ και COSMOTE


Δίνονται κίνητρα αποχώρησης χωρίς επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, κυρίως για εργαζομένους ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ανακοίνωσε ο όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υλοποιεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του και τη δημιουργία ευκαιριών για την απασχόληση νέων ανθρώπων.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του ΟΤΕ μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίησή τους εκτιμάται σε 85 εκ. ευρώ περίπου για συμμετοχή περίπου 700 εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

Τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

1. Τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης (από 60% έως 90% περίπου, ανάλογα το πρόγραμμα που συμμετέχουν).

2. Την προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης.

3. Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μικτού ποσού των περίπου 11.000 ευρώ.

4. Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.

5. Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου.

Οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, ο όμιλος ΟΤΕ έχει σχεδιάσει ειδικά προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κλπ) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της COSMOTE.

Στις οικονομικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνονται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των 20 περίπου σημερινών μικτών μισθών του εργαζόμενου. Επιπλέον, παρέχεται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου.

Τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζομένους που επιθυμούν να αποχωρήσουν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, δίνουν τη δυνατότητα αποχώρησης με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και λαμβάνουν υπόψη το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σκάνδαλο με παράνομες υιοθεσίες


Συνελήφθησαν στη Σπάρτη ζευγάρια Ρομά με παιδιά που δεν ήταν δικά τους.

Δύο περίεργες υποθέσεις, πιθανότατα σχετιζόμενες με παράνομες υιοθεσίες, ερευνά η ασφάλεια Σπάρτης και σε αυτές φαίνεται πως εμπλέκονται δύο οικογένειες Ρομά, με ισάριθμα ανήλικα παιδιά στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην αστυνομία,αστυνομικοί πήγαν χθες σε δύο οικογένειες Ρομά, σε ισάριθμους καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και στα Καλύβια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σπάρτης. Εκεί επισκέφθηκαν δύο οικογένειες, οι οποίες είχαν ένα αγοράκι η πρώτη και ένα κορίτσι η δεύτερη και τα δύο στην ηλικία των τεσσάρων ετών, που οπτικά τα χαρακτηριστικά τους δεν έμοιαζαν με αυτά των γονιών τους.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα δύο ζευγάρια και τα παιδιά στην Σπάρτη και πήραν βιολογικό υλικό για εξέταση DNA.
Τα εργαστηριακά αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα, έδειξαν ότι η καταγγελία των αστυνομικών ήταν αληθής και τα δύο τετράχρονα δεν είναι παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών, ούτε και τα παιδιά μεταξύ τους έχουν συγγενικούς δεσμούς.

Μετά από αυτό οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και τα δύο ζευγάρια, που επιμένουν στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά είναι βιολογικά δικά τους τέκνα, κρατούνται στην ασφάλεια Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, στην ασφάλεια Σπάρτης βρίσκονται και τα δύο παιδιά, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»,με εισαγγελική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, εντολή η οποία έχει ζητηθεί κι αναμένεται να εκδοθεί, ίσως κι εντός της ημέρας.

Η ασφάλεια έχει ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των παιδιών, στην προσπάθειά τους να ξετυλιχτεί το κουβάρι και να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς των παιδιών.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κονδύλια 171 εκατ. ευρώ για την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα


Ανακοινώθηκε σήμερα από την Κομισιόν.

Κονδύλια ύψους 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ένα σύνολο μέτρων που υποστηρίζονται από την ΠΑΝ επικεντρώνονται στους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, μέσω προγραμμάτων μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ενεργειών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων και των ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μέτρου. Για τους νέους ηλικίας 24-29 ετών, η ΠΑΝ στηρίζει ειδικά τις ενέργειες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ενέργειες υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα προτεινόμενα μέτρα της ΠΑΝ αναμένεται να προωθήσουν την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, με σκοπό τη στήριξη της ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη δημοσιευτεί τέσσερις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων από το 2014, και περίπου 26.000 νέοι έχουν αρχίσει κατάρτιση πριν από την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) εγκρίθηκε, ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2013, για την καταπολέμηση «της άνευ προηγουμένου ανεργίας των νέων» σε ορισμένες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε να διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη στήριξη των προσπαθειών των κρατών-μελών με σκοπό την καταπολέμηση αυτής της τάσης. Προβλέφθηκε ειδικός προϋπολογισμός για την ΠΑΝ ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που δεν απαιτεί συγχρηματοδότηση σε εθνικό επίπεδο. Για να καταστεί η πρόσθετη συγχρηματοδότηση από τα κράτη-μέλη ακόμη πιο ελκυστική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η επένδυση σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων σε ένα κράτος-μέλος θα είναι επιλέξιμη για να ενταχθεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στη «ρήτρα επενδύσεων» στο πλαίσιο του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με προβλήματα η υποβολή των δηλώσεων


