Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Σκλάβοι» στην Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα σχεδόν 880.000 άνθρωποι εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς, ενώ 270 χιλιάδες εξ' αυτών υφίστανται συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση.

Πρόκειται για μερικά από τα συνταρακτικά πορίσματα της έκθεσης της Επιτροπής κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διαφθοράς και του Ξεπλύματος Χρήματος (CRIM) του Ευρωκοινοβουλίου, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Εν έτει 2013, το εμπόριο ανθρώπων γίνεται, κυρίως, για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, αλλά και παιδιών, για καταναγκαστική εργασία (κατά 25%), αλλά και για εμπόριο οργάνων ή την πώληση παιδιών.
Τα περισσότερα θύματα που εντοπίζονται στην ΕΕ, είναι από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ όσα δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέρχονται, κυρίως, από τη Νιγηρία και την Κίνα, σύμφωνα με την Επιτροπή, που περιγράφει το εμπόριο ανθρώπων ως τη «σύγχρονη δουλεία».

«Παιδιά που εξαναγκάζονται να ζητιανεύουν, άντρες που υποχρεώνονται να δουλεύουν για απελπιστικά χαμηλούς μισθούς και γυναίκες που αναγκάζονται να «εκπορνεύονται» είναι τα θύματα, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της CRIM.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.