Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Mad Pride στη Γαλλία: «Τρελοί, ε και;»


Διαδηλώσεις κατά του στιγματισμού και της προκατάληψης.

Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στo Mad Pride στο Παρίσι και τη Μασσαλία, διαδήλωση καταγγελίας του στιγματισμού και των προκαταλήψεων κατά των ατόμων που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές.

MAD PRIDE ΓΑΛΛΙΑ

Στο Παρίσι, περί τα 400 άτομα παρήλασαν σε εορταστική ατμόσφαιρα, πίσω από ένα πανό με το σύνθημα «Τρελοί, ε και;» συνοδευόμενοι από πολύχρωμα άρματα, υπό τους ήχους τυμπάνων, φορώντας πόντσο με ζωηρά χρώματα, στολές αρλεκίνου, πιζάμες, καπέλα γελωτοποιών μέχρι την Πλατεία της Βαστίλης. Στο πλήθος, ασθενείς, συγγενείς και φίλοι ψυχασθενών και εκπρόσωποι οργανώσεων.

«Εδώ και δεκαετίες η ψυχική υγεία παραπέμπει σε επικινδυνότητα», δήλωσε ο Φιλίπ Γκεράρ, πρόεδρος της Mad Pride 2015 και της οργάνωσης Advocacy France.

«Σήμερα, θέλουμε να δείξουμε το αντίθετο, ότι οι τρελοί μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς να επιτίθενται σε κανέναν. Αρκετά με τους ψηλούς γκρίζους τοίχους και τις λευκές μπλούζες, θέλουμε να δείξουμε τα χρώματά μας», είπε ο Φιλίπ Γκεράρ με ένα πολύχρωμο καπέλο στο κεφάλι και ένα κολιέ από λουλούδια στο λαιμό.

«Το θεωρώ καλό που αναλαμβάνουμε την ευθύνη και κατεβαίνουμε στο δρόμο για να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι σαν τους άλλους», δήλωσε η Κατί, 42 ετών, που πάσχει από διπολική διαταραχή και κρατούσε πινακίδα που έγραφε: «Είμαι διπολική, αλλά το φροντίζω».

«Η ιδέα είναι να διεκδικήσουμε μία σωστή ψυχιατρική στη Γαλλία, διότι πιστεύουμε ότι στα περισσότερα μέρη δεν είναι», δήλωσε από την πλευρά του ο Ματιέ, 33 ετών, πρόσεδρος της οργάνωσης Humanpsy που διεκδικεί μία «ουμανιστική ψυχιατρική». «Αυτό που θα θέλαμε είναι , για παράδειγμα, να σταματήσουμε να φοράμε πιζάμα στο νοσοκομείο», είπε, φορώντας ο ίδιος πιζάμα.

Στη Μασσαλία, περί τα εκατό άτομα, ορισμένοι μεταμφιεσμένοι διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Περισσότερη ενσυναίσθηση, λιγότερη τρέλα» και «Θεραπεία εάν θέλω, όταν θέλω».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Αντίσταση" οίκου ανοχής στην Αυστρία με σύνθημα: Φόροι εσείς, δωρεάν σεξ εμείς...


Ένας αυστριακός οίκος ανοχής προσφέρει στους πελάτες δωρεάν σεξ στη διάρκεια του καλοκαιριού σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι' αυτό που ο ιδιοκτήτης του οίκου θεωρεί τιμωρητική φορολογία.

"Δεν πληρώνουμε άλλους φόρους. Δωρεάν Είσοδος! Δωρεάν Ποτά! Δωρεάν Σεξ!" αναφέρει στον ιστότοπό του ο οίκος ανοχής Pascha του Ζάλτσμπουργκ. Μια γυναίκα που απάντησε σήμερα στο τηλέφωνο του οίκου είπε πως δεν πρόκειται για αστείο.

Η εφημερίδα Oesterreich δημοσίευσε μια φωτογραφία ανδρών που έκαναν ουρά έξω από τον οίκο ανοχής για να επωφεληθούν από την ασυνήθιστη προσφορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής Χέρμαν Μίλερ δήλωσε ότι θα προσφέρει από την τσέπη του στις εκδιδόμενες γυναίκες το ποσό των 10.000 ευρώ το μήνα που θα χάσουν.

Ο Μίλερ, ο οποίος διαθέτει οίκους ανοχής σε άλλες τέσσερις πόλεις στη Γερμανία και την Αυστρία, έχει παραπονεθεί κατά το παρελθόν σε συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης για τη φορολογία και τις κανονιστικές ρυθμίσεις τις οποίες θεωρεί τιμωρητικές για τις επιχειρήσεις του. Έχει δηλώσει πως την τελευταία δεκαετία έχει καταβάλει σχεδόν 5 εκατ. ευρώ σε φόρους μόνο στο Ζάλτσμπουργκ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν φυλακές


Διαμονή πολλών αστέρων μέσα σε κτίρια που κάποτε ζούσαν κρατούμενοι.

Πρώην σωφρονιστικά καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο μεταμορφώνονται σε πανέμορφα ξενοδοχεία και hostel, που αποσκοπούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και να καλύψουν τις ανάγκες τουριστών, με διαφορετικά βαλάντια, που αναζητούν ιδιαίτερες εμπειρίες.

Από trendy, boutique ξενοδοχεία, μέχρι πιο οικονομικά hostel η νέα τάση στο χώρο της διαμονής είναι θέλει τους επισκέπτες να κοιμούνται σε πρώην μπουντρούμια και κελιά φυλακών.

