Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δεν επιστρέφει στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ο Χρήστος Κορτζίδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή του για αναστολή της 5μηνης πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση του λούνα παρκ.
Δεν επιστρέφει στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορτζίδης καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του για αναστολή της 5μηνης πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί.

Η πειθαρχική ποινή που του είχε επιβληθεί με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής αφορούσε σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαρεία αμέλεια που φέρεται να υπέδειξε, ως δήμαρχος, στην υπόθεση της λειτουργίας του λούνα παρκ που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον τραγικό θάνατο ένα 13χρόνο αγόρι και να τραυματιστεί η 9χρονη αδερφή του.

Το επίμαχο λούνα παρκ -σύμφωνα με τα σχετικά πορίσματα- λειτουργούσε χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καθώς «δεν είχε κατατεθεί φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά, μήτε σαφές και ορισμένο αίτημα λειτουργίας».

Μάλιστα, το δικαστήριο αναφέρει ότι «ο κ. Κορτζίδης, ως δήμαρχος αρμόδιος για την έκδοση άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης του λούνα παρκ, αν και γνώριζε την εγκατάστασή του, επέτρεψε τη λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια».

Ο κ. Κορτζίδης ζητούσε την αναστολή της πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί επικαλούμενος βαρύτατη ηθική βλάβη.

Ωστόσο, η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ επεσήμανε ότι δεν είναι επιτρεπτή η αναστολή εκτέλεσης των πειθαρχικών αποφάσεων, καθώς αυτές επιβάλλονται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Σε ότι αφορά την ηθική βλάβη οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογράμμισαν πως αυτή , «θα αποκατασταθεί πλήρως» σε περίπτωση που γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστές σημειώνουν πως η κυρία προσφυγή του κ. Κορτζίδη «δεν παρίσταται ως προδήλως βάσιμη», δηλαδή δεν διαφαίνεται ότι θα γίνει δεκτή από τους συμβούλους Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Κορτζίδης είχε τεθεί και πάλι σε αργία (δεκαήμερη) για παράβαση καθήκοντος, καθώς:

- από βαριά αμέλεια απασχόλησε στον Δήμο 45 εργαζομένους στην αποκομιδή των απορριμμάτων (σκουπιδιών), των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν λήξει και

- εξέδωσε εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων αυτών τα οποία είχαν κριθεί παράνομα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.