Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας με ζωντανό κοινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικοσάχρονος αναμετέδωσε live την προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του μπροστά σε 200 χρήστες!

Σε μια από τις σκοτεινότερες λειτουργίες του Ίντερνετ, το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη και συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο: ο 20χρονος χρήστης του φόρουμ 4chan ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει «an hero», κωδικοποιημένος όρος των χρηστών της κοινότητας δηλαδή ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει.

Ο νεαρός άντρας, με όνομα χρήστη «Stephen», πίστευε ότι το να δώσει τέλος στη ζωή του σε πραγματικό χρόνο θα ήταν το μεγάλο δώρο του στην κοινότητα του 4chan, με τους άλλους χρήστες να αδημονούν για την ανιδιοτελή προσφορά.

«Σαν δεινόσαυρος του 4chan, αφού είμαι εδώ ήδη από το 2004, σκέφτηκα ότι έπρεπε επιτέλους να δώσω πίσω κάτι στην κοινότητα», έγραψε ο Stephen για να συνεχίσει: «Σκοπεύω να κάνω an hero μπροστά στην κάμερα για όλους εσάς».



Έτερος χρήστης του 4chan προθυμοποιήθηκε να στήσει στα γρήγορα την εγκατάσταση για το live stream (στην ιστοσελίδα Chateen), με τον Stephen και 200 άλλους χρήστες παρόντες, αν και ο αριθμός όσων ήθελαν να παρακολουθήσουν το μακάβριο θέαμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος, ήταν όμως οι περιορισμοί της ιστοσελίδας που δεν άφησαν κι άλλα αδιάκριτα μάτια να παρακολουθήσουν τον χαμό του νεαρού.



Ο Stephen ξεκίνησε λοιπόν να καταπίνει αναρίθμητα χάπια, συνοδευόμενα από βότκα, και κατόπιν έβαλε φωτιά σε μια γωνιά του δωματίου του. Αφήνοντας την κάμερα να καταγράφει τη φρικιαστική δράση, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι καθώς η φωτιά επεκτεινόταν και οι καπνοί κατέκλυζαν το δωμάτιο.



Στα «ψιλά» της ιδιαίτερης ιστορίας, ο Stephen άρχισε να πληκτρολογεί λέξεις με hashtags, όπως τις #omgimonfire και #imdead, που είναι οι πρώτες «τελευταίες λέξεις» της Ιστορίας που ξεκινούν με hashtag. Είναι εξάλλου η εποχή της κοινωνικής δικτύωσης...



Λίγο μετά, όρμησαν στο δωμάτιο οι πυροσβέστες και έβγαλαν τον Stephen έξω, κι εδώ τελειώνει το βίντεο. Οι χρήστες του 4chan προσπαθούν πλέον να μάθουν αν το νεαρό αγόρι τα κατάφερε στην απόπειρα να δώσει απρόοπτο τέλος στη ζωή του ή απέτυχε, με άλλους να ισχυρίζονται ότι πέθανε και άλλους να παραθέτουν ιστορίες για πυρκαγιές σε φοιτητικούς κοιτώνες που κατέληξαν ωστόσο με την επιβίωση των θυμάτων.

Η κοινότητα των χρηστών του 4chan περιμένει εναγωνίως την επιβεβαίωση του γεγονότος, καθώς -όπως ισχυρίζονται- δεν έχασαν 40 ολόκληρα λεπτά από τη ζωή τους για το τίποτα!



Εκπρόσωπος πάντως του Πανεπιστημίου Guelph επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό έλαβε πράγματι χώρα στους κοιτώνες του κολεγίου, αναφέροντας ότι ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά μεν, αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Η κοινότητα του 4chan δεν φαίνεται πάντως να θέλει να αποδεχτεί το γεγονός ότι το τραγικό αγόρι που επιδίωξε να καεί ζωντανό σώθηκε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.