Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Στο μικροσκόπιο εμβάσματα και καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η προαναγγελία Τσακαλώτου και η ειδική αποστολή του Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Αντιπαραβολή των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο για τα εμβάσματα στο εξωτερικό με τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

«Έχουμε στοιχεία για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα και θα τα ταιριάξουμε με τις φορολογικές δηλώσεις για να δούμε αν δικαιολογούνται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό για να πληρώσουν την αντίστοιχη φορολογία».

Το σχέδιο αυτό για τον εντοπισμό μαύρου χρήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να εισρεύσουν άμεσα ζεστά κεφάλαια στα κρατικά ταμεία εντάσσεται στη σύσκεψη της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που έλαβε χώρα τη Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με παρόντα τα μέλη της, Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τα έσοδα Τρύφωνα Αλεξιάδη, Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλο Πολάκη, Υφυπουργό Δικαιοσύνη για θέματα Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.

Υπεύθυνος για τους ελέγχους αναμένεται να είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εφοριακός, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν:

1. Να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

2. Αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

3. Η εκπόνηση άμεσα σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.