Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Έλουσε» με κόλλα τη γυναίκα του και της έβαλε φωτιά!


Η 35χρονη νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάντοβα στην Ιταλία, μια γυναίκα 35 ετών που της πέταξε κόλα στο πρόσωπο ο άνδρας της και της έβαλε φωτιά.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο χωριό Vigonovo στην περιφέρεια της Βενετίας.

Το ζευγάρι που διατηρεί κατάστημα επιδιόρθωσης παπουτσιών, καυγάδισε άγρια το βράδυ της Κυριακής και ο 47χρονος, πέταξε στην γυναίκα το κουτί με την κόλα που χρησιμοποιεί για την εργασία του και της έβαλε φωτιά.

Ο άνδρας αμέσως μετά έφυγε από το μαγαζί αφήνοντας τη σύζυγό του αβοήθητη και αναζητείται ακόμα από την αστυνομία με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας να τον βαραίνει.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συγγενείς της που άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές πόνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Κοιμήθηκε στο κρεβάτι του και ξύπνησε σε... χαράδρα


Περιπέτεια με αίσιο τέλος για Κινέζο υπνοβάτη
.
Σε μπελάδες έβαλε τον εαυτό του ένας υπνοβάτης στην Κίνα αφού, ενώ έπεσε στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί, ξύπνησε πεσμένος από ένα βράχο σε βάθος τριάντα μέτρων.

Σύμφωνα με το ITN News ο άνδρας αγνοείτο δύο ημέρες και τελικά εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία μέσα στη χαράδρα. Φαίνεται πως έφτασε εκεί υπνοβατώντας στο βράχο από όπου έπεσε.

Αρχικά τον εντόπισε ένας 27χρονος, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Όπως είπε ο υπνοβάτης στην αστυνομία, έχει αμυδρές μνήμες πως παλιότερα υπνοβατούσε αλλά δεν θυμάται καθόλου πως έπεσε στη χαράδρα.

Για καλή του τύχη τη γλίτωσε μόνο με ελαφρά τραύματα.

Δείτε το βίντεο...






Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για την παιδική θνησιμότητα


Η διεθνής κοινότητα έχει σημειώσει "πρωτοφανή" πρόοδο ως προς την παιδική θνησιμότητα την τελευταία δεκαετία, αναφέρει σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα η φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι "δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό".

Η έκθεση της οργάνωσης με τίτλο Lives on the Line εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο 75 χώρες αντιμετωπίζουν τον στόχο για τη μείωση του ποσοστού παιδικής θνησιμότητας, όπως αυτός ορίστηκε από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας της UNICEF το 2000.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται η μείωση των ποσοστών της παιδικής θνησιμότητας κατά δύο τρίτα μέχρι το 2015.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο ετήσιος αριθμός των παιδιών κάτω των πέντε ετών που πέθαναν από αιτίες οι οποίες μπορούν να προληφθούν -όπως η έλλειψη φαρμάκων ή ο υποσιτισμός - έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ κι από 12 εκατομμύρια που ήταν το 1990 έφθασε τα 6,6 εκατομμύρια το 2012.

Είκοσι-πέντε χώρες, περιλαμβανομένων του Μπανγκλαντές, της Αιθιοπίας και της Λιβερίας, έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο για το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας, ενώ ακόμη κι αυτές που βρίσκονται αρκετά πίσω -όπως η Μοζαμβίκη και η Ρουάντα -έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, επισημαίνει η φιλανθρωπική οργάνωση.

Ωστόσο, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας βρίσκεται μακριά από τον συγκεκριμένο στόχο, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Για παράδειγμα, στην Δυτική και Κεντρική Αφρική αναλογούσε το 17% όλων των παιδικών θανάτων το 1990, ποσοστό το οποίο το 2013 έφθασε στο 30%. Οι περισσότεροι παιδικοί θάνατοι καταγράφονται σε εμπόλεμες περιοχές.

Τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες παιδικές ζωές θα μπορούσαν να έχουν σωθεί την τελευταία δεκαετία αν οι δαπάνες για την καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας ήταν ίδιες σε όλες τις εισοδηματικές ομάδες, δήλωσε ο Πάτρικ Γουότ, διευθυντής της παγκόσμιας εκστρατείας της οργάνωσης.

Στο Μπανγκλαντές για παράδειγμα, όπου τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ και πλέον την τελευταία δεκαετία, τα παιδιά που κατά τη γέννησή τους ανήκουν στο φτωχότερο 40% του πληθυσμού έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με εκείνα που ανήκουν στο πλουσιότερο 10%.

Η οργάνωση αναφέρει ότι την πιο "εντυπωσιακή" πρόοδο έχει σημειώσει ο Νίγηρας, μειώνοντας τους θανάτους παιδιών από 326 ανά 1.000 γεννήσεις που ήταν το 1990 σε 114 ανά 1.000 γεννήσεις το 2012 παρά τους ελλειπείς πόρους και τις επαναλαμβανόμενες ξηρασίες.

Η Αϊτή, η Παπούα Νέα Γουινέα και η Ισημερινή Γουινέα έχουν τις χειρότερες επιδόσεις, σύμφωνα με την έκθεση, εξαιτίας των περιορισμένων επενδύσεων στον τομέα της υγείας και της επάρκειας τροφίμων.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκβίαζε τον πρώην εργοδότη της και συνελήφθη


Του ζητούσε 3.800 ευρώ για να μην καρφώσει τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες.

Έναν 66χρονο επιχειρηματία εκβίαζαν μία 33χρονη και η 43χρονη δικηγόρος της προκειμένου να μην τον καταγγείλουν για ασφαλιστικές εκκρεμότητες που φέρεται να είχε ως εργοδότης.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η 33χρονη, πρώην υπάλληλός του, από τον περασμένο Ιούλιο τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή διαφόρων επιδομάτων, με αποτέλεσμα να τις επιδικαστεί χρηματικό ποσό ύψους 2.200 ευρώ. Έκτοτε και για το επόμενο 3μηνο, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η πρώην υπάλληλος του μαζί με την 43χρονη δικηγόρο της, απαιτούσαν εκβιαστικά κι άλλα χρήματα, περίπου 3.800 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να σχεδιαστεί επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο γυναικών, που πραγματοποιήθηκε τελικά χθες το μεσημέρι στο δικηγορικό γραφείο της 43χρονης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»


Αφορά την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» επί του νομοσχεδίου αναγνωρίζοντας, ότι υπάρχουν θετικές διατάξεις.



Στο επίκεντρο πάντως των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της Ε.Ε.
ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν, ότι η μη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας είναι η αιτία που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και δεν δηλώνουν παρών όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.

Από το ΠΑΣΟΚ, τόσο η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη όσο και ο κοινοβουλευτικούς του εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλος, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων καθώς, όπως τόνισαν, προκαλεί σύγχυση η διαφορετική διατύπωση που υπάρχει στο άρθρο, σε σχέση με την αιτιολογική έκθεση.

