Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κορυφαίος στον κόσμο ο «Έλληνας παππούς»


Αν και διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του, το λέει η καρδούλα του. Ο 85χρονος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ από την Κω κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στην κατηγορία Μ85, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων Αθλητών που διοργανώθηκε στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με την εκπληκτική επίδοση 41''87 νίκησε τα φαβορί του αγωνίσματος και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Νωρίτερα, μάλιστα είχε τρέξει και στον τελικό των 800 μέτρων όπου κατέλαβε την 5η θέση.



Ο «Φειδιππίδης» αθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ έφυγε ανήμερα την 25η Μαρτίου μαζί με το συναθλητή του Ιμπραήμ Φαναρτζή για την Ουγγαρία, όπου ενσωματώθηκαν στην εθνική ομάδα, με την οποία συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που διεξήχθη στη Βουδαπέστη από τις 25 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου 2014.

Ο 91χρονος (κατηγορία 90-94) Ανδρέας Πολυχρονόπουλος τερμάτισε δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 59''53 και τρίτος στα 60 μέτρα με 15''29.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας βετεράνων Συμεών Συμεωνίδης (κατηγορία 80-84 ετών) και παλιό μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στο επί κοντώ, με 2,10 μ. και στο άλμα τριπλούν με 6,96 μ.

Ο 43χρονος σφαιροβόλος Ιμπραήμ Φαναρτζής (κατηγορία 40-44) πρόσθεσε άλλο ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του, ρίχνοντας 15,22 μέτρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για βασανισμό του Ίλι Καρέλι


Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Ανωναράκηςάσκησε και νέα ποινική δίωξη στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, η οποία αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου ΔικαιοσύνηςΜαρίνος Σκανδάμης δήλωσε από την πλευρά του ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου".

Από τον εισαγγελέα Άμφισσας έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, ενώ προηγουμένως είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, για απλό βασανισμό και για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Αναλυτικότερα, οι διώξεις ασκήθηκαν κατά 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και αστυνομικών υπαλλήλων.

Το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησε στη σύλληψη τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας.

Μέχρι στιγμής οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας,Χάρη Κονσολίδη, που νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας έλυσε το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας που είχε ανακύψει, ως προς το αν θα διεξαχθεί η ανάκριση στην Άμφισσα ή στην Νιγρίτα Σερρών και αποφάνθηκε ότι η ανάκριση για την επίμαχη υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στην Νιγρίτα Σερρών.

Το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας ανέκυψε καθώς κακουργήματα διαπράχθηκαν τόσο στην Άμφισσα όσο και στην Νιγρίτα.

Ακόμη, ο κ. Σκανδάμης με αφορμή τις συνθήκες θανάτου του Ιλία Καρέλι, δήλωσε: "Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου".

Στο χωριό του, στα περίχωρα του Φίερι, έγινε η κηδεία του Ιλί Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας. Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους έριξαν πάνω στο φέρετρο μια αλβανική σημαία και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.

Τι ισχυρίζεται ο υποδιευθυντής στη Νιγρίτα

 


Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, που μίλησε στο ΑΜΠΕ, οι έρευνες του τμήματος των Εσωτερικών Υποθέσεων εστιάζονται, στις περίπου "2,5 ώρες που δεν καταγράφεται από τις κάμερες ο κρατούμενος". "Εκεί μέσα τι γίνεται, δεν ξέρω", λέει στο ΑΠΕ ο κ. Ραδόπουλος.

Προσθέτει: "Όταν έφτασε ο κρατούμενος φωτογραφήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα. Συνολικά έχουμε επτά φωτογραφίες, στη μία εκ των οποίων φαίνεται ότι η παλάμη του έφερε ένα μαύρο σημάδι, το οποίο επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής.

Αφού έγινε η φωτογράφιση, ο κρατούμενος παρέμεινε σε έναν χώρο που εμείς τον λέμε χώρο αναμονής,'ψυγείο', έως ότου να πάει στο κελί του, το οποίο βρισκόταν απέναντι".

"Εκεί δεν έχουμε εικόνα και δεν μπορούμε να αποδείξουμε, να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε κάτι. Εκεί παρέμεινε ο κρατούμενος μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, μετά μπήκε στο κελί του.

