Σάββατο 2 Απριλίου 2016

10 προορισμοί που είναι ακόμη ωραιότεροι την άνοιξη


Την άνοιξη αλλάζει όψη η φύση και το φως του ήλιου διαρκεί λίγο παραπάνω… Με αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά διάφοροι προορισμοί στον κόσμο είναι ακόμα καλύτεροι την εποχή αυτή με αποτέλεσμα να αποτελούν αγαπημένες τοποθεσίες για τους απανταχού ταξιδιώτες. Τόποι γεμάτοι λουλούδια, γραφικά χωριά αλλά και η ύπαιθρος συναγωνίζονται σε ομορφιά και αναστατώνουν την όραση με την πρώτη ματιά…

Προβηγκία


Σκωτία


Cinque Terre, Ιταλία


Κορνουάλη


Ρόβινι, Κροατία


Φλωρεντία


Βαρκελώνη


Σαν Σεμπαστιάν


Αρλ, Νότια Γαλλία


Rotherburg, Γερμανία



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια νύχτα σε υποβρύχιο δωμάτιο παρέα με 35 καρχαρίες


Στο Παρίσι μπορεί κανείς να βρει το πρώτο υποβρύχιο Airnb, ένα ειδικά διαμορφωμένο υπνοδωμάτιο στη δεξαμενή με τους καρχαρίες στο ενυδρείο της πόλης.



Εκεί ένα κυκλικό διπλό κρεβάτι περιβάλλεται σε 360 μοίρες από γυάλινους τοίχους και προσφέρει πανοραμική θέα στη βάθους δέκα μέτρων και χωρητικότητας 3.000.000 λίτρων νερού δεξαμενή, μέσα στην οποία 35 καρχαρίες «κόβουν» βόλτες.





Οι τρεις τυχεροί και οι καλεσμένοι τους θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε αυτό το δωμάτιο για ένα βράδυ, απολαμβάνοντας εκεί ένα γεύμα αλλά και μια ξενάγηση στο ενυδρείο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογράφος έπαθε κρίση πανικού on camera εξαιτίας ενός παπαγάλου


Καρδιακή ανακοπή, παραλίγο, να πάθει η νεαρή δημοσιογράφος, καθώς την ώρα που μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ της, ένας παπαγάλος προσγειώθηκε από το πουθενά στον ώμο της.

Πρόκειται για την δημοσιογράφο Μπρίτνεϊ Κλέϊμ από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, η οποία παρά την πολυετή εμπειρία της, τα έχασε με τον απρόσκλητο επισκέπτη και έπαθε κρίση πανικού «οn camera».

Για να ηρεμήσει η νεαρή κοπέλα χρειάστηκε να επέμβει ένας εικονολήπτης, ο οποίος πήρε το πουλί από τον ώμο της Κλέϊν και εκείνη συνέχισε να μεταδίδει το ρεπορτάζ.

Όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα, ο παπαγάλος ανήκε σε μια κυρία και απλά εκείνη την ημέρα αποφάσισε να το σκάσει για λίγο από το κλουβί του για να απολαύσει μια ηλιόλουστη βόλτα.

Δείτε το βίντεο εδώ:



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα διαδικτυακή τρέλα: Κοπέλες ανταγωνίζονται για το ποια έχει τα πιο αδύνατα πόδια


Ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες διαδικτυακές τάσεις που θέλουν τις γυναίκες να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια είναι πιο αδύνατη.

Πριν από λίγο καιρό, νεαρές κοπέλες στέκονταν πίσω από μια κόλλα χαρτί A4, προκειμένου να "διαφημίσουν" σε όλους την υπερβολικά λεπτή σιλουέτα τους.

Πλέον, οι γυναίκες από την Κίνα παίρνουν μέρος σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό που ονομάζεται «iPhone 6 – γόνατα πρόκληση», με σκοπό να δείξουν πόσο αδύνατα είναι το πόδια τους.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:




Νέα διαδικτυακή τρέλα: Κοπέλες ανταγωνίζονται για το ποια έχει τα πιο αδύνατα πόδια - ΦΩΤΟ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατά 36% μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα



Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην Ε.Ε.
Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα καταγράφει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην ΕΕ, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό μείωσης στη χώρα μας είναι της τάξεως του -36% και στην ΕΕ -17%, την περίοδο 2010-2015.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα ανήκει στην ομάδα των χωρών (μαζί με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία), οι οποίες έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά τα στοιχεία των θανατηφόρων τροχαίων εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το 2015 ο τραγικός απολογισμός στην Ελλάδα ήταν 74 θάνατοι από τροχαία δυστυχημάτων, ανά εκατομμύριο κατοίκων. Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ σημειώθηκαν 52 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Η έκθεση της Επιτροπής για την οδική ασφάλεια το 2015 επισημαίνει ότι οι δρόμοι της Ευρώπης παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της μείωσης των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. Πέρυσι, 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ, δηλαδή 5.500 λιγότεροι από το 2010. Δεν σημειώθηκε, ωστόσο, καμιά βελτίωση σε επίπεδο ΕΕ σε σύγκριση με το 2014. Επιπλέον, η Επιτροπή εκτιμά ότι τραυματίστηκαν σοβαρά στους δρόμους της ΕΕ 135.000 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι οι λεγόμενοι «ευάλωτοι χρήστες» (πεζοί, ποδηλάτες κ.λπ.). Το κοινωνικό κόστος (αποκατάσταση, υγειονομική περίθαλψη, υλικές ζημίες, κ.λπ.) των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία εκτιμάται σε τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ.