Όπως αυτά που σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Hotel Het Arresthius – Roermond, Ολλανδία





Η φυλακή του 19ου αιώνα έκλεισε τις πόρτες της το 2007 και τις ξανάνοιξε ως… boutique ξενοδοχείο, μετά την ολοκληρωτική μεταμόρφωσή της από την αλυσίδα Van der Valk, η οποία μετέτρεψε τα 105 πρώην κελιά κρατουμένων σε 40 δωμάτια πολυτελείας.

Οι τιμές κυμαίνονται από 130-210 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την εποχή.

2. Clink78 Hostel – Λονδίνο, Αγγλία





Το ξενοδοχείο Clink78 πήρε σάρκα και οστά μέσα σε ένα δικαστικό μέγαρο 200 ετών, όπου εργαζόταν ο Κάρολος Ντίκενς όταν έγραψε το περίφημο μυθιστόρημα «Όλιβερ Τουίστ».

Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η διακόσμηση δε θυμίζει σε τίποτα πλέον σωφρονιστικό κατάστημα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 επισκέπτες, μερικά από τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε πραγματικά πρώην κελιά.

Οι τιμές ξεκινούν από 24 ευρώ, σε μικτούς κοιτώνες.

3. Langholmen Hotel – Στοκχόλμη, Σουηδία





Η φυλακή Langholmen λειτούργησε ως σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι τη δεκαετία του 1970. Είναι ιδιαίτερα γνωστή γιατί εκεί έγινε η τελευταία εκτέλεση στη Σουηδία, προτού καταργηθεί η θανατική ποινή το 1921. Βρίσκεται σε ένα νησάκι έξω από τη Στοκχόλμη. Τώρα λειτουργεί ως ξενοδοχείο και hostel, ενώ διαθέτει και ένα μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την 250 ετών ιστορία της πρώην φυλακής.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο στοιχίζει 95 ευρώ περίπου τη βραδιά, ενώ οι τιμές για τους κοιτώνες του hostel κυμαίνονται στα 25 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση.

4. Malmaison – Οξφόρδη, Αγγλία





Το ξενοδοχείο Malmaison είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή στην πόλη. Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη φυλακή, μέσα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Διαθέτει 95 δωμάτια και σουίτες, 38 από τα οποία ήταν κάποτε τα κελιά της πτέρυγας Α της φυλακής.

Οι τιμές ξεκινούν από 175 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

5. Karostas Cietums Military Prison – Liepaja, Λετονία





Αυτή η στρατιωτική φυλακή δεν έχει αλλάξει από τότε που πρωτοάνοιξε, όμως τώρα ανοίγει τις πόρτες της μόνο για διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η διαμονή στην πρώην φυλακή είναι κάθε άλλο από… πολυτελείας. Αντίθετα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής σε μια φυλακή, σε μια θεματική διανυκτέρευση.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 12 ευρώ το άτομο.

6. Four Seasons Hotel Istanbul, Sultanahmet – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία





Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο 65 δωματίων ήταν κάποτε μια οθωμανική φυλακή.

Το Sultanahmet ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη φυλακή στην πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 1918-1919.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπλε Τζαμί και το Τοπκαπί. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 440 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό Παλαιστινίου από Ισραηλινούς στρατιώτες


Ανάρμοστη η συμπεριφορά τους, λέει ο στρατός- Δείτε το βίντεο.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε έρευνα μετά την μετάδοση ενός βίντεο που δείχνει επτά στρατιώτες να ξυλοκοπούν έναν Παλαιστίνιο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος στον καταυλισμό προσφύγων του Τζαλαζούν, στην Δυτική Όχθη.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τζαλαζούν, δείχνει έναν Παλαιστίνιο να πιάνεται στα χέρια με δύο Ισραηλινούς στρατιώτες προτού περικυκλωθεί και τεθεί υπό έλεγχο από επτά στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων τον χτυπάει με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και τον ρίχνει κάτω.

Ένας από τους στρατιώτες τον χτυπάει στην συνέχεια αρκετές φορές με το γόνατο στο πρόσωπο ενώ ο Παλαιστίνιος βρίσκεται στο έδαφος. Οι στρατιώτες απομακρύνουν στην συνέχεια τον Παλαιστίνιο.

Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο περιθώριο μιας «βίαιης διαδήλωσης πολλών δεκάδων» Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά από μια από αυτές.

«Η συμπεριφορά αυτών των στρατιωτών προφανώς δεν αρμόζει σε αυτήν που αναμένουμε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες», προσθέτει ο στρατός.

«Οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοίκησης του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιοντάρια και ελέφαντες στο κέντρο της Τιφλίδας


Μια καταστροφική πλημμύρα στην πρωτεύουσα της Γεωργίας,Τιφλίδα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν να πέσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο ζωολογικό πάρκο της περιοχής, με αποτέλεσμα ρινόκεροι, λιοντάρια, λύκοι και άλλα άγρια ζώα να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης ελεύθερα.

Οι αστυνομικοί και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου επιχειρούν να αιχμαλωτίσουν τα ζώα, τα οποία τρομοκρατούν τους οδηγούς και τους πεζούς στο κέντρο της γεωργιανής πρωτεύουσας.

Τέλος, οι κάτοικοι της πόλης έχουν ειδοποιηθεί από τις Αρχές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους έως ότου αιχμαλωτιστούν όλα τα ζώα που έχουν δραπετεύσει. Η πλημμύρα έχει προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων που ήταν φύλακες στο ζωολογικό κήπο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πνίγηκε από... σουβλάκι


Μια άτυχη γυναίκα, 52 ετών Βουλγαρικής υπηκοότητας, πήγε σε παραλιακό κατάστημα της Γλύφας, στην Λαμία, για να φάει ένα σουβλάκι.

