Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

«Εγώ υλοποιώ... και ναι κάποιοι θα απολυθείτε»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επεισοδιακή συνάντηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν στις 21/2 η ΕΛΜΕ Λάρισας καθώς και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα όπου είχε μεταβεί ο κ. Μητσοτάκης για να παραβρεθεί στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί ο υπουργός δήλωσε ότι «εγώ υλοποιώ …και ναι κάποιοι θα απολυθείτε» χωρίς να απαντά στο επίμονο ερώτημα των εκπαιδευτικών για ποιο λόγο να συμβεί αυτό. Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους δήλωσαν στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ανεπιθύμητος στην Θεσσαλία.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μεταξύ των άλλων αναφέρουν ότι εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων για κάθε μέσο μεταφοράς δυο χιλιόμετρα πριν το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση. Μάλιστα τονίζουν ότι ο Διοικητής της Αστυνομίας δεν τους επέδειξε την έγγραφη εντολή του εισαγγελέα για τη διακοπή της κυκλοφορία παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε επίμονα από τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι άντρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν ενώ έγινε και ρήψη χημικών. Στο κείμενό τους κάνουν λόγο για κρατική τρομοκρατία και αναφέρουν ότι καταπατήθηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Κλείνουν το κείμενό τους καλώντας σε πανελλαδική δυναμική και μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Πέμπτη και την Παρασκευή (27 - 28 Φεβρουαρίου). Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν διανυκτέρευση έξω από το υπουργείο. «Απολυόμαστε και όσοι παραμένουμε στο υγείας εξευτελιζόμαστε. Ως πότε θα το ανεχόμαστε; Οι μέρες δεν τελειώνουν, οι μέρες τελείωσαν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.