Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εκστρατεία δράσεων της «Αποστολής» για το περιβάλλον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και ο Εθνικός Φορέας Ανακύκλωσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ανακοίνωσαν την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων ανταποδοτικής ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψαν, σήμερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, Σύμφωνο Συνεργασίας με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογίας και τη διοργάνωση δράσεων ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα με βάση το σύνθημα: «Αποστολή: Άνθρωπος και Περιβάλλον». Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις δράσεις αυτές θα δοθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το σύνολο των δράσεων τίθενται υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος στο μήνυμά του -που μετέφερε ο εκπρόσωπός του, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας- τόνισε ότι: «Στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού. Η χρήση λοιπόν του κόσμου από τον άνθρωπο συνιστά έμπρακτη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό , εφόσον ο Θεός παρέχει και ο άνθρωπος δέχεται τα φυσικά αγαθά ως προσφορά της θεϊκής αγάπης. Από θεολογική σκοπιά , αν ο άνθρωπος μετατρέψει την χρήση του κόσμου σε εγωκεντρική απληστία εκμετάλλευσης, σε καταδυνάστευση και καταστροφή φύσεως, τότε αρνείται και αναιρεί την δική του ζωτική σχέση με τον Θεό.» και συμπλήρωσε «Μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που ξεκινάμε σήμερα, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τον εμπερίστατο άνθρωπο, καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την οικονομία που θα κάνουμε όλοι μας ανακυκλώνοντας, θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού μας έργου. Εύχομαι σε όλους σας … καλή ανταποδοτική ανακύκλωση, ώστε να φέρουμε σε πέρας την νέα μας Αποστολή που αποτυπώνεται στο σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης: Αποστόλη: «Άνθρωπος και Περιβάλλον».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, επισημαίνοντας: «Η φιλοπεριβαλλοντική στάση δεν είναι το κεφάλαιο ενός βιβλίου, που όταν ολοκληρωθεί πρέπει να κρατήσουμε τα σπουδαιότερα διδάγματα και να προχωρήσουμε στο επόμενο! Η φιλοπεριβαλλοντική στάση, είναι ένα κεφάλαιο που ανοίγει στο σχολείο, αλλά μένει για πάντα ανοικτό, όπως όλες οι υποχρεώσεις μας, που έχουμε ως πολίτες! Και σε αυτό τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, όσοι συμμετέχουμε είμαστε Νικητές!
Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει ήδη εμπράκτως τις δράσεις ανακύκλωσης μέσω των Μεγάλων Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα μας σε σχολεία όλης της χώρας».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, κ. Κωστής Δήμτσας, σημείωσε ότι «η εκστρατεία αυτή που ξεκινάμε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και η Ανταποδοτική Ανακύκλωση δεν στοχεύει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προσφορά στον άνθρωπο. Με τη σειρά των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την οικολογική συνείδηση των νέων και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τη χαρά του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη κυρίως, όμως, θα στείλουμε μήνυμα πως με την ανακύκλωση «άχρηστων»υλικών δίνουμε ζωή σε οικογένειες που υποφέρουν ».

Η Πρόεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κ. Φλωρεντία Κουλαμπά σημείωσε «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη συνάμα, η συνεργασία που συνυπογράφουμε σήμερα. Γινόμαστε συμμέτοχοι της θεάρεστης αποστολής να ανακουφίσουμε τον συνάνθρωπο μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά. Αυτή τη σημαντική μέρα, ζούμε την κορύφωση του έργου μας. Υπογράφουμε με ταπεινότητα και δύναμη ψυχής και δεσμευόμαστε να είμαστε συνοδοιπόροι της φιλανθρωπικής δράσης της Αποστολής και κοινωνοί των Αρχών της.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Αττικής, οι οποίοι ανακύκλωσαν στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, έφτιαξαν μικρά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά και κέρδισαν έπαθλα και δώρα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.