Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

H Suzette Hall κούρευε τόπλες τους πελάτες


Συνελήφθη επειδή δεν είχε άδεια η 46χρονη.

Η 46χρονη Suzette Hall που χτένιζε και κούρευε τους άντρες τόπλες συνελήφθη στο Κολοράντο την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά όχι για το λόγο που φαντάζεστε.

Ο λόγος που οδήγησε στη σύλληψη δεν ήταν ο ξεχωριστός τρόπος που είχε επιλέξει για να κουρεύει τους άντρες η Suzette Hall, αλλά το ότι εξασκούσε αυτό το επάγγελμά στο «Rebel Barber» χωρίς να έχει ειδική άδεια.

Η εφημερίδα Longmont Times-Call αναφέρει ότι η κομμώτρια είχε βάλει διαφήμιση στο Craigslist, προσφέροντας κούρεμα και χτένισμα τόπλες έναντι 45 δολαρίων.

Ο πρώην σύζυγός της Hall, σύμφωνα με το Time, δηλώνει ότι η Hall περίμενε να βγει η άδεια της, ενώ είχε κάνει αίτηση και για «άδεια για γυμνούς κομμωτές». Η αστυνομία αρνείται την ύπαρξη της τελευταίας άδειας.

Πάντως, η Hall είναι γνωστή στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για κλοπή ταυτότητας, αυτοκινήτων αλλά και παράνομη κατοχή όπλου.





Διαβάστε περισσότερα...

Τα γιορτινά του φοράει ο δήμος Χανίων


Ξεκινούν σήμερα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Μειωμένες κατά 50% σε ό,τι αφορά το κόστος, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και το πλήθος, είναι φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος που οργανώνει στα Χανιά η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου 2014, περιλαμβάνει περισσότερες από 60 δράσεις που, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης Νάνσυ Αγγελάκη, έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά θα στηθούν στην πλατεία 1866, φιλανθρωπικά περίπτερα με τη συμμετοχή φορέων οργανώσεων και ιδρυμάτων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου θα έχουν κεντρικό πρωταγωνιστή τη λαϊκή παράδοση.

«Στόχος μας είναι με αυτές τις εκδηλώσεις να βρούμε ξέφωτο στην γενική καταχνιά της οικονομικής κρίσης», δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Στις 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς η τελετή φωτοδότησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ στον ίδιο χώρο θα γίνει και η εκδήλωση υποδοχής του νέου έτους.

Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στον δημοτικό κήπο της πόλης θα στηθούν χριστουγεννιάτικα πάρκα για παιδιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο κέντρο «Νόησις»


Παραστάσεις, εργαστήρια, ταινίες και πειράματα στο πρόγραμμα.

Για μια ακόμα χρονιά το «Νόησις »για τις μέρες των χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών έχει ετοιμάσει για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του δραστηριότητες που συνδυάζουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τη μαγεία των παραμυθιών και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.

Συγκεκριμένα από αρχές Δεκεμβρίου πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα προβολών σε Πλανητάριο, Κοσμοθέατρο, Προσομοιωτή και φυσικά το Μουσείο Τεχνολογίας, στις δραστηριότητες του φορέα περιλαμβάνονται:

«Το Αστρο των Χριστουγέννων» - ταινία στο Πλανητάριο
Η ταινία αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό.

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
Φανταστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μοναδικές γιορταστικές στιγμές διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Οι ζωντανές αυτές παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα «Ανεμοσκορπίσματα» στην αίθουσα «Περιοδικών Εκθέσεων» σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 8/12, ώρα 12.00
«Οι Αλμυροί Κουραμπιέδες»

Σάββατο 14/12, ώρα 18.00
«Το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι… Παπιγιόν του Κορνήλιου Δώρου»

Παρασκευή 27/12, ώρα 17.00
«Οι ιστορίες του Ματθαίου Μπιμπλ-Μια Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοσαλάτα»

Κυριακή 29/12, ώρα 12.00
«Οι Αλμυροί Κουραμπιέδες»

Σάββατο 4/1, ώρα 12.00
«Οι ιστορίες του Ματθαίου Μπιμπλ-Μια Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοσαλάτα»

Οι παραστάσεις διαρκούν 60΄και είναι για παιδιά από 4 ετών.
Γενική είσοδος: 4 Ευρώ.

Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Σάββατο 14/12, ώρα 15.00
Σάββατο 21/12, ώρα 15.00
Για παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών.
Διάρκεια: περίπου 90΄.
Θα δημιουργηθούν τμήματα των 20 ατόμων το καθένα.
Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι το Σάββατο 14/12 οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 9/12.
Αντίστοιχα, για τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι το Σάββατο 21/12 οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 16/12 .
Δήλωση συμμετοχής στο 2310 483000, εσωτ. 2, από τις 9.00 μέχρι τις 19.30.
Είσοδος ελεύθερη.

Το show της Επιστήμης
Παραξενιές της Φυσικής, εντυπωσιακές χημικές αντιδράσεις, δαχτυλίδια καπνού, θεαματικές εκρήξεις. Ελάτε να πειραματιστούμε και να «αναγκάσουμε» την επιστήμη να μας αποκαλύψει ότι βρίσκεται παντού και μπορεί να είναι και διασκεδαστική «Το show της Επιστήμης» που καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς απευθύνεται μόνο σε σχολικές ομάδες, ειδικά για τις μέρες τον γιορτών παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 21/12, ώρα 12.00
Δευτέρα 6/1, ώρα 13.00

Με τους εμψυχωτές: Θανάση Νίτσο και Γιώργο Δερνίκα.
Οι παραστάσεις διαρκούν 35΄και είναι για ηλικίες από 8 έως… 88 ετών.
Γενική είσοδος: 3 Ευρώ.

«Άστρα και Μύθοι»
Παράσταση αφήγησης με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Πλανητάριο
Κάθε αστέρι κουβαλάει την ιστορία του, το μύθο του. Κάποια αστέρια είναι λαμπερά και κρατάνε αιώνες φωτίζοντας με τη λάμψη και το μύθο τους αυτούς που τους περιτριγυρίζουν. Κάποια είναι… πεφταστέρια, λάμπουν για μια στιγμή κι’ ύστερα χάνονται, ο μύθος τους όμως ποτέ Και μείς τούτες τις ιστορίες θα πούμε για τη μικρή και τη μεγάλη Αρκτο, για τον ήλιο και το φεγγάρι για τον ψαρά που στα δίχτυα του έπιασε… ψάρια και για άλλα πολλά

Η παραμυθού Ανθή Θάνου με τον Παναγιώτη Κούλελη ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων, αφηγούνται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσουν και να δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η μουσική και το τραγούδι είναι αναπόσπαστα κομμάτια της παράστασης και μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν οι μικροί ακροατές.

Η παράσταση «Άστρα και Μύθοι» παρουσιάζεται στο Πλανητάριο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 26/12, ώρα 11.30
Πέμπτη 2/1, ώρα 11.30
Κυριακή 5/1, ώρα 11.30

Οι παραστάσεις διαρκούν περίπου 60΄και είναι για παιδιά από 4 ετών.
Γενική είσοδος: 5 Ευρώ

Εορταστικό Ωράριο Λειτουργίας
21 Δεκεμβρίου 2013 - 7 Ιανουαρίου 2014, ώρες 11.00 - 19.00
ΚΛΕΙΣTA: 23, 24, 25, 30, 31/12 και Πρωτοχρονιά

ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας
6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης - Τ.Θ. 60330 - 570 01 Θέρμη
Τηλέφωνο: 2310 483 000 Φάξ: 2310 483 020



Διαβάστε περισσότερα...