Διευκρινήσεις και αποσαφηνίσεις επί της τροπολογίας που θα αποτρέπουν, όπως είπαν, παρερμηνείες του νόμου για ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, ζήτησαν επίσης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε, ότι καμία βάση δεν έχουν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο επί της ουσίας οπότε και θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.


Διαβάστε περισσότερα...

Μια αγκαλιά για κάθε παιδί παιδικού σταθμού


Στηρίζουν τους μικρούς μαθητές ειδικοί ψυχολόγοι στη Θεσσαλονίκη.

Μια ζεστή αγκαλιά για κάθε παιδί προσφέρει το εξειδικευμένο προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τις βασικές συναισθηματικές τους ανάγκες, ιδίως δε, όσες προκύπτουν έπειτα από την ένταξή τους σε νέα περιβάλλοντα, όπως αυτά των παιδικών σταθμών.

«Οι ανάγκες των παιδιών είναι πάντα συναισθηματικές», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός ψυχολόγος της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του κεντρικού δήμου, Ιωάννης Βαφειάδης, που εκτός από την πολύχρονη εμπειρία του, εξακολουθεί να διαθέτει τεράστια αποθέματα αγάπης και ενθουσιασμού για το λειτούργημα, όπως είπε, που επιτελεί.

Ο κ. Βαφειάδης καθημερινά επισκέπτεται τους παιδικούς σταθμούς, ενημερώνεται για την πορεία των παιδιών και παρεμβαίνει όπου απαιτείται. Βέβαια, όπως διευκρίνισε, τα παιδιά έχουν ανάγκη από σταθερότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι παρεμβάσεις του ιδίου, των παιδαγωγών και των υπόλοιπων μελών του εξειδικευμένου προσωπικού των παιδικών σταθμών, αρχίζουν από την ανάγκη περιστατικών που χρήζουν αντιμετώπισης. Πρόκειται για ορισμένα περιστατικά παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, τα οποία αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα διακριτικότητα και ευαισθησία, αλλά και για περιστατικά που εντάσσονται στη λίστα των «κλασικών» προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα «πρωτάκια» των παιδικών σταθμών.

Όπως είπε ο κ. Βαφειάδης, ο ίδιος έγινε αποδέκτης εκδήλωσης συναισθημάτων ορισμένων παιδιών που τον φώναζαν «παππού» και «θείο» και έκλαιγαν, διότι, είχαν αποστερηθεί το σπιτικό περιβάλλον και δεν είχαν προσαρμοστεί στο νέο.
Η προσαρμογή των παιδιών χρειάζεται, συνήθως, περίπου ένα μήνα, όμως, ορισμένες περιπτώσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον (κυρίως περιπτώσεις παιδιών με διαζευγμένους γονείς), χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό παρεμβαίνει, αφού πρώτα κάνει τη διάγνωση, καλώντας τους γονείς για να τους ενημερώσει για την πορεία του παιδιού. Είναι αναγκαίο οι γονείς να «εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα», ανέφερε ο κ .Βαφειάδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του συντονισμού, ούτως ώστε το παιδί να μην λαμβάνει λανθασμένα μηνύματα και εντυπώσεις.

«Το παιδί είναι καθρέφτης των όσων βιώνει μία οικογένεια», είπε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης γονέων και παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εντάσσονται και τα επιμορφωτικά σεμινάρια των παιδαγωγών.

Ο κ. Βαφειάδης, από τις 15 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους γονείς των δημοτικών παιδικών σταθμών, σε ομάδες των 20-25 ατόμων, στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος εξειδικευμένης συμβουλευτικής από έγκριτο ψυχολόγο σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα παιδιά τους κατά την περίοδο ένταξής τους στον παιδικό σταθμό, που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στόχος των συναντήσεων είναι η συνεργασία των γονέων με τον ειδικό ψυχολόγο στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάστασή του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα συμβουλευτικής μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής από την 1η Νοεμβρίου 2013 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης αιτήσεων θα γίνει ο προγραμματισμός των συναντήσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινοί πίνακες υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το υπ. Πολιτισμού και τον ΕΦΕΤ


Αναρτήθηκαν στη σελίδα του ΑΣΕΠ.

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, οι οποίοι αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κατάρτισε το ΑΣΕΠ.

Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τους ανωτέρω φορείς.

Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού, που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των τελικών πινάκων.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια γυναίκα που μοιάζει με θηλυπρεπή μπόντι μπίλντερ

Τα στεροειδή την έκαναν σαν... άντρα.
Η 28χρονη Candice Armstrong από την περιοχή Walthamstow στο Λονδίνο έχει παραμορφωθεί από τη χρήση στεροειδών σε τέτοιο βαθμό που πλέον δε μοιάζει με γυναίκα, αλλά με... θηλυπρεπή άντρα!

Η άλλοτε λεπτή ξανθιά Candice είναι πλέον μελαχρινή, με τριχοφυία σε πλάτη, στήθος και άνω χείλος και με φουσκωτά μπράτσα που θυμίζουν... τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στα καλύτερά του!

Η ίδια δεν είχε καμία πρόθεση να... μεταμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό, όταν ξεκίνησε να κάνει χρήση των συγκεκριμένων ουσιών, όμως πλέον όπως δηλώνει «είναι πολύ αργά για να σταματήσει».



«Όταν ήθελα να αποκτήσω πιο μεγάλα χέρια και φαρδείς ώμους και μικρότερους γλουτούς, δεν ήθελα ακριβώς ένα αρρενωπό λουκ, δεν πίστευα ότι θα άλλαζα από γυναίκα και θα γινόμουν άντρας» είπε η ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.



Μάλιστα, η παραμόρφωσή της έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πλέον η κλειτορίδα της από το πρήξιμο έχει φτάσει να μοιάζει με... μικρό πέος!

Βέβαια, δε φαίνεται να θέλει να σταματήσει τη χρήση των ουσιών, γιατί πιστεύει ότι θα της κάνει περισσότερο κακό από καλό.



«Θα χάσω όλο μου το μυικό όγκο, αλλά όχι τα αρρενωπά χαρακτηριστικά μου όπως την τριχοφυία στο πρόσωπο και τη... βαριά φωνή. Δεν υπάρχει γυρισμός» πρόσθεσε.



Η ίδια προσπαθεί να βλέπει τα θετικά από την εμπειρία της αυτή και λέει ότι τουλάχιστον μπόρεσε να κάνει ένα ακόμη όνειρό της πραγματικότητα... να συμμετέχει σε drag show!

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις Ρομά στη Μυτιλήνη


Κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου.