Δυστυχώς όμως η έξοδός της αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία, αφού η 52χρονη πνίγηκε την ώρα που έτρωγε. Ακολούθησε πανικός. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να επαναφέρουν την άτυχη γυναίκα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Λίγο αργότερα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Στυλίδας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

DW: 30 χρόνια συνθήκη Σένγκεν


Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την υπογραφή της συνθήκης του Σένγκεν. Μια συνθήκη που είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα σύνορα, αλλά σήμερα προκαλεί πλέον πολλά ερωτήματα.

Ταξίδια χωρίς ελέγχους από τη Λισαβόνα στην Αθήνα και από το Παλέρμο στη Στοκχόλμη: ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με τη συνθήκη του Σένγκεν. Η συνθήκη υπεγράφη πριν από 30 χρόνια από μόλις πέντε κράτη-μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην ειδυλλιακή πόλη Σένγκεν του Λουξεμβούργου. Η συνθήκη χαιρετίστηκε ως ένα βήμα για την ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση όλων των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, από αυτό δεν επωφελήθηκαν μόνο όσοι το δικαιούνταν, αλλά και όσοι δεν το δικαιούνταν, όπως για παράδειγμα πολίτες τρίτων χωρών.

Η κριτική που ασκείται στην συνθήκη του Σένγκεν είναι ότι οι περιορισμένοι έλεγχοι επιτρέπουν την μη νόμιμη είσοδο σε μετανάστες, ενώ παράλληλα διευκολύνεται το οργανωμένο έγκλημα. Σε μεγάλα πολιτικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα η σύνοδος κορυφής του G7 στο Ελμάου της Βαυαρίας, η αστυνομία μπορεί να προβαίνει, κατ΄εξαίρεσιν, σε ελέγχους. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η αστυνομία της Βαυαρίας, από τις 26 Μαίου και μετά έχει καταγράψει πάνω από 10.000 παράνομες διελεύσεις στα σύνορα. Ανάμεσα στα αδικήματα που διαπιστώθηκαν ήταν η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η παραποίηση εγγράφων, καθώς και παρατυπίες σχετικά με το δίκαιο παροχής ασύλου.

Πιέσεις από τα ακροδεξιά κόμματα

Οι πιέσεις που ασκούνται σχετικά με τον περιορισμό ή την κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν αυξάνονται, ιδιαίτερα από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της ιταλικής Λέγκας του Βορρά ζήτησε ήδη την κατάργηση της συνθήκης. Παρόμοια ήταν τα αιτήματα της Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου. «Πρέπει να ελέγξουμε τα σύνορά μας. Πρέπει να σταματήσουμε τους μετανάστες και να θέσουμε εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε ποιος εγκαταλείπει τη χώρα και ποιος εισέρχεται στη χώρα» έλεγε χαρακτηριστικά.

Η Μαρίν Λεπέν φαίνεται ότι έπιασε τον παλμό της εποχής. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Μάιο, το 60% των Γάλλων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της συνθήκης του Σένγκεν. Αλλά και στη Δανία, όπου διεξάγονται εκλογές στις 18 Ιουνίου, το ζήτημα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Το ευρωσκεπτικιστικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το 20% των ψήφων. Πάγια θέση του είναι οι συνοριακοί έλεγχοι. Το 2011 είχε αναγκάσει μάλιστα την τότε κυβέρνηση να επιβάλει, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έλεγχο των οχημάτων που εισέρχονται στη Δανία από τη Γερμανία, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες.

Στην Ουγγαρία η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Όρμπαν αποφάσισε να επιβάλλει αυστηρά μέτρα κατά των μεταναστών. Θέλει να ορίσει τη Σερβία ως «ασφαλή τρίτη χώρα», αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα των μεταναστών από τη γειτονική χώρα να καταθέτουν αίτηση για άσυλο στην Ουγγαρία. Δεν απέκλεισε μάλιστα την πιθανότητα να κατασκευάσει και ένα φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάρυνση 850% σε όσους δεν ρυθμίσουν οφειλές στα ταμεία


Δόσεις – φαρμάκι θα καλούνται να πληρώνουν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων αν χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση που λήγει στις 26 Ιουνίου, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να ξεχρεώσουν μέσα σε 12 μήνες αντί 100 μήνες πληρώνοντας οκταπλάσια ποσά δόσεων.

Με τη λήξη της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων, στην οποία δεν διαφαίνεται άλλη παράταση, πλην λίγων ημερών έως τα τέλη Ιουνίου, όλες ανεξαιρέτως οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφληθούν μόνο με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων που έχει θεσπιστεί με τον νόμο 4152 τον Ιούνιο του 2013.

Η πάγια ρύθμιση έχει πιο αυστηρούς όρους υπαγωγής που προβλέπουν και την υποθήκη περιουσιακών στοιχείων, υψηλότερο επιτόκιο 8,05%, αντί 3% και καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητρόπουλος: Δεν μπορούν να γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις


«Το ΣτΕ βγάζει εκτός Συντάγματος τα μνημονιακά για τις συντάξεις» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει ουσιαστικά και τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος» και συνέχισε λέγοντας πως «από εδώ και πέρα δεν μπορούν να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο ψηλά μπορεί να πηδήξει ένα πίτμπουλ;


Δείτε το απίστευτο άλμα.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία δάχτυλα από κροτίδα!


Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση της Α1 σταμάτησαν με οδυνηρό τρόπο για ένα φίλο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχασε τρία δάχτυλα από κροτίδα, που έσκασε στο χέρι του!

Οι υπόλοιποι πανηγύριζαν την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδος για 11η φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού, εκείνος έτρεχε να σώσει ό,τι προλάβαινε.

