Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Άμεση δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών ζητά ο δήμος Αθηναίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση σε κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Δημιουργία ανοικτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην πόλη, ζητά από την κυβέρνηση ο δήμος Αθηναίων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «ζητάμε για μία ακόμη φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων τονίζεται η άμεση ανάγκη για χάραξη εθνικής στατηγικής «για την υποδοχή και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον». Σημειώνεται ότι υπάρχει ανάγκη, η κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στην ανακοίνωση προστίθεται οτι ο δήμος της Αθήνας, παρά το συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται από τα αυξημένα κύματα προσφύγων και μεταναστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.