Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Ενιαία γραμμή για φάρμακα,γάλα και βιβλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, θα «αντιμετωπίσει» από αύριο η κυβέρνηση την τρόικα. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών επήλθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό τον Πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, «θα απομένει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του 80% των θεμάτων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού (σ.σ. σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία), ενώ, αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

Σημειώνεται, ότι από τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό αποχώρησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και αυτή συνεχίζεται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.