Η επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε: «Εάν η Ευρώπη επιθυμεί να επιτύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της για μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στο μισό, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Καλώ τα κράτη-μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους όσον αφορά την επιβολή της νομοθεσίας και την ενημέρωση των πολιτών. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να έχουν κόστος, αλλά το κόστος αυτό είναι ασήμαντο σε σύγκριση με τα 100 δισ. ευρώ, στα οποία ανέρχεται το κοινωνικό κόστος των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία δυστυχήματα».

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της ΕΕ για μείωση στο μισό του αριθμού των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα από το 2010 έως το 2020, απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες. Τα κράτη-μέλη είναι οι βασικοί συντελεστές, δεδομένου ότι τα περισσότερα μέτρα λαμβάνονται σε καθημερινή βάση σε εθνικό και τοπικό επίπεδο: Επιβολή κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ανάπτυξη και συντήρηση των υποδομών, αλλά και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η τεχνολογική πρόοδος της τελευταίας δεκαετίας έχει βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια των οχημάτων. Οι σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την καινοτομία και την τεχνολογία ενισχύουν τις δυνατότητες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο μέλλον, ιδίως στον τομέα της αυτοματοποίησης των οχημάτων.

Για να προλειάνει το έδαφος σχετικά με την αυτοματοποίηση και την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να εκπονήσει ένα γενικό σχέδιο για την ανάπτυξη των «συνεργατικών ευφυών συστημάτων μεταφορών»- μίας αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και οδικών υποδομών- κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Αυτά τα συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στα οχήματα να προειδοποιούν το ένα το άλλο άμεσα (π.χ. σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης) ή μέσω των υποδομών (π.χ. οδικά έργα κατά μήκος της διαδρομής).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

4 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις αράχνες


Μπορεί ο Σπάιντερμαν να είναι ο αγαπημένος σας σουπερήρωας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε υποχρεωμένοι να λατρεύετε και την live όψη του εντόμου-εμβλήματός του Πήτερ Πάρκερ. Για να βάλετε τέλος στην αραχνοφοβία και τις αράχνες εντός των τειχών του σπιτιού σας, σας παρουσιάζουμε 4 φυσικούς τρόπους που θα τις κρατήσουν πολύ, πολύ μακριά από το χώρο σας.

Μέντα και... καθαρίσατε Μπορεί εσείς να λατρεύετε την φρέσκια μυρωδιά της, οι αράχνες, όμως, δεν την αγαπούν και τόσο. Το αιθέριο έλαιο μέντας –καθώς και του συγγενικού της δυόσμου-είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά εντομοαπωθητικά. Διαλύστε, λοιπόν, μερικές σταγόνες ελαίου μέντας σε νερό και ψεκάστε με αυτό τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες και τις ρωγμές του σπιτιού σας. Προσοχή: επειδή η επίδραση του δεν διαρκεί πολύ, φροντίστε να μην αφήνετε να περνάει πολύς καιρός μεταξύ των... ψεκασμών. Η ιδανική συχνότητα, μάλιστα, είναι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μη τους χαρίσετε κάστανο Κι, όμως, αυτό το λατρεμένο χειμωνιάτικο έδεσμα, δρα αποτρεπτικά για τις αράχνες. Τοποθετήστε μερικά κάστανα στα περβάζια του σπιτιού σας και δώστε αποτρεπτικό στους μικρούς σας... εχθρούς.

Όλα είναι πριονίδια Κι όμως τα πριονίδια και ειδικά εκείνα του κέδρου δεν είναι καθόλου (μα καθόλου) φιλικά προς τις αράχνες. Τοποθετήστε μια χούφτα από αυτό το ασυνήθιστο «εντομοαπωθητικό» στα ντουλάπια και τις ρωγμές του σπιτιού σας κι αποχαιρετίστε τις αράχνες. Ακόμα καλύτερα: Τα πριονίδια κέδρου κρατούν και το σκόρο μακριά από τα ρούχα σας.