Για αρπαγή ανηλίκου κατηγορούνται τρεις Ρομά από τη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι σήμερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 & 21 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για αρπαγή ανηλίκου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ιταλός φοιτητής θύμα ρατσιστικής βίας στην Βρετανία


«Σκ...ιταλέ μας κλέβεις τη δουλειά» του φώναζαν πριν τον δολοφονήσουν.
Ένας 19χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε άγρια στο Madistone, της Βρετανίας από μια ομάδα 8 ατόμων ηλικίας από 21 έως 25, που τον κλωτσούσαν και τον γρονθοκοπούσαν μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιστορίας που έχει σοκάρει την Ιταλία, η ομάδα των Βρετανών ήθελε να δώσει ένα μάθημα στον Joele Leotta και τον φίλο του Alex Galbiati, επειδή, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ που έχουν για πρώτο θέμα την είδηση, έκλεβαν τη δουλειά από τους Άγγλους.

Ο Leotta βρισκόταν στην Βρετανία για σπουδές και για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, είχε βρει μια δουλειά μαζί με τον φίλο του σε εστιατόριο της περιοχής.

Οι νεαροί φεύγοντας από την δουλειά τους δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τους Βρετανούς που τους κατηγορούσαν πως κλέβουν τις δουλειές των ντόπιων και τους έλεγαν να γυρίσουν στη χώρα τους.

Όταν οι δυο Ιταλοί έφτασαν στην κατοικία όπου διέμεναν, οι 8 τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Ένας φέρεται να χρησιμοποίησε και μαχαίρι εναντίον του Leotta. Ο δεύτερος Ιταλός βρίσκεται στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι, τον αυχένα και τον θώρακα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του.

Το θύμα της ρατσιστικής βίας, είχε φτάσει στην Αγγλία μόλις δέκα μέρες πριν από το Λέκο στην περιφέρεια του Κόμο από όπου κατάγεται και ο Alex Galbiati.



Διαβάστε περισσότερα...

Δελφίνι σώζει σέρφερ από καρχαρία


Αυτός ο άντρας κάνει σερφ και αποφασίζει να καταγράψει την προσπάθεια του. Χωρίς όμως να το συνειδητοποιεί καταγράφει κάτι εκπληκτικό. Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας βρίσκεται από κάτω ακριβώς από τα πόδια του σέρφερ χωρίς να τον έχει δει. Την ώρα που ο καρχαρίας είναι έτοιμος για επίθεση, ένα δελφίνι πλησιάζει διώχνοντας τον καρχαρία. Ο τυχερός σέρφερ συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί αργότερα, όταν είδε το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 2ο φεστιβάλ του σωματείου ρακοσυλλεκτών


Αντίκες, χρηστικά αντικείμενα, πίνακες, βιβλία, δίσκοι βινυλίου, cd, βιντεοκασέτες, ρούχα και παπούτσια από δεύτερο χέρι, μπορεί να βρει κανείς στην «Τεχνόπολις», έτσι «Παζάρι να γίνεται...».

Το δεύτερο φεστιβάλ του σωματείου ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής» -που τελειώνει αύριο- διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, και στο παζάρι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ακόμη, μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά, διακοσμητικά, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία είναι διαθέσιμα σε πολύ συμφέρουσες τιμές, οι οποίες φυσικά με το κατάλληλο… παζάρι, μπορεί να χαμηλώσουν κι άλλο.

Ο Μεμής Φεριδούν, γραμματέας του σωματείου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε τη συμβολή του δήμου για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, τονίζοντας ότι «πάγια θέση του συλλόγου μας είναι να βρεθεί μία μόνιμη "στέγη" κατάλληλη να φιλοξενήσει το εβδομαδιαίο παζάρι, που γίνεται κάθε Κυριακή επί της Ιεράς Οδού».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του σωματείου «Ερμής», Χασάν Ραήφ, δήλωσε πως «από τα 300 άτομα που κάθε εβδομάδα είναι στο παζάρι της Κυριακής, ζητήσαμε να φέρουν τα καλύτερα τους προϊόντα. Έχουμε φέτος περί τους 100 συμμετέχοντες, με την καλύτερη πραμάτεια τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στοιχεία σοκ για την ανεργία των νέων πτυχιούχων


Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ για τους νέους πτυχιούχους, καθώς όπως προκύπτει η ανεργία σε αυτή την ομάδα του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε κατά 189%, την περίοδο 2008-2012.

Αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης, είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν, όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης.

"Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει από διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό" ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της αυξήθηκε κατά 61% την δεκαετία 2001-2011, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, είναι στην 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη ανά διδάσκοντα στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας είναι 29.463,79 ευρώ το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2008-2010 παρατηρείται μείωση κατά 9,6% της δαπάνης ανά μαθητή ή φοιτητή, από 30.191,21 ευρώ το 2008 σε 22.279,25 ευρώ το 2010.

Ο κ. Παϊζής με αφορμή και την νέα κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων, είπε ότι στη χώρα μας υπάρχει η μικρότερη αναλογία διοικητικών υπαλλήλων ανά επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό και ανά φοιτητή, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκεφάλισαν ζευγάρι


Ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάπου 20 ετών, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στο νότιο Αφγανιστάν και η δολοφονία τους αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.

«Αστυνομική περίπολος βρήκε τις σορούς ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νεκροταφείο σε ένα προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία.

Ο Χεμάτ πρόσθεσε ότι ο Χατζί Τορτζάν, ένας τοπικός οπλαρχηγός που φέρεται ότι συνδέεται με τους Ταλιμπάν, πιθανόν ενέχεται στην υπόθεση.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ήταν «εραστές που το έσκαγαν από το χωριό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν άλλο αστυνομικό της αστυνομίας, τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Χοτάκ, το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.

Το δεύτερο στέλεχος της αστυνομίας επισήμανε επίσης ότι «η έρευνα έδειξε πως (οι δύο νέοι) ζούσαν μια ιστορία παράνομου έρωτα. Θεωρούμε ότι η οικογένεια και οι οικείοι της νέας γυναίκας βρίσκονται πίσω από τους φόνους».

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «έρευνα» η οποία θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

Οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου οι περισσότεροι γάμοι κανονίζονται με συνοικέσια κι αν υπάρξουν διαφωνίες προκαλούνται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οικογενειών.

Πολλοί νέοι και πολλές νέες σφαγιάστηκαν πέρυσι στη χώρα διότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους, ανάμεσά τους δύο αδελφές οι οποίες εκτελέστηκαν από τον πατέρα τους, επίσης στην επαρχία Χελμάντ.

Παράλληλα σήμερα, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια ρουκέτα έπεσε σε ένα σπίτι στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της.

«Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες σε μια κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Χισάρακ της επαρχίας Νανγκαρχάρ χθες βράδυ», δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, προσθέτοντας πως όλα τα θύματα ήταν άνδρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει


Η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης επανέρχεται στον Δήμο Αθηναίων από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Η υπηρεσία θα λειτουργεί ως τμήμα στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργεί με υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θα φορούν πλέον στολή καθώς, όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία ως υπηρεσία καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση.

