Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Δεν είναι βιασμός γιατί πρόκειται για μια πορνοστάρ»


Η δήλωση κατηγορούμενου παλαιστή που προκάλεσε αντιδράσεις.

Τον περασμένο Αύγουστο, η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Christy Mack, είχε σοκάρει τους χρήστες των social media όταν ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της. Η γυναίκα, είχε πέσει θύμα του παλαιστή War Machine- το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jonathan Koppenhaver. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, το ζευγάρι είχε χωρίσει τον περασμένο Μάιο αλλά για άγνωστο λόγο, εκείνος εμφανίστηκε ξαφνικά έξω από το σπίτι της και χωρίς να πει το παραμικρό, σύμφωνα με την Mack άρχισε να την χτυπάει με άγριο τρόπο.

Αποτέλεσμα του βίαιου ξεσπάσματός του, ήταν η 23χρονη να καταλήξει στο νοσοκομείο με 18 σπασμένα κόκαλα στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων, και ρήξη ήπατος. Όπως μάλιστα κατήγγειλε η ίδια, ο βίαιος πρώην σύντροφός της, αποπειράθηκε να τη βιάσει και να της κόψει τα μαλλιά με μαχαίρι.

Σώθηκε, όπως λέει η ίδια, όταν άρχισε να τρέχει έξω γυμνή, όπου και βρήκε καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι.

Αυτές τις ημέρες, η υπόθεση αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες με τον 33χρονο να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Christy Mack, όταν ρωτήθηκε από τους δικαστές αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση, απάντησε πως έπεσε θύμα βιασμού. O νεαρός αθλητής στο άκουσμα του παραπάνω ισχυρισμού, γέλασε απαντώντας ότι δεν ήταν βιασμός γιατί είναι πορνοστάρ. Δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις και αναφορές στα μίντια με διόλου κολακευτικά σχόλια για τον War Machine.

Η δίκη συνεχίζεται.


Οι φωτογραφίες που είχε ανεβάσει η Christy Mack στο Twitter










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 92χρονος μεγιστάνας που θέλει να κάνει σεξ κάθε μέρα


Απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο παρά τις απαγορεύσεις των γιατρών.

Ο Sumner Murray Redstone είναι αμερικανός επιχειρηματίας και μεγιστάνας των μίντια. Αισίως διάγει την ένατη δεκαετία της ζωής του, είναι 92 ετών, χωρίς αυτό ωστόσο να του στερεί την όποια όρεξη για ζωή. Ο φιλήδονος ηλικιωμένος, διαθέτει μια ακόρεστη δίψα για ζωή καθώς όπως διαβάζουμε στους New York Post, αν και μιλά με δυσκολία, ωστόσο επιθυμεί καθημερινό σεξ και μια ζουμερή μπριζόλα για το δείπνο του –παρά τις απαγορέψεις των γιατρών.

Ο δισεκατομμυριούχος παρά το γεγονός ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις επιχειρηματικές του υποχρεώσεις στους μιντιακούς κολοσσούς, CBS και Viacom στις οποίες διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο, εντούτοις έχει εμμονή με την κατανάλωση κρέατος και «απαιτεί, στο βαθμό που μπορεί να γίνει κατανοητό, να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες κάθε μέρα, ακόμα και αν ο Δρ. Gold του έχει συστήσει επανειλημμένα να απέχει από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα», αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Μέχρι τον περασμένο μήνα, η πρώην φιλενάδα του Manuela Herzer, 50 ετών, είχε αναλάβει να παίρνει αποφάσεις αναφορικά με την υγεία του όταν οι γιατροί έκριναν ότι εκείνος ήταν πια ανίκανος. Αυτό ήταν πριν άρθρο του Vanity Fair, άφηνε αιχμές κατά της Herzer και μιας ακόμα πρώην ερωμένης του επιχειρηματία, ότι είχαν τον έλεγχο του μεγιστάνα και της περιουσίας του.

Πέρα από τη νομική διάσταση της υπόθεσης όπου το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν ο 92χρονος είναι σε θέση να ασχολείται με τις αυτοκρατορίες του, έχει στο ενεργητικό του τρεις γάμους από τους οποίους απέκτησε δυο παιδιά και άπειρες φιλενάδες- όλες τους κατά πολλές δεκαετίες νεότερές του.


Ο Sumner Redstone με τις πρώην του, Manuela Herzer (αριστερά) και Sydney Holland το 2013






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Healthgate4all για την ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών


Διαδικτυακή πύλη του ΕΚΠΑ για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα.

Η διαδικτυακή πύλη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), www.healthgate4all.gr, για την ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η πύλη αποτελείται από τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: τον χάρτη υγείας, όπου έχουν χαρτογραφηθεί όλες οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, τον σύμβουλο υγείας, όπου περιγράφονται λοιμώδη νοσήματα, αλλά και παιδικές ασθένειες, με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, ενότητα που αφορά στα νομικά ζητήματα, καθώς επίσης και ενότητα που αφορά ζητήματα κόστους των υπηρεσιών υγείας.