«Έχουν διενεργηθεί 93 έλεγχοι πόθεν έσχες σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ»


Διευκρινίσεις από το υπουργείο με αφορμή δημοσιεύματα περί ελάχιστων ελέγχων.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί 93 έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει το υπουργείο, με αφορμή δημοσιεύματα περί ελαχίστων, μόλις εννέα, ελέγχων «πόθεν έσχες» υπαλλήλων του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν διενεργηθεί, είναι οι εξής:

- Μέχρι 30-11-2013 έχουν διενεργηθεί 93 έλεγχοι, εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος Ελέγχου και 49 σε ελεγκτές - υπαλλήλους.

- Πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του Υπουργείου, και έχουν πρωταρχικό στόχο την αυτοκάθαρση του Υπουργείου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τους πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ζήτησε την κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χορήγηση στοιχείων των προσώπων που ελέγχονται, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται.



Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια ποσότητα ξυλείας ξεβράστηκε στη Λέσβο


Ένα αναπάντεχο δώρο από τη θάλασσα… δέχτηκαν σήμερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μιστεγνών της Λέσβου.

Έκπληκτοι είδαν να ξεβράζονται στις ακτές της Λέσβου εκατοντάδες τόνοι ακριβής ξυλείας. Κινητοποιήθηκαν αμέσως και άρχισαν να κουβαλάνε με ότι μεταφορικό μέσο διέθεταν το αναπάντεχο «δώρο». Στην προσπάθειά τους μάλιστα αυτή επιστράτευσαν ακόμα και γυναικόπαιδα.

Μέχρι στιγμής η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης ενημερώθηκε για το γεγονός από τους κατοίκους αλλά δεν είχε καταγεγραμμένο κάποιο συμβάν για ναυάγιο ή άλλο περιστατικό με πλοίο στην περιοχή.



Από τις πρώτες εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το LesvosNews.gr είναι πιθανόν κάποιο φορτηγό ξυλάδικο που μεταφέρει ξυλεία σε τουρκικά λιμάνια να βρέθηκε στην περιοχή την ώρα που έπνεαν άνεμοι έντασης μέχρι και 11 μποφόρ και έγινε μετατόπιση φορτίου με αποτέλεσμα το ακριβό περιεχόμενό του να βρεθεί στη θάλασσα και να καταλήξει στις ακτές της Λέσβου.



Το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κάνει έρευνες για το περιστατικό αυτό αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Μπλόκο" στις κάμερες των συρμών


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν επέτρεψε την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, ενώ αντίθετα επέτρεψε την εγκατάστασή τους στις εξωτερικές πλευρές των συρμών.

Ειδικότερα, η εταιρεία «Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας» (ΑΜΕΛ) υπέβαλε αίτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την εγκατάσταση 24 καμερών μέσα σε κάθε συρμό των γραμμών 2 και 3 (ο κάθε συρμός έχει 6 βαγόνια και σε κάθε βαγόνι θα υπήρχαν 4 εσωτερικές κάμερες) και την εγκατάσταση 12 εξωτερικών καμερών σε κάθε συρμό (δύο εξωτερικές πλευρικές κάμερες σε κάθε ένα από τα 6 βαγόνια του συρμού).

Αναλυτικότερα, τις κάμερες στο εσωτερικό του κάθε βαγονιού θα τοποθετούσαν στην οροφή του κάθε βαγονιού κατά τέτοιο τρόπο ώστε ανά ζεύγη να καλύπτουν όλο το εσωτερικό χώρο, ενώ οι κάμερες στις εξωτερικές πλευρές του αποσκοπούν στην επίβλεψη των θυρών και των εξωτερικών πλευρών του συρμού.

Οι εικόνες από τις κάμερες θα κατέληγαν στις δύο καμπίνες του οδηγού, ο οποίος θα έχει διαιρούμενη οθόνη 10,4 ιντσών, η οποία θα ενεργοποιείται αυτόματα στην κάμερα εκείνη που θα υπάρξει κάποιο «γεγονός συναγερμού», όπως είναι η ενεργοποίηση του σήματος συναγερμού από επιβάτη.

Επίσης, οι εικόνες από τις κάμερες θα αποθηκεύονται σε κωδικοποιημένη μορφή, σε προστατευόμενο αποθηκευτικό χώρο μέσα στις καμπίνες του οδηγού, και η αφαίρεσή τους θα γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με τη χρήση ειδικού κλειδιού. Επιπροσθέτως, η εταιρεία σκόπευε να δημιουργήσει «σταθμό εργασίας» για τη συλλογή και επεξεργασία του υλικού που θα καταγράφεται από τους συρμούς.

Να σημειωθεί ότι ήδη λειτουργούν 670 κάμερες σε κεντρικά σημεία των σταθμών του μετρό, (είσοδοι, αποβάθρες, διάδρομοι, χώροι διακίνησης, κ.λπ.).

Η Αττικό Μετρό ζήτησε την εγκατάσταση των καμερών για λόγους ασφαλείας έναντι κακόβουλων πράξεων και για λόγους ασφαλείας έναντι τυχαίων γεγονότων ή ατυχημάτων.

Η Αρχή στην υπ’ αριθμ. 137/2013 απόφασή της σημειώνει κατ’ αρχάς ότι πρέπει να ερευνηθούν οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία για την εγκατάσταση των καμερών και εάν αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με μέσα λιγότερα επαχθή, ώστε να μην θίγονται υπέρμετρα θεμελιώδη δικαιώματα των επιβατών, και εάν η τοποθέτηση των καμερών που προτείνεται επιτυγχάνει τους συγκεκριμένους σκοπούς αποτελεσματικά, δικαιολογώντας τη συνεχή παρακολούθηση.

Κατόπιν αυτών, για τις κάμερες στο εσωτερικό των συρμών, η Αρχή αναφέρει ότι δεν εξετάστηκε από την πλευρά της Αττικό Μετρό αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση των επιδιωκόμενων σκοπών του με την χρήση μέσων λιγότερο επαχθών, όπως είναι η επιτήρηση στο εσωτερικό των συρμών από προσωπικό ασφαλείας ή η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ήδη εγκατεστημένων καμερών ασφαλείας στους σταθμούς. Αποφάνθηκε δε ότι δεν συντρέχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης των καμερών στο εσωτερικό των συρμών, καθώς υπάρχουν ηπιότερα μέτρα για την επιτευχθούν οι σκοποί που επιδιώκει η ΑΜΕΛ.

Τέλος, η Αρχή επέτρεψε την εγκατάσταση των καμερών στο εξωτερικό των συρμών, καθώς είναι δεδομένη η αποτελεσματικότητα τους στην καλύτερη επιτήρηση των θυρών των συρμών, αλλά και επειδή δεν υπάρχει εναλλακτικό ηπιότερο μέσο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάληψη τρία σχολεία του Βόλου


Υπό κατάληψη τελούν τρία λύκεια στην πόλη του Βόλου.