Παράταση ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Απαραίτητη θεωρεί το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για χρονικό διάστημα που, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα έπρεπε να είναι ανοικτό το σύστημα, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη του συστήματος και να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα οι φορολογούμενοι και οι λογιστές φοροτεχνικοί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχουν ήδη παρουσιασθεί πολλά τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή, που οφείλονται στη μη καταχώρηση ή στη καταχώρηση λανθασμένων στοιχείων στους προσυμπληρωμένους κωδικούς του Ε1 με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή της δήλωσης», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, σχετικά με την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, το ΟΕΕ, λόγω των νέων ρυθμίσεων που έχουν προβλεφθεί στις 11 Μαΐου με τη δημοσίευση του Ν. 4325/2015 αλλά και της ανάγκης άμεσης επίλυσης τεχνικών προβλημάτων όπως η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας στους υπαχθέντες, προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών, με απόφασή του να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία της 26ης Μαΐου 2015 για χρονικό διάστημα ενός μήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ


«Η ασυνέπεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα φαρμακεία».

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί της χώρας στη συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών τους από τον ΕΟΠΥΥ. «Η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία. Οι πληρωμές αυτές αποτελούν για τα φαρμακεία κεφάλαιο κίνησης.

Οι προσπάθειες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διαμοιραστεί το βάρος της καθυστέρησης εξόφλησης και στους άλλους φορείς που εμπλέκονται στο Φάρμακο , απέβησαν άκαρπες.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά πως οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους προμηθευτές τους με συνέπεια να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Τα χρονικά περιθώρια αντοχής των φαρμακείων εξαντλήθηκαν.

Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει για όλα τα θέματα του κλάδου που μένουν σε εκκρεμότητα την Τετάρτη 27 Μαΐου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα και η Γενική Συνέλευση με τους αντιπροσώπους από ολόκληρη την χώρα, για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις με στόχο τις κινητοποιήσεις.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση για την προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή


Θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Δεν θα προσμετράται στους πίνακες Γενικής Αγωγής η προϋπηρεσία δασκάλων και νηπιαγωγών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και εργάζονται ως αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση σύμφωνα με ρύθμιση που όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Σημειώνουμε ότι στον πίνακα αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής συμπεριλαμβάνονται 257 νηπιαγωγοί κάτοχοι μεταπτυχιακού και 352 κάτοχοι σεμιναρίων. Στους ΠΕ70.50 κάτοχοι μεταπτυχιακού είναι 205 δάσκαλοι και σεμιναρίων 17.

Η παραπάνω ρύθμιση συνδέεται όπως φαίνεται με το άνοιγμα των πινάκων. Πιθανόν η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από το σχολικό έτος 2010-11 και έπειτα, εφόσον προσφέρθηκε σε δομές της Ειδικής Αγωγής, να προσμετρηθεί για τις ειδικότητες ΠΕ60.50, ΠΕ70.50 στον πίνακα της Ειδικής και όχι σε αυτόν της Γενικής Εκπαίδευσης.

Αν βέβαια κάποιος έχει κληθεί να εργαστεί στις δομές της Ειδικής Αγωγής από τον πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του στον οικείο πίνακα.

Επίσης πληροφορούμαστε ότι αναμένεται να υπάρξει μέριμνα για εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας όπως μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αφορούν τον πίνακα αναπληρωτών και όχι τον πίνακα διορισμών όπου εκεί τα μόρια προϋπηρεσίας θα προσμετρούνται κανονικά και θα αθροίζονται σε αυτά της Γενικής Εκπαίδευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Στην ώρα τους οι συντάξεις»


Στρατούλης: Τα Ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση.