Ξινίστε ελεύθερα Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού (καθώς και όλων των εσπεριδοειδών), πολλοί το λάτρεψαν- αλλά ποτέ καμία αράχνη. Χρησιμοποιήστε το ακριβώς όπως και το αιθέριο έλαιο της μέντας (δηλαδή, διαλυμένο σε νερό) και ψεκάστε με αυτό όλα τα πιθανά σημεία εισβολής της αράχνης στο σπίτι. Τέλος, σε αντίθεση με τη μέντα, το αιθέριο έλαιο λεμόνι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία εξίσου συχνά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γάτα έζησε επί 8 μέρες μέσα σε πακέτο που ταχυδρομήθηκε


Η Cupcake είναι μία πραγματικά τυχερή γάτα. Κατάφερε να επιζήσει για οκτώ μέρες κλεισμένη μέσα σε ένα κουτί όταν η ιδιοκτήτριά της την ταχυδρόμησε κατά λάθος χωρίς να το αντιληφθεί. Η Julie Bagott από τη νοτιοδυτική Αγγλία δεν κατάλαβε ότι το κατοικίδιό της έπαιρνε έναν υπνάκο στο κουτί με τα DVD που είχε πουλήσει και που σκόπευε να ταχυδρομήσει. Έτσι το έκλεισε και το έστειλε για αποστολή με την ίδια μέσα. Αφού ταξίδεψε περίπου 400 χιλιόμετρα η Cupcake έφτασε στο δυτικό Σάσεξ, στην άλλη πλευρά της χώρας. Όταν οι παραλήπτες άνοιξαν το κουτί για να δουν τα DVD που είχαν αγοράσει βρήκαν μέσα το συμπαθές κατοικίδιο κουλουριασμένο στις ταινίες αλλά ζωντανό.



Η τυχερή γάτα επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια της το Σάββατο με την ίδια να δηλώνει κλαίγοντας ότι νιώθει απαίσια γι’ αυτό που συνέβη. «Θέλω να πω ότι έβαλα όλα τα πράγματα στο κουτί και το σφράγισα αμέσως. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάφερε να μπει εκεί μέσα. Είναι θαύμα που παρέμεινε ζωντανή και κατάφερε να επιβιώσει από αυτή την φοβερή δοκιμασία», ανέφερε η ίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι ιστορίες θεματικών πάρκων που εγκαταλείφθηκαν


Οι λόγοι της κατάρρευσης και η σημερινή τους εικόνα.
Θυμίζουν σκηνικό από ταινίες και δεν μπορείς να φανταστείς εύκολα ότι κάποτε αυτά τα θεματικά πάρκα ήταν γεμάτα κόσμο. Κάποια έμειναν για περισσότερο καιρό ανοιχτά, ενώ άλλα για λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι εγκαταλελειμμένα με τις εικόνες από αυτά να είναι ενίοτε ανατριχιαστικές.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Η Χώρα του Οζ, Βόρεια Καρολίνα



Το θεματικό πάρκο που λειτούργησε τη δεκαετία του 1970 εγκαταλείφθηκε σε λιγότερο από δέκα χρόνια από τη μέρα που άνοιξε. Ο επιχειρηματίας Grover Robbins ονειρεύτηκε ένα πάρκο που θα προσέλκυε οικογένειες – και βέβαια χρήματα – στο θέρετρο. Στο απόγειό του, το πάρκο προσέλκυε ακόμη και 20.000 επισκέπτες την ημέρα αλλά ο Robbins δεν έζησε για να τους δει. Πέθανε το 1970 σε ηλικία 50 ετών και μόλις 6 μήνες πριν το πάρκο ανοίξει τις πόρτες του. Η τραγωδία συνεχίστηκε αργότερα με μια πυρκαγιά που κατέστρεψε αρκετά τμήματά του και τελικά μετά τη συνεχή μείωση των επισκεπτών του, το πάρκο έκλεισε πριν καν συμπληρώσει τα δέκα χρόνια. Το 1990 έγιναν κάποιες προσπάθειες για βελτίωση της εικόνας του από εθελοντές αλλά παραμένει εγκαταλελειμμένο με τους επισκέπτες να βρίσκονται εκεί για 2 μέρες το χρόνο σε ένα ετήσιο φεστιβάλ.
2. Happy World, Μιανμάρ



Το 1997, μερικοί από τους πλέον σημαίνοντες άνδρες της δικτατορίας της Μιανμάρ συγκεντρώθηκαν για τα λαμπερά εγκαίνια ενός νέου θεματικού πάρκου στο ζωολογικό κήπο της πόλης Γιανγκόν. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει για το θεματικό πάρκο ότι ήταν ένα «κέντρο αναψυχής για το λαό» και καυχιόνταν για τα «παγκόσμιας κλάσης, σύγχρονα παιχνίδια του». Σήμερα το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένο με τα αμπέλια και τα δέντρα να το «καταπίνουν» σιγά-σιγά. Κάποιοι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους με το κλείσιμο εξακολουθούν να ζουν στα εστιατόρια και μαγαζιά του πάρκου που βρίσκονται στο νότιο μέρος του και τα οποία κάποτε έσφυζαν από ζωή. Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή λόγο για τον οποίο το πάρκο έκλεισε πριν από λίγα χρόνια. Πλέον η μόνη ζωή που έχει στα παιχνίδια του είναι κάποιοι αδέσποτοι σκύλοι.

