Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Από 8:00 έως 20:00 ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μουσικές εκδηλώσεις σήμερα.

Ξεκινάει σήμερα το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί καθημερινά, από τις 8:00-20:00, έως τις 31 Οκτωβρίου.

«Με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής σημασίας και η αναβάθμιση αφορά πάνω από όλα στο νέο ωράριο λειτουργίας. Οι χώροι αυτοί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, στην αποκορύφωση της τουριστικής κίνησης, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00. Η αναβάθμιση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ωράριο, επίσης ενισχύεται το προσωπικό και θα προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τα πωλητήρια, να διευρύνουμε τα πωλητήρια, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα αναψυκτήρια, να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την προσβασιμότητα, να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και γενικά να παρουσιάσουμε μια κατάσταση σαφώς καλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα» είπε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε, ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως όλα θα λειτουργήσουν άψογα αύριο και ότι πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα από την μία μέρα στην άλλη και σημείωσε, ότι έχουν προσληφθεί 1122 εποχικοί υπάλληλοι και πρόκειται να προσληφθούν άλλοι 500 έως τον Μάιο, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και ότι στόχος είναι το πιλοτικό πρόγραμμα να επεκταθεί σε πολλούς περισσότερους χώρους και κυρίως να μονιμοποιηθεί.

Η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου θα γίνει με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου, αλλά και στη Δήλο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Σαντορίνη, το Ηράκλειο και το Λασίθι ξεκινάει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων, συμβολίζοντας έτσι την καινούργια αρχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.