Εκεί δεν έχουμε εικόνα, αυτό είναι που εξετάζει και το Εσωτερικών Υποθέσεων γιατί μετά όλα έχουν καταγραφεί. Εκείνες τις 2,5 ώρες εξετάζει το Εσωτερικών Υποθέσεων και δεν ξέρω κι εγώ τι έγινε- οι συνάδελφοι όλοι αρνούνται ότι τον πλησίασαν. 'Δεν κάναμε τίποτα, δεν τον πειράξαμε' μας είπαν, οι συνάδελφοι που μπήκαν στο χώρο. Φαίνεται από τις κάμερες ότι υπάρχει κίνηση, μέσα στο 'ψυγείο', όμως δεν φαίνεται τι έγινε", τόνισε.

"Όταν μπήκε στο κελί του (ο Καρέλι) φαίνεται ότι ήταν χτυπημένος, πονούσε. Φαίνεται στις κάμερες. Κάποια στιγμή ηρέμησε, μετά διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε την παραμικρή κίνηση. Τον φώναξαν δεν ανταποκρίθηκε, ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, ο γιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός", κατέληξε.

Ενημέρωσε επίσης ότι ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, νοσηλεύεται στηνψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σερρών, λόγω της πίεσης που δέχεται από τις ανακρίσεις.

"Είμαστε πάρα πολύ πιεσμένοι, γίνεται με έναν τρόπο περίεργο, δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε. Ο Χάρης 'έσπασε', κατέληξε στο ψυχιατρείο", πρόσθεσε.

Νέα στοιχεία

Ρεπορτάζ του Έθνους ανέφερε ότι νέα δεδομένα θέτουν σε αμφισβήτηση την αρχική εικόνα πως ο κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από χτυπήματα που είχε δεχτεί πριν περάσει την πύλη των φυλακών Νιγρίτας.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι μώλωπεςπου έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.

Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, την ημέρα αυτή προκλήθηκαν τόσο το κάταγμα με κλομπ στο στέρνο του 42χρονου, στο οποίο αποδίδεται προς το παρόν η αιτία θανάτου, όσο και τοέγκαυμα στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ.

Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία από τη μύτη του κρατουμένου.


Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αναφέρει το Έθνος.

Ανακοίνωση (;) στο Indymedia

 

Συζητήσεις και αντιδράσεις στο μεταξύ προκάλεσε στο εσωτερικό των φυλακών ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Indymediaκαι αποδίδεται σε κρατουμένους της Νιγρίτας, στο οποίο χαρακτηρίζεται ως "βασανιστής" ο Τσιρώνης.

Πρόκειται για ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε ως ανακοίνωσή κρατουμένων που ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οιφωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε ο Καρέλι στη φυλακή Νιγρίτας, να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού του και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του, όπως θα καταδικαζόταν και αυτός.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, αναφέρει:

"Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια. Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί. Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα.

Επίσης ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος.

Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσαν από εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας. Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στιλ βεντέτας".


Πηγή: http://www.nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύματα της κρίσης και οι αστυνομικοί σκύλοι


Το επίδομα συντήρησης και διατροφής των Κ-9 φαίνεται πως είναι ένα ακόμη επίδομα που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς οι δικαιούχοι το αναμένουν περισσότερο από δύο χρόνια, από το κράτος. Κι όμως οι Κ-9 έχουν επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας.

Ποιοι είναι όμως οι Κ-9; Αυτήν τη φορά το επίδομα αφορά τους αστυνομικούς σκύλους του Λιμενικού Σώματος, η πλειονότητα των οποίων είναι βελγικά ποιμενικά τύπου Malinois τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες και να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του κλιμακίου Κ-9, το οποίο ανήκει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μαζί με τους συνοδούς τους έχουν πάρει φύλλο πορείας και υπηρετούν σε διάφορα λιμάνια της επικράτειας, με σκοπό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Η συντήρηση, η φροντίδα της υγείας και της εκπαίδευσης ενός τέτοιου ζώου πρέπει να είναι προσεγμένη και άρα δαπανηρή γι΄ αυτό και τα έξοδα αυτά καθορίζονται κάθε φορά με κοινή υπουργική απόφαση. Όπως όμως προκύπτει από ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι συνοδοί Κ-9 του Λιμενικού Σώματος περιμένουν από το 2012 έως και σήμερα το επίδομα συντήρησης και διατροφής των σκύλων με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος για τους Κ-9 έθεσε, με ερώτηση στη Βουλή, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής.