3. Kejonuma Leisure Land, Ιαπωνία



Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χαρακτηρίσει αυτό το θεματικό πάρκο «καταραμένο». Το Kejonuma Leisure Land προσέλκυε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, προσφέροντας χώρο ψυχαγωγίας και κάμπινγκ. Ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να φθίνει στα τέλη της δεκαετίας του '90 και από το 2000 το Kejonuma έκλεισε τις πόρτες του λόγω της οικονομικής κατάρρευσης. Αυτοί που το χαρακτηρίζουν «καταραμένο» σύμφωνα με την Japan Times, αναφέρουν ότι το θεματικό πάρκο χτίστηκε δίπλα στο χώρο της «λίμνης της γυναίκας-φάντασμα». Πρόκειται για έναν αρχαίο τοπικό μύθο που λένε ότι θα μπορούσε να ήταν ένας παράγοντας για την πρόωρη κατάρρευσή του.

4. Six Flags, Λουϊζιάνα, Νέα Ορλεάνη



Ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη πάνω από μια δεκαετία πριν, αλλά σε ορισμένα μέρη της περιοχής, η καταστροφή μοιάζει σαν να συνέβη χθες. Το θεματικό πάρκο Six Flags είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Το άλλοτε, γεμάτο από ζωή πάρκο, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και αγαπημένος προορισμός για όσους εξερευνούν έρημα μέρη. Κάποια σημεία του όμως μοιάζουν σχεδόν ανέγγιχτα κάνοντας κάποιον να νομίζει ότι η καταστροφή είναι πολύ πρόσφατη.

5. Camelot, Λάνκασιρ



Πρόκειται για ένα «μυστηριώδες» θεματικό πάρκο όπως το χαρακτηρίζουν το οποίο εγκαταλείφθηκε αφού είχε αποτελέσει ένα δημοφιλές θέρετρο για τις οικογένειες από την περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια. Το πάρκο στην Αγγλία έκλεισε οριστικά το 2012 με τους ιδιοκτήτες να κατηγορούν για αυτή την κατάληξη τον χαμηλό αριθμό επισκεπτών, τις καιρικές συνθήκες και διάφορα άλλα γεγονότα όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

6. Θαλάσσιο Πάρκο Atlantis, Αυστραλία



Το πάρκο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ. Χτισμένο το 1981, ήταν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για ένα θέρετρο και μια κατοικημένη περιοχή που ονομαζόταν Yanchep Sun City, μια πόλη για την υποστήριξη του αυξανόμενου πληθυσμού του Περθ. Το πάρκο έκανε αρχικά τεράστια επιτυχία με τις οικογένειες από τη Δυτική Αυστραλία, να συρρέουν εκεί για να παρακολουθήσουν τα ζωντανά σόου των δελφινιών, να κάνουν κολύμπι και βόλτα με θαλάσσια ποδήλατα . Όμως, παρά τη δημοτικότητά του, η οικονομική άνθηση της περιοχής δεν ήρθε ποτέ και το 1987 τα πράγματα δυσκόλεψαν. Μόλις εννέα χρόνια μετά το άνοιγμά του, το πάρκο έκλεισε τις πόρτες του, λεηλατήθηκε και σήμερα έχει μια εικόνα έντονης εγκατάλειψης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...


Πώς ένα περιστατικό που οδήγησε στα δικαστήρια έδωσε την έκφραση.
Την έκφραση «περί όνου σκιάς», που τη λέμε, όταν θέλουμε να πούμε πως τσακωθήκαμε για το τίποτα, ξεκινάει από τα παλιά τα χρόνια, σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη.

Είναι ένας υπαινιγμός στον καυγά που είχαν ένας Αγωγιάτης και ένας Αθηναίος, που νοίκιασε από τον πρώτο το γαϊδούρι του, για να τον πάει με τα πράγματά του στα Μέγαρα.

Ύστερα από αρκετή ώρα δρόμο, και μέσα στον ήλιο, θέλησαν να ξεκουραστούν λιγάκι. Ο Αθηναίος τότε πλάγιασε στον ίσκιο που δημιουργούσε το σώμα του γαϊδουριού.

Ο αγωγιάτης, όμως, διεκδικούσε αυτό τον ίσκιο για δικό του, λέγοντας πως του είχε νοικιάσει μόνο το γαϊδούρι, όχι, όμως, και τον ίσκιο του. Για το ασήμαντο αυτό ζήτημα πήγαν στα δικαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα εκπαίδευσης για τους πρόσφυγες



Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύνοδο των Πρυτάνεων παρουσία της Σίας Αναγνωστοπούλου.
Την από κοινού ενεργοποίηση των Πανεπιστημίων της χώρας για τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού και άλλες ανάλογες δράσεις, αποφάσισε ομόφωνα σε ψήφισμά της η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Οι πρυτάνεις στη διάρκεια της Συνόδου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα πεδία δράσης που το κάθε Πανεπιστήμιο μπορεί να αναλάβει ή εκπονεί ήδη για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση πληθυσμού προσφύγων, στην ενσωμάτωσή τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ή άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που δημιουργούνται από την προσφυγική κρίση.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή το υπουργείο Παιδείας που βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με την ακαδημαϊκή κοινότητα για το σκοπό αυτό. Όπως είπε στο σταθμό Αιγίου της ΕΡΤ η κ. Αναγνωστοπούλου, «το υπουργείο μπορεί να προχωρήσει και σε νομοθετικές ρυθμίσεις όχι μόνο να διαμορφώσει τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας φοιτητής είτε για να ενταχθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα είτε να αποκτήσει ένα διαβατήριο φοιτητή για να προχωρήσει σε άλλη χώρα, αλλά και για να βάλει τα κριτήρια συντονισμού των πανεπιστημίων μεταξύ τους. Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα του προσφυγικού, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα με την τεράστια τεχνογνωσία που έχουν να δώσουν πρέπει να είναι η ηγετική ομάδα από αυτό που θα προκύψει από τα πανεπιστήμια της Ευρώπης».

Ο προεδρεύων της έκτακτης συνόδου πρυτάνεων, Πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος τόνισε ότι «ήδη πολλά πανεπιστήμια αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες , σε ανθρωπιστική κυρίως βάση, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση. Το ζήτημα όμως που μπαίνει είναι μακροπρόθεσμο και έχει να κάνει με την μερίδα του πληθυσμού που θα μείνει στη χώρα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν σε εκπαιδευτικές δομές και υπάρχουν πολλές προτάσεις για το πως μπορούμε να συνεχίσουμε όπως υπάρχει και η βούληση του υπουργείου Παιδείας για το πως μπορεί να συμβάλλει σ' αυτή την κατεύθυνση. Θα καταφέρουμε να επεξεργαστούμε ένα κοινό σχέδιο για να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων».

Ο οικοδεσπότης πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης, τόνισε ότι «ο ρόλος των ελληνικών πανεπιστημίων σχετίζεται με την εκπαίδευση και κατάρτιση των ανθρώπων αυτών, για το διάστημα που θα να μείνουν στην Ελλάδα αλλά και με το πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε στην προσπάθεια ένταξής τους και της αντίληψης για την παράλληλη πολιτισμική λειτουργία διαφορετικών πληθυσμών. Η συζήτηση γίνεται στη βάση της συνδρομής όλων των πανεπιστημίων, το κάθε ένα με τις δυνατότητές του, να υποστηρίξει σ' αυτό το πλαίσιο, τον προσφυγικό πληθυσμό όπου έχει κατανεμηθεί ανά την Ελλάδα».

Στη σύνοδο συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά το ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου πρυτάνεων στη Μυτιλήνη για το προσφυγικό έχει ως εξής:

«Η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, καθ. Σ. Αναγνωστοπούλου, εστίασε στις δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοποίησης των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ενίσχυση των προσφύγων.

Καταγράφηκε η επί πολλούς μήνες και σε εξέλιξη ευρισκόμενη παρέμβαση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας για συμμετοχή και προσφορά με εθελοντικές δράσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ενεργοποιώντας το σύνολο του προσωπικού και τους φοιτητές των Ιδρυμάτων.

Κοινή προσέγγιση αποτελεί το γεγονός ότι, πέρα από την ανάγκη κάλυψης πρωταρχικών αναγκών ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης των προσφύγων, κεντρική είναι η ανάγκη για εκπαίδευση, κατάρτιση και εν γένει υποστήριξη, με σεβασμό και αποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας.

Αποφασίστηκε η συστηματική ενεργοποίηση, από κοινού, των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνει δυνατή η δημιουργία προγραμμάτων τυπικής, άτυπης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού, η παροχή προγραμμάτων γλωσσικής προετοιμασίας και δράσεις ανάλογου χαρακτήρα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Εντατική ο 6χρονος από το Μυλοπόταμο που τραυματίστηκε από όπλο


Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 6χρονο αγόρι από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου, που τραυματίστηκε όταν όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ο 6χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες περιεργάζονταν το όπλο όταν αυτό εκπυρσοκρότησε με συνέπεια το παιδί να αυτοτραυματιστεί και η σφαίρα να "σφηνωθεί" στο κορμάκι του μεταξύ τραχήλου και θωρακικής χώρας..

Οικείο πρόσωπο του 6χρονου, επιβίβασε το μικρό παιδί αιμόφυρτο σε ΙΧ και με αυτοκίνητο το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Από εκεί κρίθηκε απαραίτητη τη μεταφορά του 6χρονου στο πλησιέστερο Νοσοκομείο και ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την διακομιδή του στο Βενιζέλειο.

Το εξάχρονο παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχόμενα θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού κρίνεται από τους γιατρούς ως κρίσιμη αλλά σταθερή.

