Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Νοικοκυριά και φωτοβολταϊκοί πληρώνουν τα σπασμένα 5 μεγάλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν σε μια αγορά οι στρεβλώσεις ζουν και βασιλεύουν... 

Όταν μια αγορά γίνεται ελλειμματική, επειδή εξυπηρετεί και χρηματοδοτεί παράνομα λίγους, μεγάλους και εκλεκτούς...

...τότε, τη νύφη πληρώνουν οι μικροί και οι μη εμπλεκόμενοι. Δηλαδή, αυτοί, που δεν φταίνε.

Στην περίπτωσή μας, oi λίγοι, μεγάλοι και εκλεκτοί είναι :

Oι ηλεκτροπαραγωγοί με μονάδες φυσικού αερίου, πέντε τον αριθμό. Για αυτούς "εφευρέθηκαν" τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος), με αποτέλεσμα να στοιχίζουν 90.000 ευρώ/Mw (!), όταν στην Ευρώπη δεν κοστίζουν ούτε 15.000 ευρώ/Mw και, μάλιστα, πληρώνονται όποτε απαιτείται !

Συνολικά, οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε αυτούς - μόνο για το 2012 και 2013 - έχουν φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ ! Και δεν είναι μόνο αυτό.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κράτος έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό, παρά το γεγονός ότι ουδεμία υποχρέωση είχε να το καταβάλει.

Οι μικροί και οι μη εμπλεκόμενοι είναι:

Από τη μια οι μικροϊδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, που και επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής, και είναι χρεωμένοι με δάνεια, και έχουν να πληρωθούν μήνες για το ρεύμα, το οποίο έχουν παράξει, και τώρα τους κουρεύουν τις δήθεν εγγυημένες από το νόμο ταρίφες, οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή.

Από την άλλη, τα νοικοκυριά, που θα δουν αυξημένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω νέας αύξησης του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να πληρωθούν - εμμέσως πλην σαφώς - οι πέντε μεγάλοι και εκλεκτοί.

Με απλά λόγια, για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν αυτοί, που δεν φταίνε - δηλαδή όλοι μας -, για να συνεχίσουν να τη γλιτώνουν και να λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων - δηλαδή όλων μας - αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα.

Αυτό συμβαίνει χρόνια σε αυτή τη χώρα. Με μια διαφορά, όμως. Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής λιτότητας, οι αντοχές των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων έχουν εξαντληθεί. Το ίδιο και η υπομονή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.