Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η πιο ποθητή γυναίκα του κόσμου είναι… 1,60


Την Ντάινερς Ταργκάριεν ή Εμίλια Κλαρκ επέλεξαν περίπου 1 εκατ. άνθρωποι.

Πριν από λίγες ημέρες το ανδρικό web portal Askmen δημοσίευσε τη λίστα με τις 99 πιο ποθητές γυναίκες για το 2014.
Περισσότεροι από 1 εκατ. συμμετέχοντες αποφάσισαν πως η κορυφή ανήκει αυτοδικαίως στην Νταϊνέρις Ταργάριεν, αυτή που κατα κόσμον μάθαμε να προσφωνούμε Εμίλια Κλαρκ.

Ψηλή, ξανθιά, με ανοιχτόχρωμες ίριδες ματιών, αβυσσαλέο μπούστο, καμπύλες πιο κοφτές κι από στροφές της πίστας της F1 στη Μόντσα. Με χείλη υγρά που σε προκαλούν να κάνεις τσουλήθρα και βλέμμα που υπόσχεται τουλάχιστον ό,τι η Εύα στον πρωτόπλαστο Αδάμ. Αν η παραπάνω είναι η επιτομή της γυναίκας-σεξ σίμπολ, εκείνης που αγαπούν οι γκλόσι σελίδες των περιοδικών και οι άνδρες για τις πρωινές ονειρώξεις τους η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», η καστανή, ύψους μόλις 1,60 μέτρων Εμίλια Κλαρκ είναι το ακριβώς αντίθετο.






Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης


Η σχολή Επιστημών της Αγωγής του τηλεματικού Πανεπιστημίου «Gugliemo Marconi» (Ρώμη/Ιταλία) στο πλαίσιο των ενεργειών για τη δια βίου μάθηση των επαγγελματιών, που συνυπάρχουν στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προσφέρει στην Ελληνική Γλώσσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Εφαρμογές Παιδαγωγικής και Διδακτικής σε παιδιά με κινητικές αναπηρίες - θέμα πολλαπλών ειδικοτήτων».

Αφορά πτυχιούχους Ελληνικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή και της αλλοδαπής, των παρακάτω ειδικοτήτων:

  • Εκπαιδευτικού Α & Β/μιας εκπαίδευσης.
  • Καθηγητή Φυσικής Αγωγής
  • Φυσικοθεραπευτή
  • Εργοθεραπευτή
  • Λογοθεραπευτή
  • Ψυχολόγου
  • Κοινωνικού Λειτουργού
  • Νοσηλευτή
  • Βρεφονηπιοκόμου

Περιλαμβάνει 4 Θεματικές ενότητες των 28 ωρών η καθεμία, από τις όποιες οι 24 είναι μέσω υπολογιστή και οι υπόλοιπες 4 παρακολούθηση δια ζώσης εκπαιδευτικού έργου και λοιπών άλλων δραστηριοτήτων σε σχολικές μονάδες, που φοιτούν παιδιά με κινητική αναπηρία. Οι συνολικές ώρες αντιστοιχούν με 100 ώρες συμβατικής εκπαίδευσης για κάθε Θεματική Ενότητα.

Τα δίδακτρα για ολόκληρο το Πρόγραμμα ανέρχονται στα 600€. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μιας ή και περισσότερων Θεματικών Ενοτήτων, με δίδακτρα όμως 200€ για την καθεμία.

Το τηλεματικό Πανεπιστήμιο «Gugliemo Marconi» εκτός της Διεθνούς φήμης και αναγνώρισης του από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τυγχάνει και της αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Η πιστοποιημένη επιμόρφωση που προσφέρεται, μοριοδοτείται σύμφωνα με το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης των υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά την επιτυχή τελική αξιολόγηση κάθε Θεματικής Ενότητας θα χορηγούνται οι αντίστοιχες Πανεπιστημιακές Πιστωτικές Μονάδες σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS), χρήσιμες για την απόκτηση master, έτσι δεν έχει καμία αντιστοιχία με τα προγράμματα e-learning των Κ.Ε.Κ άλλων Πανεπιστήμιων.

Επιπρόσθετες πληροφορίες: http://www.unimarconi.it/unigre/corso-di-aggiornamento/208

ή απευθυνθείτε άμεσα στον Διευθυντή του προγράμματος καθηγητή κ. Σταύρο Σταθόπουλο (stavros.stathopoulos@yahoo.gr & κιν τηλ 6936101228).



Διαβάστε περισσότερα...

Μια παγκόσμα πατέντα θα δώσει...πρόσβαση σε όλους στις παραλίες της Κρήτης


Πρόκειται για μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας συσκευή, εξολοκλήρου σχεδιασμένη από το εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων που αδυνατούσαν μέχρι σήμερα να μπουν στη θάλασσα

Μόνο στις φωτογραφίες έβλεπαν παλιότερα τα άτομα με κινητικά προβλήματα τις θάλασσες. Το δικαίωμά τους για ζωή ήταν απολύτως περιορισμένο. Τώρα όμως με μια πρωτοποριακή συσκευή που έχει εφεύρει το Πανεπιστήμιο Πατρών τα πράγματα άλλαξαν και ακόμη και τα ΑΜΕΑ μπορούν να χαρούν το μπάνιο στη θαλασσα!

Ήδη μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης διερευνά, σε συνεργασία με τους δήμους, τη δυνατότητα προμήθειας της περίφημης συσκευής Seatrac για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες παραλίες της χώρας!



«Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου, της συνεργασίας της με άλλους φορείς αλλά και τη συμβολή της στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του νησιού αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου προτίθεται να προχωρήσει στην αγορά της συσκευής «Seatrac». Πρόκειται για μια παγκόσμιας πρωτοτυπίας συσκευή, εξολοκλήρου σχεδιασμένη από το εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα χωρίς τη συνδρομή τρίτων. Υπήρχαν κάποιες παλαιότερες κατασκευές, πλην όμως καμία δεν έδινε στον χρήστη την απόλυτη αυτονομία.» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κουκιαδάκης εισηγήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβούλιου Κρήτης.




Μέχρι σήμερα τέτοιες συσκευές έχουν τοποθετηθεί:

-το 2010 πέντε συσκευές τοποθετήθηκαν αρχικά σε παραλίες της Αχαΐας.
-Το 2011 τρεις ακόμα από αυτές τοποθετήθηκαν δοκιμαστικά στην Αττική.
-Το 2012 στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση εγκαταστάθηκαν εφτά διατάξεις σε Γλυφάδα, Κερατέα, Πόρτο Ράφτη, Λούτσα, Νέα Μάκρη, Αλεποχώρι και Σαλαμίνα

Ο σχεδιασμός της είναι λιτός, οικολογικός και πάνω απ' όλα λειτουργικός για τους χρήστες της. Πρόκειται για μια διάταξη η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα κάθισμα και με την ηλιακή ενέργεια κινείται σε σταθερή τροχεία. Ο χειρισμός της είναι εξίσου απλός, αφού το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι ένα απλό αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο με δύο μόλις κουμπιά, ένα για τη θάλασσα και ένα για την ξηρά.

