Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Παράταση ενός μήνα για καταβολές εισφορών ζητούν οι έμποροι


Να δοθεί παράταση ενός μηνός στη λήξη των προθεσμιών για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς - όπως επισημαίνει - η τραπεζική αργία των τελευταίων εβδομάδων και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι επιδείνωσαν περαιτέρω την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες "ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια".

"Οι προθεσμίες λήγουν κανονικά στις 31 Ιουλίου και ζητάμε να παραταθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου γιατί είναι πάρα πολλοί οι επιχειρηματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν", σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μανδρίνος.

Το αίτημα διατυπώνεται και επισήμως, σε επιστολή της διοίκησης της ομοσπονδίας προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεώργιο Κατρούγκαλο και προς τους διοικητές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθεων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Αναστάσιο Πετρόπουλο και του ΙΚΑ, Ιωάννη Θεωνά.

"Χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν καθημερινά λουκέτα και πολλές άλλες είναι αντιμέτωπες με προβλήματα αδυναμίας, να πληρώσουν τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ρυθμισμένες υποχρεώσεις τους προς αυτά και προς την εφορία. Βεβαίως, η κυβέρνηση με την απόφαση ρύθμισης των 100 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία και την εφορία, έδωσε ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών. Δυστυχώς όμως, λόγω της τελευταίας τραπεζικής αργίας και της αδυναμίας ρευστότητας στην αγορά, οι επιχειρηματίες αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί από την ρυθμιστική απόφαση", καταλήγει η επιστολή, που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου ζητά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος


Συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Καταπολέμηση του παραεμπορίου και φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε στον κ. Αλεξιάδη τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για το παραεμπόριο και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, στις οποίες περιλαμβάνεται η σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου και η άμεση ενίσχυση και αναδιοργάνωση των τελωνειακών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για στενή συνεργασία με τα επιμελητήρια δεσμεύτηκε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης και ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρησαν να λιντσάρουν ηλικιωμένο για την αποπλάνηση παιδιών


Προσωρινά κρατούμενος ο 78χρονος στο Ηράκλειο.

Ένταση επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή του 78χρονου που διώκεται για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος δύο κοριτσιών. Ο 78χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα, και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ο ηλικιωμένος φυγαδεύτηκε από το Δικαστικό Μέγαρο όπου παρέμεναν συγγενείς των δυο κοριτσιών, τα οποία κατά την προσαγωγή του κινήθηκαν εναντίον του και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Άμεσα παρενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, που απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ ο 78χρονος - που αρνείται τις κατηγορίες- οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκων νεώτερων των 15 ετών, με ενέργεια ασελγών πράξεων, κατά συρροή και για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας με ασελγείς προτάσεις, σε βάρος ανήλικων, νεώτερων των 12 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κλιματική αλλαγή “απειλεί” το Σίτι του Λονδίνου


Η κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο ολοένα και περισσότερο επηρεάζουν την οικονομία της βρετανικής πρωτεύουσας λόγω της θέσης της ως παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κέντρου, ανέφερε η Συνέλευση του Λονδίνου, ένα αιρετό σώμα που ελέγχει τις δραστηριότητες του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας, σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις του Λονδίνου δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή – το 54% των εταιριών με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στην αγορά (FTSE 100), καθώς και το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν έτοιμη κάποια στρατηγική επιχειρηματικής προσαρμογής σε φαινόμενα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το Λονδίνο δεν αντιμετωπίζει μόνο ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, ξηρασία και κύματα καύσωνα στη χώρα, αλλά «εισάγει» και κινδύνους μέσω του ασφαλιστικού κλάδου, των επενδύσεων στο εξωτερικό και τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, σύμφωνα με την έκθεση.

«Οι επιχειρήσεις εισάγουν κινδύνους μέσω των αλυσίδων εφοδιασμού και αντιμετωπίζουν κινδύνους που επηρεάζουν τα περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού, ιδιαίτερα όταν αφορούν χώρες που είναι περισσότερο ευάλωτες και λιγότερο σε θέση να προσαρμοστούν» ανέφερε η Τζένι Τζόουνς, συντάκτρια της έκθεσης, στο έγγραφο.