Ένας φίλος του Ολυμπιακού έχασε τρία δάχτυλα από κροτίδα, που έσκασε στο χέρι του.



Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία- αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη


Στις 22 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο.

Στις 18 Ιανουαρίου 1915 ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννιέται στα Τρίκαλα. Και από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, την ίδια ημερομηνία, 18 Ιανουαρίου του 1984, πεθαίνει στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου.

Στο ενδιάμεσο κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ου αιώνα, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει, ως κεντρικό εορταστικό γεγονός, μία μεγάλη συναυλία αφιερωμα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Για το σκοπό αυτό καλεί εξαιρετικούς συντελεστές, που διασφαλίζουν την απόδοση του έργου του κορυφαίου των λαϊκών με σεβασμό, ικανότητα και γνώση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Τον Σταύρο Ξαρχάκο που έχει ασχοληθεί ουσιαστικά τόσο με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη όσο και με τη διαλεκτική σχέση που αυτό έχει με τις μουσικές σπουδαίων δημιουργών παγκοσμίως.

Τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές, από τις σημαντικότερες που διαθέτουμε, οι οποίες αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη με ουσιαστικές και συναρπαστικές ερμηνείες.

Πολυγραφότατος, μεγαλοφυής, καινοτόμος, με πλούσια φαντασία και έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, ο Βασίλης Τσιτσάνης έγινε ο συνθέτης που χωρίς αυτόν η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν περιορισμένη και διαφορετική. Και 100 χρόνια από τη γέννησή του ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του και θα εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί ακόμη και πολύ νέους ανθρώπους, παραμένοντας διαχρονικός και επίκαιρος όπως μόνο οι μεγάλοι της Τέχνης.

«Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος.

Και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι ταξίδεψε μαζί του παντού και θα συνεχίσει να ταξιδεύει στέλνοντας με τον παντοδύναμο τρόπο της μουσικής μαθήματα ανθρωπιάς, κατανόησης και αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο.

ΙΝFO
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:21.30


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για πόσους διορισμούς μίλησε ο υπουργός Παιδείας


Μικρός ο αριθμός μεγάλες οι ανάγκες..
Για περίπου 1.500-1.800 διορισμούς σε όλο το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας στους εκπροσώπους των Προέδρων των ΤΕΙ. Οι εκπρόσωποι έθεσαν το θέμα των μεγάλων ελλείψεων του εκπαιδευτικού προσωπικού στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πρότειναν από τις λίγες αυτές θέσεις ένα σημαντικό ποσοστό να δοθεί στα ΤΕΙ για να λυθούν τα προβλήματα, καθώς τα ΤΕΙ διαλύονται.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εκπροσώπους να του δώσουν έναν αλγόριθμο για το πώς θα μπορούσαν να κατανεμηθούν οι θέσεις, αν αποφάσιζε να δώσει 300 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σημειώνουμε ότι τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι σε μεγάλο βαθμό υποστελεχωμένα ενώ πολλά Τμήματα έχουν πέσει κάτω από τους 9 καθηγητές που είναι και το ελάχιστο όριο για την αυτοδυναμία ενός Τμήματος.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν 500 περίπου εκπαιδευτικοί διορισμένοι του ΑΣΕΠ 2008 που αν και έχουν ΦΕΚ δεν έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία ενώ προσφάτως ο υπουργός Παιδείας μετά από ερώτηση εκπροσώπων εκλεγμένων μελών ΕΤΕΠ υπό διορισμό, δεσμεύτηκε πολιτικά ότι προηγούνται τα εκλεγμένα μέλη όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα ΕΤΕΠ υπό διορισμό.

Οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι αρκετά μεγάλες καθώς τα τελευταία χρόνια οι διορισμοί ήταν ελάχιστοι με αποτέλεσμα ο αριθμός των κενών να έχει εκτιναχθεί στα ύψη όπως επιβεβαιώνεται και από τις 17.000 και πλέον προσλήψεις αναπληρωτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός κινδύνου η Αμερικανίδα που επιχείρησε να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ειρηνικό


Εξέπεμψε χθες βράδυ SOS.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε χθες το βράδυ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει η Σόνια Μπάουμστιν ενώ βρισκόταν ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών. Η 30χρονη Αμερικανίδα, η οποία προσπαθούσε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της, περισυνελέγη και είναι τώρα σώα και αβλαβής.

ΣΟΝΙΑ ΜΠΑΟΥΜΣΤΙΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Η 30χρονη είχε αναχωρήσει από το Τσόσι στην Ιαπωνία στις 7 Ιουνίου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ με μια λέμβο κωπηλασίας με το όνειρο να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της.

Ωστόσο γύρω στις 02:20 τοπική ώρα το Σάββατο (08:20 ώρα Ελλάδος), η νεαρή γυναίκα εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε φορτηγό πλοίο που περνούσε σε κοντινή απόσταση από τη λέμβο της λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η λέμβος της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανοιχτά της πόλης Ιουάκι, στην ακτή του Ειρηνικού, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Η απόσταση που ήθελε να καλύψει κωπηλατώντας μόνη της είναι μεγαλύτερη από 8.000 χιλιόμετρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Φρένο» στους αμαξάδες του Βόλου


Νομοθετική διάταξη τους απαγορεύει να κινηθούν στην παραλία της πόλης.

Ένα από τα ομορφότερα φολκλορικά στοιχεία που διέθετε η παραλία του Βόλου εδώ και πολλά χρόνια μάλλον ανήκει στο παρελθόν: οι ιππήλατες άμαξες που κυκλοφορούσαν στην παραλιακή λεωφόρο και που αποτελούσαν μοναδική ατραξιόν, αναγκάζονται να ακινητοποιηθούν.