Προς το παρόν, η πύλη είναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και αραβικά), ενώ κατά το επόμενο διάστημα θα προστεθούν άλλες τρεις (γαλλικά, ρωσικά και αλβανικά). Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη της πύλης ξεκίνησε το 2013, με στόχο την διερεύνηση, καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στη. Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας.

Ωστόσο, σήμερα, που το προσφυγικό ζήτημα έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, η χρησιμότητά του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ενδεικτικά, το 2015, έχουν αφιχθεί πάνω από 700.000 πρόσφυγες στη χώρα μας, με τα νούμερα να αυξάνουν μέρα με τη μέρα. Η πληροφόρηση, λοιπόν, για τις διαθέσιμες δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο όχι μόνο για τους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για τους Έλληνες που έρχονται σε επαφή μαζί τους, είτε είναι γιατροί είτε εθελοντές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας δρόμου με... σερβιτόρους


Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Πάνω από 120 σερβιτόροι έβαλαν πάνω στους δίσκους μπουκάλια και ποτήρια με νερό, φόρεσαν τις στολές τους και άρχισαν να τρέχουν.

Οι σερβιτόροι χωρίστηκαν σε ομάδες και διένυσαν μια απόσταση περίπου 300 μέτρα η καθεμία.

Ο αγώνας διεξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας καθηγητής στους Times: Νέες της Ελλάδας στην πορνεία για ένα... σάντουιτς


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία μίας νέας έρευνας που αποκαλύπτει πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, όλο και περισσότερες νέες βγαίνουν στην πορνεία και μάλιστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για μόλις 2 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα.

Σε νέα μελέτη, που συντάχθηκε βάσει στοιχείων από περισσότερες από 17.000 ιερόδουλες, διαπιστώνεται ότι οι Ελληνίδες κυριαρχούν στην βιομηχανία της πορνείας και έχουν αντικαταστήσει εκείνες από την ανατολική Ευρώπη.

«Ορισμένες γυναίκες το κάνουν μόνο και μόνο για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς γιατί έχουν ανάγκη από φαγητό. Άλλες πάλι για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και έκτακτες ανάγκες ή για να αγοράσουν ναρκωτικά» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που πραγματοποίησε τη μελέτη.

Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η τιμή για τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης ήταν στα 50 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 2 ευρώ για 30 λεπτά. Ο καθηγητής αναφέρει πως υπάρχουν περίπου 400 τέτοιες περιπτώσεις απελπισμένων γυναικών, σημειώνοντας πως οι Ελληνίδες πλέον κυριαρχούν στην πορνεία σε ποσοστό 80%.

"Αυτοί οι αριθμοί δεν μοιάζουν να εξασθενούν. Αυξάνονται με σταθερό ρυθμό", πρόσθεσε ο καθηγητής.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά πολύ λίγοι από τους οίκους ανοχής έχουν πάρει άδεια, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ωθώντας πολλές από τις ιερόδουλες να δραστηριοποιούνται εκτός των οίκων ανοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5 χρήσεις για τη φλούδα του λεμονιού που θα σας εκπλήξουν


Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τη φλούδα ενός λεμονιού. Για παράδειγμα, είναι ιδανικό για να φρεσκάρουμε τον αέρα, δεδομένου ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών είναι ιδιαίτερα έντονο. Είναι επίσης χρήσιμο για τη διακόσμηση, για τον καθαρισμό και ακόμη και για την κατασκευή φυσικών προϊόντων ομορφιάς. Εάν χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας τότε θα σκεφτείτε πολλές ακόμα εφαρμογές αυτής της αρωματικής φλούδας.

Ας δούμε μερικές ιδέες για τη χρήση της φλούδας λεμονιού, που πιστεύουμε ότι θα σας εμπνεύσουν για πολλές ακόμα εφαρμογές. Σας παραθέτουμε δύο από τις πέντε χρήσεις:

1. Διακοσμητικά κεριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα σε ταινίες ή ακόμη και σε φέτες για να διακοσμήσουν τα κεριά σας. Θα δώσει μια φρέσκια πινελιά στο δωμάτιό σας και η μυρωδιά θα είναι υπέροχη!

2. Το να αποξηράνετε τα λεμόνια είναι μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Μπορείτε να κόψετε το λεμόνι σε φέτες ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αποξηράνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον φούρνο στη θέση του αέρα και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό. Τα αποξηραμένα κομμάτια του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά πράγματα φτιάχνοντας ακόμα και κοσμήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατανομή 22,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου


Ομιλία Μπαλάφα στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ.