Για την ομαλή καταβολή συντάξεων διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

«Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και εξετάζουμε την πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων. Η εικόνα που πήραμε σήμερα είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων και η εκτίμηση που καταλήξαμε είναι ότι στο τέλος μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και το πιο βασικό, χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» είπε.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι τα Ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση και ότι θα υπάρξει η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Όχι, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση. Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η εκτίμησή μας για τις επόμενες , πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ είπαμε ότι εκτός από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που ζήτησαν βοήθεια, μπορεί να χρειαστούν 10 με 11 εκατομμύρια , τα οποία θα τα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί και αυτό, γιατί τα έσοδα πάνε πολύ καλά» είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Σειρά διαβουλεύσεων για το Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη δημοσιότητα θα δοθεί στα μέσα Ιουνίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο, καθώς και ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει συνεχείς διαβουλεύσεις και συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για τη σύνταξη του νομοσχεδίου, που θα ανατρέψει τις μνημονιακές δεσμεύσεις, καθώς στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και όχι η τιμωρία τους. Όπως έχει ανακοινώσει και ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος έχει υπογράψει ήδη δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός έχει διευκρινίσει ότι με νέα μορφή της αξιολόγησης στο δημόσιο, οι καλύτεροι υπάλληλοι θα μπορούν να έχουν ταχύτερη και καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι όλοι θα έχουν βαθμολογική εξέλιξη, αλλά οι καλύτεροι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη. Επίσης, ο ίδιος έχει επισημάνει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο διωγμού και πως στους υπαλλήλους με χαμηλή απόδοση θα παρέχεται η δυνατότητα βοήθειας προκειμένου να βελτιωθούν.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματίζει, για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως για τους τομείς υγείας, παιδείας και πρόνοιας, καθώς έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις προσωπικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινή φυλάκισης και 77.000 ευρώ για τις δύο χήνες


Καταδικάστηκε για κακοποίηση ζώων ο 55χρονος.

Ακριβά καλείται να πληρώσει ο 55χρονος τις δύο χήνες που άφησε επί ημέρες στο αγροτικό του αυτοκίνητο και κατηγορήθηκε για κακοποίηση ζώων. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και ο άνδρας καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ποινή φυλάκισης αλλά και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης προς 5 ευρώ την ήμερα, ενώ του επέβαλε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Με την προσαύξηση 110% στην εφορία συν το διοικητικό πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, ο 55χρονος καλείται να πληρώσει για τις δυο χήνες με ένα πρόχειρο υπολογισμό πάνω από 77.000 ευρώ, όπως γράφει το neakriti.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν πάρκαρε το αγροτικό του όχημα στο λιμάνι του Ηρακλείου για να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, καθώς, όπως υποστήριξε, ένας θείος του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όμως το αγροτικό έμεινε στο πάρκινγκ του λιμανιού για 14 περίπου ημέρες και στο εσωτερικό της καρότσας του, που ήταν καλυμμένη με μουσαμά όλο αυτό το διάστημα, παρέμεναν οι δυο χήνες.

Το Λιμενικό πήγε στο σημείο και η μια χήνα βρέθηκε νεκρή, ενώ η άλλη σε άσχημη κατάσταση. Έτσι, μόλις ο 55χρονος επέστρεψε από το εσπευσμένο ταξίδι του στην Αθήνα και προσέγγισε το όχημά του συνελήφθη και χθες έφτασε η ώρα να δικαστεί.

Σύμφωνα με συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο για να παραλάβει τα πτηνά, η μια χήνα είχε ψοφήσει και μάλιστα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και μύριζε, ενώ η άλλη ήταν εμφανώς στρεσαρισμένη σε κακή κατάσταση, ενώ στην καρότσα τα πτηνά ήταν εκτεθειμένα στα περιττώματά τους και στις καιρικές συνθήκες.

Μάταια ο κατηγορούμενος, που μένει μόνιμα στα Μέγαρα Αττικής, προσπάθησε να πείσει την εισαγγελέα της έδρας και τους δικαστές πως όταν έφυγε έδωσε εντολή στα παιδιά του, που επίσης ήρθαν στο νησί για δουλειά, να περιποιούνται τις χήνες στην κλειστή καρότσα του αγροτικού. Στο δικαστήριο προς επιβεβαίωση των λεγομένων του ήρθε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ένας γιος του που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του πως πήγαινε και φρόντιζε τα πτηνά κάθε μέρα το μεσημέρι, βάζοντάς τους νερό σε μια λεκάνη αλλά και τροφή.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε πως τις χήνες τις αγόρασε για να τις πάει δώρο στα εγγόνια του και πως άφησε το αυτοκίνητο στο λιμάνι γιατί δεν είχε χρήματα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να το πάρει μαζί του στην Αθήνα που θα πήγαινε να δει τον άρρωστο θείο του που τον είχε μεγαλώσει.