Για την επανέναρξη της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω σημειωμάτων, η ενημέρωση των οδηγών, τα αυτοκίνητα των οποίων είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο. Εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι υπάλληλοι θα μπορούν να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει ο νόμος.

Με την ευκαιρία τονίζεται, για μία ακόμη φορά, το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΑΕΕ για την προθεσμία εξόφλησης των οφειλών


Για τις προθεσμίες εξόφλησης των οφειλών τους ενημερώνει ο ΟΑΕΕ τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων εισφορών οι οποίες εξοφλούνται μέσω τραπεζών με ανάθεση πάγιας εντολής.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι την Πέμπτη 31/10/2013 καταβάλλεται η μηνιαία δόση, ενώ την ίδια μέρα, θα πρέπει να καταβληθεί και η ανεξόφλητη δόση της 30/9/13, προσαυξημένη κατά 15%, προκειμένου να μην απολεσθεί το δικαίωμα της ρύθμισης.

Ο ΟΑΕΕ επισημαίνει ακόμη πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληροφορηθούν από την τράπεζα επιλογής τους την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών, κατά την διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να μεριμνήσουν για την ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου στον λογαριασμό τους, πριν την ώρα αυτή.

Παράλληλα, συστήνει σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό από την προηγούμενη μέρα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΣΦΕΕ Innovation Project: Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), συμβάλλουν ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών στο χώρο της υγείας.



Δηλώστε συμμετοχή στον ανοιχτό διαγωνισμό ΣΦΕΕ Innovation Project και διεκδίκησε βραβεία αξίας €50.000 μετρητά καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης επιχειρήσεων, καθώς και πρόσβαση σε εθνικά και διεθνή κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, εκπαίδευσης, και δικτύωσης.

Στόχοι του διαγωνισμού: η ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στο χώρο της υγείας.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις θεματικές κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: Βιο-πληροφορική, Νανο-ιατρική, Τηλε-ιατρική, Βιοτεχνολογία, Νέες θεραπευτικές ουσίες, Μεθοδολογίες και δείκτες, Κυτταρικές θεραπείες, Υπολογιστική απεικόνιση και ρομποτικές διατάξεις, Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, κ.α.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1η Νοεμβρίου στο http://innovationproject.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παν - Αναπηρικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση - Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.10.2013

Σε παν - αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και κάθε πολίτη της χώρας!



Σκοπός να αναδειχτούν τα θέματα αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία: Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί:

- Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Η ανεργία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, και τις οικογένειές τους αφήνοντάς τους, εκτός όλων των άλλων, και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτό εγκυμονεί ιδιαίτερα προβλήματα στους ανασφάλιστους με αναπηρία ή/ και με χρόνια πάθηση που απαιτείται για τη θεραπευτική τους αγωγή τακτική ή περιοδική νοσηλεία, όπως ανασφάλιστους που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, άπορους νεφροπαθείς, πάσχοντες από συγγενή αιμορραγική διάθεση - αιμορροφιλία, συγγενείς καρδιοπάθειες, και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, διαβητικοί, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, τυφλοί, κωφοί κ.λπ. των οποίων η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ή τεχνητών βοηθημάτων υγείας-ορθοπεδικών μέσων – τεχνητών μελών είναι από ανεπαρκής έως μηδενική.
- Να μην ισχύσει από 1/1/14 το όνειδος να κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν ανήλικα παιδιά με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. από 1/1/2014!
- Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα!
- Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, που περιμένουν μήνες στην αναμονή, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας και προσέρχονται σε μη προσβάσιμους χώρους.
- Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας.
- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών ΙΧ στα τελωνεία της χώρας: Εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα!
- Συμμετοχή του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την Αναπηρία: Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!!!

Μη μένεις αμέτοχος! Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία είναι υπόθεση όλων!



Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 139 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 101 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΕ στο Ιπποκράτειο


Τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τη διερεύνηση υπόθεσης υπεξαίρεσης, από υπαλλήλους του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, κονδυλίων του ΟΑΕΔ, που προορίζονταν για την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, διέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Ο διοικητής του Ιπποκρατείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι έχει ήδη διαταχθεί και ξεκινήσει η ΕΔΕ και ότι "τόσο η Διοίκηση όσο και υπηρεσίες του Νοσοκομείου θα συνδράμουν με κάθε τρόπο στην έρευνα που διετάχθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήπιε ένα μπουκάλι ουίσκι και πέθανε


Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Αιανής και όχι μόνο η απίστευτη είδηση πως 40χρονος, κάτοικος της περιοχής, έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ, την ώρα που προσπαθούσε να πιεί ένα ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι, σε καφέ-μπαρ του χωριού!

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μια παρέα έβαλε στοίχημα για το ποιός θα μπορέσει να πιεί πιο γρήγορα ένα ολοκληρο μπουκάλι ουίσκι. Ο 40χρονος ήταν ο μόνος που συνέχισε, καθώς οι φίλοι του σταμάτησαν, και σε ένα τέταρτο της ώρα είχε καταφέρει να πιεί σχεδόν ένα μπουκάλι! Όμως λίγο αργότερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου δυστυχώς και κατέληξε, σε ένα πραγματικά τραγικό περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Χάρισαν» ζωή σε καταδικασμένο


Θα σωθεί τελικά η ζωή ενός καταδικασμένου σε θάνατο ο οποίος επέζησε του απαγχονισμού του στο Ιράν και κινδύνευε με νέα εκτέλεση, ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η νομιμότητα ενός νέου απαγχονισμού αμφισβητήθηκε από νομικούς και τις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Ο καταδικασμένος που επέζησε (της εφαρμογής της θανατικής ποινής του), δεν θα εκτελεσθεί και πάλι", δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ο υπουργός Μοσταφά Πουρ-Μοχαμαντί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως μια νέα εκτέλεση θα ήταν κακή για τη φήμη του Ιράν. "Εφόσον επέζησε, δεν θα ήταν αρμόζον να τον απαγχονίσουμε και πάλι", εξήγησε.

Η περίπτωση του Αλιρεζά Μ., ένας 37χρονου που καταδικάσθηκε σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και απαγχονίστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, προκάλεσε πολεμική μεταξύ νομικών και ιερωμένων στο Ιράν. Ορισμένοι θεωρούσαν πως η ποινή δεν εφαρμόσθηκε πλήρως, άλλοι υποστήριζαν πως μια νέα εκτέλεση θα ήταν αντίθετη στο νόμο.

Ο καταδικασμένος έμεινε κρεμασμένος επί 12 λεπτά από την αγχόνη πριν κηρυχθεί νεκρός από τον γιατρό της φυλακής του Μποζνούρ, (βορειοανατολικό Ιράν). Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όμως, σύμφωνα με τον Τύπο, ένας εργαζόμενος εκεί παρατήρησε την επομένη πως ο άνθρωπος εξακολουθούσε να αναπνέει. Μεταφέρθηκε τότε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται από τότε σε κώμα, έχοντας λίγες ελπίδες να επιζήσει.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία είχε ζητήσει να σωθεί η ζωή του καταδικασμένου, τουλάχιστον 508 άνθρωποι έχουν εκτελεσθεί από την αρχή του 2013.

