Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γεωργιάδης: Δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.
Την ανάγκη να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τόνισε για ακόμη μια φορά, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φάνηκε αποφασισμένος να βρει με κάθε τρόπο λύση για τους ασφαλισμένους, και κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε ανοιχτό διάλογο, καθώς -όπως είπε- ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις για τις αλλαγές στον Οργανισμό.

«Η εικόνα της σύγκρουσης δεν εξυπηρετεί κανέναν και κυρίως τους πολίτες. Σέβομαι τους γιατρούς, αλλά τους καλώ να σεβαστούν κι αυτοί τους ασφαλισμένους και να λήξουν την απεργία, ακόμα και σήμερα», είπε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι θα αναζητήσει λύση άμεσα, ενώ επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατό να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα, όταν έχουν μπει σ’ αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Υγείας θα φέρει τις προτάσεις του για την αναδιάρθρωση του οργανισμού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί το σχέδιο στη δημοσιότητα.

Πάντως, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να αποφασίσουν αύριο το απόγευμα αν θα συνεχίσουν την απεργία και μετά τις 9 Δεκεμβρίου, με πιο πιθανό το ενδεχόμενο της συνέχισής της, καθώς οι μέχρι τώρα εισηγήσεις προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι αν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίσουν την απεργία, ενδέχεται να αυξηθεί το πλαφόν των επισκέψεων, από 200 σε 300, για τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον οργανισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.