Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η «Μαύρη Παρασκευή» των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξενύχτι για τα ψώνια και τις εκπτώσεις.

Πανηγυρίζοντας εισήλθαν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα Αμερικανοί καταναλωτές για την αποκαλούμενη «Μαύρη Παρασκευή», που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών και είναι ένα εικοσιτετράωρο μεγάλων εκπτώσεων.

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετοί καταναλωτές άρχισαν να σχηματίζουν ουρές αναμένοντας το άνοιγμα των καταστημάτων για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Κάποιοι μάλιστα θυσίασαν και τον ύπνο τους για να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση και να βρουν τα προϊόντα που ήθελαν. «Ήρθα εδώ γύρω στις 03:30, άνοιξαν κατά τις 05:00 άρα περίμενα περίπου 1:30. Είμαστε ικανοποιημένοι με τις αγορές», λέει ένας καταναλωτής.

Η πορεία των πωλήσεων κατά την διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής δίνει το στίγμα και των προσφορών στις οποίες θα προχωρήσουν οι επιχειρήσεις την περίοδο των γιορτών.

Αρκετά πρόσφατα υιοθετήθηκε και από την Αγγλία.

Το όνομα Μαύρη Παρασκευή, συνδέθηκε με τον όχλο και την αγοραστική μανία στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από κάποιους αστυνομικούς της Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικοί με τη φράση αυτή θέλησαν να περιγράψουν το χάος στο κέντρο της πόλης την ημέρα που οι πολίτες που ψώνιζαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.