Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γυμνός άντρας περιφερόταν για μέρες σε δάσος


Αποπροσανατολισμένος και σε σύγχυση, ξυλοκοπήθηκε μετά από ένα μουσικό φεστιβάλ.

Ο κυνηγός Casey Saunders έπεσε πάνω σε έναν γυμνό άντρα που περιφερόταν στο δάσος τελείως αποπροσανατολισμένος, τέσσερις ημέρες μετά από ένα μουσικό φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τον κυνηγό, ο οποίος τράβηξε και το συγκεκριμένο βίντεο, άκουσε φωνές μέσα στο δάσος πριν βρεθεί μπροστά από τον γυμνό άντρα ο οποίος «κρατούσε ξύλο που χρησιμοποιούσε ως μπαστούνι, χωρίς ίχνος από ρούχα». Ο άντρας είπε στον Saunders ότι είχε ξυλοκοπηθεί μετά το τέλος του φεστιβάλ Tommorwworld Music Festival που διεξάγεται στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο Saunders αφού κάλεσε σε βοήθεια, ανέβασε το βίντεο στο youtube: «Αυτό που δε βλέπετε, είναι το τι έγινε μια ώρα αφότου τον βρήκα. Εννοώ δηλαδή ότι τον έσωσα και δεν κάλεσα την αστυνομία», απολογήθηκε ο ίδιος μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος προστατεύει το νεκρό φίλο του


Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο οποίο ένας αδέσποτος σκύλος μπαίνει μπροστά από το νεκρό, τετράποδο φίλο του προκειμένου να προστατέψει τη σορό από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σκότωσαν» προσωρινά το ράγκμπι


Η Πολιτεία αποφάσισε να το διαγράψει από τα μητρώα του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Γιάννης Ανδριανός έστειλε την Τετάρτη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, και τα μέλη της Επιτροπής για την ανάκληση της ΕΟΡ, η οποία πλέον θα υπάγεται στην ΟΧΕ.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι αναγνωρίστηκε από τη ΓΓΑ το 2004, έχοντας στη δύναμή της είκοσι σωματεία ως ιδρυτικά μέλη.

Στις καταστάσεις με την αγωνιστική δραστηριότητα των ετών 2010 και 2011 εμφανίζονται επτά και εννέα σωματεία αντίστοιχα να παρουσιάζουν δραστηριότητα, εκ των οποίων μόνο τα τρία έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του ράγκμπι, έναντι ελάχιστου αριθμού δεκαπέντε σωματείων, όπως ρητά ορίζει ο Ν. 2725/1999.

Κατόπιν αυτού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 28 του Ν. 2725/1999, προέβη σε ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης και την υπαγωγή του αθλήματος στην ΟΧΕ. Η προσωρινή αυτή λύση επιτρέπει τη συνέχιση των προσπαθειών για την ανάπτυξη του αθλήματος του ράγκμπι στην Ελλάδα.

Εφόσον στο μέλλον εκπληρωθούν οι σχετικές προϋποθέσεις του ν. 2725/1999 δύναται να αναγνωριστεί, εκ νέου, αυτόνομη ομοσπονδία ράγκμπι».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά τα ΕΛΤΑ Πύργου λόγω σκουληκιών


Για αρκετή ώρα παρέμειναν κλειστά σήμερα το πρωί τα ΕΛΤΑ Πύργου και ο λόγος ήταν τα σκουλήκια που είχαν μπει στο χώρο εργασίας από τον όγκο σκουπιδιών, που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.



Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ και οι πελάτες που είχαν εισέλθει, μεταφέρθηκαν έξω έως ότου να γίνει η απολύμανση στο χώρο από την ιδιωτική εταιρεία που κάλεσε άμεσα ο δήμος Πύργου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με καμήλες το Google Street View στην έρημο


Η Google αφού εφάρμοσε την υπηρεσία Street View, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του κόσμου, αποφάσισε να «εξερευνήσει» και την έρημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η Google αποφάσισε να εφαρμόσει τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς στην έρημο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις καμήλες. Συγκεκριμένα, έβαλε τις κάμερες της υπηρεσίας Street View, πάνω στις πλάτες των καμηλών και το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν μοναδικό.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση στο Φάληρο


Στόχος να σταλούν τον Νοέμβριο τα τεύχη δημοπράτησης του έργου στην Κομισιόν.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Οι μελετητές του έργου καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να «κοπούν» όσο το δυνατόν λιγότερα από τα έργα της ανάπλασης του φαληρικού όρμου. Οι λεπτομέρειες οριστικοποιούνται αυτή την περίοδο, υπό μια συγκεκριμένη οπτική: να δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν στο μέλλον, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσο το δυνατόν περισσότερα από τα έργα που θα αφαιρεθούν. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου τον Νοέμβριο να σταλούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ανάπλαση του φαληρικού όρμου βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο ανάμεσα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση. Οι μελετητές που ανέλαβαν για λογαριασμό του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να σχεδιάσουν τις επιμέρους πτυχές του έργου καταβάλλουν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να περιοριστεί ο προϋπολογισμός του έργου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή», αποφασίστηκε να «κοπεί» μόνο το ένα από τα τρία πάρκινγκ και να συνενωθεί με γειτονικό κτίριο. Καταργούνται επίσης μια πισίνα, ένα βοηθητικό κτίριο, καθώς και τεχνητή παραλία με τις τεχνητές νησίδες. Μειώσεις κατά 10% περίπου προβλέπονται και στις φυτεύσεις. Συνολικά υπολογίζεται ότι η αφαίρεση τμημάτων του έργου, όπως έχει σήμερα μορφοποιηθεί, οδηγεί σε μείωση του προϋπολογισμού του έργου κατά 23 εκατ. ευρώ.

«Ζητήθηκε από όλους τους μελετητές να περικόψουν ό,τι μπορούν περισσότερο χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία του έργου», αναφέρει πηγή του υπουργείου Υποδομών, που έχει αναλάβει την προώθηση του έργου και τον συντονισμό των εμπλεκομένων.

Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την «προένταξη» του έργου στο ΣΕΣ 2014-2020 και τον Νοέμβριο να σταλούν τα τεύχη δημοπράτησης για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ε.Ε. Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αν δοθεί πρώτα το «πράσινο φως».

Η ανάπλαση αφορά έκταση περίπου 600 στρεμμάτων (την παραλία του Μοσχάτου και της Καλλιθέας), ανάμεσα στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισσού. Τα σημαντικότερα τεχνικά έργα αφορούν τη μετατόπιση της λεωφόρου Ποσειδώνος (ανάμεσα στους κόμβους Κηφισού και Συγγρού, περίπου 1 χλμ.) κατά 90 μέτρα προς τη θάλασσα. Καθώς επίσης τη «βύθισή» της έως 3 μ. και την κάλυψη ορισμένων τμημάτων της (περίπου 300 μ.). Στόχος είναι η πολύβουη λεωφόρος να πάψει να λειτουργεί ως «τείχος» που αποκόπτει το Μοσχάτο και την Καλλιθέα από την παραλιακή τους ζώνη.



Διαβάστε περισσότερα...

Έμπολα: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα ελληνικά αεροδρόμια


«Πρακτικά, η εκτίμηση κινδύνου που είχε γίνει από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, και τον τομέα Υγείας, γενικότερα, δεν είναι υψηλή. Ωστόσο, η πιθανότητα να υπάρξει ένα περιστατικό το οποίο θα έρθει, είτε μέσω transit αεροπορικών εταιρειών, είτε με οποιοιδήποτε άλλη μορφή στην Ελλάδα, είναι υπαρκτή», τόνισε ο Παναγιώτης Ευσταθίου, Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εντυπωσιακά σχέδια για την Αμφίπολη


Οι ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εξάπτοντας τη φαντασία για την εικόνα του μνημείου στην αρχαιότητα.

