Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά 300% αναμένεται να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου.

Τον καθορισμό των οδών για την εφαρμογή του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που θα λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου ή internet για δημότες και επισκέπτες ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν θέσεις στάθμευσης δωρεάν για τους δημότες και με την πληρωμή αντιτίμου για τους επισκέπτες καταρχήν στην 1η, 3η και 5η Δημοτικές Κοινότητες, ενώ στη συνέχεια το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες (και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας) της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξυπηρετήσει κατά τον βέλτιστο τρόπο τους κατοίκους της πόλης.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μεταφορών που εκπόνησε τη σχετική μελέτη, προβλέπεται να δοθεί μια ανακούφιση τουλάχιστον κατά 20 % στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι, τα έσοδα του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να αυξηθούν κατά 300% σε σχέση με τα υφιστάμενα έσοδα και θα διατίθενται -ανά Δημοτική Κοινότητα- για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του agelioforos.gr.

«Η αναβάθμιση των δημοσίων χώρων και λειτουργιών χτίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Το εν λόγω σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει μελετηθεί εκτενώς και έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου εφαρμόζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κάθε δημότης θα εγγράφεται στην εταιρία που θα αναλάβει να οργανώσει το σύστημα λαμβάνοντας έναν προσωπικό κωδικό. Όταν θα παρκάρει σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης θα πληκτρολογεί τον κωδικό του και θα πληρώνει το κόστος είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω προπληρωμένης κάρτας. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να αγοράζουν κάρτα από το περίπτερο.

Επίσης το σύστημα θα ελέγχεται από κεντρική κονσόλα η οποία θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλους τους χώρους ενώ ειδικό Σώμα Ελεγκτών στελεχωμένο από εργαζόμενους του δήμου θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.