«Οι χήνες έπαιρναν αέρα. Είχα βάλει λεκάνη με νερό. Οι χήνες είχαν χώρο. Περπατάγανε. Σας το ορκίζομαι 50 φορές. Ρωτούσα συνέχεια για τις χήνες όταν έλειπα αν τις τάιζαν. Δεν εμπορεύομαι χήνες. Πουλάω πατάτες και σκόρδα. Δεν είχα λεφτά για το αμάξι γι' αυτό δεν το πήρα! Με τη σειρά της η εισαγγελέας του απάντησε πως ορκίζεται αλλά πρέπει να εφαρμόζει και το νόμο, ενώ σε ερώτηση μιας εκ των δικαστών γιατί δεν πήρε τις χήνες να τις πάει σε μια αυλή, ο κατηγορούμενος απάντησε πως μόνο τα παιδιά του έχει εδώ και πως και αυτά μένουν στο αυτοκίνητο, καθώς μαζεύουν παλιοσίδερα.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως υπήρξε παραμέληση και έτσι πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου όπως κατηγορείτο.

Στην Αίγινα το δεύτερο πτηνό

Το δικαστήριο, που δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και έτσι του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ οι μέρες φυλάκισης μετατράπηκαν προς 5 ευρώ ημερησίως. Χρήματα που καλείται να πληρώσει ο 55χρονος, που άσκησε έφεση προκειμένου να μην πάει φυλακή. Όσον αφορά στη δεύτερη χήνα, εκείνη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο άγριων ζώων στην Αίγινα προκειμένου να την περιθάλψουν εκεί ώστε να καταφέρει να σωθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λαφαζάνης: Θα αναθερμανθεί το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»


«Το πρόγραμμα θα προσανατολιστεί προς τα ασθενέστερα στρώματα».

Για προσανατολισμό του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» προς τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Σπύρου Δανέλλη (Ποτάμι) σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών του προγράμματος, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις σημειώνονται από καιρό και για αυτές δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι είχαν γίνει περισσότερες αιτήσεις από αυτές που μπορούσε να καλύψει το πρόγραμμα.

Πάντως, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, από την πλευρά της κυβέρνησης «γίνονται προσπάθειες να καταβάλλονται και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές δόσεις (που σχετίζονται με το πρόγραμμα), τα παράπονα έχουν μειωθεί, και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα για να αποκατασταθεί πλήρως το πρόγραμμα».

Εξάλλου, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ σημείωσε ότι στο πλαίσιο των συνθηκών κρίσης που βιώνει η χώρα, πληθαίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν στέγη -άρα, αναρωτήθηκε, τι να εξοικονομήσουν;- και υπάρχουν νοικοκυριά ενεργειακά εξαθλιωμένα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι καταργούμε το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον". Το πρόγραμμα θα αναθερμανθεί και θα προσανατολιστεί προς τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας», τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επί τάπητος η αναγνώριση των προσόντων των αναπληρωτών


Το υπουργείο Παιδείας εργάζεται για την απαλοιφή των εξαιρέσεων.

Με δεδομένη τη στόχευση του υπουργείου Παιδείας για αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η ηγεσία εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία για την απαλοιφή όλων των εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια προσόντα.

Τα παραπάνω δήλωσε γραπτώς στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δίνοντας απάντηση σε 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής έχει ανακύψει σοβαρότατο ζήτημα μισθολογικής υφής σε εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων που οδηγεί σε εργαζομένους δυο ταχυτήτων.

Οι βουλευτές σημείωναν στο κείμενό τους ότι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αναγνωριζόταν μισθολογικά η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς όμως με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών κκ Λοβέρδου, Μητσοτάκη, Χαρδούβελη το συγκεκριμένο ποσό, που προβλέπεται εξάλλου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αν και υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του από κωδικό προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν αν ο υπουργός προτίθεται να άρει αυτή την αδικία απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικούς της ειδικής αγωγής κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος κι αν προτίθεται να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση καταβολή του ποσού, που προκύπτει από την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τρέχει» η επιλογή 7.000 διευθυντών σχολείων


Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου και αποκλεισμός από τη διαδικασία.

