Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Θα αναθερμανθεί το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το πρόγραμμα θα προσανατολιστεί προς τα ασθενέστερα στρώματα».

Για προσανατολισμό του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» προς τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Σπύρου Δανέλλη (Ποτάμι) σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών του προγράμματος, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις σημειώνονται από καιρό και για αυτές δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι είχαν γίνει περισσότερες αιτήσεις από αυτές που μπορούσε να καλύψει το πρόγραμμα.

Πάντως, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, από την πλευρά της κυβέρνησης «γίνονται προσπάθειες να καταβάλλονται και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές δόσεις (που σχετίζονται με το πρόγραμμα), τα παράπονα έχουν μειωθεί, και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα για να αποκατασταθεί πλήρως το πρόγραμμα».

Εξάλλου, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ σημείωσε ότι στο πλαίσιο των συνθηκών κρίσης που βιώνει η χώρα, πληθαίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν στέγη -άρα, αναρωτήθηκε, τι να εξοικονομήσουν;- και υπάρχουν νοικοκυριά ενεργειακά εξαθλιωμένα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι καταργούμε το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον". Το πρόγραμμα θα αναθερμανθεί και θα προσανατολιστεί προς τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας», τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.