Η βασική ιδέα εξάλλου είναι να μπορέσει ο καθένας, από εκεί που φτάνει το αναπηρικό αμαξίδιο, να χρησιμοποιήσει κάτι ώστε να μπει στη θάλασσα και να φτάσει στο σημείο από το οποίο μπορεί να κολυμπήσει. Ένα ικανοποιητικό βάθος είναι 80 πόντοι. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που καλύπτει η διάταξη είναι περίπου 15 μέτρα εντός και εκτός νερού. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ο σχεδιασμός των συσκευών έγινε έτσι ώστε να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Αφενός λοιπόν έχουμε μια καθαρά “πράσινη” συσκευή και αφετέρου είναι καλαίσθητη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο διάδρομος είναι ξύλινος και η ράγα βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Στην ουσία, το μόνο που εξέχει είναι ο “πύργος” του ηλιακού συλλέκτη.

«Ενδεικτικό της απήχησης της συσκευής είναι και η εκτός συνόρων επιτυχία που γνωρίζει, αφού μέχρι στιγμής τέσσερις έχουν τοποθετηθεί στην Κύπρο, υπάρχει ενδιαφέρον από την Κροατία και κυρίως έχουν γίνει επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Προσβάσιμο Τουρισμό» αναφέρει ο κ.Κουρκιαδάκης. Και καταλήγει:

«...σε μία περίοδο κρίσης οφείλουμε ως δημόσιος φορέας να αναζητούμε νέα τουριστικά προϊόντα που θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης (μην ξεχνάμε ότι τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη αριθμούν περί τα 80.000.000) αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Πάνω απόλα όμως είναι δείγμα πολιτισμού το να ενδιαφέρεσαι για άτομα που χρειάζονται βοήθεια».



Διαβάστε περισσότερα...

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναλειτουργήσει ο Ξενώνας Κλειστής Νοσηλείας του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας


Την ενίσχυση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να επαναλειτουργήσει ο Ξενώνας Κλειστής Νοσηλείας που παραμένει κλειστός τους τελευταίους 5 μήνες, ζητούν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι δύο βουλευτές, τον Νοέμβριο 2011, με τον νόμο 4025 (ΦΕΚ 228 Α’ / 2.11.2011), το Κέντρο Αποθεραπείας και Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας μετονομάστηκε σε Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και από τον Δεκέμβριο 2012 ενσωματώθηκε στον ενοποιημένο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που περιλαμβάνει πλέον τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Ήδη από το 2006, μετά την ανάληψη υπηρεσίας από 8 μόνιμους υπαλλήλους, είχε ξεκινήσει η λειτουργία των υπηρεσιών αποκατάστασης του τότε ΚΑΦΚΑ με τη μορφή τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Συγκεκριμένα, λειτούργησαν -και συνεχίζουν να λειτουργούν- τα ακόλουθα τμήματα:
Τμήμα Φυσικοθεραπείας, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και αποκατάστασης σε άτομα με μυοσκελετικές, νευρολογικές, ρευματολογικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις, με εξειδικευμένο τμήμα για την αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων παιδιών με νευροεξελικτικές διαταραχές.

Τμήμα Εργοθεραπείας, όπου εφαρμόζονται προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης ασθενών, δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, καθώς και δραστηριοτήτων μετακίνησης, μεταφοράς και βάδισης, με χρήση ειδικών βοηθημάτων καθημερινής ζωής.
Τμήμα Λογοθεραπείας, όπου πραγματοποιείται αξιολόγηση της ανθρώπινης επικοινωνίας (φωνή, ομιλία, προφορικός και γραπτός λόγος), διάγνωση σύμφωνα με τα συμπτώματα που παρατηρούνται, κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε άτομο και εφαρμογή των κατάλληλων θεραπευτικών μεθόδων.

Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης, όπου παρέχεται συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες ασθένειες ή αναπηρίες, σε μέλη των οικογενειών τους και σε γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, δυσκολίες στον λόγο και προβλήματα συμπεριφοράς, σε συνεχή συνεργασία με τη θεραπευτική ομάδα.

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπου διεξάγεται κοινωνική έρευνα, εκπαίδευση της οικογένειας για τη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση των αναγκών φροντίδας των ασθενών και των αναπήρων, και ενημέρωση των ασθενών, των αναπήρων και των οικογενειών τους σε θέματα δικαιωμάτων, παροχών κλπ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτει η κοινότητα.

Τακτικό Εξωτερικό Ορθοπαιδικό Ιατρείο και Ιατρείο Αθλητικών Κακώσεων, που λειτουργεί καθημερινά καλύπτοντας και τα επείγοντα ορθοπαιδικά περιστατικά του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε εξωτερικό ιατρείο.

Τον Μάρτιο 2008, με την πρώτη προγραμματική σύμβαση του Κέντρου με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Έχω Δικαίωμα» και την ενίσχυση του προσωπικού του, έγινε δυνατή η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και σε δεύτερη, απογευματινή βάρδια, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών έως τις 8 μ.μ.

Επιπλέον, από τον Μάρτιο 2009, με την προσθήκη του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που αποσπάστηκε από νοσοκομεία της Αττικής, και με την ανανέωση και ενίσχυση της προγραμματικής σύμβασης με τον Σύλλογο ΑμεΑ, το Κέντρο άρχισε να παρέχει υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας και στις δύο πτέρυγές του.

Η φιλοξενία στις Πτέρυγες Κλειστής Νοσηλείας αφορούσε ασθενείς που είχαν ανάγκη υπηρεσιών αποκατάστασης και για τους οποίους, λόγω της απόστασης του Κέντρου από τη μόνιμη κατοικία τους, δεν ενδεικνυόταν ή δεν ήταν δυνατή η καθημερινή μετακίνηση και προσέλευσή τους στο Κέντρο.

Ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο 2013 η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (σήμερα υπηρετούν στο Κέντρο μόνο 2 νοσηλευτές) οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας και, πλέον, οι υπηρεσίες αποκατάστασης παρέχονται μόνο από τα εξωτερικά ιατρεία και μόνο στους ασθενείς που μπορούν να προσέρχονται ή να μεταφέρονται σ’ αυτά.

Η εξέλιξη αυτή στερεί από μια ιδιαίτερα ευάλωτη κατηγορία ασθενών υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες για τη φυσική και κοινωνική αποκατάστασή τους. Και πλήττει γενικότερα τη λειτουργία ενός Κέντρου που έχει να επιδείξει αξιόλογο κλινικό και επιστημονικό έργο, έχει αναδειχθεί σε δομή υπερτοπικής σημασίας και συγκαταλέγεται στις τρεις πρώτες δημόσιου χαρακτήρα δομές αποκατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, το 2009 έγιναν περισσότερες από 20.000 συνεδρίες θεραπειών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, και φιλοξενήθηκαν για κλειστή νοσηλεία περί τους 85 ασθενείς. Το 2011 οι συνεδρίες υπερέβησαν τις 15.000 και οι ασθενείς που φιλοξενήθηκαν, τους 32. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι στον Ξενώνα έχουν φιλοξενηθεί ασθενείς από το Αγρίνιο, την Άρτα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, το Αίγιο, την Κόρινθο, ακόμη και από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη.