Τρέχουν οι διαδικασίες για την επιλογή 7.000 περίπου διευθυντών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα και επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η ανακοίνωση των ονομάτων τους κατά τόπους έως και τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η 25η Μαΐου 2015 και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η 3η Ιουνίου 2015. Ανάλογα παρατείνεται η διήμερη προθεσμία υποβολής των συμπληρωματικών της αίτησης δικαιολογητικών.

Το υπουργείο με αφορμή την όλη διαδικασία έχει προχωρήσει σε έξι διευκρινίσεις:

1. Η δήλωση και η σειρά προτίμησης Σχολικών μονάδων και Ε.Κ. όπου θέτει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση υποψηφιότητας εντός της αποκλειστικής προθεσμίας υποβολής της αίτησης που προβλέπεται

2. Οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολικών μονάδων, οι υποψήφιοι Διευθυντές τετραθέσιων και άνω νηπιαγωγείων και οι υποψήφιοι Διευθυντές Ε.Κ καταθέτουν δήλωση προτίμησης για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθμό τριών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. ως ακολούθως:

αα) η μία σχολική μονάδα θα μπορεί να είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση, είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον 8 διδακτικές ώρες την εβδομάδα,

ββ) η δεύτερη σχολική μονάδα εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όπου υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία,

γγ) η επιλογή της τρίτης σχολικής μονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιλεγείς Διευθυντής σχολικής μονάδας θα πρέπει να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στη σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. που έχει εκλεγεί. Συνεπώς υποψήφιος Διευθυντής ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα όπου δεν είναι δυνατό να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο του Διευθυντή, αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο σχολείο.

3. Οι υποψήφιοι, σε περίπτωση που η Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν οργανικά δεν ταυτίζεται με τη Διεύθυνση/νσεις στην αρμοδιότητα της/των οποίας/ων υπάγονται οι σχολικές μονάδες που θέτουν υποψηφιότητα, υποβάλλουν την αίτησή τους τόσο στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης όσο και στις λοιπές εμπλεκόμενες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ο φάκελος υποψηφιότητας με τα συνοδευτικά στην αίτηση δικαιολογητικά υποβάλλεται μόνο στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής θέσης η οποία είναι αρμόδια για τη μοριοδότηση του υποψηφίου.

Επισημαίνεται ότι Διεύθυνση Εκπαίδευσης οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ΚΕΔΔΥ θεωρείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης που έχει έδρα το ΚΕΔΔΥ.

4. Οι θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προκηρύσσονται, αφορούν στις σχολικές μονάδες οργανικότητας τεσσάρων θέσεων και άνω.

5. Οι πίνακες εκλογέων αποτελούνται από όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) που κατά την ημέρα της διεξαγωγής της μυστικής ψηφοφορίας καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες στην εν λόγω σχολική μονάδα, με εξαίρεση την περίπτωση που εκπαιδευτικός διδάσκει σε περισσότερες σχολικές μονάδες ή Ε.Κ., ο οποίος περιλαμβάνεται στον πίνακα εκλογέων της σχολικής μονάδας όπου έχει τις περισσότερες ώρες, με βάση την απόφαση διάθεσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4α εδάφιο 6 του άρθρου 19 του ν.4327/2015.

6. Όσον αφορά τη μοριοδότηση της δεύτερης γλώσσας σας γνωρίζουμε ότι αυτή μοριοδοτείται κατά το ήμισυ της μοριοδότησης που προβλέπεται για το αντίστοιχο επίπεδο της πρώτης γλώσσας.