Βάσει της σαρίας, του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Ιράν, ο φόνος, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η μοιχεία τιμωρούνται με τη θανατική ποινή. Το Ιράν, μαζί με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, προβαίνει στο μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων στον κόσμο.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υποστηρίζει πως οι εκτελέσεις έχουν ουσιαστική σημασία για την διατήρηση της τάξης και πως αυτού του είδους η ποινή δεν εφαρμόζεται παρά μόνον έπειτα από μια εμπεριστατωμένη δικαστική διαδικασία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεία: Νερό με λάσπη


Νερό γεμάτο λάσπη χρησιμοποιούν, την τελευταία εβδομάδα, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Γουμέρου του δήμου Πύργου, ύστερα από βλάβη που υπέστη η γεώτρηση, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, το προηγούμενο διάστημα.

Το νερό είναι ακατάλληλο εδώ και μέρες, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι στo patrisnews.com, ενώ σημειώνουν πως ήδη από τα χώματα που αυτό μεταφέρει, θα υπάρξει πρόβλημα και στις οικιακές συσκευές τους.




Την τελευταία εβδομάδα, οι κάτοικοι στο Γούμερο αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για την καθαριότητά τους, ενώ, με τη διαπίστωση του προβλήματος, συνεργείο της ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη, ώστε να καθαριστεί το νερό από τις δεξαμενές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι του Γουμέρου το πρωί της Τρίτης στο patrisnews.com, οι λάσπες που μεταφέρθηκαν στο δίκτυο από τη βλάβη της γεώτρησης, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις καθημερινές εργασίες τους, ενώ πολλοί επεσήμαναν πως προβλήματα θα αντιμετωπίσουν ακόμα και οι οικιακές συσκευές, όπως τα πλυντήρια, οι θερμοσίφωνες, κ.ά.

«Είμαστε αναγκασμένοι να κουβαλάμε εμφιαλωμένο νερό από το σούπερ μάρκετ, για να κάνουμε μπάνιο και να μαγειρέψουμε», ανέφεραν οι κάτοικοι του Γουμέρου, οι οποίοι ζήτησαν από την πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον και να σκύψει στα προβλήματά τους, τα οποία υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του χωριού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά «φαντάσματα» στην επαιτεία


Τουλάχιστον 900 παιδιά “φαντάσματα” διαφόρων εθνικοτήτων κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, επαιτώντας στα φανάρια των δύο μεγαλουπόλεων. Τα στοιχεία που δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος συγκεντρώθηκαν μέσα σε περίπου ένα χρόνο, από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Η καταγραφή έγινε από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «ΑΡΣΙΣ», μέσω προγράμματος που χρηματοδότησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το χρόνιο πρόβλημα των παιδιών των φαναριών, το οποίο όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.

Με καταγωγή από την Ελλάδα, αλλά και από γειτονικές χώρες, η εικόνα των ανηλίκων που ζητιανεύουν και καθαρίζουν παρμπρίζ αυτοκινήτων επιβεβαιώνει το καλοστημένο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων που καλύπτει το τετράγωνο των χωρών Ελλάδα, Αλβανία, Ρουμανία και Βουλγαρία. «Αυτά τα παιδιά υπάρχουν στους δρόμους και ανανεώνονται κάθε ημέρα» επισημαίνει στον «Ε.Τ.» η κ. Βαλμπόνα Χιστούνα από την «ΑΡΣΙΣ».

«Καθώς η οργάνωση έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη ήταν πιο εύκολο για μας να “ξετρυπώσουμε” αυτά τα παιδιά από όλα τα σημεία της συμπρωτεύουσας, σε αντίθεση με την Αθήνα που ασχοληθήκαμε κυρίως με κεντρικά σημεία».

Το προφίλ των παιδιών

Βρέφη στην αγκαλιά της μάνας τους μέχρι έφηβοι 17 ετών είναι τα παιδιά-“φαντάσματα” των δύο πόλεων. Στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και σε μικρότερο ποσοστό προέρχονται από Έλληνες Ρομά. Η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδιά που καταγράφηκαν από την οργάνωση να προέρχονται από τη γείτονα χώρα, ενώ στην Αθήνα παρατηρείται το φαινόμενο ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό να προέρχεται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, αλλά και τη Ρουμανία.

Αν και η οργάνωση προσπαθεί να ταυτοποιεί τα στοιχεία των παιδιών σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στις περιπτώσεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Στις αρχές του 2013 ο θάνατος ενός κοριτσιού από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χτυπήθηκε από το λεωφορείο, είχε αναστατώσει για παραπάνω από μία εβδομάδα τις αρχές οι οποίες δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της.

Παρόμοια στοιχεία έχουν καταγραφεί και τις προηγούμενες χρονιές. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα σε μια τριετία (2009-2012) έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές 97 καταγγελίες για εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία και στο ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί 166 επιτόπιες παρεμβάσεις για ανήλικα που εξωθούνται σε επαιτεία, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ποτέ η καταγωγή των παιδιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ραφαήλ Πατρωνίδης: Ένας πρωταθλητής σε αναπηρικό αμαξίδιο


Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης είναι ένας δυναμικός έφηβος με παροιμιώδες ψυχικό σθένος. Από πολύ μικρή ηλικία και εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο αυτό, δεν στάθηκε εμπόδιο να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το τένις.



Διαβάστε το αυτοβιογραφικό σημείωμα του Ραφαήλ Πατρωνίδη:

«Γεννήθηκα στις 2 Ιουλίου 1998 στη Νίκαια της Λάρισας. Εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη καθηλώθηκα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε ηλικία 7 ετών με την παρότρυνση του παραολυμπιονίκη του τένις Κώστα Βαζούρα άρχισα δειλά-δειλά να ασχολούμαι με το τένις. Η πρώτη μου επίσημη εμφάνιση ήταν στην Καλαμάτα στις 22 Ιουλίου του 2005 στα εγκαίνια του Δημοτικού γηπέδου τένις για άτομα με αναπηρία, συμμετέχοντας σε αγώνα επίδειξης με τον προπονητή μου Κώστα Βαζούρα.

Στη συνέχεια στις 28 Σεπτεμβρίου 2006 και 2007 συμμετείχα στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Αίολος Open» που έλαβε μέρος στη Σητεία της Κρήτης.

Το 2008 συμμετείχα σε τουρνουά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και το 2009 έλαβα μέρος σε τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ήταν φοβερή εμπειρία για μένα να αγωνίζομαι με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας από μένα (16-18 ετών).

Το 2010 πήρα μέρος στο παγκόσμιο τουρνουά τένις «Bavarian Indoor Open» στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η συμμετοχή μου στο διεθνές camp, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας τον Ιούλιο του 2010 υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (I.T.F) ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην αθλητική μου πορεία. Τον Οκτώβρη του 2010 συμμετείχα σε τουρνουά τένις που διεξήχθη στην Σμύρνη της Τουρκίας.

