Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γραφείο για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο Γραφείο για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων θεσμοθετείται με σκοπό την πάταξη του σύγχρονου δουλεμπορίου. Ο δρ. Ηρακλής Μοσκώφ διορίστηκε στη θέση του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

O Ηρακλής Μοσκώφ, Εμπειρογνώμων Σύμβουλος σε θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, ορίστηκε με την, από 25/11/2013, απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη θέση του Εθνικού Εισηγητή, επικεφαλής του Γραφείου για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Με την απόφαση θεσμοθετείται Εθνικός Συντονιστικός Μηχανισμός και εξασφαλίζεται η συστηματική συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού και Δράσης της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων.

Με τη δημιουργία του Γραφείου, η οποία, άλλωστε, γίνεται και κατ’ εφαρμογήν κοινοτικής Οδηγίας αλλά και των προβλέψεων σχετικής σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελληνική Πολιτεία θα μετέχει ακόμα πιο ενεργά στην παγκόσμια καταπολέμηση του σύγχρονου δουλεμπορίου, συνεπικουρώντας φορείς που προάγουν τη μηδενική ανοχή στην εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων.

Βασική ευθύνη του Γραφείου θα είναι η ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς για την αναγνώριση θυμάτων, η δημιουργία Εθνικής Βάσης Δεδομένων, η εκπαίδευση φορέων και η εμβάθυνση της συνεργασίας με όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η ίδρυση και η λειτουργία του Γραφείου δεν πρόκειται να προκαλέσει οποιαδήποτε δαπάνη, καθώς το Γραφείο θα στελεχωθεί αποκλειστικά από υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντιθέτως, η λειτουργία του Γραφείου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.