Από την άλλη μεριά, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί βρέθηκε αιμόφυρτο, χτυπημένο από σφαίρα.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα λειτουργήσει μερικώς



Ανοίγει αύριο Κυριακή, 12 ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις.
Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρόκειται να ανοίξει και πάλι αύριο Κυριακή, δώδεκα ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς θα αναχωρήσουν απ' αυτό τρεις πτήσεις της εταιρείας Brussels Airlines, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Αρνό Φάιστ.

«Από αύριο, Κυριακή, το Brussels Airport θα είναι εν μέρει επιχειρησιακό. Σήμερα πρόκειται να πάρουμε την επίσημη άδεια για να λειτουργήσει», δήλωσε ο Φάιστ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε πως στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου βλέπει «ένα σημάδι ελπίδας που φανερώνει τη βούληση και τη δύναμή μας να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία και να μην υποκύψουμε».

Το κύριο αεροδρόμιο του Βελγίου παρέμεινε κλειστό για τις πτήσεις των επιβατικών αεροσκαφών αφότου δύο ύποπτοι ως μαχητικοί ισλαμιστές πραγματοποίησαν εκεί επιθέσεις καμικάζι με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αίθουσα αναχωρήσεων. Αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις και μια ξεχωριστή επίθεση καμικάζι σε συρμό του μετρό στην πόλη των Βρυξελλών στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα δηλώνουμε και… τα λεφτά κάτω από το στρώμα



Τι αλλάζει με την ψήφιση του νέου νόμου για το πόθεν έσχες.
Κρυμμένα χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας, ακόμα και δάνεια από τράπεζες και διοικητικά πρόστιμα πρέπει πλέον να αναφέρονται στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Γενική Γραμματεία Διαφθοράς, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ετοιμάζει εκτεταμένες τροποποιήσεις που θα θωρακίσουν το σύστημα από απώλειες και θα αποτελέσουν το νέο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης κατά της φοροαποφυγής.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι τροποποιήσεις του νόμου για το πόθεν έσχες είναι σαρωτικές καθώς ο έλεγχος για ορισμένες κατηγορίες γίνεται υποχρεωτικός σε όλες τις δηλώσεις ενώ μπαίνει απαγορευτικό σε πολιτικά πρόσωπα- και όχι μόνο- για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

Με την ψήφιση του νέου νόμου για το πόθεν έσχες οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και τη μίσθωση θυρίδων σε τράπεζες, ταμιευτήρια και πιστωτικά ιδρύματα εντός κι εκτός συνόρων. Σημαντική αλλαγή αποτελεί η υποχρέωση δήλωσης χρημάτων που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις τραπεζών και ταμιευτηρίων και δεν αποτελούν χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε funds και trusts.

Με άλλα λόγια, τα λεφτά «κάτω από το στρώμα» εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας εφόσον είναι ασφαλισμένα ή ο νόμος προβλέπει να είναι και η εκτιμώμενη αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, θα πρέπει να δηλώνονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ποσά αυτά αφορούν αθροιστικά τον υπόχρεο, τον ή τη σύζυγό του και τα ανήλικα τέκνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την ιστορία της Ιατρικής Σχολής



Θα γίνει την Τετάρτη στο Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ.
Στην ιστορία της Ιατρικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της είναι αφιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του Αρχείου του.

Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο αρχείο φορέα ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στις συλλογές του, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000.000 τεκμήρια, αποτυπώνεται όχι μόνο η ιστορία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου, (έτος ίδρυσης: 1837), αλλά και σε μεγάλο βαθμό της χώρας, καθώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτέλεσε έναν από τους πλέον σημαίνοντες παράγοντες της κοινωνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής του ανεξάρτητου κράτους.

«Η ιστορία της Ιατρικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της (1837-1937)», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου , ώρα 19.00, στην αίθουσα «Κ. Θ. Δημαράς», Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ, Σκουφά 45.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου και επίκουρο καθηγητή, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, είναι η γνωριμία του κοινού, των υγειονομικών επιστημόνων και επαγγελματιών, με την ιστορία του Πανεπιστημίου και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στο χώρο της Υγείας. Οι πρώτες σχολές του Πανεπιστημίου ήταν, Θεολογίας, Νομικών Επιστημών, Ιατρικής και Φιλοσοφίας.

Η Ιατρική ανέλαβε τη μεταφορά και εφαρμογή της δυτικής ιατρικής, και όπως λέει ο κ. Καραμανωλάκης, «η ιατρική σχολή συνέβαλλε όχι μόνο στην εκπαίδευση των επιστημόνων, αλλά και στη συγκρότηση του υγειονομικού δικτύου στο πλαίσιο του νέου Έθνους Κράτους». Λειτουργεί από το 1837, έχοντας ενεργή δράση στα δρώμενα της χώρας μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών έχει επιτελέσει πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και κοινωνικό έργο.