Το 2011 τον Μάρτιο έλαβα μέρος σε τουρνουά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς σε τουρνουά στο Βέλγιο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 όπου συμμετείχα σε τουρνουά που διεξήχθη στη Σμύρνη της Τουρκίας πέτυχα την πρώτη μου επίσημη νίκη εναντίον ενός αθλητή από την Τουρκία με σετ 6-0, 6-0.

Επόμενος στόχος η συμμετοχή στο τουρνουά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας στις 13 Μαρτίου 2012».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ραφαήλ Πατρωνίδη www.rafailpatronidis.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εμβολιασμός στη Λέσβο


Σε δωρεάν εμβολιασμό απόρων και ανασφάλιστων με αντιγριπικό εμβόλιο προχωρά ο Δήμος Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή της, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», κα Αναστασία Αντωνέλλη αναφέρει:

«Όσοι από τους ενήλικες άπορους και ανασφάλιστους συνδημότες μας, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θέλουν να εμβολιασθούν με αντιγριπικό εμβόλιο, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβο από σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, μέχρι και την επόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα και δωρεάν σε εμβολιασμό τους.
Ως γνωστόν, το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει περίπου σε ποσοστό 80% και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους. Αντένδειξη εμβολιασμού: όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο είναι:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

2. Ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

• Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

• Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.

• Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

• Μεταμόσχευση οργάνων

• Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).

• Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.

• Χρόνια νεφροπάθεια.

• Νευρομυϊκά νοσήματα

3. Έγκυες γυναίκες β΄ και γ΄ τριμήνου.

4. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά  - 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου για τον φόρο ακινήτων


Δόθηκε την Τετάρτη για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ.

Κύρια χαρακτηριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων


Κατηγορίες Ακινήτων:

Κτίρια

Ακολουθήθηκε το μοντέλο ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ)

Έχει όμως πολλές περισσότερες φορολογικές ζώνες (20) σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ.

Η διαφορά ΕΕΤΗΔΕ –ΕΝΦΑ είναι κατά μ.ο. -16%. Η διαφορά ξεκινά από μείον 10 και φθάνει στο μείον 29% χαμηλότερα από τον προηγούμενο φόρο.

Στις 5 πρώτες ζώνες βρίσκεται το 85% των κτιρίων.

Ο φόρος αυξομειώνεται ανάλογα με συντελεστές παλαιότητας, ορόφου (αυξάνεται από τον 2ο όροφο και πάνω) και προσόψεως.

Οι μονοκατοικίες θα έχουν συντελεστή 1,03 και θα προσμετράται η ηλικία τους.

Προσοχή: μόλις το 0.6% των μονοκατοικιών θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με τον προηγούμενο.

Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως όταν πρόκειται για οικοδομές της τελευταίας 10ετίας, επειδή η ΔΕΗ υπολόγιζε κύριους και βοηθητικούς χώρους ενιαία, και τώρα αυτό διαχωρίζεται, θα προκύπτει χαμηλότερος φόρος.

Γήπεδα εντός σχεδίου (αστικά οικόπεδα)


Υπολογίζεται η τιμή του οικοπέδου όπως υπολογίζεται και τώρα

25 οι φορολογικές ζώνες από 20ευρ/στρ – 30.000 ευρ/στρ

Τα ¾ των οικοπέδων βρίσκονται σε ζώνες που πληρώνουν μέχρι 250 ευρ/στρ

Συνήθως οι εκτάσεις στα αστικά οικόπεδα δεν είναι μεγάλες και πολλές φορές οι συνδικαιούχοι μοιράζονται τον φόρο.

Η όποια φορολογία μένει για αστικό οικόπεδο στο οποίο υπάρχει κτίσμα είναι -25%.

Νομικό πρόσωπο: ο Φόρος πλέον εκπίπτει ως δαπάνη και άρα αυτό που καταβάλλεται είναι μειωμένο κατά 26%

Σε αγροτεμάχια που έχουν μέσα κτίριο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως βοηθητικό κτίριο και να πληρώνει 10%

Γήπεδα εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια)


Το 90% των μην αστικών οικοπέδων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.

Θα υπάρχουν 10 ζώνες

Θα προσμετράται και ο συντελεστής τοποθεσίας, αλλά και ο συντελεστής χρήσης (μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια: 2,5)

Βοηθητικός χώρος σε αγροτεμάχιο: φόρος 10%

Τα μαντριά θα πληρώνουν κανονικό φόρο

Ποιοι δεν απαλλάσσονται και ουσιαστικά για πρώτη φορά φορολογούνται

Κόμματα

Συνδικαλιστικές οργανώσεις

Κτίρια Νοσοκομείων που αξιοποιούνται εμπορικά

Ακίνητα και εκτάσεις επιταγμένες από το στρατό

Τράπεζα της Ελλάδος

Ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου

Απαλλαγές - Ευπαθείς ομάδες

50% έκπτωση στο φόρο για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα (7.000 + 1000 για κάθε παιδί)

100% απαλλαγή για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και 3 ή περισσότερα παιδιά (δηλαδή: έως 11.000)

Νομικά πρόσωπα

Αναβολή της πληρωμής του φόρου αν έχει χαμηλό τζίρο (δηλαδή όταν ο τζίρος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του φόρου

Αναβολή της πληρωμής του φόρου αν έχει υποστεί 30% μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάνεται ένα παιδί κάθε δύο λεπτά


Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έχει δημιουργήσει ντόμινο καταγγελιών αλλά και ελπίδας από γονείς που αναζητούν τα εξαφανισμένα παιδιά τους.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περισσότεροι από 8.000 συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών επικοινώνησαν με την οργάνωση "Το χαμόγελο του παιδιού", που ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού κοριτσιού. «Πρόκειται για γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί και που ελπίζουν, που αναζητούν μια ομοιότητα ανάμεσα στο παιδί τους και το παιδί που βρέθηκε. Το βλέπουν σαν μια αχτίδα ελπίδας», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντελφίν Μοραλίς, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Missing Children Europe που μεταφέρει την αγωνία των γονιών που ρωτούν: «Μήπως είναι η κόρη μου;».

Η μητέρα του Μπεν που εξαφανίσθηκε στην Κω το 1991, σε ηλικία 21 μηνών ελπίζει και πάλι: «Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε κατενθουσιασμένοι με την είδηση», δήλωσε. «Ελπίζουμε ότι η εξαφάνιση του Μπεν θα εξετασθεί πάλι».

Από τις περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών που έχουν καταγγελθεί ως τώρα, περίπου δέκα έχουν γίνει αντικείμενο περισσότερο εμπεριστατωμένων ερευνών για να προσδιορισθεί αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις σε αυτές και το κοριτσάκι που βρέθηκε στα Φάρσαλα. Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, αν σκεφθεί κανείς τις χιλιάδες ανησυχητικές εξαφανίσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.




