Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις περί διακοπής του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποίηση του Χρυσοχοΐδη προς τον ανάδοχο του έργου.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα εφαρμοστούν όλες οι ρήτρες σε περίπτωση που αδικαιολόγητα σταματήσουν από τον ανάδοχο, οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτες και μη νόμιμες τις δηλώσεις περί διακοπής του έργου, υπογράμμισε ότι ούτε ένα ευρώ δεν οφείλει η εταιρεία «Αττικό Μετρό» προς τον ανάδοχο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πετύχουν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διευκόλυνση του.

«Δηλώσεις για διακοπή του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι αδικαιολόγητες, απαράδεκτες, μη νόμιμες και απορριπτέες. Θα εφαρμοστεί η σύμβαση και ο νόμος και δεν υπάρχει καμία υποχώρηση. Αν τυχόν στο μέλλον σταματήσουν οι εργασίες αδικαιολόγητα και ο ανάδοχος δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του θα εφαρμοστούν οι ρήτρες όπως προβλέπονται από την σύμβαση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε τις καθυστερήσεις τόσο λόγω των αρχαιολογικών εργασιών που από δύο χρόνια, όπως αρχικά προβλεπόταν η ολοκλήρωση τους, έφθασαν τα 8 χρόνια όσο και στην οικονομική δυσπραγία του αναδόχου.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη χαρακτήρισε το έργο αναγκαίο για την Θεσσαλονίκη καθώς, όπως είπε, θα εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες και παράλληλα θα λύσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι συμβιβασμοί για να προχωρήσουν οι εργασίες όσο γίνεται πιο σύντομα.

«Θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, στο πλαίσιο των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, οι όροι της σύμβασης και αν ο ανάδοχος δεν θέλει να συνεχίσει το έργο, θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες ρήτρες», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.