Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Αγοράκι 8 ετών προσπάθησε να περάσει στην Ισπανία μέσα σε βαλίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Του χορηγήθηκε προσωρινή άδεια παραμονής.

Ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ακτή Ελεφαντοστού που είχε κρυφτεί σε μια... βαλίτσα προκειμένου να περάσει από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα έλαβε σήμερα προσωρινή άδεια διαμονής στην Ισπανία προκειμένου να ξαναβρεθεί με τη μητέρα του, ενώ ο πατέρα τους παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Σε έναν έλεγχο που είχε γίνει στα σύνορα του Μαρόκου με τη Θέουτα στις 7 Μαΐου οι Ισπανοί συνοριοφύλακες βρήκαν ένα αγοράκι που δυσκολευόταν να αναπνεύσει, τον 8χρονο Άντου Ουαταρά, κουλουριασμένο μέσα σε μια βαλίτσα κάτω από ρούχα. Τη βαλίτσα την μετέφερε μια 19χρονη που προσπαθούσε να περάσει πεζή στον ισπανικό θύλακα που βρίσκεται στο βόρειο Μαρόκο.

Ο πατέρας του παιδιού, ο Αλί Ουαταρά, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα όταν επιχείρησε να περάσει και αυτός στη Θέτουα. Ο Αλί και η σύζυγός του, Λουσί Ουαταρά, είναι νόμιμα και μόνιμα εγκατεστημένοι στα Κανάρια Νησιά, δηλαδή σε ισπανικό έδαφος, όμως το παιδί τους δεν είχε άδεια διαμονής στην Ισπανία.

Μετά την περιπέτειά του αυτή πάντως δόθηκε στον μικρό η δυνατότητα να ξαναβρεθεί με τη μητέρα του. «Η γενική γραμματεία Μετανάστευσης του χορήγησε προσωρινή άδεια διαμονής ενός έτους στην Ισπανία λόγω έκτακτων περιστάσεων, όπως προβλέπεται από τον νόμο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας της Θέουτα. «Μετά από έναν χρόνο φαντάζομαι ότι θα ζητηθεί η ανανέωση της άδειας αυτής», πρόσθεσε.

Ο πατέρας πάντως παραμένει υπό κράτηση επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού αλλά και επειδή οι αρχές πιστεύουν ότι είναι ύποπτος φυγής. Το ανώτατο δικαστήριο της Ανδαλουσίας -όπου υπάγεται η Θέουτα- αναμένει επίσης τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων που έγιναν ώστε να επιβεβαιωθεί ότι ο Άντου είναι όντως γιος του ζεύγους Ουαταρά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.