Το ΦΕΚ 915Β/2015



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για Δευτέρα αναβλήθηκε η αποκομιδή σκουπιδιών σε χωριά του Πύργου


Προβλήματα από πλημμύρες σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Αναβλήθηκε, η προγραμματισμένη για χθες, έναρξη της αποκομιδής των σωρευμένων επί μήνες σκουπιδιών από τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στους ΧΥΤΑ Φλόκα και Στράτου αλλά και στους ίδιους τους χώρους υγειονομικής ταφής, οι οποίοι πλημμύρησαν!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Σεϊντή, τα κοντέινερ με τα σκουπίδια του Δήμου, κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ΧΥΤΑ με δυσκολία ωστόσο δεν μπόρεσαν να αδειάσουν καθώς οι χώροι έχουν πλημμυρίσει από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε και στις δυο περιοχές. «Είχα επισημάνει πριν μερικές ημέρες, ότι η αποκομιδή από τα χωριά θα ξεκινούσε την Πέμπτη, εκτός απροόπτου. Το απρόοπτο υπήρξε και στο ΧΥΤΑ Στράτου και στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Οι κακοτράχαλοι δρόμοι που οδηγούν στους ΧΥΤΑ υπέστησαν ζημιές από την καταρρακτώδη βροχή το ίδιο και το εσωτερικό των χώρων. Ήδη από ότι ενημερώθηκα, έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης».

Μάλιστα, επισήμανε ότι στην περίπτωση που σήμερα καταφέρουν να αδειάσουν τα φορτία από τα κοντέινερ, θα ξεκινήσει η αποκομιδή αν και όπως είπε, το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο. «Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, η έναρξη της πολυπόθητης αποκομιδής από τα χωριά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα».

Ήδη έχει ενημερώσει όπως δήλωσε, τους προέδρους των περισσοτέρων Δημοτικών Διαμερισμάτων, είτε κατ’ ιδίαν, είτε τηλεφωνικά καθώς και τους αντιδημάρχους Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλο και Βώλακα Κώστα Γεράνιο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, διαβεβαιώνοντας τους, ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσει η αποκομιδή σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν ήδη συμφωνήσει.

«Θεωρώ ότι τη Δευτέρα τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί και θα ξεκινήσουμε την αποκομιδή με την στήριξη ιδιωτικών μηχανημάτων στα χωριά τα οποία θα βοηθούν στην φόρτωση των σκουπιδιών στα φορτηγά. Στόχος μας είναι να καθαρίζουν τα κεντρικά σημεία τουλάχιστον 5-6 χωριών την ημέρα…».

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι στην πόλη παραμένουν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία 24 φορτηγά γεμάτα σκουπίδια και τα οποία θα πάρουν το δρόμο προς τους ΧΥΤΑ από βδομάδα, όπως τονίζει το ilialive.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εξέλιξη η μετατροπή των σχολών υπαξιωματικών σε τριετούς φοίτησης


Θα εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων τους στις κατατακτήριες.

Σε εξέλιξη είναι διαδικασία τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προκειμένου η φοίτηση στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμενων από διετής να επεκταθεί σε τρία έτη.

Ήδη για τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), η σχετική τροποποίηση, που αποτελεί τομή στο χώρο των ΑΣΣΥ, συντελέστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 699/24-04-2015, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού Μαυρωτά και Ψαριανού αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πρόθεση της παρούσης πολιτικής ηγεσίας είναι να συνεργαστεί με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης όλων των ΑΣΣΥ σε τριετή κύκλο σπουδών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν δυνατότητα αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ώστε να έχουν δυνατότητα εισαγωγής με κατατακτήριες στην Τριτοβάθμια.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός κατά το παρελθόν με το άρθρο 15 του Ν3404/2005, δινόταν η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΑΣΣΥ, να εισέρχονται με κατατακτήριες εξετάσεις τριών μαθημάτων ή με βάση το βαθμό πτυχίου σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον, δυνάμει του άρθρου 57 του Ν4186/2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός πυροβόλησε άοπλους νεαρούς που επιχείρησαν να κλέψουν μπύρες


Νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
.
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας 21χρονος και σε σταθερή κατάσταση ένας 24χρονος που δέχθηκαν τα πυρά αστυνομικού στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ, παρότι ήταν άοπλοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να κλέψουν μπύρες από κατάστημα της περιοχής.

Ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ υποστήριξε πως είχε δεχθεί επίθεση με skateboard νωρίτερα, πριν πυροβολήσει τους δύο νεαρούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους λίγο μετά το περιστατικό, χθες το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τέτοια μορφή βίας», είπε προς το πλήθος ο 32χρονος Rafael Ruiz, «είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα θύματα των αστυνομικών πυρών».