Ποσό ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου του 2016, του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των Περιφερειών, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας.

Η εξέλιξη αυτή καθησυχάζει την ανησυχία για το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις περιφέρειες, μετά την απόφαση για κάλυψη των σχετικών δαπανών από το νέο έτος από τους ΚΑΠ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ομιλία του στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι μέχρι το μήνα Νοέμβριο έχουν καταβληθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 40 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από όσα είχαν προβλεφθεί. «Οι υποχρεώσεις έως το τέλος του χρόνου είναι 323 εκατομμύρια περίπου και εκτιμούμε ότι θα καλυφθούν. Σε αυτές υπολογίζεται και το ποσό για τα παρακρατηθέντα των δήμων», σημείωσε.

Ο κ. Μπαλάφας χαρακτήρισε ως «ένα μικρό θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2016 δεν προβλέπει μείωση πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά αντιθέτως οριακή αύξηση κατά περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2015.

Υπογράμμισε τέλος ότι σε εξέλιξη βρίσκονται η αναδιάρθρωση των δανείων στους δήμους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η διαδικασία για τη διεύρυνση της συμμετοχής των δήμων στην υλοποίηση του ΠΕΠ Αττικής και των Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014–2020, καθώς και για την διασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας των δήμων ως δικαιούχων των προγραμμάτων αυτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη σε βάρος 13 υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων στη Θεσσαλονίκη


Κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία για την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο.

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος 13 υπαλλήλων τριών ασφαλιστικών ταμείων για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για υπαλλήλους που το διάστημα της υπεξαίρεσης, δηλαδή την περίοδο 1999-2008, υπηρετούσαν στα Ταμεία Υγείας και Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ), όπως επίσης στο Ταμείο Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ).

Μελετώντας το πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, κατόπιν έρευνας την οποία διενήργησε η ίδια με προηγούμενη εισαγγελική εντολή, ο Αχ. Ζήσης ζήτησε από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας, οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι όφειλαν να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους για τις παρακρατηθείσες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης και να εντοπίσουν τη ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία τους. Σύμφωνα δε με το πόρισμα, από την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τα τρία ταμεία ζημιώθηκαν με 7,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωση να αποδίδει κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και υπέρ της εφορίας (εν προκειμένω τη Θ' ΔΟΥ) είχε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 20,5 ετών, πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι γνώριζαν τις εκκρεμότητες του κεντρικού δήμου προς τα ασφαλιστικά ταμεία εντούτοις φέρεται ότι έκαναν τα στραβά μάτια, συνεχίζοντας να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων και κατά συνέπεια να παράσχουν σ' αυτούς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν ανενημέρωτες και κενές καρτέλες ασφαλισμένων, όπου υποτίθεται ότι απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, οι καταβαλλόμενες εισφορές κάθε εργαζόμενου.

Ανάμεσα στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία το επίμαχο διάστημα υπηρετούσαν τόσο στις κεντρικές υπηρεσίες των Αθηνών όσο και στα παραρτήματα της Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγονται προϊστάμενοι και αναπληρωτές οικονομικών υπηρεσιών, τμηματάρχες, αλλά και υπάλληλοι, που φαίνεται ότι είχαν γνώση του θέματος.

Στο «κάδρο» της Αν. Τσεμπερά βρέθηκαν συνολικά 16 στελέχη και υπάλληλοι των συγκεκριμένων ταμείων, πλην όμως δύο εξ αυτών απεβίωσαν, ενώ ο τρίτος προέκυψε ότι οι ευθύνες του περιορίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα και επειδή αυτές είναι σε πλημμεληματικό βαθμό παραγράφηκαν.

Οι κατηγορούμενοι στις ανωμοτί καταθέσεις που έδωσαν δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα, ούτε άκουσαν ποτέ για την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι ίδιοι αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα να δώσουν εξηγήσεις στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη έρευνα είχε διενεργήσει η Αναστ. Τσεμπερά για υπαλλήλους της Θ' ΔΟΥ, καταλογίζοντας ευθύνες εναντίον 28 εφοριακών-αρμόδιων για την είσπραξη των παρακρατηθέντων φόρων από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2014, ο τότε εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθούν ποινικά οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης ΔΟΥ, με συνέπεια να αρχειοθετήσει την υπόθεση, απαλλάσσοντας τους εμπλεκόμενους εφοριακούς από κάθε ποινική ευθύνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί ζήτησε δημοψήφισμα ο Ιερώνυμος


«Ναι» υπό όρους στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

«Ναι» στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα αλλά υπό… όρους, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι ο προκάτοχός του, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για την κατασκευή του τζαμιού. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και ο ίδιος, παρότι αρχικά συμφωνούσε για την ανέγερση, διατηρεί σήμερα κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως σε ότι αφορά τους όρους λειτουργίας του τζαμιού, τη διοίκησή του και το αν θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής ή διδασκαλίας, με τον κίνδυνο της καλλιέργειας του φονταμενταλισμού.