Η λειψυδρία, οι ακραίες πλημμύρες, η απώλεια γης και τα κύματα καύσωνα αναμένεται να γίνουν ολοένα και συχνότερο φαινόμενο σε ορισμένες από τις περιοχές, από τις οποίες εξαρτάται η παραγωγή επιχειρήσεων που έχουν ως έδρα τους το Λονδίνο, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αηδιαστικές φωτογραφίες από διαγωνισμούς φαγητού


Λίπος, ταχύτητα και εδέσματα εν αφθονία.

Χέρια βυθίζονται σε φτερούγες κοτόπουλου που «κολυμπούν» σε σάλτσα μέσα σε αλουμινένιες πιατέλες. Σε μια άλλη εικόνα, ποσότητα βατόμουρου καλύπτει το στόμα μιας γυναίκας και μια παρέα νεαρών «προσκυνά» πίτες πάνω σε ένα κόκκινο τραπέζι. Οι, για πολλούς αηδιαστικές, φωτογραφίες με ανθρώπους που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς φαγητού, αποτελούν μέρος του πρότζεκτ της Nina Berman, «Eat to win».

Η Berman για τις ανάγκες της σειράς, ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, σε τόπους που φιλοξενούσαν τέτοιους διαγωνισμούς. «Δεν είναι μόνο για τον διαγωνισμό, αλλά και για τη αλλόκοτη μίξη σεξ και θανάτου», λέει η ίδια. Κατά την φωτογράφο, για τους συμμετέχοντες υπάρχει κάτι ακαθόριστο και σέξι συνάμα σε αυτό που κάνουν.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμφιλεγόμενες και σοκαριστικές φωτογραφίες


Από τη γυμνή Μαντόνα, στο μικρό κορίτσι που καπνίζει.

Τι κάνει μια φωτογραφία αμφιλεγόμενη; Τα ναρκωτικά; Το σεξ; Το γυμνό; Τέχνη για μερικούς, σοκαριστική για άλλους, είναι τα συμφραζόμενα, το τοπίο, το περιεχόμενο που κάνουν τέτοιες εικόνες να αποκτούν μια κάπως ιδιαίτερη αξία.

Από την «άβολη» δουλειά της Sally Mann με το κορίτσι που καπνίζει, στη γυμνή Μαντόνα που κουλουριάζεται αγκαλιά με δυο άντρες στο κρεβάτι του πάθους. Ονόματα όπως Nobuyoshi Araki, Sally Mann, Steven Meisel, Philip diCorcia, Momo Ocabe είναι μερικούς από τους φωτογράφους που προκαλούν τη μεγαλύτερη ταραχή.

















 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον 21 νεκροί από τη σύγκρουση δύο πλοίων στον Νείλο


Έξι ακόμα επιβάτες αγνοούνται βόρεια του Καΐρου.

Είκοσι ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και τουλάχιστον δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους αργά χθες βράδυ κατά τη σύγκρουση του σκάφους αναψυχής στο οποίο επέβαιναν με φορτηγό πλοίο στον ποταμό Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι έξι επιβάτες αγνοούνται.

People gather along the banks of the Nile River during a search for the victims of a boat accident on the River Nile in the Warraq area of Giza, Egypt, early July 23, 2015. At least 15 people drowned when a small boat collided with a barge and capsized on the Nile River near Cairo on Wednesday night, Egypt's interior ministry said in a statement.REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο Ουάρακ, στο βόρειο προάστιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος συνελήφθησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων επιβατών συνεχίζονται σήμερα το πρωί σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας.

Οι επιβάτες γιόρταζαν αρραβώνες στο μικρό σκάφος αναψυχής. Τις περισσότερες φορές μεγάλης παλαιότητας, τα σκάφη αυτά που διαπλέουν τον Νείλο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αυξάνουν ιδιαίτερα τα δρομολόγιά τους κατά τις εορταστικές περιόδους.