Πρόκειται για το 2ο και 8ο λύκειο Βόλου που ξεκίνησαν χθες, καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, που προστέθηκε σήμερα στο «χορό» της κατάληψης.

Όσον αφορά τα δυο πρώτα λύκεια, η κατάληψη γίνεται για ενδοσχολικά ζητήματα. Οι μαθητές επικαλούνται προβλήματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ελλείψεις σε εξοπλισμό του σχολείου, υπέρογκα τμήματα, που απαρτίζονται από 27 άτομα, ενώ, παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεσή τους απέναντι στην έλευση του «Νέου Λυκείου».

Τα αιτήματα του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ζητήματα εκπαιδευτικών θεμάτων, Νίκος Χρυσανθόπουλος, αναφέρει πως «μάλλον μπαίνουμε στην εβδομάδα Γρηγορόπουλου», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλυσιδωτών αντιδράσεων και λουκέτων και σε άλλα σχολεία της πόλης, ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου, όπου ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του στην Αθήνα το 2008, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Γυμνό" μήνυμα κατά του AIDS


Το δικό τους μήνυμα ενάντια στη μάστιγα του αιώνα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013), θέλησαν να στείλουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Τυμπακίου σε μια ξεχωριστή φωτογράφιση.



Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΤ δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν γυμνοί, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη "ισχύ" στο μήνυμα τους.

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που ποζάρουν, όπως διακρίνονται από αριστερά…

Μαρακομιχελάκης, Κουρουθιανάκης, Μαυρογιαννάκης, Ταβερναράκης, Παπαδάκης Σ., Μεταξάκης, Στρατάκης, Παπαδάκης Γ., Μανουσάκης, Γαργανουράκης, Φλόρεντς και Ντόκο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΟΣΑ: Χειροτερεύουν οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών


Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού της συστήματος, αφού εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 65 χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Η έρευνα PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης διεξάγεται ανά τριετία και για τρεις τομείς : τα μαθηματικά, την ανάγνωση-κατανόηση και τις επιστήμες.

Με μέσον όρο τις 500 μονάδες η Ελλάδα συγκεντρώνει 453 στα μαθηματικά, 477 στην ανάγνωση-κατανόηση και 467 στις επιστήμες. Με τα στοιχεία αυτά πέφτει στη 42η θέση στο σύνολο των 65 χωρών από την 25η που κατείχε το 2009.

Στις προηγούμενες μετρήσεις, το 2003 το 2006 και το 2009, τα αντίστοιχα νούμερα της Ελλάδας ήταν για τα μαθηματικά 445, 459, 466 μονάδες, για την ανάγνωση-κατανόηση 472, 460, 483 μονάδες αντίστοιχα, ενώ για τις επιστήμες οι μετρήσεις για το 2006 «έδειξαν» 473 μονάδες και 470 μονάδες για το 2009.

«Καλπάζουν» οι ασιατικές χώρες

Τα στοιχεία αυτά μας επιτρέπουν να μιλούμε για στασιμότητα στην Ελλάδα, την ώρα όμως που άλλες χώρες σημειώνουν πρόοδο.

Το εντυπωσιακό της νέας μέτρησης είναι ότι οι ασιατικές χώρες φαίνονται να «καλπάζουν», αφήνοντας πίσω τους τη Δύση. Η Κίνα με τη Σαϊγκόν πήρε την πρώτη θέση ξεπερνώντας το επίπεδο των 600 μονάδων και έχοντας φθάσει τις 613 στα μαθηματικά. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊπέι και η Νότια Κορέα, που υποχώρησε στην 5η θέση ενώ κατείχε την πρώτη θέση στη μέτρηση του 2009. Η Φιλανδία, που ήταν δεύτερη το 2009, υποχώρησε και αυτή στη 12 θέση, ενώ η Γαλλία θρηνεί από το πρωί την κάθοδό της στην 25η θέση από τη 19η που κατείχε το 2009.

Στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση της ικανότητας των μαθητών να εφαρμόζουν στη ζωή τους τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο. Ικανότητα ανάλυσης, λόγου και επικοινωνίας στην αντιμετώπιση καταστάσεων της πραγματικής ζωής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακατάλληλο για οικιακή χρήση το νερό στo Nαύπλιο


Αιτία οι έντονες βροχοπτώσεις.

Ακατάλληλο για οικιακή χρήση είναι το νερό στο Ναύπλιο, λόγω έντονης θολότητας και συστήνεται στους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τον δήμο Ναυπλιέων, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επηρέασαν το νερό των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη, με συνέπεια να έχει επηρεαστεί η ποιότητα του νερού.



Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις


Ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του.

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση. Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Αύριο έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γλώσσα των κωφών


Μια διαφορετική οπτική επικοινωνίας.

«Μαθαίνοντας νοηματική γλώσσα μπορείς να γνωρίσεις τον κόσμο των κωφών. Μια διαφορετική – οπτική επικοινωνίας» δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπεύθυνος της Σχολής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σίμψης. «Διδάσκουμε την Ελληνική νοηματική γλώσσα. Η κάθε χώρα έχει τη δικιά της γλώσσα» λέει.

Η σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) άρχισε να λειτουργεί το 1999 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, μ’ ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών. Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης, οι σπουδαστές οδηγούνται σε εξετάσεις επάρκειας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, η οποία τους παρέχει, μετά από την επιτυχή εξέτασή τους, την πιστοποίηση της Επάρκειας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η οποία είναι κι η μοναδική αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος, από το 2009.

Η σχολή περιλαμβάνει, επίσης, διετές πρόγραμμα υποψήφιων διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Σκοπός της σχολής είναι να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει τον κόσμο των κωφών, αλλά και να επικοινωνήσει μαζί τους. «Δε ξεκινήσαμε τη σχολή ως επιχείρηση. Ο σκοπός μας δεν ήταν το κέρδος.

Οι συνδρομές των σπουδαστών χρησιμοποιούνται για τους εξοπλισμούς και για τη πληρωμή των καθηγητών» λέει ο κ. Σίμψης.

«Η νοηματική είναι η γλώσσα μου» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Παντελάκη, καθηγήτρια της σχολής, κωφή η ίδια. «Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες κι εμάς μαζί. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα παντού.

Είναι αναγκαίο να έχω κάποιον διερμηνέα για να μπορώ να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Για όλη την Ελλάδα υπάρχουν 65 διερμηνείς. Είναι λίγοι. Μπορεί να θέλω να πάω το παιδί μου στον παιδίατρο και πρέπει να χω διερμηνέα μαζί μου για να συνεννοηθώ. Είναι το μέσο για να βγάλω τη φωνή μου» συνεχίζει η κ. Παντελάκη.

Μαθήτριά της, η Χαρά Κατσαούνη, η οποία ολοκληρώνει φέτος το 4ο έτος των σπουδών της δηλώνει: «Πάντα ήθελα να γνωρίσω αυτόν το κόσμο. Κατάλαβα ότι δεν διαφέρει σε κάτι από μας. Είναι ωραίο να επικοινωνείς με όλους τους ανθρώπους».

