Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Όμηροι» των διοικητικών υπαλλήλων οι φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα 48ωρη απεργία - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης.

Συνεχίζεται για 12η εβδομάδα η ταλαιπωρία για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφάσισαν νέα 48ωρη έως την Πέμπτη.

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος αποφάσισε την παραπομπή του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος, «γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

«Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου. Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής: Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλον για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Άλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πελεγρίνης.

Στο Καποδιστριακό 168 υπάλληλοι του Πολυτεχνείου ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας, 128 κατά, ενώ 68 ζήτησαν διάλογο.

Διήμερη αποχή από το διδακτικό έργο για σήμερα και αύριο κήρυξε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι πανεπιστημιακοί στην Πάτρα πάντως προσέρχονται κανονικά στα μαθήματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.