Αιτία μια περίεργη νομοθετική διάταξη, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, που χαρακτηρίζει την παραλία ως πεζόδρομο και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία των αμαξών. Οι δύο αμαξηλάτες που μέχρι και πέρυσι δραστηριοποιούνταν στην παραλία εξυπηρετώντας το κοινό και αποτελούσαν πάντοτε μια ξεχωριστή παρουσία με το περιποιημένο ντύσιμό τους, τα μπανιαρισμένα καθημερινώς άλογα και τις καθαρές άμαξες, προς το παρόν δεν μπορούν να κινηθούν στην παραλία.

Ήδη οι αμαξηλάτες ζητούν από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να προχωρήσει σε παρέμβαση, ώστε να διορθωθεί η διάταξη και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά το χώρο της παραλίας για τις βόλτες των πολιτών και τουριστών με τις άμαξές τους. Όπως λένε οι ίδιοι, μέχρι στιγμής κανένα ατύχημα δεν συνέβη ενώ διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες άδειες για να οδηγούν άμαξα.

Η ζημιά από τη νομοθετική διάταξη είναι διπλή -τόσο για τους αμαξηλάτες,όσο και για τον τουρισμό- αφού πολλοί τουρίστες από τα δεκάδες κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στο λιμάνι του Βόλου, χρησιμοποιούσαν την άμαξα για μια βόλτα που πάντοτε την χαρακτήριζαν ως μοναδική. Οι αμαξηλάτες τα προηγούμενα χρόνια άρχιζαν τις βόλτες στην παραλία την άνοιξη. Φέτος λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών,επιχείρησαν να κάνουν τις πρώτες βόλτες μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά τους απαγορεύτηκε.

Ο αμαξηλάτης κ. Στέλιος Τσαλαβρέτας από το 2002 έχει την άμαξά του στην παραλία κάνοντας βόλτα στους επισκέπτες και όχι μόνο.«Στο εξωτερικό το άλογο κυκλοφορεί με τους πεζούς και δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση της πολιτείας που μας απαγορεύει να κινηθούμε στην παραλία, διαφορετικά κινδυνεύουμε με πρόστιμο. Για να κυκλοφορήσουμε, πρέπει να πάρουμε άδεια από τον ΟΛΒ και γι' αυτό ζητάμε να τροποποιηθεί αυτή η νέα διάταξη» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «προσωπικά ταΐζω όλο το χειμώνα τρία άλογα και τώρα που είναι να δουλέψω, δεν μπορώ. Πέραν αυτού στερούμε την άμαξα από το κάθε παιδί, τον τουρίστα, το συμπολίτη που θέλει να κάνει μια βόλτα. Γιατί η άμαξα είναι και πόλος έλξης επισκεπτών, ενώ οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να απλοποιήσουν αυτό το νόμο και να προστατεύσουν τον τουρισμό. Το άλογό μου δεκατρία χρόνια που κινούμαι στην παραλία, δεν έχει ακουμπήσει κανέναν. Μάλιστα τα άλογα είναι πολύ εκπαιδευμένα, ασχολούμαστε μαζί τους πολλές ώρες την ημέρα και ερχόμαστε σε τέτοια επαφή μαζί τους, ώστε να μας ακούν ανά πάσα στιγμή».

ΒΟΛΟΣ ΑΜΑΞΑ

Σημειώνεται ότι η φυσιογνωμία του κ.Τσαλαβρέτα με την άμαξα του κυκλοφορεί μέσα από φωτογραφίες διεθνώς, ενώ πρόσφατα ενημερώθηκε πως η εικόνα του υπάρχει σε καρτ ποστάλ στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά του ένας άλλος αμαξηλάτης ο κ. Δημήτρης Τσούκας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη παραλία του Βόλου εδώ και τρία χρόνια έχοντας φέρει μια βασιλική άμαξα από την Ιταλία που πληροί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις για φρένα, φώτα και άλλα.«Έχω τέσσερα άλογα, διαθέτουμε τις απαιτούμενες άδειες και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ευθύνες μας. Δεν είμαστε τυχαίοι, δεν έχουμε προκαλέσει κανένα ατύχημα μέχρι τώρα, ενώ έρχονται τα κρουαζιερόπλοια και ανεβάζουμε τους τουρίστες πάνω στην άμαξα. Το 80% των επιβατών μας είναι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ενώ άλλοι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα έρχονται στον Βόλο για την παραλία και την άμαξα». Συμπλήρωσε δε ότι «θα έπρεπε να υπάρχει και μια διέλευση πάνω στην παραλία από τον ΟΛΒ για να ενισχυθεί ο τουρισμός της πόλης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» από τη Βιέννη στην επεξεργασία αιτήσεων για άσυλο


Στόχος να ασκήσει πίεση σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Κατά σχεδόν 160% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στην Αυστρία το πρώτο 4μηνο του 2015 και η Βιέννη αναστέλλει την επεξεργασία των αιτήσεων σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες, φέρεται να δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ χθες Σάββατο.

Η Βιέννη πρέπει να σταματήσει τις χορηγήσεις ασύλου-εξπρές στην Αυστρία, να γίνει λιγότερο ελκυστική για τους πρόσφυγες από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, είπε η Μικλ-Λάιτνερ στην εφημερίδα Die Presse, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της προς τα άλλα κράτη μέλη να υιοθετήσουν ποσοστώσεις για την υποδοχή αιτούμενων άσυλο.

Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μόνο μεμονωμένες δηλώσεις προθέσεων που δεν μας πάνε μπροστά», τόνισε η Μικλ-Λάιτνερ ενόψει του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μεθαύριο Τρίτη.

Τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να ληφθούν μέτρα για να αμβλυνθεί η πίεση που αντιμετωπίζουν η Ιταλία και η Ελλάδα, δύο χώρες οι οποίες δυσκολεύονται να αντιμετωπίζουν το κύμα χιλιάδων προσφύγων που διαπλέουν τη Μεσόγειο με συχνά επικίνδυνα σκάφη που ξεκινούν πολύ συχνά από τη Λιβύη. Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει την ανακατανομή 40.000 υπηκόων της Συρίας και της Ερυθραίας που ζητούν άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αλλά η Γαλλία και η Γερμανία, δύο από τα μεγαλύτερα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία βάσει του σχεδίου θα υποδεχθούν μαζί σχεδόν το 40% των προσφύγων, ήγειραν ανησυχίες και πρόβαλαν αντιρρήσεις στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Βρετανία, η οποία έχει τη δυνατότητα να εξαιρείται από τις αποφάσεις της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στην Αυστρία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 160% τους πρώτους τέσσερις μήνες αυτή τη χρονιά φθάνοντας τις 14.225, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Μικλ-Λάιτνερ είπε ότι η Αυστρία, η οποία έχει αναγκαστεί να στεγάζει εκατοντάδες μετανάστες σε σκηνές, είναι η ταχύτερη στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Die Presse, οι αρχές της Αυστρίας εκδίδουν αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου μέσα σε τέσσερις μήνες κατά μέσον όρο, ενώ για σχεδόν τις μισές αιτήσεις στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκδίδονται αποφάσεις πριν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις υποστήριξης των προσφύγων στην Αυστρία επέκριναν την απόφαση της Μικλ-Λάιτνερ να διακοπεί η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, χαρακτηρίζοντάς την ανεύθυνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη η συμμετοχή στο Athens Pride 2015


«Πάρε θέση» το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης.

Σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που γιόρτασαν, διεκδικώντας παράλληλα την ισότητα και την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου, αποτέλεσε και φέτος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride).

Από το 2004, κάθε χρόνο το Φεστιβάλ μεγαλώνει, με όλο περισσότερο κόσμο να συμμετέχει, ενώ φέτος πολλά ήταν τα πιτσιρίκια που είχαν φέρει μαζί γονείς, παππούδες και θείοι, ανταποκρινόμενοι στο φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ «Πάρε θέση».

Το Athens Pride 2015, εκτός από τον ενθουσιασμό και την πολυπληθή συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση, είχε δυο εμφανείς ιδιαιτερότητες από τις προηγούμενες χρονιές: την αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια στην ελληνική Βουλή από τη μία, και την απουσία των περισσοτέρων ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά, Κουήρ και Ίντερσεξ 'Ατομα) οργανώσεων από την άλλη. Από τις τελευταίες, κάποιες απείχαν τελείως από την ημέρα, όπως η Ένωση Διεμφυλικών Ελλάδας, ενώ άλλες, όπως η Color Youth, αρνήθηκε να στήσει περίπτερο ή να απευθύνει χαιρετισμό, απλώς συμμετείχε στην παρέλαση. Αιτίες της αποχής τόσο οι κατηγορίες για παραγκωνισμό της τρανς κοινότητας και η μη εκπροσώπηση ολόκληρου του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος από την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, αλλά και η «σταδιακή μετάλλαξη του φεστιβάλ και των προταγμάτων του, από κινηματικό σε πιο θεσμοθετημένο», όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Ματσούκας.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα περίπου 25 περίπτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, μόνο τρία αντιπροσώπευαν ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, ενώ το «παρών» έδωσε και το Pride της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διεξαχθεί εκεί στις 19-20 Ιουνίου, με προπαγανδιστικό υλικό. Τα υπόλοιπα περίπτερα ήταν μη κυβερνητικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, φεστιβάλ ταινιών, εντύπων κλπ.

Ως ιστορική χαρακτήρισαν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δεδομένου ότι πριν τέσσερις μέρες παρουσιάστηκε το προσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης. Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως η ψήφισή του αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν η νομική αναγνώριση του φύλου και η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου. Πρότεινε στον κ. Καμίνη να ανοίξει το Δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο συμβίωσης ορατό από όλους, πρόταση που ο κ. Καμίνης αποδέχτηκε και πρόσθεσε πως «θα το γιορτάσουμε».

«Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτνερ χαιρετώντας το Φεστιβάλ. «Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον διαδέχτηκε στο βήμα των ομιλητών. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως τίποτα δεν πρέπει να διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και το πείσμα.

Για τραυματισμένο pride, εξαιτίας της απουσίας των τρανς, οι οποίες αποτελούν μια από τις πιο περιθωριοποιημένες ομάδες, έκανε λόγο ο Λύο Καλοβρυνάς από την οργανωτική επιτροπή του Athens Pride, παραδεχόμενος πως έγιναν λάθη. Επισήμανε πως «ο χειρότερος εχθρός είναι ο μπάτσος που κρύβουμε μέσα μας, πράγμα λογικό, αφού μεγαλώσαμε σε αυτήν την κοινωνία. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το video που σαρώνει στο διαδίκτυο: Δίχρονο κοριτσάκι καταρρέει μόλις μαθαίνει ότι απέκτησε αδερφή!


Το video έχει γίνει viral και δείχνει πως ξεκινάει μια αδελφική αντιπαλότητα...

Η δίχρονη Piper δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με αυτά που άκουσε και η αντίδρασή της βγάζει αρκετό γέλιο...

