Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Διακριθέντες αθλητές ορκίστηκαν στο ΥΠΕΞ μετά από 10ετή αναμονή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευτυχείς, αλλά κυρίως έκπληκτοι δήλωσαν οι τέσσερις.

Μετά από μία δεκαετία, η αναμονή τους τελείωσε δια χειρός και ορκωμοσίας από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Ο λόγος για τους τέσσερις διακριθέντες αθλητές που είχαν κάνει αίτηση διορισμού στο υπουργείο Εξωτερικών, βάσει του σχετικής νομοθεσίας, το 2005, και είχαν πάψει προ πολλού να περιμένουν απάντηση. Ο διορισμός τους έγινε σήμερα πραγματικότητα με μία λιτή τελετή ορκωμοσίας στην οποία πρωτοστάτησε ο ίδιος ο υπουργός.

Μία πράξη συμβολική αυτή του κ. Κοτζιά που υπογραμμίζει την αξία των ανθρώπων «που πάλεψαν στα νιάτα τους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα», όπως είπε πριν διαβάσει τον όρκο που τους κάλεσε να δώσουν να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

«Μετά από 10 χρόνια και τρία πτυχία, είμαι ευτυχής που θα μπορέσω να προσφέρω στο υπουργείο και εύχομαι να βγω πιο πλούσια από αυτή την εμπειρία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Νίκη Ανδρικοπούλου, η οποία το 1999 είχε κατακτήσει την 6η θέση παγκοσμίως στο βόλεϊ. Το τελευταίο χρόνο ήταν άνεργη.

Ευτυχείς αλλά κυρίως έκπληκτοι δήλωσαν και οι άλλοι τρεις διορισθέντες, ο Γιώργος Παπαστάμου - 3η πανευρωπαϊκή θέση στο ποδόσφαιρο το 1995 - ο Γιάννης Μπουφίδης - 4η θέση παγκοσμίως στο άλμα επί κοντώ το 1994 - και ο Στέφανος Κώνστας - 4ος πανευρωπαϊκά στη δισκοβολία το 1995. Όλοι τους εκτός από τα τις διακρίσεις τους φέρνουν και τα πτυχία τους, όπως μας λένε, αλλά και την εμπειρία τους στην αγορά εργασίας, όπως ο Γιώργος Παπαστάμου που την τελευταία 7ετία εργάστηκε σε κλινική της Ελβετίας ως διευθυντής στο τμήμα εκγύμνασης και αποκατάστασης. Για όλους είναι τιμή και μία νέα ευκαιρία στην οποία εναποθέτουν ελπίδες για μια νέα ζωή: «καλοτάξιδη», όπως τους ευχήθηκε ο κ. Κοτζιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.