Ως συνέχεια του έργου αυτού, στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων έχουν παρουσιαστεί σε πανελλήνια συνέδρια, καθώς και στο Παγκόσμιο Αθλητιατρικό Συνέδριο, ως προφορικές ανακοινώσεις ένδεκα εργασίες για περιπτώσεις ασθενών που αντιμετωπίστηκαν στο Κέντρο, όπως και έρευνα πάνω σε συγκεκριμένες παθήσεις, ενώ πρόσφατα τρεις από τις εργασίες αυτές δημοσιεύθηκε σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της χώρας.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ακόμη και στο επίπεδο της ιατρικής και νοσηλευτικής δαπάνης, η προσφορά του Κέντρου είναι σημαντική, καθώς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα, το κόστος αποκατάστασης ενός ασθενούς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο υπολογίζεται σε 10.000 ευρώ για το πρώτο έτος, ενώ για παραπληγικό μετά από κάκωση του νωτιαίου μυελού υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, μόνο το 2009 αντιμετωπίσθηκαν περισσότερα από 60 περιστατικά μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις παραπληγίας στο διάστημα 2009 - 2010.

Και καταλήγουν οι δύο βουλευτές:

Επειδή η υγεία των πολιτών αποτελεί, κατά το Σύνταγμα, αντικείμενο μέριμνας του κράτους,

Επειδή, πάντα κατά το Σύνταγμα, το κράτος οφείλει ειδική μέριμνα για την αναπηρία,

Επειδή το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φυσικής, ιατρικής και κοινωνικής αποκατάστασης, και μάλιστα σε μια γεωγραφική περιοχή πολύ ευρύτερη από εκείνη της έδρας του,

Επειδή η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του Ξενώνα του, στερώντας από μια ιδιαιτέρως ευάλωτη κατηγορία ασθενών υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες για την αποθεραπεία και την αποκατάστασή τους,

Επειδή, τέλος, το κενό αυτό είναι αδύνατον να καλυφθεί από τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, καθώς το σχετικό κόστος είναι υπέρογκο και απαγορευτικό για τη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών στις συνθήκες της κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να ενισχύσει το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασθενών, έστω και στη μία πτέρυγά του δυναμικότητας 15 κλινών;



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ένας πραγματικός κατάλογος μόδας: Μπράβο στα Debenhams!


Άραγε η πραγματικότητα πουλάει καλύτερα από το photoshop;



Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από το lookbook των Debenhams, μιας αλυσίδας πολυκαταστημάτων στη Βρετανία.

Το label αποφάσισε να ξεφύγει από τις καθιερωμένες καμπάνιες του και τα αδύνατα, πανέμορφα μοντέλα, που συν τοις άλλοις είναι επεξεργασμένα στο Photoshop και να κυκλοφορήσει μία ανατρεπτική φωτογράφηση.

Ορμώμενοι από το γενικότερο κλίμα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, τις μεγάλες καμπάνιες με plus size models και την ενόχληση της κοινής γνώμης από την υπερβολική χρήση Photoshop, ετοίμασε αυτό το lookbook.

Άτομα κάθε εθνικότητας, βάρους και ύψους, φύλου και ηλικίας, με αναπηρίες ή χωρίς, φορούν την ανοιξιάτικη συλλογή των Debenhams και δε σας κρύβουμε πως είναι ένα concept που μας αρέσει πολύ.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Δρακούλης: «Τα ΑΜΕΑ θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας»


Εάν ο βαθμός της δημοκρατίας και της ισότητας της πολιτείας χαρακτηρίζεται από την προστασία που παρέχει στα ευαίσθητα μέλη της, τότε η Κυβέρνηση της Ελλάδας των Μνημονίων πρέπει να νιώθει αισχύνη για την εξαθλίωση που έχει επιφέρει στην ζωή των ΑΜΕΑ.

Τα ΑΜΕΑ, περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, δυστυχώς έχουν γίνει θύματα της στείρας πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλει η Κυβέρνηση κατ’επιταγή των δανειστών. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες αξιοποιούν την ραγδαία αύξηση της ανεργίας για να ισοπεδώσουν τα ΑΜΕΑ, αφού σε περιπτώσεις συμπίεσης του κόστους εργασίας, οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται είναι τα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, δεν έχει εφαρμοστεί τα τελευταία έξι χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η πολιτική της Κυβέρνησης έχει ισοπεδώσει κεκτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα των ΑΜΕΑ και έχει διαμορφώσει ένα ζοφερό τοπίο στην καθημερινότητά τους, αναγκάζοντάς τα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να κατανοήσει ότι είναι στοιχειώδης ευθύνη μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας η προστασία και η μέριμνα συνανθρώπων μας που χρίζουν ιδιαίτερης υποστήριξης. Η Κυβέρνηση οφείλει, λοιπόν, να προχωρήσει αμέσως στην εφαρμογή του προστατευτικού νόμου για τα ΑΜΕΑ και να προκηρύξει τις θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον νόμο.

Δεν χωράνε περαιτέρω κωλυσιεργίες! Ήδη η προκλητική ολιγωρία της Κυβέρνησης στοιχίζει δραματικά στην ζωή χιλιάδων ΑΜΕΑ, αλλά και των οικογενειών τους. Ως πότε θα γίνονται θύματα τα ΑΜΕΑ και θα οδηγούνται στον «Καιάδα» για μια κρίση που δεν ευθύνονται;

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός «κατώτερου Θεού». Οι πολιτικές των μνημονίων κατ’εντολή της Τρόικας και η κυβερνητική αναλγησία δεν μπορεί να μειώνουν το δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής των ΑΜΕΑ αλλά και την ανθρωπιά μας!



Διαβάστε περισσότερα...

Υπό διωγμόν οι μητέρες στο Δημόσιο


Μία έγκυος υπάλληλος στο δεύτερο παιδί της και δύο συναδέλφισσές της σε περίοδο λοχείας απολύονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο είναι ανάμεσα στους 21 οργανισμούς που καταργούνται από το πολυνομοσχέδιο του Kυριάκου Μητσοτάκη.

→Από το σύνολο των εργαζομένων του ΕΙΕΑΔ που οδηγούνται στην ανεργία οι 8 ήταν κάτοχοι διδακτορικού, οι 22 μεταπτυχιακού, οι 29 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Οσοι αμφέβαλλαν για τη μετατροπή του κράτους στον πιο στυγνό εργοδότη, αναθεωρούν. Μία έγκυος υπάλληλος στο δεύτερο παιδί της και δύο συναδέλφισσές της σε περίοδο λοχείας απολύονται με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το Κοινοβούλιο. Ο φορέας στον οποίο εργάζονται, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), βρίσκεται ανάμεσα στους 21 οργανισμούς που καταργούνται μέσω του πολυνομοσχεδίου και οι τρεις εργαζόμενες οδηγούνται στην ανεργία.

Στην περίπτωση που οι τρεις γυναίκες εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, η νομοθεσία θα τους προστάτευε, απαγορεύοντας τις απολύσεις τους, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για διάστημα 18 μηνών μετά τον τοκετό. Στον δημόσιο τομέα οι σχετικές διατάξεις ήταν συνδεδεμένες με την προστασία της μονιμότητας και ανάλογες περιπτώσεις γυναικών υπαλλήλων προφυλάσσονταν. Μέχρι σήμερα όμως. Η βίαιη προσαρμογή στις μνημονιακές επιταγές έχει «σπάσει» τη μονιμότητα στο Δημόσιο και ταυτόχρονα έχει συνθλίψει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

«Ξαφνικός Θάνατος»

Οι εργαζόμενες απευθύνθηκαν έως και τον Συνήγορο του Πολίτη. Σύμφωνα με την 39χρονη έγκυο υπάλληλο (τα στοιχεία της στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), η Ανεξάρτητη Αρχή τούς είπε πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη υπόθεση, καθώς «για πρώτη φορά εφαρμόζεται αυτός ο “ξαφνικός θάνατος”». Επιπλέον η νομική υπηρεσία του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΙΕΑΔ διαπιστώνει πλήθος νομικών αντιφάσεων στις εφαρμοζόμενες διατάξεις, που οδηγούν στην απόλυση τους 65 εργαζόμενους στο Ινστιτούτο.