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.athensmagazine.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο μουσείο καρπουζιού στον κόσμο


Η πιο γλυκιά και δροσιστική τουριστική ατραξιόν.

Στην Κίνα φαίνεται ότι αγαπούν πολύ το καρπούζι. Και γι’ αυτό αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πιο γλυκιά και δροσιστική ατραξιόν, για ντόπιους και τουρίστες: το πρώτο μουσείο καρπουζιού στον κόσμο!

Το μουσείο καρπουζιού βρίσκεται στο Πεκίνο και δεν είναι απλά το μοναδικό που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, αλλά και το ίδιο το κτίριο στο οποίο στεγάζεται… έχει το σχήμα καρπουζιού!



Καλύπτει μια έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων και εξερευνά τις ρίζες αυτού του νόστιμου και αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου.

Το φουτουριστικό αυτό μουσείο παρότι θα διαθέτει πολλά εκθέματα, βιβλία, πληροφορίες, κόμικς και φωτογραφίες για… καρπούζια, δεν έχει κανένα αληθινό καρπούζι στους εκθεσιακούς χώρους! Όλα είναι φτιαγμένα από κερί και αναπαριστούν όλες τις ποικιλίες και μεγέθη του φρούτου που υπάρχουν στον κόσμο.



Οι επισκέπτες όμως έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καρπουζάκι τους στους εξωτερικούς χώρους, όπου καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες.

Το μουσείο βρίσκεται νότια της πόλης του Πεκίνου, μία από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή καρπουζιών στον κόσμο.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δικαιούστε όταν ακυρωθεί ή καθυστερήσει η πτήση σας


Διαβάστε τα δικαιώματά σας και τι μπορείτε να διεκδικήσετε.

Ακόμη και αν δε σας έχει συμβεί μέχρι σήμερα να καθυστερήσει η πτήση σας, το πιθανότερο είναι να σας συμβεί οπωσδήποτε μία φορά στη ζωή σας. Και μιας που έρχεται το καλοκαίρι και πολλοί αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είναι καλό να γνωρίζετε τι δικαιούστε σε περίπτωση ακύρωσης μίας πτήσης.

Ο σχετικός Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ισχύει για επιβάτες είτε που αναχωρούν από αεροδρόμιο στο έδαφος Κράτους Μέλους ή από αεροδρόμιο στο έδαφος Τρίτης Χώρας με προορισμό, όμως, αεροδρόμιο στο έδαφος Κράτους Μέλους και εφόσον η πτήση πραγματοποιείται με κοινοτικό αερομεταφορέα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης, οι επιβάτες επιλέγουν μεταξύ: α) της εναλλακτικής μεταφοράς τους, υπό συγκρίσιμες συνθήκες, στον τελικό τους προορισμό ή β) της μεταφοράς τους, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, στον τελικό τους προορισμό άλλη μέρα που τους εξυπηρετεί εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων ή γ) της επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου τους και, εάν συντρέχει η περίπτωση, πτήσης επιστροφής στο αρχικό σημείο αναχώρησης. Η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται για το μέρος του ταξιδίου που δεν πραγματοποιήθηκε καθώς και για τα μέρη του ταξιδίου που πραγματοποιήθηκαν εφόσον η πτήση δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό σε σχέση με το αρχικό ταξιδιωτικό σχέδιο.

Επιπλέον, οι επιβάτες της ακυρωθείσας πτήσης δικαιούνται αναψυκτικά, επικοινωνία, διατροφή, διανυκτέρευση και μεταφορά μεταξύ αερολιμένα και καταλύματος. Οι επιβάτες δικαιούνται όλα τα παραπάνω, ανεξάρτητα από το λόγο ακύρωσης της πτήσης.

Τέλος, ο επιβάτης λαμβάνει αποζημίωση ύψους:

- 250 ευρώ για όλες τις πτήσεις έως και 1500 χιλιομέτρων.

- 400 ευρώ για όλες τις ενδοκοινοτικές πτήσεις άνω των 1500 χιλιομέτρων και όλες τις άλλες πτήσεις μεταξύ 1500 και 3500 χιλιομέτρων.

- 600 ευρώ για όλες τις άλλες πτήσεις.

Η παραπάνω αποζημίωση δεν πληρώνεται στους επιβάτες της ακυρωθείσας πτήσης, όταν ο επιβάτης ενημερωθεί και του προσφερθεί εναλλακτική μεταφορά εντός ορισμένων χρονικών προθεσμιών ή η πτήση ακυρώνεται λόγω εκτάκτων περιστάσεων που δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν ακόμη και εάν είχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μιας πτήσης, προσφέρονται δωρεάν στους επιβάτες αναψυκτικά, επικοινωνία, γεύματα, διανυκτέρευση και μεταφορά μεταξύ αερολιμένα και καταλύματος (ανάλογα το χρόνο καθυστέρησης).

Όταν η καθυστέρηση είναι τουλάχιστον πέντε ώρες, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους και να μην ταξιδέψουν με την πτήση.

Οι επιβάτες μιας πτήσης που φθάνει στον τελικό της προορισμό με καθυστέρηση τουλάχιστο τρεις ώρες, μπορούν να λάβουν αποζημίωση όπως οι επιβάτες μιας ακυρωθείσας πτήσης εκτός εάν η καθυστέρηση προκλήθηκε από έκτακτες περιστάσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν ακόμη και εάν είχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα από τον αερομεταφορέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθάρισαν το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»


Εκατοντάδες πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες όλων των ηλικιών, εθελοντές αλλά και βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν, σήμερα το πρωί, στην εκστρατεία καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έντονο το υγρό στοιχείο με τις έξι τεχνιτές λίμνες. Παρά τη σπουδαιότητά του, ο χώρος είναι παραμελημένος με ελλειπή συντήρηση και φύλαξη με αποτέλεσμα η φροντίδα του να εξασφαλίζεται με εθελοντικές δράσεις όπως η σημερινή.