«Δεν είμαστε αντίθετοι επί της αρχής, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρέπει να τεθούν όροι που θα διασφαλίζουν τους έλληνες πολίτες», τόνισε.

Στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Μάλιστα, έκανε αναφορά στη θερμή σχέση που έχει με τον πρωθυπουργό. Είπε ότι γνωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και διαβεβαίωσε ότι οι δυο τους έχουν συμφωνήσει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με συνεννόηση. Είπε επίσης ότι ο ίδιος επιθυμεί τον διάλογο και τόνισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Όσο για την πιθανότητα χωρισμού Εκκλησίας – Πολιτείας ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε μία θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν: τη λύση του δημοψηφίσματος. Το μέλλον της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι φέρεται να εξέδιδε την ανήλικη κόρη τους


Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών από την Βουλγαρία, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξωθούσαν την 15χρονη κόρη τους στην πορνεία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 42 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται γυναίκα ομοεθνής τους, που αναζητείται για την προώθηση πράξεων ακολασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης , οι γονείς της ανήλικης κοπέλας σε συνεργασία με την ομοεθνή τους , προωθούσαν την 15χρονη έναντι μικρής χρηματικής αμοιβής, ενώ της ασκούσαν σωματική βία προκειμένου να μην αντιστέκεται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τατουάζ που ελέγχει την υγεία σου


Μια νεοσύστατη εταιρεία γνωστή για τα διαφορετικά και διασκεδαστικά της project, αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για τατουάζ, τα οποία μπορούν να έχουν διάφορες εφαρμογές. Η τεχνολογία αποκαλείται «Tech Tats» και είναι κυριολεκτικά stick-on ανάγλυφα τατουάζ, καθώς περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροελεγκτή και LED.

Ο CEO Ben Lamm, της Chaotic Moon, αποκάλεσε την τεχνολογία αυτή ως τα «νέα wearable», τονίζοντας ότι μπορεί να είναι μια πιο μόνιμη έκδοση του FitBit και άλλων fitness trackers. Τα τατουάζ αυτά, μπορούν για παράδειγμα να εντοπίσουν αν είσαι αγχωμένος, να ελέγξουν την θερμοκρασία τους σώματός σου, την πίεση και τους παλμούς και να μεταδώσουν όλα τα δεδομένα μέσω της ηλεκτρικά αγώγιμης βαφής τους.

Φυσικά οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογία δεν σταματάνε εδώ. Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να εντοπίζεις το παιδί σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και μελλοντικά ίσως και να πληρώνεις για τις συναλλαγές σου, όπως για παράδειγμα με το Samsung και Apple Pay. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον στρατό για να ελέγχει την κατάσταση και την τοποθεσία ενός στρατιώτη.

Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία «Tech Tats» είναι υπό ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογικά τατουάζ. Μια άλλη ομάδα από το UC του San Diego, δημιούργησε τατουάζ τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τον ιδρώτα σε ηλεκτρισμό, ενώ κάποιοι επιστήμονες από την Κορέα φτιάχνουν τατουάζ από γραφένιο. Τέλος η Motorola σκέφτεται το πως θα δημιουργήσει τατουάζ μικρόφωνα τα οποία θα μπαίνουν στον λαιμό του χρήστη.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τρομακτικό μήνυμα γραμμένο με αίμα σε σταθμό λεωφορείων


«Ποτέ δεν θα σε ξεπεράσω Courtney. Κανείς δεν πρόκειται να σε αγαπήσει έτσι, όπως εγώ».

«Κανείς δεν θα σε αγαπήσει έτσι, όπως εγώ», διάβασαν όσοι βρέθηκαν σε σταθμό λεωφορείων στο Έσσεξ, την κομητεία της ανατολικής Αγγλίας. Το ανατριχιαστικό είναι ότι το απελπισμένο μήνυμα αγάπης, γράφτηκε με αίμα!

Όπως γράφει η Mirror, ο άγνωστος που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκδηλώσει την απελπισία του έπειτα, προφανώς, από το χωρισμό του, απείλησε επίσης ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του. Το μήνυμα με αίμα, γράφτηκε πάνω στα λευκά πλακάκια του σταθμού και διαβάζουμε τα εξής: «βρίσκομαι στον σταθμό λεωφορείων όλο το βράδυ και πλαντάζω από το κλάμα. Η αυτοκτονία είναι η μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα σε έναν μοναχικό κόσμο. Ποτέ δεν θα σε ξεπεράσω Courtney. Κανείς δεν πρόκειται να σε αγαπήσει έτσι, όπως εγώ». Οι παρακάτω εικόνες, έκαναν το γύρο του διαδικτύου.









Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα κούκλα Barbie μπορεί να λειτουργήσει… σαν κατάσκοπος


Στο στόχαστρο χάκερ ενδέχεται να βρεθεί το παιδικό παιχνίδι.

Η εποχή των αθώων παιδικών παιχνιδιών, όπως ήταν η κούκλα Barbie, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς το τελευταίο μοντέλο της κούκλας, μπορεί να αποδειχτεί ένας ικανότατος κατάσκοπος που έχουμε βάλει όχι απλά μέσα στο σπίτι μας, αλλά στα δωμάτια των παιδιών!

Ο λόγος για τη νέα κούκλα Hello Barbie, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία Wi-Fi και ενσωματωμένο μικρόφωνο που μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε ήχο ή συνομιλία ακούγεται εντός της εμβέλειάς της. Με το ενσωματωμένο μικρόφωνο η «έξυπνη» Barbie έχει τη δυνατότητα να καταγράφει δεδομένα για τις συνήθειες των παιδιών και τι τους αρέσει, ώστε να ανταποκρίνεται ανάλογα στο διαδραστικό παιχνίδι μαζί τους.



Ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς που σκοπεύουν να αγοράσουν αυτό το παιχνίδι για τα παιδιά τους, προειδοποιώντας ότι μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει απειλή για τα προσωπικά δεδομένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι χάκερ να παραβιάσουν το ενσωματωμένο σύστημα της κούκλας με σκοπό να κατασκοπεύσουν τα θύματά τους.

«Αυτή την εορταστική περίοδο, η Mattel ευελπιστεί πως η Hello Barbie θα γίνει ανάρπαστο παιχνίδι, ωστόσο οι ειδικοί συμφωνούν: μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, την ευημερία και τη δημιουργικότητά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC).



«Τα παιδιά αποκαλύπτουν στις κούκλες τους προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους, ωστόσο η Hello Barbie δεν μπορεί να κρατήσει μυστικά. Όταν ενεργοποιείται η ζώνη της Barbie (όπου βρίσκεται τοποθετημένο το μικρόφωνο), κάθε τι που ξεστομίζει το παιδί σας μεταφέρεται σε cloud σερβερ όπου αποθηκεύεται και αναλύεται από την ToyTalk, το συνεργάτη τεχνολογίας της Mattel. Οι εργαζόμενοι της ToyTalk και οι συνεργάτες της ακούν τις ηχογραφήσεις με τις συνομιλίες των παιδιών, ωστόσο η ToyTalk δεν αποκαλύπτει καν ποιοι είναι αυτοί οι συνεργάτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της CCFC.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήραν διαζύγιο γιατί δεν έκαναν παιδί αλλά τους περίμενε μια έκπληξη!


Η ιστορία του ζευγαριού που τους ξαναένωσε το one night stand.

Η 41χρονη Joanne Harvey και ο 38χρονος Stuart Peers από τη Βρετανία ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι χωρίς προβλήματα μέχρι τη μέρα που αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί. Το ζευγάρι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να κάνει παιδί αμέσως μετά το γάμο, το 2010, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν.

Η Joanne έμεινε τρεις φορές έγκυος αλλά απέβαλε και τις τρεις μέσα σε 3 χρόνια. Τους εννιά πρώτες μήνες του γάμου δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος και έτσι συμβουλεύτηκαν το γιατρό τους που τους είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πιθανόν ένας παράγοντας είναι το άγχος το οποίο έπρεπε να καταπολεμήσουν. Το 2012 τελικά η Joanne καταφέρνει να μείνει έγκυος και το ζευγάρι ενθουσιασμένο κάνει όνειρα για το μωρό που θα γενιόταν. Τελικά μετά το δεύτερο υπερηχογράφημα αποδεικνύεται ότι η γυναίκα είχε αποβάλει χωρίς να το έχει αντιληφθεί καθώς είχε σταματήσει να χτυπάει η καρδιά του. Μετά από τέσσερις μήνες η Joanne ξαναμένει έγκυος αλλά σε λίγες εβδομάδες αποβάλει. Τότε κλείστηκε στον εαυτό της και άρχισαν τα πρώτα προβλήματα για το ζευγάρι. Άρχισαν να τσακώνονται και η Joanne δεν ήθελε σχεδόν να μιλάει στον σύζυγό της. Το 2013 και αφού είχαν ηρεμήσει λίγο σκέφτονται να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια η οποία όμως οδηγεί και πάλι σε αποβολή.