Ο βελγικός ποιμενικός Malinois έχει το παρατσούκλι «η Φεράρι των σκύλων» λόγω των αθλητικών του ικανοτήτων, του θάρρους, της εξυπνάδας και της απόλυτης αφοσίωσής του στο αφεντικό του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με δελφίνια στις ακτές της νότιας Κρήτης


Εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα.

Εικόνες πέρα από κάθε φαντασία τραβήχτηκαν από ένα τραγικό περιστατικό στις ακτές τις Νότιας Κρήτης.
Αιμόφυρτα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα. Τα νερά στη θάλασσα του μικρού χωριού, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Μύρτος και στην Ψαρή Φοράδα, άλλαξαν χρώμα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασαν τα άτυχα ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια του ποταμού Καλικοβρέχτη.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, δύο από τα άτυχα ζώα κατάφεραν να διασώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς, το τρίτο δελφίνι, το οποίο ήταν και το πιο βαριά χτυπημένο, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τα δελφίνια βρέθηκαν τόσο κοντά στην ακτή. Υπάρχουν, όμως, δυο πιθανές αιτίες. Η πρώτη στηρίζεται στην παρουσία ενός υποβρυχίου στην περιοχή, το οποίο είναι πιθανό να αποσυντόνισε τα δελφίνια, εκείνα να έχασαν το δρόμο τους και έτσι να παγιδεύτηκαν στα βράχια όπου και τραυματίστηκαν.

Η δεύτερη πιθανή εκδοχή έχει να κάνει με τα ίδια τα ζώα αφού η περίοδος αυτή είναι περίοδος ζευγαρώματος κι έτσι τα αρσενικά δελφίνια ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους. Οι πληροφορίες πάντως του prismanews, αποκλείουν την περίπτωση τα δελφίνια να τραυματίστηκαν από ψαράδες.










Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Εγνατία Οδό


Το άτυχο ζώο βγήκε στο δρόμο από κενό διάστημα στην περίφραξη.

Νεκρή βρέθηκε μια αρκούδα από τροχαίο ατύχημα το προηγούμενο Σάββατο.

Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό (στο τμήμα «Σιάτιστα- Γρεβενά») μετά τη σήραγγα«Ταξιάρχη» στο ρεύμα προς Γρεβενά. Είναι το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το 2008 και το πρώτο για φέτος.

Η νεαρή αρκούδα πέρασε στο οδόστρωμα καθώς στο σημείο υπάρχει ένα κενό διάστημα περίπου 30-40 μέτρων στην ενισχυμένη περίφραξη που τοποθετείται σταδιακά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ από το καλοκαίρι του 2013, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Από την πρόσκρουση με το αυτοκίνητο η αρκούδα υπέστη συντριπτικά κατάγματα στα μπροστινά πόδια, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί μάτι και στην περιοχή γύρω από αυτό.

Το άτυχο ζώο μετά τη σύγκρουση παρέμεινε στο οδόστρωμα ανήμπορο και φοβισμένο να μετακινηθεί. Ευτυχώς άλλοι διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την Τροχαία Γρεβενών που ειδοποίησε της ομάδες άμεσης επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΟΥΣ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσαν στο σημείο.

Στο νεαρό αρκούδο έγινε νάρκωση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να ξεκινήσει η περίθαλψη. Μάλιστα σήμερα επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για πιο αναλυτικές διαγνωστικές εξετάσεις που θα έδειχναν πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του.

Δυστυχώς όμως το βράδυ του Σαββάτου το ζώο υπέκυψε στα τραύματά του από εσωτερική αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισημαίνουν ακόμα μια φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί σύντομα από την Εγνατία Οδό η τοποθέτηση της κατάλληλης περίφραξης στα υπολειπόμενα σημεία του τμήματος «Σιάτιστα- Γρεβενά», καθώς και στο τμήμα 4.1., και ειδικά στο σημείο του ατυχήματος. Πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας τόσο των διερχόμενων οδηγών όσο και των άγριων ζώων που μέχρι στιγμής πληρώνουν το τίμημα.




