Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αθώοι δηλώνουν οι συλληφθέντες για την νέα «Μανωλάδα» στο Αιτωλικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαποί αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών γης στην κατοχή.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ανθρώπων, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο άτομα από το Λεσίνι Οινιάδων, ο 53χρονος και η 51χρονη, φέρονται ως βασικά μέλη του κυκλώματος, ωστόσο στην απολογία τους υποστήριξαν ότι οι Ρουμάνοι είχαν έρθει όλοι νόμιμα με τις απαραίτητες άδειες, και με τη θέλησή τους προκειμένου να εργαστούν στην περιοχή έναντι αμοιβής η οποία και τους καταβάλλονταν κανονικά ενώ όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης υπογράμμισαν ότι το οίκημα είχε διαμορφωθεί και ο καθένας είχε τον χώρο του καθώς επίσης πως υπήρχε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, και κατάλληλους χώρους υγιεινής.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr, υποστήριξαν ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς έρχονταν συχνά για να δουλέψουν τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέφεραν ότι οι δύο αλλοδαποί που έκαναν την καταγγελία στην πρεσβεία της Ρουμανίας είχαν μόλις τέσσερις ημέρες στην χώρα. Μάλιστα, επικαλέστηκαν συνεργασίες ετών με αλλοδαπούς, με τους οποίους όπως υπογράμμισαν δεν δημιουργήθηκε ουδέποτε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους τονίζεται το γεγονός ότι το κατηγορητήριο είναι αίολο, και δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειώσουμε ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, συγγενείς και συγχωριανοί των κατηγορουμένων προκειμένου να δείξουν την συμπαράσταση τους, οι οποίοι και κάνουν λόγο για υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η υπόθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.