Τον Φεβρουάριο του 2006, περισσότεροι από 1.000 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του αιγυπτιακού οχηματαγωγού Al-Salam στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλέον πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο υγρός τάφος μαχητικών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Δεν συνετρίβησαν απλά, εγκαταλείφθηκαν εκεί - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα απέραντο υγρό νεκροταφείο μαχητικών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μοιάζουν στοιχειωμένα έτσι όπως στέκουν στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανό, κοντά στα νησιά Μάρσαλ. Τουλάχιστον 150 βομβαρδιστικά, κείτονται στον «αεροδιάδρομο» του ωκεανού, σε βάθος περίπου 40 μέτρων.

Τα εντυπωσιακά αυτά ευρήματα, εντόπισε ο Brandi Mueller κατά τη διάρκεια κατάδυσής του στο βυθό. Ο 31χρονος από το Ουισκονσιν, ανέφερε στα μέσα: «Το αποκαλούν το ‘νεκροταφείο των αεροσκαφών’, δεν είναι αεροπλάνα που συνετρίβησαν, αλλά απλά εγκαταλείφθηκαν εκεί γιατί κόστιζε αρκετά η επιστροφή τους πίσω στις ΗΠΑ. Τα έσπρωξαν από τον ύφαλο, μέσα στο βυθό μετά το τέλος του πολέμου», αναφέρει ο Mueller.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα πολικά αρκουδάκια γεννήθηκαν στην Κίνα


Δείτε βίντεο με τη γέννησή τους.

Δίδυμα πολικά αρκουδάκια γεννήθηκαν την Κυριακή σε καταφύγιο στην επαρχία Shandong στην ανατολική Κίνα.
Τα νεογέννητα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, δέχονται εντατική φροντίδα καθημερινά. Η κατάστασή τους κρίνεται καλή αλλά θα χρειαστεί να μείνουν σε θερμοκοιτίδα για τουλάχιστον δύο μήνες.

Το καταφύγιο ζήτησε από το κοινό να βοηθήσει στην επιλογή ονομάτων για τα δύο μικρά τα οποία αναμένεται να κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους τον Οκτώβριο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική αύξηση βίας και εισβολών σε σπίτια


Ο παλιός διαρρήκτης δίνει τη θέση του στον εισβολέα - ληστή που θέλει το θύμα μέσα στο σπίτι.

Λιγότερες ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, αλλά πολλές σε σπίτια με στόχο τα χρήματα που υπάρχουν μετά τις αναλήψεις μεγάλων ποσών και περισσότερη βία διαμορφώνουν πλέον τον χάρτη της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφηκαν 14 ληστείες σε τράπεζες και υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ - περίπου οι μισές σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Όμως, 465 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα έζησαν τον εφιάλτη της εισβολής ληστών μέσα στα σπίτια τους.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι το λεγόμενο έγκλημα της καθημερινότητας - το έγκλημα του δρόμου και κατά της ιδιοκτησίας - αναβαθμίζεται ως προς τη βία, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ο πορτοφολάς, πλέον, καταγράφεται επίσημα ως ληστής, αφού δεν περιορίζεται στην αρπαγή του πορτοφολιού ή του κινητού, αλλά εύκολα, χωρίς δισταγμό, ασκεί βία στο θύμα του. Αντίστοιχα, ο παλιός διαρρήκτης δίνει τη θέση του στον εισβολέα - ληστή.

Όπως παρατηρούν οι αστυνομικοί, ενώ στο παρελθόν ο κακοποιός προσπαθούσε να βεβαιωθεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους προκειμένου να εισβάλουν, τώρα επιδιώκουν να τους βρίσκουν μέσα προκειμένου με την άσκηση βίας να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Και βεβαίως στόχος τώρα είναι τα χρήματα που εικάζουν ότι υπάρχουν στα σπίτια μετά τις αναλήψεις ποσών από τις τράπεζες.

Στην αποτίμηση των στατιστικών δεδομένων, η Αστυνομία παραδέχεται ότι «στις κατηγορίες των ληστειών και των κλοπών - διαρρήξεων παρατηρείται μετατόπιση στους λεγόμενους εύκολους στόχους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαϊμού αστυνομικός πουλούσε… έρωτα για να αποσπά χρήματα


Παρίστανε τον διοικητή της Τροχαίας ή της Ασφάλειας.
Τον αξιωματικό της Αστυνομίας υποδυόταν σε κυρίες της υψηλής και όχι μόνο κοινωνίας ένας 43χρονος από τα Σαβάλια Ηλείας με σκοπό να αποσπά χρηματικά ποσά.