Διαβάστε περισσότερα...

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις περί διακοπής του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης»


Προειδοποίηση του Χρυσοχοΐδη προς τον ανάδοχο του έργου.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα εφαρμοστούν όλες οι ρήτρες σε περίπτωση που αδικαιολόγητα σταματήσουν από τον ανάδοχο, οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτες και μη νόμιμες τις δηλώσεις περί διακοπής του έργου, υπογράμμισε ότι ούτε ένα ευρώ δεν οφείλει η εταιρεία «Αττικό Μετρό» προς τον ανάδοχο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πετύχουν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διευκόλυνση του.

«Δηλώσεις για διακοπή του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι αδικαιολόγητες, απαράδεκτες, μη νόμιμες και απορριπτέες. Θα εφαρμοστεί η σύμβαση και ο νόμος και δεν υπάρχει καμία υποχώρηση. Αν τυχόν στο μέλλον σταματήσουν οι εργασίες αδικαιολόγητα και ο ανάδοχος δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του θα εφαρμοστούν οι ρήτρες όπως προβλέπονται από την σύμβαση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε τις καθυστερήσεις τόσο λόγω των αρχαιολογικών εργασιών που από δύο χρόνια, όπως αρχικά προβλεπόταν η ολοκλήρωση τους, έφθασαν τα 8 χρόνια όσο και στην οικονομική δυσπραγία του αναδόχου.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη χαρακτήρισε το έργο αναγκαίο για την Θεσσαλονίκη καθώς, όπως είπε, θα εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες και παράλληλα θα λύσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι συμβιβασμοί για να προχωρήσουν οι εργασίες όσο γίνεται πιο σύντομα.

«Θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, στο πλαίσιο των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, οι όροι της σύμβασης και αν ο ανάδοχος δεν θέλει να συνεχίσει το έργο, θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες ρήτρες», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.



Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό Meet Market στην Τεχνόπολη


Με εκατόν είκοσι συμμετέχοντες.

Ένα μεγάλο Μeet Μarket στήνεται στις 12 και 13 Απριλίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα και φρέσκες ιδέες. Εκατόν είκοσι νέοι και παλιοί συμμετέχοντες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, συλλέκτες, παραγωγοί, μάγειροι, μουσικόφιλοι, και πωλητές με βιολογικά καλλυντικά.

Τη μουσική επένδυση του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνουν οι djs του Μeet Μarket με μουσική που ξεσηκώνει.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.themeetmarket.gr

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548



Διαβάστε περισσότερα...

Σιδηροδρομικός σταθμός από το μέλλον!


Ανάπτυξη σε... ύψος - Δείτε τις εικόνες.

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη είναι συνήθως τεράστιοι. Ωστόσο μια νέα πρόταση περιλαμβάνει τραίνα που κινούνται… κάθετα και «σκαρφαλώνουν» στην εξωτερική πλευρά κτηρίων που θα αποτελούν τους… κάθετους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να ελευθερωθούν χώροι στις πολυπληθείς πόλεις.

Με το όνομα «Hyper Speed Vertical Train Hub» ο κάθετος αυτός σιδηροδρομικός σταθμός θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους σταθμούς όπως τους ξέρουμε με γιγάντιους ουρανοξύστες, σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας, τους Λονδρέζους Christopher Christophi και Lucas Mazarrasa.

Μαγνήτες τοποθετημένοι στην πρόσοψη του ουρανοξύστη θα «οδηγούν» τα τραίνα στην κορυφή.

«Ο σταθμός Hyper Speed Vertical Train Hub έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις αναπόφευκτές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι πόλεις έως το 2075 και να προσφέρει βιώσιμες και εφικτές λύσεις για το μέλλον των μεταφορών», τονίζουν.

Δείτε τις εικόνες










Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα απορροφημένη στο κινητό της «πέφτει» στις ρόδες αυτοκινήτου!


Βίντεο-σοκ με τη στιγμή του ατυχήματος.