Οι δύο νεαροί- που ήταν και θετά αδέλφια- είναι μαύροι και ο αστυνομικός λευκός αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Olympia απέρριψε το ενδεχόμενο να υπήρξε ρατσιστικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες.

«Ήταν τρομερό», δήλωσε η μητέρα τους γυρνώντας στο σπίτι τους μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, «ήταν τρομερό να βλέπω τα παιδιά μου στο νοσοκομείο για κάτι τόσο χαζό».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα άρχισαν όταν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα εντόπισαν δύο άνδρες που προσπαθούσαν να κλέψουν μπύρες και μόλις τους αντελήφθησαν πέταξαν τις μπύρες πάνω τους. Οι αστυνομικοί χωρίστηκαν αναζητώντας τους δύο νεαρούς, ο ένας ήρθε αντιμέτωπος με δύο άνδρες με skateboard που ταίριαζαν με την περιγραφή των μαρτύρων και λίγο αργότερα είπε στον ασύρματο πως είχαν πέσει πυροβολισμοί. Στη συνέχεια είπε πως ο ένας από τους δύο του επιτέθηκε με το σκέιτμπορντ και πως ήταν πολύ επιθετικοί.

«Με θλίβει που δύο νέοι είναι στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αψιμαχίας με αστυνομικό. Ας είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξη των αναγκών τους, τις ανάγκες του αστυνομικού, τις ανάγκες των οικογενειών τους και της κοινότητάς μας. Ας μην είμαστε αντιδραστικοί», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο απολιθωμένο δάσος αποκαλύφθηκε στη Μυτιλήνη


Αφορμή στάθηκε η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Ένα νέο απολιθωμένο δάσος έφεραν στο φως, οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου στη Μυτιλήνη.

Ιστάμενοι και κατακείμενοι απολιθωμένοι κορμοί σε πρωτόγνωρους αριθμούς, θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, (δαφνίδες, βαλανιδιές, φοίνικες, κυπαρισσίδες και πευκίδες), ηφαιστειακοί ορίζοντες ιδιαίτερα πλούσιοι σε απολιθωμένα φύλλα και με μεγάλη ποικιλία ειδών, (φύλλα δάφνης, κανέλλας, καρυδιάς, φοινικόδενδρων) περιμένουν τον επισκέπτη από το ερχόμενο Σάββατο στο Σίγρι της Λέσβου, στη νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενώ σύντομα θα γίνουν επισκέψιμες και οι θέσεις των υπαίθριων απολιθωμάτων.

Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας και επιβεβαιώνουν την ύπαρξη επάλληλων εκτεταμένων υποτροπικών δασών στην περιοχή, που σκεπάστηκαν και απολιθώθηκαν από διαδοχικές βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα ευρήματα «παρουσιάζονται για πρώτη φορά με ολοκληρωμένο και κατανοητό τρόπο. Πρόκειται για δεκάδες μεγάλους απολιθωμένους κορμούς δένδρων, ριζικά συστήματα και κλαδιά δενδρων, φυλλοφόρους ορίζοντες με μεγάλη ποικιλία φύλλων που μεταφέρουν ζωντανή την εικόνα του πεδίου ανασκαφής στην έκθεση».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων, αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων. Η νέα έκθεση, αποτελεί μάλιστα και ένα μικρό προείκασμα όσων πρόκειται σύντομα να αποκαλυφθούν κατά την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη» σημειώνει ο κ. Ζούρος.

Πρόθεση των στελεχών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, είναι να μετατραπεί η διάσχιση του σύγχρονου οδικού άξονα, μια πρωτόγνωρη και μοναδική σε διεθνή κλίμακα εμπειρία – μια περιήγηση σε ένα ανοικτό υπαίθριο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. «Αυτό θα υλοποιηθεί σύντομα, καθώς στα πλαϊνά του νέου αυτοκινητόδρομου, θα διατηρηθούν και θα αναδειχθούν με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, μεγάλοι ιστάμενοι απολιθωμένοι κορμοί δένδρων στη φυσική τους θέση» λέει ο κ. Ζούρος. Μία από τις ενότητες της έκθεσης στο Σίγρι άλλωστε, είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση αυτών υπαίθριων απολιθωματοφόρων θέσεων, που θα γίνουν σύντομα επισκέψιμες.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης, βρίσκεται ακόμη στο γεγονός ότι μεταφέρει στον επισκέπτη την ατμόσφαιρα του εργοταξίου, και επιχειρεί να εστιάσει στην ανθρώπινη προσπάθεια για τη διάσωση των απολιθωμάτων, δίνοντας πληροφορίες για τις διαδικασίες της ανασκαφής, της συντήρησης, της μεταφοράς και της τεκμηρίωσης των ευρημάτων, όπως επίσης και της χαρτογράφησης και της ανάδειξης των απολιθωματοφόρων θέσεων.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και λεπτομερείς περιγραφές σε ενημερωτικές πινακίδες, καθώς και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκπόνηση των εργασιών που πραγματοποιούνται από την στιγμή που εντοπίζεται ένα εύρημα στο ύπαιθρο, μέχρι την στιγμή που φυλάσσεται ή εκτίθεται στο Μουσείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις στον υπουργό Υποδομών