Ο 43χρονος παριστάνοντας τον διοικητή της Τροχαίας πλησίαζε γυναίκες και υπόσχονταν διευκόλυνση σε περίπτωση που είχαν περιπέτειες με παραβάσεις. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε και απέσπασε από γυναίκα γιατρό 200 ευρώ, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές. Ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν είχε αντίστοιχη δράση, αλλάζοντας απλώς ρόλο. Τότε υποδυόταν τον Διοικητή Ασφαλείας εξαπατώντας ανυποψίαστους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις 496 εκπαιδευτικοί για 14.000 εκπαιδευόμενους στον ΟΑΕΔ


Στόχος η σταδιακή μονιμοποίηση ωρομίσθιων ή ο μόνιμος διορισμών εκπαιδευτικών.

Συνολικά 496 μόνιμοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στις 81 εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑΕΔ στις οποίες φοιτούν 14.000 και πλέον εκπαιδευόμενοι. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες.

Στόχος, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι σταδιακά η μονιμοποίηση των ωρομισθίων και η αποκατάσταση αδικιών ή ο διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα λύσει το οξύ πρόβλημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας του οργανισμού σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφο, που διαβίβασε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός γνωστοποιεί ότι με νόμο του 1994 (2190), 2007 (3552), 2008 (3667), 2009 (3762) μονιμοποιήθηκαν περίπου 600 ωρομίσθιοι που κάλυπταν τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που έθεταν οι πιο πάνω νόμοι. Εκτός από τους μονιμοποιηθέντες υπηρετούσαν ως ωρομίσθιοι την περίοδο εκείνη και άλλοι εκπαιδευτικοί, που συνεχίζουν έως σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο ακριβής αριθμός των ωρομισθίων αυτών υπολογίζεται περί τους 50.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα χωριά του Πύργου


Θα απομακρύνονται από βδομάδα 100 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα.

Διπλάσιοι τόνοι σκουπιδιών, από αυτούς που απομακρύνονται σήμερα, αναμένεται να μαζεύονται και να «φεύγουν» από βδομάδα καθώς το άνοιγμα των τραπεζών, επιτρέπει πλέον, τη διενέργεια του διαγωνισμού ανάδειξης του εργολάβου που θα μεταφέρει ακόμα 50 τόνους, προς το δεύτερο συνεργαζόμενο ΧΥΤΑ με το Δήμο Πύργου, αυτό της Πάλαιρου του Δήμου Άκτιου Βόνιτσας.

Έτσι μετά από δυο ακυρώσεις, στις 7 και τις 14 Ιουλίου, που προκλήθηκαν εξαιτίας της τραπεζικής αργίας καθώς οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούσαν να λάβουν εγγυητικές επιστολές για να συμμετάσχουν, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σκαρτσιάρη οπότε και θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση μεταξύ δήμου και εργολάβου μεταφοράς, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Την ίδια μέρα μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Σκαρτσιάρης, προβλέπεται να απομακρυνθούν συνολικά εκατό τόνοι σκουπιδιών από το Δήμο. «Πιστεύουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, από τις αρχές της νέας εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να διώχνουμε συνολικά 100 τόνους ημερησίως, 50 προς Τρίκαλα και 50 προς Βόνιτσα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε επιτέλους πιο γρήγορα τα δημοτικά διαμερίσματα, τις παραθαλάσσιες περιοχές και την εθνική οδό. Σήμερα, απομακρύνονταν καθημερινά 40 τόνοι από την πόλη του Πύργου και μόλις 10 τόνοι από τις υπόλοιπες περιοχές. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι σημαίνει η απομάκρυνση πλέον 60 τόνων απ’ όλες τις περιοχές του Δήμου πλην του Πύργου που θα παραμείνουν 40 τόνοι».