Μέσα από τα πρακτικά και τα τεκμήρια που θα παρουσιασθούν στην εκδήλωση-θα υπάρχει έκθεση με τεκμήρια από την ιστορία της Σχολής-θα γίνει αναδρομή στους καθηγητές, που ήταν αυτοί που ανέλαβαν τις διευθύνσεις των νεοσυσταθέντων υγειονομικών δομών και νοσοκομείων της χώρας, αλλά και των πρώτων πανεπιστημιακών νοσοκομείων, όπως ήταν το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο».

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Ευστράτιος Πατσούρης και η καθηγήτρια Μαρία Στεφανίδου-Λουτσίδου, εκ μέρους του προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Kαθηγητή Πέτρου Σφηκάκη.

Θα ακολουθήσει ομιλία της υπεύθυνης των αρχειακών συλλογών του Ιστορικού Αρχείου ΕΚΠΑ, Χάιδως Μπάρκουλα, με θέμα «Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ψηφιακή εποχή» και ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Εφης Πουλάκου-Ρεμπελάκου, με θέμα «Η Ιστορία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διαδρομή τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας της (1837-1937)».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ συλλήψεις για την κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία


Έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, εκατό ανασύρθηκαν τραυματισμένοι.
Ακόμα τρεις εργαζόμενους της εταιρείας που κατασκεύαζε την ανισόπεδη γέφυρα που κατέρρευσε προχθές στην Καλκούτα συνέλαβε η ινδική αστυνομία, ενώ νεότερος απολογισμός ανεβάζει στους 26 τους νεκρούς από το δυστύχημα.

Οι τρεις συλληφθέντες, από τους συνολικά οκτώ που βρίσκονται στα χέρια των αρχών, θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Χθες σφραγίσθηκαν τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCL στην Καλκούτα.

Ο απολογισμός της τραγωδίας αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, καθώς άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Οι διασώστες έχουν επίσης ανασύρει εκατό τραυματίες.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Καλκούτα, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας στους κόλπους της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις υποδομές ώστε να διαπιστωθεί πώς είχε εγκριθεί το σχέδιο κατασκευής της γέφυρας.

Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Ο'Μπράιαν, κοινοβουλευτικό της Δυτικής Βεγγάλης, η εταιρεία IVRCL είχε αποκλειστεί από όλα τα εργοτάξια σε άλλα κρατίδια της Ινδίας λόγω της κακής φήμης της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αστυνομικός που έγινε viral παίζοντας... κουτσό


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό στις ΗΠΑ να παίζει κουτσό με ένα άστεγο κοριτσάκι.

Δύο αστυνομικοί κλήθηκαν να κάνουν έρευνα για ένα ύποπτο όχημα σε περιοχή της Καλιφόρνια, ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ζούσε μία γυναίκα μαζί με την 11χρονη κόρης της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, ο ένας από τους αστυνομικούς παίζει κουτσό με το 11χρονο κορίτσι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκαρφάλωσε στο δέντρο για να σωθεί από τον οργισμένο ρινόκερο


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν εξαγριωμένο ρινόκερο και έναν τρομοκρατημένο άνδρα που προσπαθεί να ξεφύγει.

Το βίντεο τραβήχτηκε στο πάρκο Kaziranga στην Ασσάμ της Ινδίας και δείχνει έναν θηλυκό ρινόκερο να κυνηγάει έναν εκπαιδευτή ελεφάντων, διότι τον θεώρησε απειλή για το μικρό της.

Ο άνδρας, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον εξοργισμένο ρινόκερο σκαρφαλώνει σαν αίλουρος σε ένα δέντρο, κάνοντας το βίντεο εξαιρετικά ξεκαρδιστικό, για εμάς, τους απλούς θεατές του περιστατικού.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο για το Πολεμικό Ναυτικό που "σπάει ταμεία"


Το βίντεο για το Πολεμικό Ναυτικό μόλις …κυκλοφόρησε αλλά ήδη “σπάει ταμεία”. Αποτυπώνει αυτό που κάθε μέρα τα πληρώματα των πλοίων του Ελληνικού Στόλου κάνουν κάθε μέρα στο Αιγαίο, αλλά και στις θάλασσες όλου του πλανήτη. Διασφαλίζουν την ελληνική κυριαρχία, προωθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το ΠΝ έχει τα τελευταία χρόνια ενεργή εμπλοκή και στο θέμα του προσφυγικού, έχοντας επιδόσεις και αποτελέσματα απείρως καλύτερα από αυτά που οι νατοϊκές …αρμάδες έχουν να επιδείξουν τον τελευταίο ενάμιση μήνα που πλέουν στα μέρη μας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνολογικά gadgets που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα


Μικρά και χρήσιμα.

Ένα καλό gadget μπορεί να λύσει μικρά καθημερινά προβλήματα ή να κάνει απλώς κάποια πράγματα πιο εύκολα. Ειδικά για όσους δεν μπορούν να διανοηθούν μια μέρα χωρίς το κινητό τους ή την αγαπημένη τους ηλεκτρονική συσκευή, αυτά τα gadgets «λύνουν» τα χέρια και γίνονται οι καλύτεροι «σύμμαχοι».