Η Δήμητρα Θωμοπούλου είναι άλλη μία τεταρτοετής, η οποία ξεκίνησε τα μαθήματα ως ένα είδος ψυχοθεραπείας. «Μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας την έκφραση και το σώμα σου. Λέξεις χωρίς έκφραση δεν έχουν καμία σημασία» λέει.

Ο Κατσής Παναγιώτης είναι καθηγητής της σχολής, εδώ και δύο χρόνια και κωφός. «Νιώθω την ανάγκη να διδάξω. Θέλω να διορθώνω όσους κάνουν λάθη για να μιλάνε σωστά. Έχω συμμετάσχει, επίσης, και στο θέατρο Κωφών και είναι πραγματικά απερίγραπτη η αίσθηση το να βγάζεις αυτό που νιώθεις προς τα έξω».

Η Παπαγεωργίου Λένα με προβλήματα ακοής είναι πρωτοετής μαθήτρια στη σχολή και σπουδάζει παράλληλα στη Νομική Σχολή. «Δεν ξέρω σε πια κατηγορία ανήκω. Χρησιμοποιώ ακουστικό για να ακούω. Βγάζοντάς το, αντιλαμβάνομαι κανονικά τα πράγματα γύρω μου. Θεωρώ πως η εκμάθηση της νοηματικής πρέπει να γίνει υποχρεωτική και στα σχολεία» λέει.



Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας


Εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν στο κρύο για μία σακούλα τρόφιμα.

Τραγικές είναι οι εικόνες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καλλιθέας, όπου σήμερα το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι σε ουρές περίμεναν για ώρες με τα χέρια απλωμένα, προκειμένου να πάρουν το νούμερο προτεραιότητας, που θα τους εξασφαλίσει μια σακούλα με τρόφιμα.

Μεταξύ αυτών, όπως δείχνει η τηλεόραση του Alpha, υπάρχουν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, όπου στέκονται υπομονετικά μέσα στο κρύο για ένα πιάτο φαγητό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια


Σε αναπηρικά καροτσάκια αλλά και σε άλλα βοηθήματα για ανάπηρους “μετατρέπει” τα πλαστικά μπουκάλια και τα καπάκια τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών/παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο μιας δράσης που ξεκίνησε πριν από 20 ημέρες. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας τόνος από πλαστικά καπάκια και μπουκάλια και αποθηκεύτηκε σε χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που παραχωρήθηκε από το δήμο.



“Τα πλαστικά καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια θα δοθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης και με τα χρήματα που θα πάρουμε θα αγοράσουμε αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπαιδικά είδη, τεχνικά μέλη, αναλώσιμα, καθετήρες, ουροσυλλέκτες και άλλα είδη που έχουν ανάγκη τα μέλη μας που δεν έχουν ασφάλιση ή δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Τα χρήματα που δίνει η εταιρεία ανακύκλωσης για έναν τόνο πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών είναι 150-180 ευρώ. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει από 500 έως 1000 ευρώ. Άρα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες” επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργος Αυγουστίδης.

Μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή προκειμένου να παρουσιάσουν τη δράση τους και να ενημερώσουν το κοινό.

Όπως τόνισε ο κ Αυγουστίδης η ιδέα για τη συλλογή πλαστικών καπακιών ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά, στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λαμία και τώρα γίνεται και στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν θα πρέπει να φέρνουν στα γραφεία του Συλλόγου (Κ. Σιγάλα 9 και Παπαδάκη 41, τηλ 2310 310210, 2310 325300) μόνο πλαστικά μπουκάλια και καπάκια και όχι μεταλλικά.

“Ενημερώνουμε τον κόσμο για τα προβλήματά μας. Οι λύσεις υπάρχουν και αν ασκήσουμε πίεση μπορούν να δοθούν. Το φαινόμενο της αναλγησίας που δείχνει το κράτος στα ΚΕΠΑ και στον ΕΟΠΥΥ μαζί με τη φορολογία, τα χαράτσια και τον φόρο ακίνητης περιουσίας είναι αυτά που μαστίζουν στα άτομα με αναπηρία αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή επειδή οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ απεργούν και οι επιτροπές ΚΕΠΑ δεν λειτουργούν και επειδή δεν συμμετέχουν οι γιατροί στις επιτροπές βλέπουμε να συσσωρεύονται τα άτομα με αναπηρία για να πάρουν ποσοστό αναπηρίας. Περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για να περάσουν από επιτροπή για να πάρουν πιστοποίηση αναπηρίας και στο διάστημα αυτό κόβεται το επίδομα παραπληγίας, η σύνταξη η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δυσκολεύει η ζωή και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν” επισημαίνει ο κ. Αυγουστίδης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. “Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στα ΚΕΠΑ κατακρεουργούν τα ποσοστά αναπηρίας για να μειώσουν τις παροχές γιατί γι αυτούς οι ανάπηροι κοστίζουν. Τώρα ετοιμάζονται να μειώσουν στο μισό τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας από το 2015 ενώ έχουν ως στόχο οι μισοί από μας να μείνουν τελείως χωρίς επίδομα ή σύνταξη, ώστε να παίρνουν ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσι δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θεραπεία του. Κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και ιατρεία το ΕΟΠΥΥ, καταργούν την ειδική αγωγή” είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, Στέλιος Καζεπίδης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συμπαράσταση στους γιατρούς και στους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Απόπειρα αυτοκτονίας με ζωντανό κοινό


Εικοσάχρονος αναμετέδωσε live την προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του μπροστά σε 200 χρήστες!

Σε μια από τις σκοτεινότερες λειτουργίες του Ίντερνετ, το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη και συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο: ο 20χρονος χρήστης του φόρουμ 4chan ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει «an hero», κωδικοποιημένος όρος των χρηστών της κοινότητας δηλαδή ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει.

Ο νεαρός άντρας, με όνομα χρήστη «Stephen», πίστευε ότι το να δώσει τέλος στη ζωή του σε πραγματικό χρόνο θα ήταν το μεγάλο δώρο του στην κοινότητα του 4chan, με τους άλλους χρήστες να αδημονούν για την ανιδιοτελή προσφορά.

«Σαν δεινόσαυρος του 4chan, αφού είμαι εδώ ήδη από το 2004, σκέφτηκα ότι έπρεπε επιτέλους να δώσω πίσω κάτι στην κοινότητα», έγραψε ο Stephen για να συνεχίσει: «Σκοπεύω να κάνω an hero μπροστά στην κάμερα για όλους εσάς».



Έτερος χρήστης του 4chan προθυμοποιήθηκε να στήσει στα γρήγορα την εγκατάσταση για το live stream (στην ιστοσελίδα Chateen), με τον Stephen και 200 άλλους χρήστες παρόντες, αν και ο αριθμός όσων ήθελαν να παρακολουθήσουν το μακάβριο θέαμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος, ήταν όμως οι περιορισμοί της ιστοσελίδας που δεν άφησαν κι άλλα αδιάκριτα μάτια να παρακολουθήσουν τον χαμό του νεαρού.