Ο σχεδιαστής-ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, ο οποίος κατέπληξε τους πάντες με την πρώτη του σχεδιαστική απεικόνιση του τάφου παρουσίασε νέα σχέδια αναπαράστασης της πύλης της Αμφίπολης και των Καρυάτιδων με βάση τα επίσημα στοιχεία των διαστάσεων που έχει δώσει η αρχαιολογική ομάδα και το ΥΠΠΟΑ.

Ο Γεράσιμος Γερολυμάτος παρουσίασε τα νέα σχέδια μέσα από το προσωπικό του blog, peritexnisologos.blogspot.gr.





Κατά την άποψή του, οι Καρυάτιδες δεν είχαν μόνο διακοσμητικό και συμβολικό ρόλο, αλλά λειτουργούσαν και σαν υποστηρίγματα του επιστυλίου.




Διαβάστε περισσότερα...

Οι θεολόγοι μπορούν να καταλάβουν θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων


Απαραίτητη και η σύμφωνη γνώμη της ενδιαφερομένης Αρχής για τη μετάταξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4301/2014 με τίτλο «μετατάξεις Θεολόγων σε θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων», οι εκπαιδευτικοί του κλάδου των Θεολόγων (ΠΕ01) δύνανται να μεταταγούν σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν.

Η μετάταξη πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, κατόπιν αίτησης του εκπαιδευτικού, γνώμης του ΚΥΣΔΕ (εάν ανήκει στη Γενική Εκπαίδευση) ή του ΥΣΔΕΕ (εάν ανήκει στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση) και της σύμφωνης γνώμης της ενδιαφερομένης εκκλησιαστικής αρχής, με ταυτόχρονη μεταφορά της αντίστοιχης πίστωσης.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις, οι ως άνω μετατάξεις διενεργούνται με μεταφορά της θέσης, που κατέχουν οι μετατασσόμενοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Ύποπτο θανατηφόρο κρούσμα του Έμπολα στα Σκόπια


Πρόκειται για Βρετανό πολίτη.

Ένας Βρετανός ο οποίος νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα απεβίωσε, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων σε άσχημη κατάσταση και μετά από μερικές ημέρες απεβίωσε.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από ποια χώρα ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ ο ασθενής που απεβίωσε.
Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει το περιστατικό• από το νοσοκομείο των Σκοπίων έγινε γνωστό ότι σε λίγη ώρα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Της απαγόρευσαν να μπει στο αεροπλάνο επειδή tweetαρε


Την περασμένει Τρίτη η Lisa Carter-Knight από το Έξετερ, περίμενε στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Η πτήση της καθυστέρησε επειδή-σύμφωνα με την εταιρεία JetBlue- ο πιλότος θεώρησε ότι κάποιος άλλος επιβάτης τον κατηγόρησε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε αλκοτεστ στον πιλότο και διαπιστώθηκε ότι ήταν νηφάλιος συνεπώς η πτήση μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανονικά.



Στο διάστημα που μεσολάβησε η Carter-Knight έγραφε συνεχώς στο Twitter για το θέμα, ενώ ανέβασε και φωτογραφίες από το τερματικό του αεροδρομίου. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στους υπευθύνους της εταιρείας... Η πτήση τελικά αναχώρησε ότι με τέσσερις ώρες καθυστέρηση, χωρίς όμως την Βρετανίδα, καθώς της απαγόρευσαν την επιβίβαση.

Η εταιρεία σημείωσε ότι εάν θεωρεί πως ένας πελάτης δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις ασφαλείας, επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά ή προκαλεί διενέξεις, θα του ζητηθεί να αποχωρήσει απο την πτήση. Τουλάχιστον Carter-Knight πήρε αποζημίωση...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μιζούρι: Αστυνομικός πυροβόλησε 18χρονο - Αντιδράσεις και διαδηλώσεις


Μιζούρι: Αστυνομικός πυροβόλησε 18χρονο που κρατούσε… σάντουιτς


Το νέο αιματηρό περιστατικό βίας στο Μιζούρι των ΗΠΑ με θέμα έναν 18χρονο Αφροαμερικανό, έχει βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές που κατηγορούν την αμερικανική αστυνομία για ρατσισμό.