Από το σύνολο των εργαζομένων οι 8 ήταν κάτοχοι διδακτορικού, οι 22 μεταπτυχιακού και οι 29 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κατά κύριο λόγο, τονίζουν, είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, επομένως σε περίπτωση που εργάζονταν σε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι ιδιωτικού, όπως είναι το ΕΙΕΑΔ, θα προστατεύονταν από την απόλυση, λόγω της υψηλής μοριοδότησης που θα λάμβαναν σε ενδεχόμενη ένταξή τους σε διαθεσιμότητα. Ενα καθεστώς από το οποίο θα εξαιρούνταν επιπλέον όσοι συνάδελφοί τους είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, γονείς ΑμεΑ ή μέλη μονογονεϊκών οικογενειών. «Είναι ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα. Δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν δύο ΑΣΕΠ», υπογραμμίζει η 39χρονη υπάλληλος, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «μέγιστη αντίφαση τη στιγμή που διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων για χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, και κάνει λόγο ο υπουργός για εξειδικευμένο προσωπικό στο δημόσιο».

Το ΕΙΕΑΔ, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, που αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Προγράμματα υψίστης σημασίας τη δεδομένη συγκυρία. Σε ένα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιεί «συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές», σύμφωνα με κοινή επιστολή των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, μέσω της οποίας ζητούσαν την ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ και εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για το (τότε) ενδεχόμενο κατάργησής του. Στη δημόσια διαβούλευση το άρθρο που αναφερόταν στο ΕΙΕΑΔ, συγκέντρωσε τον αριθμό-ρεκόρ των 380 σχολίων. Ολα αρνητικά απέναντι στην κατάργησή του.

Το ΕΙΕΑΔ προβλέπεται να απορροφηθεί από τον ΟΑΕΔ, πλην του εξειδικευμένου προσωπικού του, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου του. Ανάμεσα στους υπαλλήλους του, η άποψη ότι απομακρύνονται μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν τα «νούμερα των απολύσεων», ενισχύεται από το περιεχόμενο άρθρου που αφορά το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών. Το εν λόγω Ινστιτούτο καταργείται και μετατρέπεται σε Εργαστήριο ενταγμένο στο νομικό πρόσωπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δύο εργαζόμενοί του οι οποίοι είχαν προσληφθεί από το 1985 (προ ΑΣΕΠ), ένα έτος μετά την ίδρυσή του, μεταφέρονται στον «στενό» δημόσιο τομέα. Οι «προς απόλυση» εργαζόμενοι, κάνουν λόγο για μια «φωτογραφική διάταξη προστασίας ημετέρων». «Το πελατειακό κράτος που θέλει να τερματίσει ο υπουργός, μάλλον ενισχύεται», καταλήγει, με νόημα, η έγκυος υπάλληλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανθρώπινη πόλη για ΑμεΑ η Κομοτηνή


Τα «σκήπτρα» της πιο προσβάσιμης πόλης στην Ελλάδα για άτομα με κινητικά προβλήματα διεκδικεί η Κομοτηνή χάρη στις σημαντικές προσπάθειες του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ», που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων, ακόμη και με την αστική συγκοινωνία.



Το χαρακτηριστικό αυτό της πόλης μάλιστα, έκανε έναν 24χρονο παραπληγικό να εγκαταλείψει την Αθήνα, όπου ζούσε με την οικογένειά του και να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή, διεκδικώντας την αυτονομία του.

Ο Φάνης Παπαδημητρίου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και εγκαταστάθηκε στην πόλη της Θράκης για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης που υλοποιεί ο σύλλογος, είδε την πόλη σαν τον μικρό του «παράδεισο».



«Δεν έχω συναντήσει πουθενά στην Ελλάδα τέτοιου είδους προσβασιμότητα και μου φάνηκε απίστευτο, σαν παραμύθι» περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 24χρονος, ο οποίος αφού παρακολούθησε το 15νθήμερο πρόγραμμα του συλλόγου, πήρε την απόφαση να μετακομίσει.

«Το είδα σαν απόδραση από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν για τα άτομα με αναπηρία στην Αθήνα και οι γονείς μου με ενθάρρυναν σ΄ αυτό. Άλλωστε, μ΄ ενδιαφέρει πρωτίστως να διεκδικήσω την οικονομική και κινητική αυτονομία μου και να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, ψάχνω για δουλειά, μέσω του ΟΑΕΔ» λέει ο κ. Παπαδημητρίου.

Ήδη, ο νεαρός έχει εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα διαμορφωμένο έτσι ώστε να μπορεί να κινείται άνετα με το καρότσι του, έχοντας συγκάτοικο έναν φοιτητή των ΤΕΦΑΑ που γνώρισε στη διάρκεια του προγράμματος αυτόνομης διαβίωσης και ο οποίος τον βοηθάει σε κάποιες ανάγκες του καθώς, λόγω της αναπηρίας, δεν έχει την πλήρη ικανότητα εξυπηρέτησης.

Η πιο προσβάσιμη πόλη στην Ελλάδα

Καταλυτικός πάντως για την απόφασή του να μετακομίσει στην Κομοτηνή, όπως παραδέχεται, ήταν ο ρόλος του Συλλόγου «Περπατώ» ο οποίος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 από μία παρέα ατόμων με αναπηρία, φίλων και συγγενών τους. Μέχρι σήμερα, μετράει περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία καθώς επίσης και 150 ενεργούς εθελοντές, ενώ από το 2005 εκπαιδεύει φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας.

Το 2003, ο Σύλλογος εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του τότε Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

«Πρόθεση του Συλλόγου από την απαρχή λειτουργίας του, ήταν η προσβασιμότητα στην πόλη. Με ενέργειές του και με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Κομοτηνή έχουν τοποθετηθεί παντού ράμπες, τις οποίες οι οδηγοί σέβονται και έχουν μάθει να μην παρκάρουν. Επιπλέον, τα αστικά λεωφορεία έχουν ράμπες που χρησιμοποιούνται από άτομα με κινητικά προβλήματα και, γενικότερα, έχουμε καταφέρει να ευαισθητοποιήσουμε στο θέμα αυτό την τοπική κοινωνία» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Βασιλική Χατζοπούλου.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο Σύλλογος διαθέτει και δικό του, ειδικά διαμορφωμένο όχημα, για να εξυπηρετεί και τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία εκτός νομού. Ακόμη, οι παραλίες έχουν γίνει προσβάσιμες με την τοποθέτηση ειδικής ράμπας και όποιος το επιθυμεί,μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ειδικά ποδήλατα που διαθέτει ο Σύλλογος, στα οποία «κουμπώνουν» τα αναπηρικά αμαξίδια, για να μετακινηθεί γρήγορα και χωρίς συνοδό στην πόλη!


Πηγή: http://tvkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα των ασφαλισμένων


Αναλυτικά το σχέδιο Βρούτση.