Τότε το ζευγάρι ήρθε σε μεγάλη ρήξη, κατηγορώντας ο καθένας τον εαυτό του. Ο Stuart υποστήριζε ότι έφταιγε αυτός και της ζήτησε να χωρίσουν. Το ζευγάρι τελικά αποφασίζει ότι θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουν ο καθένας το δρόμο του και να πάρουν διαζύγιο κινώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. «Είχαμε χάσει τον εαυτό μας και σκεφτόμασταν συνέχεια αυτό το πράγμα. Κάναμε έρωτα μόνο για να αποκτήσουμε παιδί» αναφέρει σε συνέντευξή του στη Daily Mail ο Stuart. Η μοίρα όμως σχεδίαζε διαφορετικά και για τους δύο όπως φάνηκε.

Μετά από δύο μήνες από το χωρισμό ο Stuart εμφανίστηκε ξαφνικά ένα βράδυ στο σπίτι της για να την δει. Ακολούθησαν μερικές μπύρες, μια ταινία και ένα one night stand όπως λέει ο ίδιος. Μερικές εβδομάδες αργότερα η Joanne ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και δεν πιστεύει στα μάτια της όταν βλέπει το τεστ εγκυμοσύνης. Μετά από 9 μήνες άγχους για την έκβαση της εγκυμοσύνης το ζευγάρι κρατάει στην αγκαλιά του ένα υγιές μωράκι. Όπως λένε βέβαια η σχέση τους δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως γιατί όταν χώρισαν είχαν δημιουργηθεί πολύ άσχημες συνθήκες μεταξύ τους. Ωστόσο προσπαθούν να επανασυνδεθούν καθώς όπως λένε καθώς αυτό το παιδί είναι μάλλον σημάδι ότι πρέπει να είναι μαζί!
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από την ανορεξία, στην άρση βαρών…


Η απίστευτη αλλαγή μιας νεαρής κοπέλας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η ιστορία της 23χρονης νεαρής από τη Σουηδία αποδεικνύει ότι με τη θέληση και την επιμονή μπορούν να γίνουν τα πάντα. Η Linn Strömberg έπασχε από ανορεξία και οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι η καρδιά της θα μπορούσε να την προδώσει ανά πάσα στιγμή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα ήθελε να χάσει μερικά κιλά και τελικά κατέληξε να έχει σοβαρό πρόβλημα ανορεξίας. Σύντομα η νεαρή κοπέλα έτρωγε τόσο λίγο που άρχισε να χάνει κιλά επικίνδυνα. Η ανορεξία ήταν πια γεγονός και οι γιατροί την ενημέρωναν συνεχώς ότι αν συνεχίσει θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ενώ η καρδιά της πιθανόν να μην μπορούσε να ανταποκριθεί. Αρχικά η νεαρή κοπέλα δεν μπορούσε να καταλάβει τον κίνδυνο, ζύγιζε όλα της τα φαγητά, ακόμη και τις σαλάτες και έφτασε να τρώει μόλις 400 θερμίδες την ημέρα και αυτό με τύψεις.

«Θυμάμαι την καρδιά μου να παλεύει κάθε δευτερόλεπτο. Νόμιζα ότι από στιγμή σε στιγμή θα σταματήσει να χτυπάει» δηλώνει στη Daily Mail η 23χρονη. Τότε αποφάσισε ότι πρέπει να το σταματήσει όλο αυτό και ξεκίνησε να γυμνάζεται για να δυναμώσει το σώμα της. Ξεκίνησε όπως την συμβούλευσαν με άρση βαρών για να αποκτήσει μυικό βάρος και τα κατάφερε. Σιγά σιγά η άρση βαρών της έδωσε ζωή και την έκανε να παίρνει σιγά σιγά κιλά αφού αύξησε και τις θερμίδες που προσλάμβανε ημερησίως. Πλέον κάνει άρση βαρών 3-4 φορές την εβδομάδα και αποτελεί την αγαπημένη της άσκηση.

Τώρα μέσα από το blog της μοιράζεται την ιστορία της και θέλει να δώσει κουράγιο σε όσες κοπέλες έχουν παρόμοιο πρόβλημα λέγοντάς τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Κατά τη διάρκεια της ασθένειας της δεν μπορούσε πλέον ούτε να τρέξει ενώ άρχισαν να πέφτουν σιγά σιγά και τα μαλλιά της. Υπέφερε από ανώμαλες περιόδους και συχνές κρίσεις πανικού. Μιλώντας για την ασθένεια της η Linn λέει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βασάνιζα με αυτόν τον τρόπο το σώμα μου. Ήμουν τόσο προσκολλημένη και είχα οδηγό μόνο τις εμμονές μου. Δεν ήμουν ποτέ ικανοποιημένη με το σώμα μου.» Από το 2011 που ασθένησε άρχισε να ανακάμπτει το 2013. Συνειδητοποίησε τι συμβαίνει όταν η οικογένεια της άρχισε να κλαίει όταν έβλεπε το σώμα της. Πλέον νιώθει πιο υγιής και όμορφη από ποτέ. Πήρε τα κιλά που είχε χάσει και συνεχίζει την άρση βαρών. Με πολύτιμο βοηθό της μαμάς της που τη στήριζε όλο αυτό το χρονικό διάστημα άρχισε ξανά να ζει και σκοπεύει να βοηθήσει όσα κορίτσια έχουν το ίδιο πρόβλημα.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέννησε τρία παιδιά την ίδια ημερομηνία σε διαφορετικά χρόνια


Αυτό κι αν είναι σύμπτωση...