1. Φορητή μπαταρία - Powerbank



Ένα από τα χειρότερα πράγματα για όσους δεν μπορούν ούτε λεπτό χωρίς το κινητό τους είναι να τους κλείσει από μπαταρία και να βρίσκονται σε χώρο που δεν υπάρχει πρόσβαση για φόρτιση. Ευτυχώς για αυτούς υπάρχουν πλέον φορητές μπαταρίες που μπορούν να ξαναδώσουν «ζωή» στο smartphone, μέσα σε λίγη ώρα. Υπάρχουν μάλιστα σε διάφορα μεγέθη και τιμές για να διαλέξει κάποιος όποιο του ταιριάζει.

2. NomadKey



Ένα gadget για όσους δεν θέλουν να κουβαλούν συνεχώς μαζί τους το καλώδιο του φορτιστή τους ή απλά για να μην έχουν τον κίνδυνο να το ξεχάσουν. Πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό usb που συνδέεται στον υπολογιστή από τη μία πλευρά και στο κινητό από την άλλη και σας επιτρέπει να το φορτίσετε έχοντας απλώς πρόσβαση σε υπολογιστή. Επιπλέον μπορείτε να το κρεμάτε στα κλειδιά σας και να είστε σίγουροι ότι θα το έχετε πάντα μαζί σας.

3. Tile



Το απόλυτο gadget για όσους ξεχνάνε συνεχώς που έβαλαν τα κλειδιά τους, το κινητό τους και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο που μπορείτε να κολλήσετε, δέσετε ή κρεμάσετε πάνω στο αντικείμενο που θέλετε και να εντοπίσετε έτσι μέσω του κινητού σας πού το έχετε αφήσει. Αν τώρα έχετε χάσει κάπου το ίδιο το κινητό μπορείτε να το εντοπίσετε μέσα από ένα άλλο «Tile» σας πατώντας πάνω σε αυτό. Το κινητό σας θα χτυπήσει με έναν χαρακτηριστικό ήχο. Βασική προϋπόθεση το αντικείμενο να βρίσκεται σε ακτίνα τριάντα μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πιάνει αν το αφήσατε για παράδειγμα σε άλλη πόλη ή σε ένα καφέ μακριά σας.

4. Άμεση επέκταση μνήμης στο κινητό



Πρόκειται ουσιαστικά για μια σωτήρια λύση όταν η μνήμη του smartphone σας έχει γεμίσει και θέλετε οπωσδήποτε να αδειάσετε χώρο χωρίς να σβήσετε κάτι. Για τα Samsung αυτή τη δουλειά μπορεί να κάνει μια microSD κάρτα ενώ για τα iPhones υπάρχει μια συσκευή σαν usb η οποία συνδέεται με το κινητό και μπορεί να μεταφέρει εκεί άμεσα τα αρχεία σας. Μια καλή λύση για ώρα ανάγκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Street artist έφτιαξε μυστικά μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στο Κάιρο


Μεταμόρφωσε μια τσιμεντένια παραγκούπολη.

Αυτή είναι, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες, η τεράστια τοιχογραφία που πήρε σχήμα και μορφή τις τελευταίες εβδομάδες στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σε αυτή την τσιμεντένια, ρυπαρή και χωρίς πράσινο γειτονιά, ζουν εξαθλιωμένοι άνθρωποι όπως ρακοσυλλέκτες. Την εγκαταλελειμμένη αυτή γωνιά της πόλης, που ονομάζεται Manshiyat Naser, επέλεξε ο καλλιτέχνης El Seed και αρκετοί φίλοι του, για να της δώσει λίγο πνοή και χρώμα.

Ο τυνήσιος καλλιτέχνης, δημιούργησε ένα mural (τοιχογραφία) που απλώνεται σε περισσότερα από 50 κτίρια, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα τέχνης «που μπορεί κανείς να θυμάται», γράφουν οι New York Times. Η τοιχογραφία, είναι στα χρώματα του μπλε, του άσπρου και του πορτοκαλί και θυμίζει αραβική καλλιγραφία. Σύμφωνα με το άρθρο, στο mural αποτυπώνεται η ρήση ενός Κόπτη αρχιεπισκόπου που έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «Έαν κάποιος θέλει να δει το φως του ήλιου, πρέπει να "σκουπίσει" τα μάτια του».

Ο καλλιτέχνης δήλωσε την πρόθεσή του να αλλάξει την περιοχή που συνδέεται στενά με την αθλιότητα. Θέλησε να τιμήσει με αυτό το έργο τους ρακοσυλλέκτες, τους «αόρατους» ανθρώπους που ανακυκλώνουν τα απόβλητα της πόλης. Ο El Seed, έχει κοσμήσει με τα έργα του πόλεις όπως τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Τυνησία ενώ όπως εξηγείται στο κείμενο, το εν λόγω έργο το έφτιαξε κρυφά μιας και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δείχνει ελάχιστη ανοχή στους καλλιτέχνες.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...