Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Έξι ιστορίες θεματικών πάρκων που εγκαταλείφθηκαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι λόγοι της κατάρρευσης και η σημερινή τους εικόνα.
Θυμίζουν σκηνικό από ταινίες και δεν μπορείς να φανταστείς εύκολα ότι κάποτε αυτά τα θεματικά πάρκα ήταν γεμάτα κόσμο. Κάποια έμειναν για περισσότερο καιρό ανοιχτά, ενώ άλλα για λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι εγκαταλελειμμένα με τις εικόνες από αυτά να είναι ενίοτε ανατριχιαστικές.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Η Χώρα του Οζ, Βόρεια Καρολίνα



Το θεματικό πάρκο που λειτούργησε τη δεκαετία του 1970 εγκαταλείφθηκε σε λιγότερο από δέκα χρόνια από τη μέρα που άνοιξε. Ο επιχειρηματίας Grover Robbins ονειρεύτηκε ένα πάρκο που θα προσέλκυε οικογένειες – και βέβαια χρήματα – στο θέρετρο. Στο απόγειό του, το πάρκο προσέλκυε ακόμη και 20.000 επισκέπτες την ημέρα αλλά ο Robbins δεν έζησε για να τους δει. Πέθανε το 1970 σε ηλικία 50 ετών και μόλις 6 μήνες πριν το πάρκο ανοίξει τις πόρτες του. Η τραγωδία συνεχίστηκε αργότερα με μια πυρκαγιά που κατέστρεψε αρκετά τμήματά του και τελικά μετά τη συνεχή μείωση των επισκεπτών του, το πάρκο έκλεισε πριν καν συμπληρώσει τα δέκα χρόνια. Το 1990 έγιναν κάποιες προσπάθειες για βελτίωση της εικόνας του από εθελοντές αλλά παραμένει εγκαταλελειμμένο με τους επισκέπτες να βρίσκονται εκεί για 2 μέρες το χρόνο σε ένα ετήσιο φεστιβάλ.
2. Happy World, Μιανμάρ



Το 1997, μερικοί από τους πλέον σημαίνοντες άνδρες της δικτατορίας της Μιανμάρ συγκεντρώθηκαν για τα λαμπερά εγκαίνια ενός νέου θεματικού πάρκου στο ζωολογικό κήπο της πόλης Γιανγκόν. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει για το θεματικό πάρκο ότι ήταν ένα «κέντρο αναψυχής για το λαό» και καυχιόνταν για τα «παγκόσμιας κλάσης, σύγχρονα παιχνίδια του». Σήμερα το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένο με τα αμπέλια και τα δέντρα να το «καταπίνουν» σιγά-σιγά. Κάποιοι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους με το κλείσιμο εξακολουθούν να ζουν στα εστιατόρια και μαγαζιά του πάρκου που βρίσκονται στο νότιο μέρος του και τα οποία κάποτε έσφυζαν από ζωή. Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή λόγο για τον οποίο το πάρκο έκλεισε πριν από λίγα χρόνια. Πλέον η μόνη ζωή που έχει στα παιχνίδια του είναι κάποιοι αδέσποτοι σκύλοι.

3. Kejonuma Leisure Land, Ιαπωνία



Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χαρακτηρίσει αυτό το θεματικό πάρκο «καταραμένο». Το Kejonuma Leisure Land προσέλκυε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, προσφέροντας χώρο ψυχαγωγίας και κάμπινγκ. Ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να φθίνει στα τέλη της δεκαετίας του '90 και από το 2000 το Kejonuma έκλεισε τις πόρτες του λόγω της οικονομικής κατάρρευσης. Αυτοί που το χαρακτηρίζουν «καταραμένο» σύμφωνα με την Japan Times, αναφέρουν ότι το θεματικό πάρκο χτίστηκε δίπλα στο χώρο της «λίμνης της γυναίκας-φάντασμα». Πρόκειται για έναν αρχαίο τοπικό μύθο που λένε ότι θα μπορούσε να ήταν ένας παράγοντας για την πρόωρη κατάρρευσή του.

4. Six Flags, Λουϊζιάνα, Νέα Ορλεάνη



Ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη πάνω από μια δεκαετία πριν, αλλά σε ορισμένα μέρη της περιοχής, η καταστροφή μοιάζει σαν να συνέβη χθες. Το θεματικό πάρκο Six Flags είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Το άλλοτε, γεμάτο από ζωή πάρκο, σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και αγαπημένος προορισμός για όσους εξερευνούν έρημα μέρη. Κάποια σημεία του όμως μοιάζουν σχεδόν ανέγγιχτα κάνοντας κάποιον να νομίζει ότι η καταστροφή είναι πολύ πρόσφατη.

5. Camelot, Λάνκασιρ



Πρόκειται για ένα «μυστηριώδες» θεματικό πάρκο όπως το χαρακτηρίζουν το οποίο εγκαταλείφθηκε αφού είχε αποτελέσει ένα δημοφιλές θέρετρο για τις οικογένειες από την περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια. Το πάρκο στην Αγγλία έκλεισε οριστικά το 2012 με τους ιδιοκτήτες να κατηγορούν για αυτή την κατάληξη τον χαμηλό αριθμό επισκεπτών, τις καιρικές συνθήκες και διάφορα άλλα γεγονότα όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

6. Θαλάσσιο Πάρκο Atlantis, Αυστραλία



Το πάρκο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ. Χτισμένο το 1981, ήταν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για ένα θέρετρο και μια κατοικημένη περιοχή που ονομαζόταν Yanchep Sun City, μια πόλη για την υποστήριξη του αυξανόμενου πληθυσμού του Περθ. Το πάρκο έκανε αρχικά τεράστια επιτυχία με τις οικογένειες από τη Δυτική Αυστραλία, να συρρέουν εκεί για να παρακολουθήσουν τα ζωντανά σόου των δελφινιών, να κάνουν κολύμπι και βόλτα με θαλάσσια ποδήλατα . Όμως, παρά τη δημοτικότητά του, η οικονομική άνθηση της περιοχής δεν ήρθε ποτέ και το 1987 τα πράγματα δυσκόλεψαν. Μόλις εννέα χρόνια μετά το άνοιγμά του, το πάρκο έκλεισε τις πόρτες του, λεηλατήθηκε και σήμερα έχει μια εικόνα έντονης εγκατάλειψης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.