Ακόμα και προγραμματισμένο να το είχε η τρισευτυχισμένη μαμά δεν θα το κατάφερνε αυτό που έκανε. Γέννησε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της την ίδια ακριβώς ημερομηνία σε διαφορετικά χρόνια.

Η Katie Arnett μάλιστα γέννησε το πρώτο αγόρι, κάποιες μέρες αργότερα από ότι της είχε πει ο γιατρός με αποτέλεσμα να συμπέσει η γέννησή του με τα γενέθλια των δύο αδερφών του. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό σε μια γυναίκα είναι μία στις 133.000, σύμφωνα με τους ειδικούς.



Η 32χρονη έφερε στον κόσμο στις 16 Νοεμβρίου το τέταρτο παιδί της, την ίδια ημερομηνία που είχε γεννήσει και τις δύο άλλες κόρες της, ηλικίας 8 και 2 ετών αντίστοιχα. Μάλιστα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό και όχι με καισαρική, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο σπάνιο καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο. Το 2008, είχε γίνει γνωστό ότι μια οικογένεια είχε επίσης τρία παιδιά με γενέθλια την ίδια μέρα αλλά τότε η γυναίκα είχε γεννήσει με καισαρική.

Μάλιστα και για τα τρία παιδιά οι γιατροί τής είχαν δώσει άλλες μέρες πιθανού τοκετού, δηλαδή νωρίτερα ή αργότερα απ’ ότι τελικά γέννησε. Η οικογένεια γιόρταζε τα γενέθλια των δύο κοριτσιών όταν «έσπασαν τα νερά» και η γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει. «Είναι πραγματικά τρελό, μακάρι να είχα βάλει στοίχημα ότι θα γεννήσω πάλι την ίδια μέρα», λέει η ευτυχισμένη μητέρα που θεωρεί ότι δεν είναι τυχαία τελικά αυτή η ημερομηνία.



Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της είναι ενθουσιασμένα με το γεγονός, ενώ η μικρή κόρη δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει πολλά, όπως λέει η νεαρή μαμά, καθώς είναι μόλις δύο ετών. Το άλλο παιδί της γεννήθηκε με καισαρική στις 22 Μαρτίου αλλά, όπως λέει, κάθε χρόνο γιορτάζουν όλα μαζί τα γενέθλια ενώ τώρα θα προστεθεί ακόμη ένα παιδάκι που θα σβήνει κεράκια εκείνη τη μέρα στο πάρτι. Το μόνο που σκέφτεται η μητέρα αστειευόμενη είναι ότι όλα ζητάνε διαφορετική τούρτα στα γενέθλια και τώρα μάλλον θα φτιάχνει τρίτη ξεχωριστή τούρτα!

Είναι πραγματικά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο και η μητέρα δηλώνει στη συνέντευξή της πως σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες ώστε να βγουν έστω σε κοντινές ημερομηνίες τα γενέθλια των παιδιών της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Άγιε Βασίλη, βοήθα να βρεθούν αυτοί που με πυροβόλησαν»


Το συγκινητικό γράμμα ενός 7χρονου παιδιού στη Βρετανία.

Το μικρό αγόρι από το Salford της Βρετανίας συγκινεί με το σπαρακτικό γράμμα που στέλνει στον Άγιο Βασίλη και με αυτά που του ζητάει για τις φετινές γιορτές.

Ο μικρός Christian Hickey δέχθηκε μια σφαίρα στο πόδι στις 12 Οκτωβρίου όταν βρισκόταν με τη μαμά του στο σπίτι και την ώρα που αυτή άνοιξε την πόρτα σε δύο αγνώστους. Ανυποψίαστη βγήκε στο κατώφλι του σπιτιού της μόλις χτύπησε το κουδούνι και οι δύο ένοπλοι πυροβολήσαν την ίδια και τον γιο της τραυματίζοντάς τους στα πόδια. Το αγόρι χτυπήθηκε στο αριστερό πόδι και η μητέρα του και στα δύο πόδια.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την αστυνομία, πιθανόν είχαν στόχο τον πατέρα του αγοριού, ο οποίος δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί επιτέθηκαν στην οικογένειά του. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους βρουν αλλά, όπως λένε, αυτό που βίωσε το μικρό αγόρι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ψυχή του.