Έχει πολλές φορές επισημανθεί πώς η χρήση του κινητού στο αυτοκίνητο ή στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει ή να μας εμπλέξει σε ατυχήματα, ακριβώς επειδή συχνά μας απορροφά η συζήτηση που έχουμε με αποτέλεσμα η προσοχή μας να αποσπάται και τα αντανακλαστικά μας να είναι μειωμένα.

Έτσι συνέβη και στη Ρωσία όπου η κάμερα διερχόμενου αυτοκινήτου κατέγραψε τη στιγμή που μια γυναίκα βγήκε στο δρόμο μιλώντας στο κινητό της, χωρίς καθόλου να κοιτάξει, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει άλλο όχημα και να την εκτοξεύσει στον αέρα!

Το βίντεο είναι σοκαριστικό κυρίως γιατί αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο πώς μια στιγμή είναι αρκετή για να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή μας στο δρόμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το περιστατικό συνέβη την 25η Μαρτίου και η γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι κι ένα σπασμένο πόδι.

Της παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και πιστεύεται πως πλέον αναρρώνει στο σπίτι της.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκατομμυριούχος βίασε την τρίχρονη κορούλα του αλλά δεν φυλακίζεται!


Το περιβάλλον της φυλακής «δεν του ταιριάζει» δήλωσε η δικαστής...

Ομολόγησε πως βίασε την μόλις 3 ετών κορούλα του, αλλά δεν φυλακίστηκε γιατί « δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ζωή των φυλακών» σύμφωνα με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση!

Ο πρωταγωνιστής της θλιβερής αυτής ιστορίας είναι ο 47χρονος Robert Richards IV, κληρονόμος μιας περιουσίας εκατομμυρίων δολαρίων, της οικογένειας των μεγιστάνων της πολυεθνικής «Du Pont».

Η δίκη ξεκίνησε το 2009 και μετά από συνεχείς αναβολές ολοκληρώθηκε μόλις τώρα και μετά από αγωγή που κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Richards.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε την κατηγορία της σεξουαλικής βίας, με ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 χρόνια κάθειρξης, αλλά η δικαστής τον άφησε ελεύθερο υπό δικαστική επιτήρηση...

Η δικαστής, Jan Jurden, που εκδίκασε την υπόθεση καταδίκασε τον παιδόφιλο σε 8 έτη φυλακή με αναστολή, κάτι που σημαίνει πως δεν θα εκτίσει ούτε μια μέρα στην φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικαστή ο Richards δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον, εκείνο της φυλακής, στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος να ζει, ένα περιβάλλον που «δεν του ταιριάζει» όπως δήλωσε...

«Πρόκειται για σπάνιο γεγονός, η φυλακή να ωφελήσει τον καταδικασμένο» ανέφερε ο δικηγόρος του Richards, Brendan J. O’Neill.

Ο O’Neill, είναι μέλος του δικηγορικού γραφείου Richards Layton & Finge, που ανήκει στην οικογένεια Du Pont...




Διαβάστε περισσότερα...

Νεκροταφείο για ομοφυλόφιλες στη Γερμανία


Απίστευτη συμφωνία ένωσης γυναικών.

Ένας νέος χώρος ταφής μόνο για λεσβίες ξεκινάει να λειτουργεί μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία σε ένα ηλικίας 200 ετών νεκροταφείο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η περιοχή των 400 τετραγωνικών μέτρων θα που θα φιλοξενήσει το νεκροταφείο βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου και μπορεί να δεχτεί έως 80 λεσβίες.

Το σημείο νοικιάστηκε από μία ένωση γυναικών ώστε να μπορεί να φιλοξενεί λεσβίες για τη "μετά θάνατον ζωή".

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ένωσης, η ομάδα πήρε την έγκριση να χρησιμοποιήσει το νεκροταφείο για 30 χρόνια με αντάλλαγμα να φροντίζει για την καθαριότητα και τη διατήρηση του χώρου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια


Από 14 έως 28 Μαΐου 2014 λόγω εκλογών.

Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.

Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014.

Ακόμη, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

«Υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος»


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γευμάτισε με παιδιά του κέντρου φροντίδας της «Αποστολής».