Την επιχείρηση καθαρισμού οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις "Οι Φίλοι του Πάρκου" και "Ορνιθολογική Εταιρεία", κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων - Καματερού "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" και Ιλίου "Αλληλέγγυα Πόλη".

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 350 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εθελοντές, οι οποίοι αψηφώντας τον καυτό ήλιο συνέβαλαν στον ευπρεπισμό του χώρου, απομακρύνοντας, με τη συνδρομή μηχανημάτων των δήμων, σκουπίδια και ξερόκλαδα. Παραβρέθηκαν και επίσημοι οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στην όλη προσπάθεια: Οι βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας και Ελένη Αυλωνίτου, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χριστίνα Μπαριτάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, οι δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Γιώργος Τερζάκης, σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών που εκπροσώπησε την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Νάντια Βαλαβάνη.

"Η πολύπλευρη εγκατάλειψη του Παρκου "Αντώνης Τρίτσης" δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την πολύχρονη απουσία του κράτους και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους πολίτες", τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Πουλάκης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε πως "σήμερα ο εθελοντισμός των πολιτών, αλλά και των δήμων της περιοχής δείχνουν το δρόμο αλλά και σηματοδοτούν στη νέα κυβέρνηση ότι παρά τις δυσκολίες, είναι πρώτιστη μέριμνα το Πάρκο να προστατευτεί. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΑΣΔΑ προχώρησε σε 18 προσλήψεις με τρίμηνη σύμβαση, ενώ θα προσπαθήσουμε σύντομα να βγάλουμε κονδύλι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του καλοκαιριού. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι όλα καλύτερα".

Ο Νίκος Σαράντης έκανε λόγο για "συμβολική κίνηση σε ένα πνεύμονα της δυτικής Αθήνας, ο οποίος επί χρόνια έχει εγκαταλειφθεί", ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση θα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον "ώστε να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της περιοχής".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κομματάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγίων Αναργύρων - Καματερού "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας", εκ των εμπνευστών της σημερινής δράσης, σημείωσε: "Πήραμε την πρωτοβουλία για να ξεκινήσουμε μια αντεπίθεση για τη σωτηρία του Πάρκου. Η χρόνια εγκατάλειψή του έχει αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ως Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Η μηδενική κρατική χρηματοδότηση, το πρόχειρο θεσμικό πλαίσιο και η απουσία σοβαρής διοίκησης είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν όλοι πρόσεχαν τις 100 δόσεις, νόμος «καταργούσε» επενδύσεις


Στην Ελλάδα δεν ισχύει πλέον ο νόμος περί ανωνύμων εταιρειών.

Μετά από αρκετό διάστημα προσπαθειών, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος διαθέτει μία εξέχουσα ιδέα, καταφέρνει να βρει επενδυτή για να αντλήσει μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Όταν όμως φτάνει η ώρα των υπογραφών ο επενδυτής ακυρώνει τα πάντα. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνει στην πορεία ο επενδυτής, δεν ισχύει πλέον ο νόμος περί ανωνύμων εταιρειών. Έτσι ο μέτοχος μειοψηφίας σε εταιρεία οφείλει να εγγυηθεί με την προσωπική του περιουσία τις ενδεχόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα προκύψουν προς ασφαλιστικά ταμεία σε περίπτωση που αποτύχει το επιχειρηματικό πλάνο και η εταιρεία κλείσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, ο επενδυτής του 10% ή του 20%, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας καθώς και στη λήψη αποφάσεων, θα έχει επενδύοντας την υποχρέωση να καλύψει με την προσωπική του περιουσία όχι μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και το σύνολο της οφειλής.

Έτσι, η περιουσία του επενδυτή μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, εκτεθειμένη σε κατασχέσεις καταθέσεων, δέσμευση ακίνητης περιουσίας ή άλλες ανάλογες ενέργειες. .

Η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε το Μάρτιο, βάζοντας φωτιά στο επιχειρείν. Εντάχθηκε στο νόμο για την «επανεκκίνηση της οικονομίας». Έτσι, τη στιγμή που όλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στη διάταξη για τις 100 δόσεις ή σ’ εκείνη που καθιέρωνε την παρακράτηση φόρου με συντελεστή 26% σε όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν εισαγωγές από χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς ή μη συνεργάσιμες φορολογικά, η συγκεκριμένη διάταξη παρέμεινε στην… αφάνεια.

Οι επιπτώσεις της άρχισαν να εμφανίζονται σήμερα, οπότε οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων καλούνται να περάσουν στην εφαρμογή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα πιστέψετε τι έσπευσαν να φωτογραφίσουν 25.000 Κινέζοι


Συνωστισμός σε πάρκο του Πεκίνου.

Την Παρασκευή 25.000 Κινέζοι συνωστίστηκαν στο Πεκίνο για να φωτογραφίσουν αυτό που εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι σε πολλές άλλες χώρες θεωρούν- ακόμα, τουλάχιστον- αυτονόητο: τον καθαρό γαλάζιο ουρανό!

Η επίσημη εφημερίδα της κινεζικής κυβέρνησης έγραψε πως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Jingshan για να αποτυπώσουν στο φακό τους «τον γαλανό ουρανό που τους είχε λείψει για καιρό».

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για την Κίνα και μάλιστα εκτιμάται πως συνέβαλε σε 1,2 εκατομμύρια (!) πρόωρους θανάτους το 2010.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...