Ο Stephen ξεκίνησε λοιπόν να καταπίνει αναρίθμητα χάπια, συνοδευόμενα από βότκα, και κατόπιν έβαλε φωτιά σε μια γωνιά του δωματίου του. Αφήνοντας την κάμερα να καταγράφει τη φρικιαστική δράση, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι καθώς η φωτιά επεκτεινόταν και οι καπνοί κατέκλυζαν το δωμάτιο.



Στα «ψιλά» της ιδιαίτερης ιστορίας, ο Stephen άρχισε να πληκτρολογεί λέξεις με hashtags, όπως τις #omgimonfire και #imdead, που είναι οι πρώτες «τελευταίες λέξεις» της Ιστορίας που ξεκινούν με hashtag. Είναι εξάλλου η εποχή της κοινωνικής δικτύωσης...



Λίγο μετά, όρμησαν στο δωμάτιο οι πυροσβέστες και έβγαλαν τον Stephen έξω, κι εδώ τελειώνει το βίντεο. Οι χρήστες του 4chan προσπαθούν πλέον να μάθουν αν το νεαρό αγόρι τα κατάφερε στην απόπειρα να δώσει απρόοπτο τέλος στη ζωή του ή απέτυχε, με άλλους να ισχυρίζονται ότι πέθανε και άλλους να παραθέτουν ιστορίες για πυρκαγιές σε φοιτητικούς κοιτώνες που κατέληξαν ωστόσο με την επιβίωση των θυμάτων.

Η κοινότητα των χρηστών του 4chan περιμένει εναγωνίως την επιβεβαίωση του γεγονότος, καθώς -όπως ισχυρίζονται- δεν έχασαν 40 ολόκληρα λεπτά από τη ζωή τους για το τίποτα!



Εκπρόσωπος πάντως του Πανεπιστημίου Guelph επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό έλαβε πράγματι χώρα στους κοιτώνες του κολεγίου, αναφέροντας ότι ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά μεν, αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Η κοινότητα του 4chan δεν φαίνεται πάντως να θέλει να αποδεχτεί το γεγονός ότι το τραγικό αγόρι που επιδίωξε να καεί ζωντανό σώθηκε...



Διαβάστε περισσότερα...

Αθώοι δηλώνουν οι συλληφθέντες για την νέα «Μανωλάδα» στο Αιτωλικό


Πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαποί αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών γης στην κατοχή.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ανθρώπων, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο άτομα από το Λεσίνι Οινιάδων, ο 53χρονος και η 51χρονη, φέρονται ως βασικά μέλη του κυκλώματος, ωστόσο στην απολογία τους υποστήριξαν ότι οι Ρουμάνοι είχαν έρθει όλοι νόμιμα με τις απαραίτητες άδειες, και με τη θέλησή τους προκειμένου να εργαστούν στην περιοχή έναντι αμοιβής η οποία και τους καταβάλλονταν κανονικά ενώ όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης υπογράμμισαν ότι το οίκημα είχε διαμορφωθεί και ο καθένας είχε τον χώρο του καθώς επίσης πως υπήρχε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, και κατάλληλους χώρους υγιεινής.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr, υποστήριξαν ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς έρχονταν συχνά για να δουλέψουν τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέφεραν ότι οι δύο αλλοδαποί που έκαναν την καταγγελία στην πρεσβεία της Ρουμανίας είχαν μόλις τέσσερις ημέρες στην χώρα. Μάλιστα, επικαλέστηκαν συνεργασίες ετών με αλλοδαπούς, με τους οποίους όπως υπογράμμισαν δεν δημιουργήθηκε ουδέποτε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους τονίζεται το γεγονός ότι το κατηγορητήριο είναι αίολο, και δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειώσουμε ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, συγγενείς και συγχωριανοί των κατηγορουμένων προκειμένου να δείξουν την συμπαράσταση τους, οι οποίοι και κάνουν λόγο για υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η υπόθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Γενική συνέλευση εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα»


Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους μελετούν αύριο στην Πάτρα.

Σε Γενική Συνέλευση καλούνται αύριο, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, από το Δ.Σ του Σωματείου Ιπποκράτης, όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον υγειονομικό χάρτη, τις διαθεσιμότητες οδηγών αλλά και με τα προβλήματα και τις εξελίξεις στο νοσοκομείο και γενικά στο νοσοκομειακό χώρο.

Οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν εκτενώς και το θέμα των κινητοποιήσεών τους.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» στους πλειστηριασμούς με 115.000 υπογραφές


Κλιμακώνει την πανελλαδική εκστρατεία της η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Eκατόν δεκαπέντε χιλιάδες υπογραφές που λένε «όχι» στους πλειστηριασμούς έχει συλλέξει, μέχρι τώρα, η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι οποίες θα παραδοθούν στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών γι αυτό και η ΕΚΠΟΙΖΩ κλιμακώνει την πανελλαδική εκστρατεία της εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Η εκστρατεία της ΕΚΠΟΙΖΩ εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των 15 Ενώσεων Καταναλωτών-μέλη της ΠΟΜΕΚ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» περιλαμβάνει:

- Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

- Συναντήσεις με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτές, πολιτικά κόμματα, επαγγελματικούς- κοινωνικούς- επιστημονικούς φορείς και με τρόικα-Εκδηλώσεις-Ομιλίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεκέμβριος στο Παιδικό Μουσείο


Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Δημοτικού.

Ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων θα κάνουν τα παιδιά Α' έως Στ' Δημοτικού που θα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Παιδικό Μουσείο το Δεκέμβριο. Τα συναισθήματα των Χριστουγέννων, παραμύθια από όλο τον κόσμο, μία αυτοσχέδια «λαμπερή χιονοθύελλα» είναι μερικά από τα θέματα των προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013: «Τα συναισθήματα των Χριστουγέννων»
Πόσα διαφορετικά συναισθήματα νιώθουμε τα Χριστούγεννα; Για ποιο λόγο δεν είναι όλοι χαρούμενοι; Τι συναισθήματα κρύβουν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια; Τα παιδιά, με οδηγό χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλον τον κόσμο, εμπνέονται από την τέχνη και δημιουργούν τη δική τους κατασκευή.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013: «Η σκηνή των Χριστουγέννων»
Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα; Με ποιον τρόπο μπορούμε να αποτυπώσουμε τις εικόνες μας; Τα παιδιά δημιουργούν σκηνές των δικών τους Χριστουγέννων και κινούν τους ήρωές τους στο μαγνητικό θέατρο που κατασκευάζουν.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013: «Λαμπερή χιονοθύελλα»
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λαμπερή χιονοθύελλα; Με ποιο τρόπο η γλυκερίνη επιβραδύνει την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιδιότητες του νερού σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη καθώς κατασκευάζουν τη δική τους διακοσμητική λαμπερή χιονοθύελλα.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
- στις 15, 21, 22, 28 Δεκεμβρίου 2013 & στις 4 & 5 Ιανουαρίου 2014: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
- στις 27 Δεκεμβρίου 2013 & στις 2 & 3 Ιανουαρίου 2014: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6 ευρώ/παιδί, για 3 παιδιά & άνω είναι 5 ευρώ/παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.

Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας ισχύει έκπτωση 50%

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ίδια ημέρα στην υποδοχή του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14,
105 58 Πλάκα
Τηλ: 2103312995
Φαξ: 2103241919



Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε να λειτουργεί το νέο ΚΕΠ στον Πύργο


«Θέλουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στο δημότη», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Ξεκίνησε και επίσημα χθες τη λειτουργία του το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Πύργου, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η ενοποίηση των δύο ΚΕΠ, όπως ανέφεραν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του Κέντρου, Γιάννης Κουλούκης, ήταν μια απόφαση του δήμου, προκειμένου η εξυπηρέτηση των δημοτών να γίνεται άμεσα και ποιοτικά.

«Λειτουργεί στο διοικητήριο, το ΚΕΠ του δήμου Πύργου υλοποιώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να έχουμε καλύτερη, ποιοτικότερη και ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών και γίνεται στα πρότυπα άλλων πρωτευουσών νομών όπως είναι η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα», τόνισε ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος σημειώνοντας πως στόχος του δήμου Πύργου είναι να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στο δημότη κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με την συγχώνευση των δύο ΚΕΠ που έγινε στα πλαίσια της αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δομών των δήμων.

Επίσης ο κ. Αργυρόπουλος επεσήμανε πως το ΚΕΠ του δήμου Πύργου σε συνδυασμό με το γραφείο εξυπηρέτησης του δημότη που λειτουργεί στα Χαλικιατικά μπορεί να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου ενώ αυτό θα λειτουργεί τόσο τα απογεύματα όσο και τα Σάββατα, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εξυπηρετηθούν τις ώρες που θέλουν.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή και μπαζάρ


Στο πλευρό των ασθενών και των παιδιών το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, διοργανώνει στις 15 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 13.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης) μια εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, όπου με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων εθελοντών τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές, θα ακούσουν παραμύθι και θα γυμναστούν με παιδική γιόγκα!

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και έτσι εκείνοι, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση και ένα μαξιλαράκι.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία του Ιατρείου μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ημέρα από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, όπου θα διαθέσουν πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που παγιδεύτηκε σε κενό 45 εκατοστών


Έπεσε ανάμεσα σε δύο κτήρια- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Από ύψος 7,5 μέτρων έπεσε μια 28χρονη στη Santa Ana της Καλιφόρνια. Η γυναίκα έπεσε ανάμεσα σε δύο κτήρια και στριμώχτηκε σε ένα κενό πλάτους 45 εκατοστών όπου και παρέμεινε εγκλωβισμένη για περίπου μία ώρα.

Το ατύχημα συνέβη ενώ η 28χρονη πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα σε εμπορικά κτήρια της Santa Ana, χθες βράδυ.

Εν τέλει χρειάστηκαν τουλάχιστον τριάντα πυροσβέστες για να τη βοηθήσουν να απεγκλωβιστεί.

«Είχε γρατζουνιστεί και ήταν τρομαγμένη αλλά καταφέραμε να την βγάλουμε», δήλωσε στο δίκτυο KCAL9 εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η 28χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου τις παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για τα ελαφρά τραύματά της στα χέρια και τα πόδια.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...











Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτήτρια πουλάει γυμνές φωτογραφίες της για να αγοράσει σκούτερ!


«Δεν προσφέρω σεξ», διευκρινίζει στους ενδιαφερόμενους.

Ένα νέο σκούτερ χρειάζεται μια Ιταλίδα φοιτήτρια νομικής και για να συγκεντρώσει τα χρήματα για να το αγοράσει αποφάσισε να πουλήσει online γυμνές φωτογραφίες της!

Η φοιτήτρια με το όνομα Mary λέει πως το αγαπημένο της δίκυκλο πλησιάζει στο τέλος του και πως χρειάζεται οπωσδήποτε να αγοράσει άλλο.

Καθώς οι δουλειές στην πόλη της, τη Νάπολη, δεν αφθονούν, σημειώνει η New York Daily News, η Mary έστησε σελίδα στο Facebook για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται.

Φωτογραφία που να φαίνεται το πρόσωπό της δεν υπάρχει στη σελίδα- αλλά υπάρχει μία φωτογραφία με την ίδια να κρατά ένα χαρτί με την πρότασή της. Στη φωτογραφία φαίνεται και ένα μικρό μέρος του μπούστου της.

Η φοιτήτρια μοίρασε και φυλλάδια ενώ το προσωπικό του Πανεπιστημίου University of Naples Federico II έμαθαν για την περίπτωσή της από τηλεφωνήματα γονιών που ανησυχούν.



Η Mary πάντως επιμένει πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήδη έχει κάνει πολλές «πωλήσεις».

«Μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες και θέλω να διασκεδάσω με τον τρόπο αυτό. Δεν προσφέρω σεξ, ελπίζω πως αυτό το μήνυμα είναι καθαρό», αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook.

«Το σκούτερ μου φτάνει στο τέλος του και χρειάζομαι ένα καινούριο οπότε, γιατί όχι; Έχω κάνει πολλές πωλήσεις αλλά εκείνοι που αγοράζουν τις φωτογραφίες μου θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Δεν πιστεύω πως βλάπτω ούτε διαφθείρω κανέναν», πρόσθεσε.




Διαβάστε περισσότερα...

Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Οι συμβάσεις τους διακόπηκαν αλλά παραμένουν πιστοποιημένοι στον Οργανισμό.

Το δικαίωμα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διατηρούν οι 633 γιατροί του Οργανισμού των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για γιατρούς που το πρωί εργάζονταν στις δομές του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και το απόγευμα είχαν το δικαίωμα να εξετάζουν, με επιπλέον αμοιβή, ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο (150 επισκέψεις το μήνα έναντι 10 ευρώ ανά επίσκεψη).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούσαν και δεν δέχονταν ασφαλισμένους στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους έναντι αμοιβής.

Οι συμβάσεις διακόπηκαν αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί, σύμφωνα με το «Έθνος», παραμένουν πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ κι έτσι διατηρούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρη την αμοιβή της επίσκεψης.



Διαβάστε περισσότερα...

Aυξήθηκαν οι έλληνες μετανάστες με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία


Έφτασαν τους 9.300 οι Έλληνες που κατευθύνθηκαν προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικονομική κρίση στρέφει όλο και περισσότερες Έλληνες στην επιλογή της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος εργασίας και συντάξεων της Μεγάλης Βρετανίας οι Έλληνες μετανάστες αυξήθηκαν κατά 31% φθάνοντας τους 9.300.

Τα πρωτεία στην αύξηση τα έχουν οι Ιταλοί καθώς το ποσοστό φθάνει τις 52 ποσοστιαίες μονάδες ενώ ακολουθούν οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί καθώς ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 45% και 40% αντίστοιχα φθάνοντας τους 28.300 και 49.800 μετανάστες. Σε 39.400 ανέρχονται οι Ιταλοί μετανάστες.

Γενικά παρατηρείται μια αύξηση της μετανάστευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 15.82% καθώς ο αριθμός των μεταναστών από τις 158.000 έφθασε τους 183.000 γεγονός που αποδεικνύει ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι ένας προσφιλής προορισμός για εργασία.

Αντίθετα η μετανάστευση από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώρισε μείωση κατά 16.5 ποσοστιαίες μονάδες αφού ο αριθμός των μεταναστών από τους 282.000 μειώθηκε στους 240.000.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκεντρώνουν τρόφιμα στο ΤΕΙ Κρήτης


«Ένα τρόφιμο από τον καθένα μας είναι αρκετό», το σύνθημά τους.