«Να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να δημιουργήσετε, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας, να αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική» την παρότρυνση αυτή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας, σήμερα το μεσημέρι, στα 62 παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιού της «Αποστολής» , «Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος» , στο Μοσχάτο.

Με αφορμή τις ημέρες εορτών του Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος , συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα γευμάτισε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο , και τους ζήτησε τα εφόδια που θα τους δίνονται, να τα κρατήσουν μέσα τους αλλά και να τα πολλαπλασιάσουν.

«Να μελετάτε τακτικά και σωστά για να κατακτήσετε τη γνώση, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να βάλετε γερά θεμέλια στη ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «βρίσκομαι σε μια κυψέλη της "Αποστολής" μας, ένα όμορφο μελίσσι με εντατική μάθηση, με τραγούδια και όπως μου λένε, αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Τώρα το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και χαίρομαι διότι υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια από όλους σας και είμαι ικανοποιημένος. Διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας για να κάνουμε καλά θεμέλια.

Καθένας από εσάς χτίζει ένα σπίτι, το σπίτι του εαυτού του. Αν δεν έχει καλά θεμέλια θα έρθει ο άνεμος και η βροχή και θα το γκρεμίσει το σπίτι, ενώ αν έχει θεμέλια γερά θα αντέξει και θα υπάρχει προκοπή. Θέλω να περνάτε καλά, εμείς οι μεγάλοι το διαβάζουμε στο πρόσωπο μας και γινόμαστε και εμείς καλύτεροι γιατί όπως είπε και ο Χριστός μας, αν δεν στραφείτε και δεν γίνετε όπως τα παιδιά δεν είστε σε καλό δρόμο».

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους γονείς και τους δασκάλους είπε «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος» και κατέληξε «το αντίδοτο σε όσα περνάμε σήμερα παραμένει n δικαιοσύνη, μαζί με την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία».



Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι ο βασικός στόχος, ο οποίος επιτεύχθη, ήταν να δημιουργηθεί, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, το πρώτο πρότυπο κέντρο Φροντίδας Παιδιού το οποίο θα ψυχαγωγεί και θα ευχαριστεί τα μικρά παιδιά, να το βλέπουν σαν το δεύτερο σπίτι τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξή τους, παρέχοντάς τους δραστηριότητες όπως, ενισχυτική διδασκαλία και αγωγή αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως το κουκλοθέατρο, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις γιορτές, τα παραμύθια, τη μουσική και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από επιλογές και δημιουργική φαντασία να αυτενεργήσουν, να εκφραστούν ελεύθερα να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τη γνώση.



Η υπεύθυνη του κέντρου φροντίδας παιδιού Δώρα Βλάχου παρουσίασε την εξέλιξη του Κέντρου λέγοντας ότι «62 παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν , απασχολούνται δημιουργικά, ανακαλύπτουν ταλέντα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ψυχαγωγούνται. Διδάσκονται αξίες και ιδανικά. Δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Νοιώθουν ασφάλεια, στοργή, φροντίδα, χαίρονται. Αν έπρεπε να επιλέξω κάποια χαρακτηριστική σκηνή από την καθημερινότητά τους για να σας μεταδώσω την ατμόσφαιρα, θα ήταν η στιγμή που τα βλέπουμε να έρχονται τρέχοντας και γελώντας τα μεσημέρια από το σχολείο κι ας έχουν ξεκινήσει τη μέρα τους στις 07:30 το πρωί. Είναι μια εικόνα χαράς που πάντα με γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί καθώς γνωρίζουμε ότι το κριτήριο των παιδιών είναι αυστηρό και αλάνθαστο, έτσι, φαίνεται πως κάτι εδώ, γίνεται σωστά».



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, και από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «LE MONDE» που προσφέρει καθημερινά δωρεάν την σίτιση των παιδιών οι κ. Άκης Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Σπουδών, Νικός Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών και ο κ. Δημήτριος Αντωνόπουλος Διευθυντής Σπουδών & Μάρκετινγκ.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και τη «LE MONDE» για την πολύτιμη συμβολή και προσφορά τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Νοικοκυριά και φωτοβολταϊκοί πληρώνουν τα σπασμένα 5 μεγάλων


Όταν σε μια αγορά οι στρεβλώσεις ζουν και βασιλεύουν... 

