Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Απόφοιτοι του πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησαν το δικό τους Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του πρώτου του είδους του που αναπτύχθηκε για ελληνικό πανεπιστήμιο, παρουσιάστηκε σήμερα σε σχετική ημερίδα, με το σύνολο των ομιλητών να κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την κοινωνία.

Η πραγματοποίηση και η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αποφοίτων του ΕΚΠΑ, alumni.uoa.gr, αποτελεί "μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο Αθηνών", όπως ανέφερε στην ομιλία ο πρύτανής του, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πράγματι, η καινοτομία της εν λόγω πλατφόρμας έγκειται στο ότι δεν είναι ένα απλό μητρώο αποφοίτων, μια βάση δεδομένων στην οποία εγγράφονται ονόματα. Το alumni.uoa.gr παρέχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών του, όπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον κάθε χρήστη που εγγράφεται να έχει το δικό του προφίλ, με τον δικό του "τοίχο" και να ελέγχει με ποιους χρήστες, αλλά και με ποιες κοινότητες (σχολές, τμήματα) θέλει να είναι συνδεδεμένος.

Στόχοι της διαδικτυακής πλατφόρμας αποτελούν η αμφίδρομη σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία και την αγορά, την προβολή του έργου του πανεπιστημίου, αλλά και την υποστήριξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Για αυτό τον λόγο, στόχος επίσης είναι και η προσέλκυση αποφοίτων της διασποράς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στη μετάδοση καλών πρακτικών και ερευνητικών -και όχι μόνο- νέων από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι συνδεδεμένοι χρηστές-απόφοιτοι της πλατφόρμας, μπορούν να κρατούν επαφή με την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος από το οποίο αποφοίτησαν, με το να ενημερώνονται για σεμινάρια, ημερίδες, να έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε επιστημονικό υλικό καθώς και στην ηλεκτρονική τάξη (eClass) και τα Ανοικτά Πανεπιστημιακά Μαθήματα. Εκτός αυτού,όμως, μέσω της αλληλεπίδρασης των χρηστών σε επίπεδο σχολής, τμήματος και πανεπιστημίου, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης για νέες θέσεις εργασίας και σύνδεση με επαγγελματίες από όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η επιστημονική κοινότητα του ΕΚΠΑ. Έτσι, το κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων φιλοδοξεί να γίνει "ένας ακόμα σύγχρονος τρόπος στήριξης του δημοσίου πανεπιστημίου", όπως επισημαίνει ο κ. Δημόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.