Το μικρό αγόρι συγκινεί με το γράμμα που στέλνει στον Άγιο Βασίλη καθώς με όλη την αθωότητά του δεν ζητάει μόνο παιχνίδια ή άλλα δώρα. Αυτό που θέλει όπως λέει είναι να βρεθούν οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν αυτόν και τη μαμά του. Έχει φτιάξει μία λίστα με τα πράγματα που θέλει πρώτα από όλα και στη θέση νούμερο ένα γράφει το εξής: «Θέλω να βοηθήσεις την αστυνομία να βρει αυτούς που με τραυμάτισαν». Η αστυνομία ζητά από όποιον έχει πληροφορίες ή γνωρίζει κάτι να βοηθήσει στο να εντοπιστούν οι δράστες και αναφέρουν πως τέτοια άτομα δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Έχουν ήδη ανακαλύψει ότι το όπλο που είχαν οι δράστες έχει χρησιμοποιηθεί άλλες οκτώ φορές εκ των οποίων μία ήταν δολοφονία στην περιοχή του Salford.

Ο μικρός Christian και η μαμά του, μετά την επίθεση, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο αλλά η πλήρης ανάρρωση του επτάχρονου θα αργήσει, όπως λένε οι γιατροί καθώς για ένα διάστημα θα πρέπει να κινείται με πατερίτσες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργείται η διάταξη που αμνηστεύει από ευθύνες τους τραπεζίτες


Το προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική διάταξη.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα διαφθοράς, γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν σταλεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα υποθέσεις για λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

«Η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά και πολλών έγκριτων συναδέλφων, γιατί στο Σύνταγμα ορίζεται ρητά ότι αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτε και δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει τη θέληση, και εγώ προσωπικά έχω επιφορτιστεί να δώσω τέλος στην αμνηστία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την πορεία ελέγχουν υποθέσεων διαφθοράς.

Όπως είπε ο κ. Παπαγγέλοπουλος, έχει ήδη συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να καταργηθεί άμεσα η διάταξη.

Ωστόσο επισήμανε ότι η κατάργηση τη διάταξης από μόνη της δεν επιτρέπει την τιμωρία των υπαιτίων, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική ισχύς και προσέθεσε ότι το υπουργείο μελετά «τον τρόπο κηρύξεως ως αντισυνταγματικής της διάταξης, το οποίο μπορεί να γίνει μόνο από τα αρμόδια δικαστήρια». «Είμαι βέβαιο ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε τα αρμόδια δικαστήρια να διαπιστώσουν την αντισυνταγματικότητα αυτής της διάταξης», προσέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα. «Είναι αυτονόητο θέλω να πιστεύω, ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των δανείων αυτών. Υπάρχει το ενδεχόμενο να διαπράξουν κακουργηματική πράξη αν δεν το επιδιώξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Εμπνευστές αυτής της διάταξης που κατέθεσαν και ψήφισαν είναι οι ίδιοι που όταν ο κ. Πεπόνης άρχισε την σχετική έρευνα για αυτά τα δάνεια, εξουδετέρωσαν και αυτόν και τον κ. Μουζακίτη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για εγκληματική διάταξη, με την οποία «αμνηστεύονται πολιτικοί παράγοντες που σε διαπλοκή με τους τραπεζίτες οδήγησαν σε σκανδαλώδη θαλασσοδάνεια ληστεύοντας τις ελληνικές τράπεζες». «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία σας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αρνητική σε ό,τι θετικό κάνετε. Βλέπουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.

«Να διευκρινίσω ότι ο πρωθυπουργός πιέζει εμένα να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και όχι εγώ εκείνον», αντέτεινε ο κ. Παπαγγγελόπουλος.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι από τις 247 συνολικά υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνευματωδών ποτών, τις οποίες έχουν αναλάβει να ελέγξουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα 21 από αυτές, ενώ ετοιμάζονται και άλλες 12 για τις οποίες επίσης θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος. αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος 85 από αυτές τις υποθέσεις, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι υπόλοιπες.

Ακόμα, τόνισε ότι είναι έτοιμα και θα κατατεθούν σύντομα νομοσχέδια που θα αφορούν, «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων και των εισαγγελέων διαφθοράς, χρηματοδότηση κομμάτων, ενοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και προστασία μαρτύρων.

Τέλος ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στη λίστα που έστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών οι αρμόδιες γερμανικές αρχές με ονόματα 10.588 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

«Αν για τη λίστα Λαγκάρντ χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ξεκινήσουν οι έρευνες, η συγκεκριμένη λίστα που στάλθηκε από τις γερμανικές αρχές παραδίδεται άμεσα στον οικονομικό εισαγγελέα. Ήδη συναντήθηκα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό τον κ. Αλεξιάδη και κανονίσαμε να καταρτίσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διαφθοράς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...