Όταν μια αγορά γίνεται ελλειμματική, επειδή εξυπηρετεί και χρηματοδοτεί παράνομα λίγους, μεγάλους και εκλεκτούς...

...τότε, τη νύφη πληρώνουν οι μικροί και οι μη εμπλεκόμενοι. Δηλαδή, αυτοί, που δεν φταίνε.

Στην περίπτωσή μας, oi λίγοι, μεγάλοι και εκλεκτοί είναι :

Oι ηλεκτροπαραγωγοί με μονάδες φυσικού αερίου, πέντε τον αριθμό. Για αυτούς "εφευρέθηκαν" τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος), με αποτέλεσμα να στοιχίζουν 90.000 ευρώ/Mw (!), όταν στην Ευρώπη δεν κοστίζουν ούτε 15.000 ευρώ/Mw και, μάλιστα, πληρώνονται όποτε απαιτείται !

Συνολικά, οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε αυτούς - μόνο για το 2012 και 2013 - έχουν φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ ! Και δεν είναι μόνο αυτό.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κράτος έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό, παρά το γεγονός ότι ουδεμία υποχρέωση είχε να το καταβάλει.

Οι μικροί και οι μη εμπλεκόμενοι είναι:

Από τη μια οι μικροϊδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, που και επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής, και είναι χρεωμένοι με δάνεια, και έχουν να πληρωθούν μήνες για το ρεύμα, το οποίο έχουν παράξει, και τώρα τους κουρεύουν τις δήθεν εγγυημένες από το νόμο ταρίφες, οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή.

Από την άλλη, τα νοικοκυριά, που θα δουν αυξημένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω νέας αύξησης του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να πληρωθούν - εμμέσως πλην σαφώς - οι πέντε μεγάλοι και εκλεκτοί.

Με απλά λόγια, για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν αυτοί, που δεν φταίνε - δηλαδή όλοι μας -, για να συνεχίσουν να τη γλιτώνουν και να λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων - δηλαδή όλων μας - αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει χρόνια σε αυτή τη χώρα. Με μια διαφορά, όμως. Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής λιτότητας, οι αντοχές των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων έχουν εξαντληθεί. Το ίδιο και η υπομονή τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατάρτισε και κατέθεσε προς έγκριση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, διασφαλίζοντας για πρώτη φορά την ύπαρξη ενός συνεκτικού και κατανοητού συστήματος κατάταξης και ταξινόμησης όλων των προσόντων, δηλαδή των τίτλων σπουδών, οι οποίοι απονέμονται στη χώρα μας.

Η Έκθεση Αντιστοίχισης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, η οποία κατατέθηκε από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ενεκρίθη στο πλαίσιο της 23ης Συνεδρίασης της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποδίδει με δικαιοσύνη επαγγελματικά δικαιώματα που θα δώσουν την δυνατότητα εισόδου στην αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις, σε ασφαλές εργασιακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Υπηρετώντας την αρχή της διαφάνειας του εκπαιδευτικού συστήματος στο σύνολό του, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η μάθηση μπορεί να συνδέεται με την απασχόληση και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Υπό το πρίσμα της κοινής Ευρωπαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020, η οποία στοχεύει στην έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχιση του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων προσφέρει ένα εργαλείο που δίνει διέξοδο στην Αγορά Εργασίας και κυρίως δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό ανθρώπινο κεφάλαιο».

Τα οκτώ επίπεδα προσόντων είναι τα εξής:

Επίπεδο 1

Απολυτήριο Δημοτικού.

Επίπεδο 2

Απολυτήριο Γυμνασίου.

Επίπεδο 3

-Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 3 ΣΕΚ.

-Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 1 ΙΕΚ.

Επίπεδο 4

-Πτυχίο ΕΠΑΣ

-Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 3 ΕΠΑΛ.

-Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ.

-Απολυτήριο (Γενικού) Λυκείου.

Επίπεδο 5

-Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΕΠΑΛ.

-Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΙΕΚ.

-Δίπλωμα/Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής

Επίπεδο 6 (Bachelor Degree)

-Πτυχίο Πανεπιστημίου

-Πτυχίο ΤΕΙ.