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Πύργου και Χυτά Πάλαιρου Άκτιου Βόνιτσας, έχει υπογραφεί από τις 26 Ιουνίου ωστόσο γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλά κυρίως η τραπεζική αργία, προκάλεσαν σοβαρές καθυστερήσεις και «πήγαν πίσω» όλο τον προγραμματισμό του τομέα Καθαριότητας και του αντιδημάρχου Βασίλη Σεϊντή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδα συμβούλων της δημοτικής αρχής, αναμένεται να επιδιώξει συναντήσεις στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υποστηριχθεί ο δήμος Πύργου και οικονομικά ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια απομάκρυνσης των απορριμμάτων αλλά και να διατηρήσει την καθαριότητα της πόλης και των χωριών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος για τις διατάξεις των άρθρων 11, 21, 22, 24, 41 και 42 του νόμου 4331/2015


Ανακοίνωση 23.07.2015


Συγκεκριμένα για το Άρθρο 11: «Οριστικοποίηση συντάξεων αναπηρίας»
Με τη διάταξη του άρθρου 11 επεκτείνεται η εφαρμογή της ισχύουσας στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. νομοθεσίας για την οριστικοποίηση των χορηγουμένων συντάξεων λόγω αναπηρίας των μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένων και στους παλαιούς ασφαλισμένους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των οποίων οι καταστατικές ή άλλες διατάξεις της νομοθεσίας δεν προβλέπουν την οριστικοποίηση των χορηγουμένων συντάξεων λόγω αναπηρίας.

Για την οριστικοποίηση των χορηγουμένων συντάξεων λόγω αναπηρίας στους παλαιούς (μέχρι 31.12.1992) ασφαλισμένους των παρακάτω φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εφαρμόζεται η νομοθεσία που ισχύει στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. (άρθρο 18 του Κανονισμού ασφαλιστικής αρμοδιότητας Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) για τους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους του.
-Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ.)
-Τομέας Ασφάλισης Νομικών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Α.Ν.)
-Τομέας Ασφάλισης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
-Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Τ.Σ.Ε.Υ.Π.Α. - Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.)
-Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Τ.Σ.Ε.Υ.Π.Θ. - Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.)
-πρώην Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ)
-πρώην Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού ΕΤΕ (ΤΣΠ-ΕΤΕ)
Συγκεκριμένα:
Οι συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται αυτοδικαίως οριστικές όταν ο συνταξιούχος:
I. α) Έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας (το 50ό έτος οι γυναίκες) και κατά τη συμπλήρωση αυτού συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας,
β) συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας συνεχώς επί 7 έτη κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 3 εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
II. α) Έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας (το 55ο έτος οι γυναίκες) και κατά τη συμπλήρωση αυτού συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας,
β) συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας συνεχώς επί 5 έτη κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 2 εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
III. Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας εφόσον συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας επί 12 έτη συνεχώς.
IV. Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας εφόσον συνταξιοδοτείται λόγω αναπηρίας επί 20 έτη διακεκομμένα αλλά συνεχόμενα τα τελευταία τρία έτη.
Για την οριστικοποίηση της σύνταξης αναπηρίας συνυπολογίζονται, παρότι διανύθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της ισχύος της παρούσας διάταξης, τόσο ο χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας όσο και η υποβολή σε εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση, τα οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν μετά την υποβολή σχετικής αίτησης και πάντως όχι πριν την 2.7.2015 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου).
Όσον αφορά την κατηγορία των ασφαλισμένων από 1.1.1993 και εφεξής, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τις γενικής ισχύος ρυθμίσεις της παρ. 3 του άρθρου 25 του ν. 2084/1992, όπως ισχύουν.

Ολόκληρη η εγκύκλιος.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.72 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος για τις διατάξεις των άρθρων 10, 25, 29 και 46 του ν. 4331/2015


Ανακοίνωση 23.07.2015


Συγκεκριμένα για το Άρθρο 10:
Με την παρ. 1 του άρθρου 10 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται η περίπτωση δ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του ν.1902/1990 (ΦΕΚ 138, Α΄), η οποία αφορά στη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων λόγω αναπηρίας με προϋπάρχουσα της υπαγωγής στην ασφάλιση αναπηρία, ενώ με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου καταργείται το άρθρο 9 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α΄).