«Συνολικά 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή ένα παιδί κάθε δύο λεπτά», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευκρινίζει η Ντελφίν Μοραλίς. Ανάμεσα σ' αυτά τα εξαφανισμένα παιδιά, η μεγάλη πλειονότητα είναι φυγάδες, αλλά επίσης παιδιά «που απάγονται από τον έναν από τους γονείς τους» στη διάρκεια δύσκολων χωρισμών. Οι πολύ ανησυχητικές εξαφανίσεις, οι οποίες είναι κατά πολύ λιγότερες, αντιπροσωπεύουν 2% ως 5% των περιπτώσεων, δηλαδή από 5.000 ως 12.500 ανηλίκους.

«Ποιος είναι ο αληθινός αριθμός;», αναρωτιέται ο Ερίκ Μουζέν, ο πατέρας της Εστέλ, η οποία εξαφανίσθηκε το 2003 στη Γαλλία και προσθέτει: «Δέκα χιλιάδες παιδιά σημαίνει δηλαδή ότι όλα μαζί φτιάχνουν μια μικρή πόλη" και καταγγέλλει ότι αυτό που λείπει είναι μια κεντρική βάση δεδομένων για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Οι συγγενείς ενός παιδιού που εξαφανίζεται μπορούν να τηλεφωνούν στο 116000, έναν αριθμό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα σε 25 χώρες της Ευρώπης.

Οι ενώσεις προστασίας των παιδιών, που έχουν συνασπισθεί στην ομοσπονδία Missing Children Europe, ανταλλάσσουν πληροφορίες και μπορούν να διανέμουν ενημερώσεις για εξαφανισμένα παιδιά σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, η φωτογραφία του κοριτσιού που βρέθηκε στην Ελλάδα δημοσιοποιήθηκε από το γαλλικό Κέντρο για την Προστασία της Παιδικής Ηλικίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καταθέτες πρέπει να προβούν σε δήλωση ακατάσχετου προς τις τράπεζες


Προτροπή του «Συνήγορου του Καταναλωτή».

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις καταθετικών λογαριασμών πολιτών για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς τις τράπεζες η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει γίνει αποδέκτης αναφορών καταθετών εναντίον τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τράπεζες.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή προτρέπει τους καταθέτες να προβούν σε δήλωση ακατάσχετου προς τις τράπεζες που τηρούν λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013.

Σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας υπογραμμίζει πως το ακατάσχετο αφορά 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό ή 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Υπενθυμίζει ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Για τον λόγο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» συνεχίζει, παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους προς αυτές χωρίς να τηρούν τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο «Συνήγορος του Καταναλωτή», Ευάγγελος Ζερβέας, καλεί τους καταθέτες να προβούν στη σχετική δήλωση προς την τράπεζά τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε γήπεδο ράγκμπι θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους


Εκδήλωση αυτήν την Παρασκευή.

Σε γήπεδο ράγκμπι θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την εκδήλωση ανοιχτής παρουσίασης του αθλήματος την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, στις 18:30 που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής παρουσίασης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα πραγματοποιηθούν αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Για τις ανάγκες του αθλήματος, ξεκινούν από σήμερα το πρωί (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013) οι εργασίες επίστρωσης με χλοοτάπητα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι καθώς και εθελοντές αθλητές του ράγκμπι από ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2013, από τις 10.00 το πρωί, αθλητές του ράγκμπι θα βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους και θα διδάξουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά τις τεχνικές και τα μυστικά του αθλήματος με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό.

Είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητικό κόσμο της πόλης να έρχεται σε επαφή και να γνωρίζει αθλήματα τα οποία δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σημείωσε, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πόλη μας ‘‘φορά’’ αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που αποτελεί ευγενική χορηγία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, είναι να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άθλημα του ράγκμπι, ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 στην πόλη μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν και παρακολουθήσουν αυτό το πραγματικά πολύ δυναμικό άθλημα που σε άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, είναι εξαιρετικά δημοφιλές».



Διαβάστε περισσότερα...

Η υπνοβάτης που έπεσε στις γραμμές του μετρό!


Ευτυχώς για εκείνη έγινε αντιληπτή από επιβάτες και σώθηκε από βέβαιο θάνατο.

Μια παρολίγον τραγωδία αποφεύχθη την τελευταία στιγμή στην Βοστόνη, όταν μια υπνοβάτης... έπεσε στις γραμμές του μετρό!

Ευτυχώς για εκείνη, έγινε άμεσα αντιληπτή από μια ομάδα επιβατών που την βοήθησαν να απομακρυνθεί από τις ράγες πριν έρθει ο συρμός του μετρό.

Δυο άτομα αψηφώντας τα απαγορευτικά ρίχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στις γραμμές και την τράβηξαν στην αποβάθρα, σώζοντάς την από βέβαιο θάνατο.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η 31χρονη κοιμόταν κοντά στον σταθμό του μετρό πριν το ατύχημα...





Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: "Μου πήρε νύχτα το παιδί"


Η απόγνωση του Ηλία Ντάτσικα για την εξαφάνιση του γιου του - Είναι στη λίστα της Ιντερπόλ.

Ο Παναγιώτης Ντάτσικας από την Πάτρα είναι ένα από τα τέσσερα Ελληνόπουλα που βρίσκονται στη λίστα της Ιντερπόλ με τα αγνοούμενα παιδιά. Γεννήθηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2006 στην Πάτρα κι εξαφανίστηκε το 2010. Σήμερα ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, Ηλίας Ντάτσικας μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα "Ημερήσιος της Αχαΐας" και στον Διονύση Ζακυνθινό, εκφράζει τον πόνο και την απόγνωσή του.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ντάτσικας, η σύζυγός του πήρε το παιδί τους μαζί της , εγκαταλείποντας το σπίτι τους και την Ελλάδα και μάλιστα πιθανολογεί ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο.

"Η σύζυγός μου είναι βελγικής καταγωγής. Η σχέση μας δεν πήγαινε καλά. Μια νύχτα το 2010 σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι και πήρε μαζί της και το παιδί" λέει ο Παναγιώτης Ντάτσικας.

Υποστηρίζει ότι η πρώην συζυγός του ασπάστηκε το μουσουλμανισμό , παρακινούμενη από την αδελφή της και πως αρχικά η γυναίκα πήγε με το παιδί τους στο Βέλγιο και μετά βρέθηκε στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται, επικοινώνησαν κάποια στιγμή μαζί και του είπε ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο και πως δεν θα ξαναδεί το παιδί.

Έκτοτε ξεκίνησε έρευνες κι έφτασε μέχρι την ιντερπολ ελπίζοντας να ξαναδεί το παιδί του.

Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές συνέδριο για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα


Το συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα από σήμερα μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου.