Επίπεδο 7 (Master's Degree)

-Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης

Επίπεδο 8 (Doctorate)

-Διδακτορικό Δίπλωμα


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν οι εργαζόμενοι του «Παπαγεωργίου»


Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου.

Σε αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού των εξωτερικών ιατρείων του «Παπαγεωργίου» προχωρούν αύριο από τις 7.30 έως τις 10.30 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Με απόφαση που ελήφθη κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί απεργία του προσωπικού των χειρουργείων του «Παπαγεωργίου» και την επομένη μέρα απεργία του προσωπικού των εξωτερικών ιατρείων.

Κατά τις ημέρες μερικής απεργίας θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από προσωπικό ασφαλείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε ένα... ελεφαντάκι στο σαλόνι της!


Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της μικρής Tom - Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι μάλλον το τελευταίο «κατοικίδιο» που περιμένεις να δεις στο σαλόνι σου, ακόμα και αν ζεις στη Νότιο Αφρική. Συνέβη ωστόσο στην Francoise Maldy Anthony που είδε έκπληκτη, με τους συναδέλφους της στο πάρκο Thula Thula Private Game Reserve, ένα ελεφαντάκι μόλις δέκα ημερών μέσα στο χώρο τους!

Πρόκειται για ένα θηλυκό μικρό ελέφαντα που πιστεύεται πως αποκόπηκε από τη μαμά του και περιπλανήθηκε για περίπου πενήντα χιλιόμετρα πριν καταλήξει στο σπίτι της Anthony.

Η Anthony φρόντισε το ελεφαντάκι να έχει νερό και φαγητό ενώ οι συνεργάτες της άρχισαν να αναζητούν τη μαμά του.

Ύστερα από 15 χρόνια εργασίας στο πάρκο, η Anthony τόνισε πως δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη της έκπληξη, σημειώνει η Daily Mail, ανακάλυψε πως η μαμά του μικρού- το οποίο ονόμασαν Tom- ήταν ένας θηλυκός ελέφαντας που ο σύζυγός της είχε σώσει πολλά χρόνια πριν!

«Τα ελεφαντάκια δεν απομακρύνονται ποτέ από το κοπάδι τους. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατέληξε στο σπίτι μου», τόνισε. «Πρέπει να είχε διανύσει τεράστια απόσταση, ήταν στρεσαρισμένη, κουρασμένη, πεινασμένη και διψασμένη».

Η Anthony και το προσωπικό του πάρκου φρόντισαν το ελεφαντάκι αλλά είχαν ταυτόχρονα το νου τους να μην έχουν μεγάλη επαφή μαζί του, καθώς αυτό μπορεί να έκανε τη μαμά του να το απορρίψει.

«Η μαμά της ενθουσιάστηκε όταν ξαναβρήκε το μικρό της», περιέγραψε η Anthony, εξηγώντας πως ο θηλυκός ελέφαντας είχε διασωθεί από γειτονικό πάρκο του οποίου η διοίκηση θα επέτρεπε σε κυνηγό να τον πυροβολήσει!

Δεν ήταν όμως το ίδιο εύκολα τα πράγματα για τη μικρή που έτρεχε πίσω από το βαν την ώρα που η Anthony απομακρυνόταν.

Όλο το βράδυ το προσωπικό παρακολουθούσε το κοπάδι της Tom για να βεβαιωθεί πως θα γινόταν κανονικά δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του. Όλα πήγαν καλά.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ε.Σ.Α.μεΑ. προς Κυβέρνηση: 6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.04.2014

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εκφράζει η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

Η σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς και στους εργαζόμενους και η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προνοιακών κοινωνικών δομών, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελούν πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος της χώρας. Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν προσφέρει επί 12 συνεχή έτη σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Οι υπηρεσίες αυτές, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο, αποτελούν σημαντικό μέσο ανακούφισης για τους πιο φτωχούς πολίτες της χώρας.

Η Συνομοσπονδία χαιρέτησε διάταξη του υπουργείου Εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2013 για τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 6 μήνες μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες! Δεν μπορούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες και παράλληλα διακυβεύεται και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι ζουν διαρκώς μέσα στην αβεβαιότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια τους τη ζωή.

Το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 136 KB).



Διαβάστε περισσότερα...