Από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα μπορούν οι ασφαλισμένοι -ακόμα και από το σπίτι τους- να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο «ΕΘΝΟΣ», με την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας δεν θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται το «ασφαλιστικό βιογραφικό» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι και τα ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους νέους «ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης» θα ενσωματωθούν μέσα στο καλοκαίρι 29 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα.

Στόχος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι να υπάρξει «χαρτογράφηση» του ασφαλιστικού συστήματος, ολοκληρώνοντας έτσι μια σειρά μεταρρυθμίσεων που είναι σε εξέλιξη. Στις παρεμβάσεις αυτές είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πώς ξεπέρασα τις κρίσεις πανικού»


Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μιλάει για τις δύσκολες στιγμές της καριέρας της.

Η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της από τη «Λάμψη» έχει μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις, μεγάλους έρωτες και σημαντικές δουλειές, όπως η φετινή, με την παρθενική της εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο.



Η Αλεξάνδρα είναι μια γυναίκα ευδιάθετη, χαμογελαστή, με το ίδιο άσβεστο πάθος για την υποκριτική όπως εκείνο που χαρακτήριζε το ξεκίνημά της. Αυτή την περίοδο κάνει τη μεγαλύτερη επιθυμία της πραγματικότητα πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Πρόβα Νυφικού», που ανέβηκε χθες(22/2) στο Εθνικό Θέατρο.

Όπως όμως δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχει ζήσει στην καριέρα της και δύσκολες στιγμές. «Υπήρξε μια εποχή που το «σύστημα» είχε υπερφορτώσει και πάθαινα κρίσεις πανικού. Είχα μπλοκαριστεί τόσο που είχα συνεχώς ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις και δεν επικοινωνούσα καλά με τους γύρω μου. Αισθανόμουν ότι δεν είμαι καλά, γι' αυτό και κάθε βράδυ μόλις τελείωνα τα γυρίσματα για το «Φιλί της Ζωής» κατέληγα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί με είχαν μάθει. Κάποιο πρωί με είδε ο Φίλιππος Σοφιανός σε αυτά τα χάλια και με στέλενει σ' έναν ψυχίατρο, ο οποίος μου έδωσε μια αγωγή και σιγά-σιγά επανήλθα. Έκτοτε, είδα πολύ κόσμο να καταρρέει από πανικό και μάλιστα να μην γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που του συμβαίνει.



Διαβάστε περισσότερα...

Ενιαία γραμμή για φάρμακα,γάλα και βιβλία


Με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, θα «αντιμετωπίσει» από αύριο η κυβέρνηση την τρόικα. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών επήλθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, «θα απομένει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του 80% των θεμάτων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού (σ.σ. σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία), ενώ, αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

Σημειώνεται, ότι από τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό αποχώρησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και αυτή συνεχίζεται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γύρισε η γλώσσα ποδοσφαιριστή


Στο παιχνίδι της Α1 ΕΠΣΗ Αστέρας Μυρτιάς - Ζαρός στην Κρήτη, γύρισε η γλώσσα του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Τόλη Καραφωτιά.



Το ευχάριστο είναι ότι ο νεαρός μέσος του Αστέρα δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο μιας και του προσφέρθηκαν γρήγορα οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα κ.Παναγιωτάκη.

Αρχικά ο Καραφωτιάς έχασε τις αισθήσεις του, ωστόσο ο γιατρός του ματς τον συνέφερε ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Πάντως αυτός ο τραυματισμός προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Μυρτιάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Χρυσός» ο Ηλιάδης στη Γερμανία


«Χρυσό» ποδαρικό στο 2014 σε μια σημαντική διοργάνωση έκανε ο Ηλίας Ηλιάσης. Στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ, ο Έλληνας τζουντόκα πέτυχε το απόλυτο νικών στους τέσσερις αγώνες που χρειάστηκε να δώσει στην κατηγορία των -90 κιλών και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.



Ο Ηλίας Ηλιάδης (Νο.1 στο ταμπλό του Γκραν Πρι και Νο.4 στον κόσμο), παρά το βαθμό δυσκολίας που είχε το τουρνουά λόγω εφαρμογής των νέων κανονισμών, έμοιαζε ασταμάτητος απέναντι στη νέα αλλά και την παλαιά γενιά τζουντόκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκες απέναντι σε έναν 18άχρονο και έναν 23άχρονο αθλητή, πριν βρεθεί απέναντι σε έναν σχεδόν συνομίληκό του, τον 29χρονο Μπουφέ. Στον τελικό αγωνίστηκε με αντίπαλο ακόμη έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, τον 22άχρονο Ολλανδό, Νοελ Φαν Τ Εντ. Ο Ηλιάδης «κατατρόπωσε» τον νεαρό, κάνοντας επίδειξη δύναμης και τεχνικής, φτάνοντας στο ιδανικότερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά.

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. 'Ημουν σε καλή κατάσταση και καταλάβαινα ότι μπορούσα να παλέψω καλά. 'Ηταν πολύ σημαντικό για εμένα να ξεκινήσω τους διεθνείς αγώνες μου για τη νέα χρονιά με νίκη και το χάρηκα. Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στην οικογένειά μου και την πατρίδα μου την Ελλάδα", δήλωσε ο Ηλίας Ηλιάδης λίγο πριν την απονομή.



Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5 τρόποι για να προστατευθείτε από τους hackers


Πόσο προστατευμένοι αισθάνεστε από τους επίδοξους hackers;

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία απαιτεί την καθημερινή μας ενασχόληση μέσω του διαδικτύου, η ασφάλεια μας παραμένει ελλιπής.

Ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε τις διαδικτυακές επιθέσεις από τους hackers.

1.Να είστε προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και όσον αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές και επισκέπτεστε μόνο ασφαλείς ιστότοπους που σας έχουν συστήσει προηγούμενοι χρήστες τους.

2.Παρακολουθείτε συχνά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν γίνονται αγορές χωρίς την άδεια σας και ειδικά ηλεκτρονικά.

3.Xρησιμοποιήστε anti-virus στον υπολογιστή σας και φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά.

4.Δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όχι μόνο για τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αλλά και για τον υπολογιστή και το smartphone σας, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς και συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.

5.Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, ώστε αν αποκαλυφθεί ο ένας κωδικός σας να μην αποτελεί πρόσβαση και στα υπόλοιπα στοιχεία σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράθυρο με θέα


Ταξιδέψτε με όλες τις ανέσεις.

Οι επιβάτες αυτού του αεροπλάνου δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για το ποιος θα καθίσει στο παράθυρο… Μόνο που θα χρειαστούν πολλά χρήματα για αυτή την πολυτέλεια! Σε αυτό το υπερηχητικό τζετ όλο το πλαϊνό μέρος είναι ένα ενιαίο παράθυρο που προσφέρει μια μαγευτική θέα στους επιβάτες του.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Spike Aerospace S -512 είναι το πρώτο υπερηχητικό τζετ για επιχειρηματίες, που έρχεται για να μειώσει θεαματικά τον χρόνο πτήσης στο μισό, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη σε πολύ λιγότερο.

Για παράδειγμα ένας δισεκατομμυριούχος κροίσος θα μπορεί να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε μόλις τρεις ώρες, ή από το Λος Αντζελες στο Τόκιο σε πέντε ώρες. Η απόσταση Λονδίνο-Βομβάη θα καλύπτεται σε τέσσερις ώρες.