Με σύνθημα «ένα τρόφιμο από τον καθένα μας είναι αρκετό» το ΤΕΙ Κρήτης συγκεντρώνει τρόφιμα, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου και άλλες μη κερδοσκοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τα τρόφιμα μακράς διάρκειας θα συγκεντρώνονται καθημερινά από σήμερα μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο «Σμυρνάκη» από τις 9:00 έως τις 15:00.

Οι διοργανωτές αυτής της κίνησης με ανακοίνωσή τους καλούν φοιτητές και εργαζόμενους του ιδρύματος να συνεισφέρουν με 1 μόνο αγαθό.


Πηγή: http://www.flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκηρύσσεται η επιδότηση ίδρυσης σφαγείων σε μικρά νησιά


Υπογράφηκε προεδρικό διάταγμα από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που περιλαμβάνει τις ελάχιστες απαιτήσεις για την έγκριση σφαγείων μικρής δυναμικότητος σε νησιά με έκταση μικρότερη από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το προεδρικό διάταγμα προωθείται για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

«Πλέον, δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι παραγωγοί να μετακινούν τα ζώα τους με υψηλό κόστος και συχνά υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε εγκεκριμένα σφαγεία στην ηπειρωτική Ελλάδα ή στα μεγάλα νησιά» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως τα μικρά σφαγεία θα μπορούν να καλύψουν τη ζωική παραγωγή του νησιού, χωρίς καμία έκπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.

Πρόσθεσε, επίσης, πως στην επικείμενη νέα προκήρυξη του μέτρου 123Α, στο πλαίσιο των δράσεων για την ίδρυση σφαγείων στα νησιά, προβλέπεται και η επιδότηση αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού. «Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη στήριξη της Πολιτείας στο εγχείρημά τους.

Επιθυμία μας είναι οι παραγωγοί των νησιών μας να συνεχίσουν τη σπουδαία παράδοσή τους στην παραγωγή ασφαλών ζωοκομικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας» κατέληξε.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ως περιοχές που υπόκεινται σε ειδικούς γεωγραφικούς περιορισμούς, ορίζονται τα νησιά, τα οποία λόγω του μεγέθους του πληθυσμού του ζωικού κεφαλαίου και της έκτασής τους, που δεν ξεπερνά τα 600 τ. χλμ, δεν διαθέτουν εγκεκριμένα σφαγεία, σύμφωνα με την Ενωσιακή νομοθεσία.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει το σύνολο των νησιών της χώρας, εκτός από 6 με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη έκταση (Κρήτη, Εύβοια, Λέσβος, Ρόδος, Χίος, Κεφαλονιά).

Ως σφαγεία μικρής δυναμικότητας ορίζονται τα σφαγεία που βρίσκονται σε νησιά, πληρούν τις απαιτήσεις του Π.Δ. ως προς τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους, και στα οποία πραγματοποιούνται δραστηριότητες υποδοχής, διαμονής και σφαγής μικρού αριθμού ζώων και παραλαβής των παραγόμενων εδώδιμων και μη εδώδιμων προϊόντων.

Ως μικρός αριθμός ζώων ορίζεται ο μέγιστος αριθμός ζώων που επιτρέπεται να σφαγούν στα σφαγεία μικρής δυναμικότητας, και δεν μπορεί να ξεπερνά κατά μέσο όρο εκατό κεφαλές χοιρινών ανά μήνα με δυνατότητα αύξησης μέχρι 30% μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, τις εκατόν πενήντα κεφαλές προβάτων ή αιγών ανά μήνα με δυνατότητα αύξησης μέχρι 90% μόνο για την περίοδο του Πάσχα και τις είκοσι δύο κεφαλές βοοειδών ανά μήνα.

Η άδεια ίδρυσης και η άδεια λειτουργίας των μικρών σφαγείων χορηγούνται από τις αρμόδιες περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τους ανασφάλιστους με καρκίνο


Σήμερα στην Κρήτη.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιεί σήμερα, από τις 9 το πρωί ως τις 21.00 στη Λότζια στην Κρήτη, ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».

Τα μέλη του αναφέρουν «Το φετινό παζάρι του συλλόγου μας έχει «πρόσωπο. Είναι το πρόσωπο του ανασφάλιστου που νοσεί από καρκίνο. Είναι οι δεκάδες περιπτώσεις των συνανθρώπων μας που διαγνώστηκαν με καρκίνο, βρήκαν την πόρτα του συστήματος υγείας κλειστή και αναγκάστηκαν να ζητιανέψουν την περίθαλψή τους με τη διαμεσολάβηση εθελοντικών φορέων, όπως είναι τα κοινωνικά ιατρεία ή οι σύλλογοι στήριξης ασθενών με καρκίνο.

Ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις του τακτικού ελέγχου τους.

Ποιος δε νιώθει ντροπή γι’ αυτή την κατάσταση;

Ως πότε θα μένουμε σιωπηλοί;

Γίνε και εσύ μια φωνή που απαιτεί...».


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πεζόδρομος θα γίνει η οδός Αγνώστου Στρατιώτη στη Θεσσαλονίκη


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Την πεζοδρόμηση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη (μεταξύ των οδών Ολύμπου και Αγίου Δημητρίου), τον καθορισμό της οδού Τοσίτσα ως οδού ήπιας κυκλοφορίας και άλλα κυκλοφοριακά μέτρα τα οποία πρότεινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενέκρινε, σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης της οδού Αγνώστου Στρατιώτη αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μέτρων από την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση αποκλειστικά των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, των οχημάτων τροφοδοσίας και όσων διαθέτουν χώρο στάθμευσης σε ακίνητα με πρόσωπο αποκλειστικά στον πεζόδρομο. Επιπλέον η ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού, θα προγραμματισθεί για να μελετηθεί και κατασκευαστεί από τις αρμόδιες αντίστοιχα υπηρεσίες του Δήμου, μετά την Κανονιστική Απόφαση ορισμού της.

Εξάλλου, η μετατροπή της οδού Τοσίτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας προβλέπει την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών. Πάντως, η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που εγκρίθηκε απόψε από το δημοτικό συμβούλιο προβλέπει τη διατήρηση των δύο θέσεων για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, σε εσοχή, μπροστά στην είσοδο της αγοράς «Μπιτ Παζάρ» και τη δημιουργία μίας επιπλέον θέσης για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών. Η τελική διαμόρφωση της οδού Τοσίτσα σε «οδό ήπιας κυκλοφορίας», θα μελετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, μετά την Κανονιστική Απόφαση ορισμού της, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν αφορούν την άρση της εκ περιτροπής στάθμευσης στις οδούς Πυλαίας και Επιδαύρου (εγκρίθηκε η άρση της εκ περιτροπής στάθμευσης στο τμήμα της οδού Πυλαίας από την οδό Ναυπλίου έως τα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (λίγο πριν την οδό Φιλήντα Μένου) και επίσης και στο τμήμα της οδού Επιδαύρου από την οδό Ανδρ. Χανδρινού έως την οδό Αμφιπόλεως) και περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Αλ.Παπαδοπούλου μεταξύ των οδών Επαμεινώνδα και Αντιγόνης (εγκρίθηκε η διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και η κατάληψη οδοστρώματος από φορτηγά οχήματα στο τμήμα της οδού Αλ. Παπαδοπούλου μεταξύ των οδών Επαμεινώνδα και Αντιγόνης.