Με το βλέμμα στραμμένο στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους και την παρεμπόδιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

Το συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα από σήμερα μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εμπειρογνωμόνων για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών, που έγινε πέρυσι στη Σεούλ.

Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει σήμερα στις 18.00, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Από αύριο μέχρι και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν:

• Την τυποποίηση των διαδικασιών για τον επαναπατρισμό και την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών.

• Την επισκόπηση της νομοθεσίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

• Την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας μέσα από την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών.

• Την καθιέρωση κατευθυντήριων γραμμών για τη συνεργασία κρατών και οίκων δημοπρασιών.

• Την ευαισθητοποίηση του κοινού.

• Το ηλεκτρονικό εμπόριο.

• Την ψηφιοποίηση των πληροφοριών του πολιτιστικού αποθέματος και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων.

Οι ομιλητές που προέρχονται από 18 χώρες, είναι καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών εγνωσμένου κύρους, με πολυετή εμπειρία και πλήθος δημοσιεύσεων στους τομείς που διαπραγματεύεται το συνέδριο.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, την οικονομική συνδρομή της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, την αρωγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία ο ενιαίος φόρος ακινήτων


Σε δημόσια διαβούλευση ακόμη και εντός της ημέρας το νομοσχέδιο.

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο φόρος θα επιβάλλεται χωρίς να υπάρχει αφορολόγητο αναλογικά με το ύψος της αντικειμενικής αξίας, όπως συνέβαινε επί της ουσίας με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο νέος φόρος παραπέμπει στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, καθώς ο νέος φόρος θα υπολογίζεται (για διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία, καταστήματα) βάσει κλίμακας 20 συντελεστών (με το αρχικό ποσό του φόρου να κυμαίνεται από 2,3 ευρώ το τ.μ και να φθάνει μέχρι τα 14 ευρώ ανάλογα με την τιμή ζώνης), οι οποίοι θα πολλαπλασιάζονται με άλλους συντελεστές που αφορούν την παλαιότητα, τις προσόψεις και τον όροφο της κάθε ιδιοκτησίας.

Για τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός οικισμού θα υπάρχει κλίμακα 25 συντελεστών με το ποσό του φόρου να κυμαίνεται από 20 ευρώ έως 30.000 ευρώ το στρέμμα ενώ για αγροτεμάχια προβλέπεται φόρος που θα ξεκινά από τα 1,5 ευρώ το στρέμματα θα προσαυξάνεται με βάση μια σειρά από συντελεστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δεχθεί μία σειρά αλλαγών που αφορούν την εξαίρεση από τη νέα φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες καθώς και σε διατηρητέα κτήρια ενώ στο νομοσχέδιο αναμένεται να συμπεριληφθεί και διάταξη που θα προβλέπει και τη μείωση του φόρου μεταβίβασης.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ κινητοποιούν τους εμπόρους


Συνέλευση σήμερα στο Ηράκλειο.

Συνέλευση για την αντιμετώπιση των ειδοποιητηρίων που παραλαμβάνουν όλο και περισσότεροι έμποροι από τον ΟΑΕΕ με απειλές για κατασχέσεις και αναγκαστικές εισπράξεις, οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος του Ηρακλείου, σήμερα στις 18:30 στο Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση “Νέα Αρχή” για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, θεωρεί ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας. Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.

Πολλοί είναι οι λόγοι που η ρύθμιση “Νέα Αρχή”, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, μερικοί από αυτούς είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν (π.χ. απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013, προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας) αλλά και το ελάχιστο μηνιαίο ποσό της ρύθμισης.

Ακόμα και οι εμπνευστές του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, διαπιστώνοντας τον πολύ μικρό αριθμό των εμπόρων που εντάσσονται στη ρύθμιση, αναγνωρίζουν πλέον ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις είναι εκτός πραγματικότητας για τα δεδομένα της σημερινής εποχής και της οικονομικής στενότητας, η οποία επικρατεί στην αγορά και δεν πρόκειται να αποδώσει ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες του ταμείου του ΟΑΕΕ.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμούς, για να ανταποκριθούν προς αυτές· ρεαλισμό και καλή θέληση χρειάζονται, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την άκαμπτη στάση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην δημιουργία μιας ευνοϊκής, ρεαλιστικής ρύθμισης, των οφειλών των συναδέλφων μας ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά και να μην παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου με κοινή απόφαση του ΔΣ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνέλευση όλων των εμπόρων της πόλης μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις επόμενες συλλογικές ενέργειες και δράσεις για αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα που αφορά όλους μας».

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
«Θεωρούμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας πολύ σημαντικές και παρακαλούμε για την παρουσία σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»


Έφτασαν τις 1.143 οι επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν μέσω Διαδικτύου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα ΙΙ». Τις 1.143 έφτασαν οι επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανέρχεται σε 137.884.012,14 ευρώ, με δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 59.962.702,25 ευρώ και υπερκαλύπτει κατά δύο φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκατ. ευρώ).

Στο πρόγραμμα υπέβαλλαν πρόταση 575 πολύ μικρές, 371 μικρές, 146 μεσαίες και 51 μεγάλες επιχειρήσεις. Από αυτές, 155 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε 49 συνεργατικά σχήματα.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων, κυρίως μεταποιητικών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν προέρχονται ένα ευρύ πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, παροχή υπηρεσιών, χονδρεμπόριο, υγεία, πολιτισμός), κάτι που επιβεβαιώνει την ευελιξία του προγράμματος.

Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ένταξη των επιτυχόντων στο πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει: «Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα "Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ" δείχνει ότι περισσότερες ελληνικές εταιρίες στρέφονται στις εξαγωγές. Δείχνει επίσης ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από την αγορά. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συνδέσμους εξαγωγέων και τους φορείς της αγοράς για τη συνεργασία μας στη διαμόρφωση του προγράμματος αυτού. Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, βιώσιμο και εξωστρεφές. Αρχίζει πλέον να διαφαίνεται μία στροφή προς την κατεύθυνση αυτή. Με σκοπό να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη στήριξη, στις δράσεις μας περιλαμβάνονται ακόμη η δημιουργία του νέου φορέα εξωστρέφειας "Enterprise Greece" για την αποδοτικότερη προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας στις αγορές του εξωτερικού, η υποβοήθηση της ρευστότητας μέσω ΕΤΕπ και ΕΤΕΑΝ, ενώ συνεχίζουμε με απτά αποτελέσματα την απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών».

Οι προτάσεις που υπεβλήθησαν ανά περιφέρεια ήταν:

Αττική 544

Κεντρική Μακεδονία 295

Δυτική Μακεδονία 75

Στερεά Ελλάδα 49

Κρήτη 36

Δυτική Ελλάδα 29

Θεσσαλία 29

Ήπειρος 27

Πελοπόννησος 23

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 22

Βόρειο Αιγαίο 9

Νότιο Αιγαίο 3

Ιόνια Νησιά 2



Διαβάστε περισσότερα...