Το ιδιωτικό αυτό τζετ θα κοστίζει από 60 μέχρι 80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτός από την ταχύτητα, προσφέρει απίστευτη πολυτέλεια.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν οι ερωτήσεις της «Τράπεζας Θεμάτων»


Έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της με την προετοιμασία θεμάτων για 27 γνωστικά αντικείμενα.

Σε τρεις φάσεις θα υλοποιηθεί η «τράπεζα θεμάτων» όπως έχει γράψει το newsbeast.gr σε σχετικό του άρθρο. Η πρώτη φάση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς τα χρονικά της πλαίσια είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31 Μαΐου. Στη φάση αυτή θα δημιουργηθούν θέματα για 27 γνωστικά αντικείμενα με τα 15 εξ αυτών να αφορούν τα μαθήματα των Γενικών Λυκείων και τα 12 των Επαγγελματικών Λυκείων.

Η νομοθεσία ορίζει ότι οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ Εσπερινού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής, με κοινά θέματα για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου, που ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Η βαθμολόγηση των θεμάτων πραγματοποιείται από τον οικείο διδάσκοντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα το «ΒΗΜΑ», το οποίο επικαλείται ενημέρωση από ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, τα θέματα δεν θα είναι κοινά για όλα τα σχολεία αφού κάθε σχολείο έχει διαφορετικό πρόγραμμα εξετάσεων. Για παράδειγμα σε ένα σχολείο μπορεί οι μαθητές να εξετάζονται στα αρχαία και στο γειτονικό σχολείο σύμφωνα με το πρόγραμμα να εξετάζονται στα μαθηματικά. Οι καθηγητές του σχολείου οι οποίοι θα βάζουν το 50% των θεμάτων, όπως προειπώθηκε, θα κληρώνουν το υπόλοιπο 50% από την «Τράπεζα θεμάτων» η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει 300 ερωτήσεις ανά μάθημα.

Ήδη δημιουργείται το πληροφοριακό σύστημα το οποίο και θα τροφοδοτηθεί με τις ερωτήσεις στα πρώτα 27 μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο λειτουργίας του συστήματος και συγκεκριμένα τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί helpdesk που θα δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών.

Στο φλέγον ερώτημα πολλών εκπαιδευτικών ως προς το χρόνο γνωστοποίησης των θεμάτων το «ΒΗΜΑ» αναφέρει ότι θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις και τα θέματα θα είναι προσβάσιμα σε όλους. Αυτό το χρονικό σημείο επιλέχθηκε για να μην μετατραπεί το σχολείο σε φροντιστήριο αλλά και για να μην τροφοδοτηθεί η παραπαιδεία, τονίζει το «ΒΗΜΑ» λόγω του άγχους των μαθητών.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» τα θέματα δεν θα είναι διαβαθμισμένα. Διαβάθμιση θα υπάρχει στα υποερωτήματά τους ενώ οι μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν τόσο σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών όσο και σε ερωτήσεις ανάπτυξης.

Πάντως πολλοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν το Υπουργείο για προχειρότητα καθώς όπως έχει δημοσιεύσει το news.gr σε πολλά μαθήματα η εξεταστέα ύλη που ανακοινώθηκε είναι διαφορετική από τη διδακτέα ύλη, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα μαθήματα των ξένων γλωσσών όπου υπάρχει η περίπτωση οι μαθητές να κληθούν να εξεταστούν σε θέματα που δεν έχουν διδαχθεί αφού δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν την ύλη και στο επόμενο σχολικό έτος.



Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετρά τις ΜΚΟ


Το τρελό πάρτι που στήθηκε με το «Έργο Πολιτών».

Ήταν αρχές του 2005 και η χώρα ζούσε ακόμη στον απόηχο της πανάκριβης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε ΜΚΟ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζονται στα υπουργικά γραφεία και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συλλαμβάνει μια «μεγαλοφυή» ιδέα: να φτιάξει μια οργάνωση χρηματοδοτούμενη από το κράτος, αλλά και από χορηγίες για να... μετράει όλες τις ΜΚΟ και να προάγει τον εθελοντισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και μέσα στο 2005 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο οργανισμός «Εργο Πολιτών». Εποπτεύεται απευθείας από τον πρωθυπουργό και ως πρόεδρος ορίζεται ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου. Όλα δείχνουν ιδανικά. Η χρηματοδότηση ρέει άφθονη, τα γραφεία είναι πολυτελέστατα και τα λόγια παχιά. Εννέα χρόνια μετά, οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές…

Η «μητέρα» όλων των ΜΚΟ που στήθηκε για να καταγράφει και να συντονίζει τις εθελοντικές οργανώσεις κατασπατάλησε περίπου 8 εκατ. ευρώ, το «Έργο Πολιτών» διαλύθηκε αφήνοντας πίσω του φέσια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ακόμη και στην εφορία, στο ΙΚΑ και σε ενοίκια, ενώ αυτή τη στιγμή ο φάκελος «Έργο Πολιτών» έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και ξεσκονίζεται από τις δικαστικές αρχές.

Από το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης προκύπτει πώς δεν έκανε έλεγχο στις ΜΚΟ ως όφειλε για να διαπιστώσει αν γινόταν διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ούτε προέβαλλε τον εθελοντισμό. Οι μοναδικές του δράσεις περιορίστηκαν στη δημιουργία ενός σάιτ στο οποίο αναρτούσαν κάποιες ανακοινώσεις και δήθεν μελέτες, κατέγραψαν 8.500 εθελοντικές οργανώσεις, εκ των οποίων τα στοιχεία μόνο των 4.500 είχαν εξακριβωθεί και είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και ανακοίνωναν τη σύσταση, σχεδόν καθημερινά ομάδων και επιτροπών με γενικά και αόριστα αντικείμενα οι οποίες επιχορηγούνταν με τεράστια ποσά και δεν προκύπτει να παρήγαγαν έργο.



Διαβάστε περισσότερα...

Σιγή ιχθύος τηρεί το υπουργείο Παιδείας για τις μεταθέσεις


Εκφράζονται φόβοι από αιρετούς ότι θα πραγματοποιούνται με αδιαφανείς διαδικασίες.

Τις θέσεις τους για τους 20 στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας παραθέτουν τα μέλη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορδής Ν. και Αναγνώστη Β..

Ιδιαίτερα σχολιάζουν την αναθεώρηση της νομοθεσίας για διορισμούς και μεταθέσεις τονίζοντας ότι ενώ βρισκόμαστε τέλη Φλεβάρη οι εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν απολύτως τίποτε για το «νέο» καθεστώς μεταθέσεων και αποσπάσεων. Οι δύο αιρετοί αναφέρουν ότι «είναι προφανές ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που εξασφάλιζε, σε μεγάλο βαθμό, την αντικειμενικότητα στις μεταθέσεις αναστέλλεται. Το θέμα πλέον είναι μήπως επιδιώκεται η διενέργεια των μεταθέσεων κατά το πρότυπο των υποχρεωτικών μετατάξεων με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς τη δημοσιοποίηση των μορίων; Το Υπουργείο οφείλει να δημοσιοποιήσει άμεσα τις προτάσεις του για να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση πάνω στο ζήτημα αυτό.