Ο 32χρονος αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε τον 18χρονο και τον θεώρησε ύποπτο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο φοιτητής κρατούσε όπλο και γι αυτό τον κυνήγησε. Οι μάρτυρες του δραματικού περιστατικού όμως υποστηρίζουν ότι αυτό που κρατούσε ο νεαρός ήταν ένα… σάντουιτς.

Μετά από κυνηγητό στις γειτονιές του Σεντ Λούις , ο αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του 18χρονου 17 φορές. Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεντ Λούις Σαμ Ντότσον, ο Αφροαμερικανός δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες.



Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό θύμισε στους κατοίκους του Σεντ Λούις το παρόμοιο επεισόδιο που είχε σημειωθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Φέργκιουσον όταν αστυνομικός είχε σκοτώσει έναν νεαρό αφροαμερικανό, τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην περιοχή.


---------

Διαδήλωσαν για το θάνατο Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού


Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός νεαρού μαύρου στο Σεντ Λιούις του Μιζούρι που οδήγησε στον θάνατο του τελευταίου.

Τον Αύγουστο στη συνοικία Φέργκιουσον της ίδιας πόλης είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις με αφορμή ένα παρόμοιο περιστατικό.

Ο αστυνομικός, που εργαζόταν για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης στη μέση του δρόμου, εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον. Σύμφωνα με τον Ντότσον, ο νεαρός πυροβόλησε πρώτος τρεις φορές και ο αστυνομικός απάντησε πυροβολώντας τον 17 φορές.

Ο 18χρονος και δύο φίλοι του είχαν τραβήξει την προσοχή του αστυνομικού που περιπολούσε στην περιοχή, στα νότια προάστια της πόλης, και τους θεώρησε ύποπτους. Βγήκε από το αυτοκίνητό του και οι νεαροί έφυγαν τρέχοντας, συνέχισε ο Ντότσον διευκρινίζοντας ότι ο αστυνομικός άρχισε τότε να τους καταδιώκει.



"Ένας από αυτούς τον πλησίασε τότε με επιθετικό τρόπο. Ο αστυνομικός του φώναξε πολλές φορές να σταματήσει", είπε. Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια αλλά ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει. Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι ο 18χρονος ήταν οπλισμένος. Ο ύποπτος "έστρεψε το όπλο εναντίον του και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές", οπότε ο αστυνομικός απάντησε και τον σκότωσε.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της συμπλοκής ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, όμως οι συγγενείς του νεαρού υποστηρίζουν ότι δεν οπλοφορούσε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να καθορίσουν "εάν ο αστυνομικός αντέδρασε με τον ορθό τρόπο ή όχι", είπε ο Ντότσον.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι διαδηλωτές επαναλάμβαναν τα συνθήματα που φώναζαν και τον περασμένο Αύγουστο, όταν ένας 18χρονος, άοπλος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από έναν 28χρονο λευκό αστυνομικό.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι ίσως η χειρότερη πεθερά


Η Diana Reaves Costarakis, με το ελληνικό όνομα, προσέλαβε δολοφόνο για την νύφη της.

Θα μπορούσε σίγουρα να πρωταγωνιστεί στις 7 θανάσιμες πεθερές… Η Diana Reaves Costarakis από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, μάλλον δεν ενέκρινε με τίποτα την γυναίκα που επέλεξε ο γιος της γι αυτό και αποφάσισε να τη βγάλει εκτός: προσέβαλε κάποιον για να τη δολοφονήσει!



Η χαριτωμένη κατά τα άλλα 71χρονη, συνελήφθη και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να απολογηθεί για τη πράξη της.

Η ηλικιωμένη, το επίθετό της παραπέμπει σε Ελληνικό όνομα, ομολόγησε ότι πλήρωσε έναν άντρα, ο οποίος όμως ήταν μυστικός αστυνομικός, με το ποσό των 7000 δολαρίων προκειμένου να σκοτώσει τη νύφη της.