Δελτίο Τύπου 22.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1371

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με σκοπό την υποβολή των προτάσεων του αναπηρικού κινήματος για συνεργασία με το υπουργείο, με στόχο να αναπτυχθεί και τεθεί σε εφαρμογή συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την προώθηση, εφαρμογή και συντονισμό των απαιτούμενων σχετικών πολιτικών και δράσεων, τις οποίες πλέον υπαγορεύουν οι νεότερες ευρωπαϊκές πολιτικές, Οδηγίες και Κανονισμοί και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012) και επιβάλλουν οι σημερινές δραματικές συνθήκες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.

Για την κατάρτιση και εφαρμογή αυτού του Επιχειρησιακού Σχεδίου προτείνεται αφενός ο ορισμός από τον υπουργό Ειδικού Συντονιστή, του οποίου κύρια αρμοδιότητα θα είναι ο συντονισμός όλων των πολιτικών/μέτρων/προγραμμάτων του Υπουργείου για τα άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο της προαναφερόμενης Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, αφετέρου η σύσταση Ομάδας Εργασίας στην οποία να συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων εποπτευόμενων φορέων, καθώς και εκπροσώπων της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Επισημαίνεται η επί σειρά ετών λειτουργία της εξαιρετικά αποτελεσματικής ειδικής Επιτροπής στο Υπουργείο σχετικά με θέματα ατόμων με αναπηρία, η οποία είχε καταστήσει το Υπουργείο κομβικό σημείο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τα θέματα αυτά και η οποία έχει δυστυχώς καταργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά οι προτάσεις στην επιστολή
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.95 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Ινδή «μάγισσα-γιατρός» έβαλε βρέφος δύο ημερών να περπατήσει!


Το κρατούσε από τον αυχένα για να πέσει ο πυρετός - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.
Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στην Ινδία μετά την κοινοποίηση του παρακάτω βίντεο που δείχνει ένα βρέφος δύο ημερών να κλαίει τρομοκρατημένο ενώ μάγισσα-γιατρός το κρατά από τον αυχένα και το αναγκάζει να περπατήσει για να… πέσει ο πυρετός του!

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια δεκάδων χωρικών σε χωριό στο κρατίδιο Assam και σύμφωνα με τη Daily Mail, το παιδί παρέδωσαν στη «γιατρό» οι ίδιοι οι γονείς του, για να θεραπεύσει τον πυρετό που είχε από τη γέννησή του.

Εκείνη τους είπε να το γδύσουν και το έβαλε να κάνει αυτό το περίεργο τελετουργικό για να πέσει ο πυρετός.

Το βρέφος έκλαιγε κι έδειχνε τρομοκρατημένο ενώ ένας από τους παρευρισκόμενους κατέγραψε τη «θεραπεία» σε βίντεο το οποίο έστειλε στις Αρχές της επαρχίας Morigaon. Έτσι κατέφτασε στο χωριό η αστυνομία και φρόντισε για τη μεταφορά του μικρού αγοριού στο νοσοκομείο.

Κρατικός αξιωματούχος της Morigaon είπε πως το αγόρι είχε πυρετό αλλά πλέον η υγεία του είναι καλή. «Πρέπει να βελτιώσουμε το σύστημα περιγεννητικής φροντίδας», τονίζει.

Η μία από τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν είναι η «γιατρός- μάγισσα».

Κρατικοί αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν τέτοιου είδους «θεραπείες» και ανακοίνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...