Όσον αφορά την ενίσχυση των θεσμών της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης επισημαίνουν ότι το ίδιο το Υπουργείο αυτοαναιρείται καθώς η πραγματικότητα ωστόσο είναι πολύ διαφορετική. «Βρισκόμαστε στα τέλη Φλεβάρη και η Ενισχυτική δεν έχει ξεκινήσει! Στο πρόγραμμα πρόκειται να απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, 1408 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου, οι οποίοι θα εργαστούν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στα τέλη Μαΐου! Η ενίσχυση των θεσμών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υποσκάπτεται»

Επίσης επισημαίνουν ότι ο «Εκσυγχρονισμός των δομών της ειδικής Αγωγής… με προσανατολισμό το μέλλον του μαθητή….». πραγματοποιείται με την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω του ΕΣΠΑ ενώ και στη γενική παιδεία οι αναπληρωτές φθάνουν του 2055 γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα των άμεσων διορισμών.:

1. 1157 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου στις μονάδες ΕΑ και στα τμήματα ένταξης. Συνολικά έχουμε 2748 αναπληρωτές σε Α/θμια & Β/θμια εκπαίδευση.

2. 359 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στην Παράλληλη στήριξη. Συνολικά έχουμε 2106 αναπληρωτές και στις δύο Βαθμίδες.

3. 384 αναπληρωτές ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό & Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

4. 150 προσλήψεις αναπληρωτών ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για τα ΚΕΔΔΥ.

5. Τέλος αναμένονται άλλες 398 προσλήψεις ΕΕΠ για τη συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ.

6. 2050 προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Παιδεία.

Ασχολίαστη δεν αφήνουν και την «Καθολική εφαρμογή του νέου σχολείου…». Οι αιρετοί τονίζουν ότι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα κληθούν στα τέλη Μαΐου να εξεταστούν σε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, μέσα από τράπεζα Θεμάτων η οποία δεν προβλέπεται να λειτουργήσει πριν τις αρχές Μαΐου! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εμμονή στην ίδρυση μιας Τράπεζας Θεμάτων για να φανεί ότι τηρείται ο προβλεπόμενος προγραμματισμός, μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει το άγχος και την αβεβαιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με δεδομένο μάλιστα ότι ο βαθμός προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Έτσι το Λύκειο αποστεώνεται από τον όποιο εκπαιδευτικό-μορφωτικό χαρακτήρα του έχει απομείνει!

Σε λογικές κατηγοριοποίησης των σχολείων και στο κλείσιμο όσων χαρακτηριστούν ως «αντιπαραγωγικά» θα οδηγήσει κατά τους αιρετούς ο στρατηγικός στόχος της «εφαρμογής εργαλείων μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας σε διοικητικές δομές ΥΠΑΙΘ… δείκτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας…καθορισμός στρατηγικών στόχων… αυτοαξιολόγηση δομών της εκπαίδευσης…».

Τέλος για την εφαρμογή της Μαθητείας στην οποία διατείνεται ότι θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζουν ότι σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύρια ανέργους η «δυνητική απασχολησιμότητα» φαντάζει μια εξωραϊσμένη εκδοχή της ανεργίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεογέννητο "δεν αφήνει" τη μαμά του


Ένα εξαιρετικά ευαίσθητο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί με την τρυφερότητα της. Το νεογέννητο μόλις αγγίζει τη μαμά του ηρεμεί και χαλαρώνει ενώ μόλις το απομακρύνουν βάζει τα κλάματα. Ο δεσμός της μητέρας με το βρέφος είναι αυταπόδεικτος. Αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι καταλυτικός για όλη τη ζωή του ανθρώπου. Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Μιχάλης Πατεράκης «ο ψυχολογικός και σωματικός δεσμός μητέρας – βρέφους επιτρέπει τον συντονισμό της μητέρας με το βρέφος και τον συντονισμό του βρέφους με την μητέρα. Αυτή η σύνδεση διαμορφώνει τις εμπειρίες και τις αισθήσεις σε μία πραγματικότητα για το μωρό και τη μαμά. Έτσι, δομείται μία βάση επάνω στην οποία κινείται αυτός ο δεσμός.

Η βάση αυτή πρέπει να είναι σταθερή, κατά τον πρώτο χρόνο ζωής. Ένα μωρό το οποίο βιώνει διαταράξεις του δεσμού, αναστατώνεται και φοβάται ότι θα αφανιστεί. Οι κρίσεις πανικού που κάνει ένας άνθρωπος στα 25 χρόνια για παράδειγμα, έχει την βάση του απολύτως σε αυτές τις διαταραχές του εν λόγω δεσμού. Το αυξημένο άγχος θανάτου, οφείλεται στο άγχος του αποχωρισμού που βιώνει το βρέφος σε αυτή τη φάση. Η στέρηση της παρουσίας του αντικειμένου-μαμά στο βρέφος δημιουργεί την αίσθηση της έντονης έλλειψης-στέρησης. Όταν ένας άνθρωπος νιώθει στερημένος, τότε θα ψάχνει σε όλη του τη ζωή να γεμίσει αυτή την στέρηση, να την εκπληρώσει».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν γίνονται ρυθμίσεις στα δάνεια του Παρακαταθηκών και Δανείων;


«Τα δάνεια έχουν πουληθεί σε ξένες τράπεζες και δεν μπορείτε να κάντε κάτι», υποστήριξε ότι του είπαν από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, δανειολήπτης, ο οποίος μίλησε στον RealFm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

«Είχαμε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία από το παρακαταθηκών και δανείων. Πέρασαν τα χρόνια, κουτσουρεύτηκαν οι μισθοί και πήγαμε στο παρακαταθηκών κα κοιτάξουμε μια ρύθμιση και μας λένε ότι τα δάνεια έχουνε πουληθεί σε ξένες τράπεζες και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Γολεμάτης.

«Εγώ επειδή το έψαξα, είναι όλα τα δάνεια πριν από το 2006», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε περισσότερα...

Τα σκουπίδια "έπνιξαν" τον Θερμαϊκο


Μια αποκρουστική εικόνα αντίκρισαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Θερμαϊκός βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών. Εκατοντάδες σκουπίδια «στολίζουν» την επιφάνεια του Θερμαϊκού, ενώ η δυσοσμία είναι ιδιαίτερα έντονη.

Δείτε τις φωτογραφίες


Διαβάστε περισσότερα...

Ένας νεκρός και 27 στα νοσοκομεία από εισπνοή μονοξείδιου του άνθρακα


Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και δεκάδες άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, μετά τη δηλητηρίασή τους από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα το βράδυ του Σαββάτου, σε εστιατόριο εμπορικού κέντρου στο Λονγκ 'Αιλαντ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά την κλήση που έλαβε για μια τραυματισμένη γυναίκα στο εστιατόριο Legal Sea Foods της Νέας Υόρκης.

Εκεί βρήκε τον 55χρονο Στίβεν Νέλσον, διευθυντή της επιχείρησης, αναίσθητο και πεσμένο στο έδαφος. Ο άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ διακομιζόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, δήλωσε η Τζούλι Ρόμπινσον, η εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Χάντινγκτον.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την άφιξη της αστυνομίας και των ασθενοφόρων για τις πρώτες βοήθειες, αστυνομικοί και νοσηλευτικό προσωπικό αισθάνθηκαν ζάλη, τάση για εμετό και αναγνώρισαν τα συμπτώματα από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ έξι άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Συνολικά 27 άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο εστιατόριο, τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας και τέσσερα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας των πρώτων βοηθειών.

Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών και εμπρησμού της αστυνομίας εξετάζουν το σημείο, εστιάζοντας την έρευνα στο σύστημα θέρμανσης του εστιατορίου.

Η αλυσίδα εστιατορίων Legal Sea Foods, σε αναρτήσεις της στο Twitter εκφράζει την «οδύνη της για τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα» και «για τον τραγικό θάνατο του γενικού διευθυντή της Στιβ Νέλσον».



Διαβάστε περισσότερα...

Στη «μαύρη λίστα» 730.000 οδηγοί


Στην τελική ευθεία βάζει την κατάθεση της σχετικής εγκυκλίου προς οδηγούς από το υπουργείο Οικονομικών η οριστικοποίηση της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων. Η διασταύρωση των στοιχείων από τα αρμόδια υπουργεία και την ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, έδειξε ότι έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα για περίπου 730.000 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση αναμένεται να σταλούν ειδοποιητήρια στους αμελείς οδηγούς εντός 8 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέλθουν στην ασφαλιστική εταιρεία και εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τα υπόλοιπα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και ένα παράβολο των 250 ευρώ.

Για όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει τα ονόματα αυτών στην Αστυνομία, η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει τις παραβάσεις, δηλαδή να στείλει κλήσεις για πρόστιμα τα οποία μπορεί να φθάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Όσοι δεν πληρώσουν τα πρόστιμα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Κι αυτό επειδή το πρόστιμο θα αποσταλεί πίσω στην εφορία ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροχαία πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση 500.000 ελέγχους από τους οποίους προκύπτει ότι το 15% των οχημάτων είναι ανασφάλιστα.

Deal με Γερμανούς

Όπως είχε αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» τον περασμένο Σεπτέμβριο, η διοίκηση του Επικουρικού είχε καταθέσει από τον χειμώνα του 2012 στην εποπτική αρχή της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) συγκεκριμένη πρόταση για την εισαγωγή της διαδικασίας του λεγόμενου run-off (απελευθέρωση αποθεμάτων εκκρεμών ζημιών) και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έτσι ώστε να ελαφρύνουν οι μεγάλες υποχρεώσεις της.

Στην αγορά κυκλοφόρησε έντονα το όνομα της γερμανικής Darag, μιας σχετικά μικρού μεγέθους εταιρείας η οποία εξειδικεύεται σε «τακτοποιήσεις» ανενεργών ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων. Η μέθοδος που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία θα περιλαμβάνει γερό «κούρεμα» των απαιτήσεων που έχουν οι ασφαλισμένοι, καθώς θα τους προτείνεται, μέσω συμβιβασμού, η καταβολή ενός μικρότερου ποσού άμεσα, προκειμένου να αποφύγουν την πολυετή ταλαιπωρία (3-4 χρόνια) στα δικαστήρια και μάλιστα με αβέβαιη έκβαση σε ό,τι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων.

Το κέρδος για την εταιρεία θα προκύψει από τη διαφορά των «κουρεμάτων» αποζημιώσεων που θα καταβάλλει και των κεφαλαίων που θα της έχει εγγυηθεί το Επικουρικό. Αναμένεται η έκδοση συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης και σημειώνεται ότι ο επόπτης (Τράπεζα της Ελλάδας) έχει κάνει θετική εισήγηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργη δανειολήπτρια έσωσε το σπίτι της


Ανακούφιση ένοιωσε άνεργη δανειολήπτρια , πρώην παραγωγός νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων, με την υπ αριθμό 42/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Η δανειολήπτρια εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο , όμως ορθά συμβουλευομενη και καθοδηγούμενη από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,της οποίας είναι μέλος, κατάφερε να νικήσει την μοναδική πιστώτρια Τράπεζα στην οποία έχει ληξιπρόθεσμες χρηματικές οφειλές 4.982,76 ευρώ, από μία πιστωτική κάρτα, παρά ταύτα αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην δανειακή της υποχρέωση, καθώς έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκεί αδυναμία πληρωμής (καλύπτει τις βιοτικές της ανάγκες από συνεισφορά των γονέων της και σιτίζεται από το συσσίτιο της ενορίας της)

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Πρόκειται για δανειολήπτρια 53 ετών, ευρισκόμενη εν διαστάσει με τον σύζυγό της , ο οποίος σήμερα τυγχάνει να είναι και εκείνος άνεργος, δεν έχουν παιδιά.

Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα της , κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου μία ημιτελή μονοκατοικία 77 τ.μ η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο 118,72 τ.μ .

Κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει στην διάθεση της.

Επί της υπ αριθμό 42/ 15-1-2014 απόφασης ,το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε:

α)Την διάσωση της κατοικίας της δανειολήπτριας

β)Μηδενικές καταβολές για το χρέος

γ)Περίοδο χάριτος τριετίας

δ) Καταβολή μηνιαίας δόσης για την διάσωση της κατοικίας 41,53ευρώ για 120 δόσεις(10 χρόνια)

χωρίς ανατοκισμό ,μετά την περίοδο χάριτος της τριετίας.

Συμπερασματικά:Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,θεωρείται ως μέγιστο παράδειγμα, για τους άνεργους δανειολήπτες, οι οποίοι στερούνται του ελαχίστου εισοδήματος, βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας , καλύπτονται από την συνδρομή των συγγενών τους και σιτίζονται από τα κοινωνικά συσσίτια όμως έχουν κατοικία, και πρέπει να την σώσουν από τον πλειστηριασμό, ότι ο Νόμος 3869/2010 ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη,στα χέρια των δικαστών, ρυθμίζει τις οφειλές των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση και ύφεση δανειοληπτών και σώζει και την μοναδική τους κατοικία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα παγώσετε μία μπύρα σε 3'


Πόσες φορές έχεις όρεξη για μια μπύρα και συνειδητοποιείς ότι την είχες έξω από το ψυγείο; Μάθε το πιο απλό τιπ για να την παγώσεις στη στιγμή.

-Τοποθέτησε το μπουκάλι της μπύρας σε ένα μπολ με παγάκια.

-Έπειτα πρόσθεσε δύο κουταλιές αλάτι στο μπολ και γέμισέ το με νερό.

Η μπύρα σου θα είναι έτοιμη να την απολαύσεις σε μόλις 3 λεπτά!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπλάνο από… χαρτί


Μικροί όλοι φτιάχναμε αεροπλανάκια αλλά περιοριζόμασταν στο να διπλώσουμε ένα κομμάτι χαρτί. Ο 22χρονος Luca Iaconi – Stewart, φανατικός λάτρης των αεροπλάνων, προχώρησε μερικά βήματα παραπάνω.

Ο Lucas αφιέρωσε τα τελευταία πέντε χρόνια από τη ζωή του για να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο ενός αεροσκάφους Boeing 777 της Air India, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο κομμάτια σκληρού χαρτιού.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε κλίμακα 1:60, εκτιμάται χρειάστηκε περισσότερες από 10.000 ώρες απόλυτα συγκεντρωμένης δουλειάς, την οποία ο Lukas φρόντισε να καταγράψει σε βίντεο.

Όλα τα στοιχεία του αυθεντικού αεροσκάφους έχουν αντιγραφεί με εξαιρετική ακρίβεια και το χάρτινο δημιούργημα διαθέτει όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός αεροπλάνου, όπως οι θέσεις και οι τουρμπίνες του.






















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...