Όπως γράφει η εφημερίδα The Florida Times-Union, η Diana Reaves Costarakis δεν ήθελε τη γυναίκα του γιου της ζωντανή καθώς όπως ισχυρίστηκε ήταν κακή μητέρα για την 6χρονη εγγονή της και βρισκόταν διαρκώς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το δικαστήριο την καταδίκασε τελικά σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε απόγνωση οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας


Παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου.

Ζουν με δανεικά και με έναντι. Οι 600 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι οργισμένοι, αλλά και απεγνωσμένοι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Είναι απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου. Επί τόσους μήνες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να συντηρήσουν τις οικογένειες και τους εαυτούς τους λαμβάνοντας έναντι 150 ευρώ και βοήθεια από συγγενείς και φίλους. Αναγκάζονται να κόψουν φροντιστήρια και σπουδές των παιδιών τους.

Ο Γιάννης Γεωργαλάκης, πατέρας τριών παιδιών, «πνίγεται» στα χρέη και λέει ότι κάποια στιγμή ένας συνάδελφος του προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ένας άλλος εργαζόμενος, ο Βαγγέλης Σκοπελίτης τόνισε: «Μας έχουν πάρει τα σπίτια. Πάω στη μάνα μου που είναι χήρα για να με ταΐσει».

Από την πλευρά τους, τα ναυπηγεία αναφέρουν ότι η οικονομική κρίση, η αδυναμία των υπουργείων να επιλύσουν προβλήματα, αλλά και η αδυναμία των τραπεζών μείωσαν σημαντικά τις εμπορικές δραστηριότητες και τις επισκευές με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση πλήττει την ιδιωτική εκπαίδευση


Μειωμένος ο αριθμός μαθητών, τάση υποχώρησης στα δίδακτρα.

Η οικονομική ύφεση οδήγησε πολλά νοικοκυριά στην επιλογή της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για τα παιδιά τους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της Infobank Hellastat ΑΕ, στην οποία εξετάζεται ο εγχώριος κλάδος της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την έναρξη της περιόδου 2013/14 στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας φοιτούσαν συνολικά 76.612 μαθητές, έναντι 80.460 την προηγούμενη περίοδο (μείωση 4,8%, ή 3.800 λιγότεροι μαθητές).

Η υποχώρηση αυτή, σύμφωνα με την Infobank Hellastat, προήλθε κυρίως από τη μείωση στον τομέα των λυκείων (περίπου 2.000 λιγότεροι μαθητές) και δευτερευόντως από τους μαθητές δημοτικού (πτώση 1.800 μαθητών). Σε σχέση με την περίοδο 2008/09 τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εμφανίζουν σωρευτική απώλεια περίπου 14.700 μαθητών (-16%).

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, τη φετινή χρονιά οι εγγραφές εμφανίζουν σταθερότητα μετά τη μεγάλη υποχώρηση της προηγούμενης τριετίας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περιορισμένη κάμψη 2.000 μαθητών, προερχόμενη κυρίως από τον τομέα των ιδιωτικών λυκείων.

Η ένταση της οικονομικής ύφεσης, όπως επισημαίνει η Infobank Hellastat, έχει πλέον διαφοροποιήσει την τάση αποχώρησης μαθητών, καθώς στο παρελθόν οι αποχωρήσεις συνήθως γίνονταν όταν άλλαζε η εκπαιδευτική βαθμίδα, ωστόσο πλέον είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα και σε ενδιάμεσα στάδια.

Τα περισσότερα εκπαιδευτήρια έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με την Infobank Hellastat, σε εκπτώσεις στα δίδακτρα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί υποχώρηση του αριθμού των μαθητών και άνοδο επισφαλειών από τις περιπτώσεις μη καταβολής. Σύμφωνα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), τα δίδακτρα αυξάνονταν έως τα τέλη του 2011, ενώ έκτοτε ακολουθούν καθοδική πορεία, παραμένοντας πάντως υψηλότερα σε σχέση με τα χρόνια πριν την εκδήλωση της ύφεσης.

