Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Απαραίτητη μία δεσμευτική συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος στο Παρίσι συμμετέχει ο Τσιρώνης.

Απαραίτητη κρίνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) τη σύναψη μιας διαφανούς και δυναμικής, νομικά δεσμευτικής συμφωνίας που θα περιέχει δίκαιους και φιλόδοξους στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, στο τέλος του έτους κατά την παγκόσμια Σύνοδο στο Παρίσι (COP 21 - Σύνοδος Μερών της UNFCCC).

Η παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που αναμένεται να εγκριθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έλθει σε συνέχεια του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπου συζητούνται θέματα που αφορούν τη μετάβαση σε μία χαμηλών εκπομπών ρύπων οικονομία.

Όπως έγινε γνωστό, στρατηγικός στόχος του ΥΠΑΠΕΝ είναι η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και σε μια φιλική προς το κλίμα αειφόρο ανάπτυξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για το σκοπό αυτό μια ρεαλιστική έκβαση της COP21 στο Παρίσι θα είναι πραγματικά χρήσιμη και θα μπορούσε να απελευθερώσει τις κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης συμμετέχει σήμερα σε συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος για την Κλιματική Αλλαγή στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Climate week» στο Παρίσι.
Την διοργάνωση έχει αναλάβει το υπουργείο Οικολογίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θα παρακαθίσει σε δείπνο με υπουργούς Περιβάλλοντος άλλων χωρών και με οικοδεσπότες τους υπουργούς της Γαλλικής Δημοκρατίας Λοράντ Φαμπιούς (Εξωτερικών), Σεγκολέν Ρουαγιάλ (Οικολογίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ενέργειας) και Μισέλ Σαπέν (Οικονομικών).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.