Θα ισχύσει από την έναρξη μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών νεοανεγειρόμενης οικοδομής (Αριάδνης 3), όπου θα εκτελείται αποδεδειγμένα οικοδομικό έργο).



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε η προμήθεια ειδών διατροφής για τα συσσίτια στη Θεσσαλονίκη


Προμήθεια συνολικής δαπάνης 200.931 ευρώ με διενέργεια Δημόσιου Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Την προμήθεια ειδών διατροφής (είδη κρεοπωλείου, παντοπωλείου κλπ) για την κάλυψη των αναγκών των συσσιτίων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας για το 2014, όπου σιτίζονται περίπου 400 άτομα, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη σημερινή συνεδρίασή του.

Η προμήθεια, συνολικής δαπάνης 200.931,85 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με διενέργεια Δημόσιου Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η δαπάνη για την προμήθεια των πρώτων υλών για το έτος 2013 καλύφθηκε από δωρεά του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, την οποία αποδέχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύθηκαν 14 τόνοι καρυδόψιχας


Παρουσίαζε ποιοτική υποβάθμιση από υγρασία.

Στη δέσμευση καρυδόψιχας προέλευσης Μολδαβίας, συνολικού βάρους 14 τόνων, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το συγκεκριμένο προϊόν, που βρίσκονταν στο χώρο του ΣΤ' Τελωνείου Πειραιά, δεν έφερε σήμανση επί της συσκευασίας, ενώ παρουσίαζε ποιοτική υποβάθμιση από υγρασία, που προκλήθηκε από εισροή υδάτων στο οδικό μέσο μεταφοράς.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθησίας


“Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος - από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του.

Για να το πετύχει όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα.

Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός.
Κάποιοι όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί τους.”

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται την 3η Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που η κοινωνία αυτή αντιμετωπίζει τις ασθενείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Εξαιρετικά σημαντικό εκτός των έργων υποδομής είναι το να αποκτήσουμε όλοι μας συνείδηση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην κίνησή τους στην πόλη.

Όχι μόνο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά στα κτήρια, στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα, στους δημόσιους χώρους.
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας, όχι μόνο την ημέρα που έχει καθιερωθεί να εορτάζονται, αλλά και κάθε μέρα.

Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να κάνει μικρά πράγματα για τη διευκόλυνση της ζωής τους, ενώ είναι πολύ δύσκολο για τους ίδιους να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία μας.

Το να είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι επιλογή, το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου όμως είναι.


Πηγή: http://akti-na.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιράν: 80% αύξηση του AIDS


Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από AIDS έχει καταγράψει μια εκρηκτική αύξηση στο Ιράν από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έως σήμερα, προειδοποίησαν θορυβημένα τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Υγείας μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Από το 2002, «ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται κατά 80% κάθε χρόνο, περισσότερο από τον πληθωρισμό ή τις τιμές των ενοικίων» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χασάν Χασεμί στην εφημερίδα Σαχρβάντ, καταγγέλλοντας ένα «ταμπού» της ιρανικής κοινωνίας.

Ο ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται στο Ιράν απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις πριν από το γάμο, οι οποίες τιμωρούνται με μαστίγωμα ή φυλάκιση. Όμως οι προγαμιαίες σεξουαλικές επαφές φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως και ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών ο οποίος σημειώνει ισχυρές αυξητικές τάσεις στις μεγάλες πόλεις, ειδικά στην Τεχεράνη.

Ο υφυπουργός υγείας, Αλί Ακμπάρ Σαγιαρί, σημείωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από το HIV έχει εννιαπλασιαστεί από το 2002, όταν σε διεθνές επίπεδο έχει κατά μέσον όρο διπλασιαστεί, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο IRNA.

«Όλοι πρέπει να μάθουν ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα (...). Πρέπει να ανακαλύψουμε νέους δρόμους στον αγώνα εναντίον του AIDS» επισήμανε ο Χασεμί.

«Σήμερα ολόκληρος ο κόσμος δίνει μάχη ενάντια στην ασθένεια αυτή κι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση», προσέθεσε, υπενθυμίζοντας «τις εποχές εκείνες που αναφερόταν κανείς στο AIDS στις παρέες, για να κοροϊδέψει» τις δυτικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά για το 2013, 27.000 άνθρωποι έχουν ασθενήσει στο Ιράν, εκ των οποίων το 89% είναι άνδρες.

Το 2011, οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών (56%) και το ένα τρίτο (33%) είχε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, εξήγησε ο Αλί Ακμπάρ Σαγιαρί.

Η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS) από την πλευρά της εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2012 71.000 άτομα ζούσαν με το ιό HIV στο Ιράν, εκ των οποίων 19.000 γυναίκες ηλικίας άνω των 15 ετών. Το AIDS ευθύνεται για 4.600 θανάτους στην χώρα.

Ο Αλί Ακμπάρ Σαγιαρί υποστήριξε ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνεται το «τρίγωνο του θανάτου» που κατά τον ίδιο αποτελείται από «τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια για τις γυναίκες», χωρίς να κάνει καμιά άλλη διευκρίνιση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης του AIDS, ότι ένα ειδικό έντυπο 8 σελίδων όπου αναγράφονται οι κίνδυνοι και η θεραπεία της ασθένειας μοιράστηκε αυτήν την χρονιά στα ιρανικά σχολεία. Ένα κιτ για την άμεση διάγνωση της ασθένειας θα διανεμηθεί επίσης σε ολόκληρη την χώρα, προσέθεσαν τα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο Κομοτηνής


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των φορέων της Ροδόπης για το συντονισμό δράσεων για το μέλλον του νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, είναι πως το νοσοκομείο Κομοτηνής, έχει φτάσει σε μία οριακή κατάσταση.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε από τον Διοικητή Ηρακλή Χατζηνέστωρος, πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέλει ουσιαστικά μία συγχώνευση (σε στυλ διασύνδεσης) με το νοσοκομείο της Ξάνθης. Ο κ. Χατζηνέστωρος, έκανε λόγο για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επεσήμανε πως «θέλω να πιστεύω πως υπάρχει σχέδιο αν και αμφιβάλλω γι' αυτό».

Παράλληλα τόνισε πως ότι γίνεται «οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες και στο πνεύμα αλληλεγγύης γιατρών και προσωπικού», ενώ τέλος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως το ΦΕΚ της τοποθέτησης του νέου διοικητή στο νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστα Ναλμπάντη εκδόθηκε την Παρασκευή και ο τελευταίος αναλαμβάνει καθήκοντα πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, το νοσοκομείο «πάντα αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά πλέον υπάρχει μία κατάσταση η οποία είναι τραγική και θέτει σοβαρά προβλήματα ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο. Εάν δούμε την πραγματικότητα με ρεαλισμό, θα πρέπει οι κλινικές του νοσοκομείου να αρχίσουν να κλείνουν, διότι δεν μπορούν να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...