Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Έργα Ζωής» από τον ΟΚΑΝΑ στο Μετρό Συντάγματος 27-28/10

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης (Ε.Κ.Κ.Ε.Ε) ΟΚΑΝΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης σας καλεί στην διήμερη εκδήλωση, «ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ», που διοργανώνει στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εννέα σχεδίων επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής, που υλοποίησε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 και αφορούσαν στην ειδική κοινωνική ομάδα των απεξαρτημένων και υπό απεξάρτηση μελών του ΟΚΑΝΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η διήμερη εκδήλωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης (Ε.Κ.Κ.Ε.Ε ΟΚΑΝΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/10/2013 ώρα 17:00 έως 24:00 και την Δευτέρα 28/10/2013 ώρα 11:00 έως 24:00 στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.



Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους, να θαυμάζουν τις μοναδικές δημιουργίες των μελών των Προγραμμάτων του Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. τα οποία καταρτίστηκαν στα αντίστοιχα με τα εκθέματα γνωστικά αντικείμενα.

Τα έργα που εκτίθενται είναι μοναδικά, αποτελούν έκφραση ψυχής, διαγράφοντας την εσωτερική αναζήτηση των μελών μας, μια διαφορετική άποψη για τη ζωή. Μιας οπτικής γωνίας που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια.

Ο προφορικός λόγος είναι φτωχός μπροστά στο λόγο της ψυχής που ψάχνει να βρει διεξόδους, προσμένοντας αποδοχή, στήριγμα, ένα χέρι απλωμένο, ένα χαμόγελο στο αύριο.

Στη διήμερη εκδήλωση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:

  • Χειροποίητα κοσμήματα δουλεμένα με μεράκι, μοναδικά, φτιαγμένα με ασήμι, ημιπολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, χειροποίητες καδένες και φαντασία.
  • Χειροποίητα διακοσμητικά φτιαγμένα με φροντίδα, ζεστασιά, αγάπη και τη πολύτιμη γνώση που μετέδωσε στα μέλη μας ο γνωστός πολυβραβευμένος κεραμίστας-εικαστικός της Θεσσαλονίκης, Β. Βαρδαξής.
  • Έργα ζωγραφικής σε καμβά, σε μία πανδαισία χρωμάτων σχεδίων και σχημάτων. Σχέδια αφηρημένα… πολύχρωμα λουλούδια… τοπία… πρόσωπα… συνθέτουν γνώση, φαντασία, καλλιτεχνικό πνεύμα και την ελπίδα για ένα αύριο, μακριά από το χθες, βασισμένο στην εμπειρία του παρελθόντος και στην γνώση του σήμερα.
  • Καλλιτεχνικές φωτογραφίες που απαθανατίζουν στιγμές από τη ζωή της πόλης, που αναδεικνύουν μέσα από το φακό τα λύματα σε έργα τέχνης……μεταμορφώνουν την ασχήμια σε καλαισθησία μεταφέροντάς μας από τη γκρίζα καθημερινότητα στο παράδεισο των λουλουδιών, της φύση, της αναγέννησης, συνθέτοντας το χθες με το σήμερα, το παλιό με το καινούριο, κινητοποιώντας μας μέσα από το δημιουργικό προβληματισμό και ταξιδεύοντάς μας με το βλέμμα της ψυχής στο αύριο της ελπίδας.

Στην άκρη όλων αυτών των έργων ψυχής υπάρχει κάτι που μας προσγειώνει στη πραγματικότητα. Σε μια πραγματικότητα όμως, που δεν ξεφεύγει από το πνεύμα της δημιουργίας και της ζωής που αναγεννιέται κάθε στιγμή μέσα από τη φροντίδα και το νοιάξιμο του καλλιεργητή, που αγαπάει τη γη και τους πολύτιμους καρπούς της.

Κηπευτικά εποχής, αρωματικά φυτά, αξίνες, τσουγκράνες, τσάπες, κλαδευτήρια, φτυάρια, φυτευτές, εργαλεία που δουλεύτηκαν στο παρελθόν από τους ξωμάχους της γης, πλάι στα γεωργικά μηχανήματα της εποχής των νέων τεχνολογιών και της ραγδαίας ανάπτυξης, συνθέτουν δυο εποχές αποδεικνύοντας ότι το νέο δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς χωρίς τη βοήθεια του παλιού.

Τα μέλη μας αισθάνθηκαν την αξία της γης, ένιωσαν την ευθύνη της σποράς και της γέννησης των καρπών, της φροντίδας τους μέχρι τη συγκομιδή. Βίωσαν ανάμικτα συναισθήματα ευθύνης, όταν η γη έπρεπε να δεχτεί το σπόρο, χαράς όταν ο σπόρος γινόταν φυτό, απογοήτευσης όταν ο σπόρος χάνονταν από τη νεροποντή και τα πουλιά.

Τώρα πια τα μέλη μας μπορούν να αντικρύσουν το δικό τους αύριο κι αλλιώς. Μπορούν να κάνουν όνειρα, να βάζουν στόχους, να κρατούν στα χέρια τους την ευθύνη τη δικιά τους, να προσφέρουν τους καρπούς των κόπων τους με χαμόγελο.

Την Δευτέρα 28/10/2013 στις 20:00 οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Εύη Σιαμαντά σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από τον αμερικάνικο νότο στην Βραζιλία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Γαλλία.

Μουσικές και πολιτισμοί πλεγμένοι με μαεστρία, φαντασία και θράσος……Από καρδιάς και ψυχής……!! Soulful!

Η παρουσία όλων σας θα μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και θα αποτελέσει για όλους μας κίνητρο ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.