Ειδικότερα:
Η παράγραφος 1 του άρθρου 10 του ν. 4331/2015, με την οποία αντικαθίσταται η περίπτωση δ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του ν.1902/1990, προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θεωρείται ανάπηρος ή μερικά ανάπηρος κατά την έννοια των προηγούμενων εδαφίων, έστω και αν η πάθηση ή βλάβη ή εξασθένηση σωματική ή πνευματική είναι προγενέστερη της υπαγωγής του στην ασφάλιση, εφόσον όμως η μεταγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία φθάνει τουλάχιστον το 40% της κατά περίπτωση αναπηρίας.


Με την παράγραφο 2 του άρθρου 10 του ν. 4331/2015 καταργείται το άρθρο 9 του ν.3863/2010, που αφορά στην προϋπάρχουσα αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ξενάγηση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στην Έκθεση TERRAPOLIS


Ανακοίνωση 23.07.2015


Μετά από την επιτυχία της 1ης Ξενάγησης στην Ε.Ν.Γ. θα πραγματοποιηθεί και 2η Ξενάγηση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στην Έκθεση TERRAPOLIS, την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, όπου 37 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν γλυπτά, εγκαταστάσεις και φιλμ με στοιχεία από τη μυθολογία, το αρχαίο δράμα και το ζωικό βασίλειο.


ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΙΔΟΤΟΥ 6 (κάθετος ανάμεσα Ασκληπιού και Σίνα, κέντρο Αθήνας, Ακαδημίας). ΜΕΤΡΟ: Πανεπιστήμιο,είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Διαβάστε περισσότερα...

Βουλευτής των Συντηρητικών επί Θάτσερ ήταν παιδεραστής


Τα έγγραφα με τις αποκαλύψεις φέρεται ότι βρέθηκαν σε αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών.

Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI5 απέκρυψε τις πληροφορίες που διέθετε για παιδεραστή, που ήταν υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο, έκαναν σήμερα γνωστό βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικά έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Τα έγγραφα, τα οποία φέρεται ότι βρέθηκαν σε αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών με έγγραφα προς αρχειοθέτηση, αποκαλύπτουν ότι το 1986 ο τότε επικεφαλής της MI5 Άντονι Νταφ ενημέρωσε τον τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ ότι ένας μη κατονομαζόμενος υψηλόβαθμος βουλευτής των Συντηρητικών είχε «αδυναμία στα μικρά αγόρια», αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Times του Λονδίνου.

Ο Νταφ έγραψε ότι η υπηρεσία δεν προχώρησε στην έρευνά της καθώς έκανε δεκτή την διάψευση του βουλευτή περί εμπλοκής του με το αιτιολογικό ότι «ο κίνδυνος να περιέλθει σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο για την ασφάλεια», συνεχίζει η επιστολή.

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε την ύπαρξη των εγγράφων έπειτα από μήνες ερευνών του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News. Ο σταθμός είχε κατονομάσει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ουεστμίνστερ, που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο παιδεραστίας. Ανάμεσά τους ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας σερ Πίτερ Μόρισον, ο υπουργός Εσωτερικών Λίον Μπρίταν, ο διπλωμάτης σερ Πίτερ Χέιμαν και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας Ουίλιαμ βαν Στρόμπενζι. Και οι τέσσερις δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οργισμένοι επιβάτες έδεσαν μεθυσμένο άντρα με κολλητική ταινία


Προκάλεσε αναστάτωση εντός του αεροσκάφους.

Ένας απείθαρχος επιβάτης φαίνεται πως οδήγησε την οργή σε νέα ύψη, αν κρίνει κανείς από τις εν λόγω φωτογραφίες. Το περιστατικό σημειώθηκε στον αέρα, κατά τη διάρκεια πτήσης της Siberia Airlines Flight 546 από το Χονγκ Κονγκ στο Βλαδιβοστόκ, την Δευτέρα, όπου κατέληξε με έναν επιβάτη δεμένο με κολλητική ταινία και ζώνες!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο εν λόγω άντρας βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και παρενοχλούσε τους υπόλοιπους επιβάτες, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, ο άντρας σπρώχνεται και πέφτει στο έδαφος από έναν επιβάτη, πριν άλλοι αρχίσουν να τον χτυπούν. Ο άντρας, αργότερα συνελήφθη από την τοπική αστυνομία.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...