Στη μελέτη της Infobank Hellastat, αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 56 επιχειρήσεων. Σύμφωνα με αυτές, ο κύκλος εργασιών του δείγματος το 2013 υποχώρησε περαιτέρω κατά 12%, στα 170,15 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΚΠΤΦΑ) μειώθηκαν κατά 7%, στα 12,53 εκατ. ευρώ ενώ οι προ φόρων ζημιές αυξήθηκαν στα 2,26 εκατ. ευρώ. Τα περιθώρια ΚΠΤΦΑ και ΚΠΦ αυξήθηκαν ελαφρώς σε 6,1% και 1,6% αντίστοιχα. Ο δείκτης των ξένων ως προς τα ίδια κεφάλαια περιορίστηκε σε 0,6 προς 1, ενώ η μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (RoE) παρέμεινε σταθερή στο 3%.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι διαφορές αντρών-γυναικών στο διαδίκτυο


Σε αντίθεση με τον πραγματικό κόσμο, όπου οι διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι αρκετές φορές... αγεφύρωτες, στον ψηφιακό κόσμο εκείνα που χωρίζουν τα δύο φύλα φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα, τα στοιχεία της οποίας προκύπτουν από τη βάση δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών και τη Eurostat.

Το 2003, το 19% των ανδρών στην Ελλάδα χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να ανέρχεται σε 13%. Κατ' αναλογία, η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την πάροδο του χρόνου, με το 64% των Ελλήνων και το 56% των Ελληνίδων να «σερφάρουν» online το 2013.

Όπως έγινε γνωστό, διαφορές, έστω και μικρές, υπάρχουν στον τρόπο που τα δύο φύλα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Οι διαφορές αυτές είναι ιδιαίτερα εμφανείς όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά παιχνίδια, βίντεο και μουσική, τομείς όπου οι άνδρες είναι πιο δραστήριοι σε σχέση με τις γυναίκες. Από την άλλη, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι περισσότερες σε σχέση με τους άνδρες.

Σύμφωνα με την Κυριακή Γ. Γιώτα, υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «έρευνες στο χώρο της κυβερνοψυχολογίας δείχνουν διαφορές μεταξύ των φύλων στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους κινδύνους στο διαδίκτυο».
«Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, για κοινωνική αλληλεπίδραση, ενώ οι άντρες εστιάζονται περισσότερο σε διαδικτυακά παιχνίδια, ηλεκτρονικές αγορές, αναζήτηση πληροφοριών και κοινωνικής υποστήριξης. Αν και κάθε διαδικτυακό περιβάλλον παρουσιάζει τους δικούς του κινδύνους, οι άντρες φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι διαδικτυακά, γιατί φαίνεται να παίρνουν -όπως και στον πραγματικό κόσμο- περισσότερα ρίσκα από τις γυναίκες, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα να "πέσουν" θύματα, καθώς και τη σοβαρότητα των συνεπειών» εξηγεί η ίδια.

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι και τα δύο φύλα είναι ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και επιδιώκουν την επαφή με τους άλλους, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και διαδικτυακά. Ωστόσο, οι γυναίκες είναι πιο ενεργές σε αυτούς τους ιστότοπους. Γι' αυτές, η επικοινωνία με τους άλλους είναι πιο σημαντική από τις ευκαιρίες για άμεσο ανταγωνισμό. Οι τόποι κοινωνικής δικτύωσης ικανοποιούν τέλεια αυτή τους την ανάγκη.

Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab σε χρήστες απ' όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων σε ό,τι αφορά στις συνέπειες της «μόλυνσης» από κακόβουλο λογισμικό.

Σε ποσοστό 17%, οι άνδρες παραδέχτηκαν ότι έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες που οφείλονται σε κακόβουλο λογισμικό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες φτάνει στο 14%.

Επιπλέον, το 16% των ανδρών δήλωσε ότι εγκαταστάθηκε ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή του όταν «κατέβαζε» αρχεία μουσικής, λογισμικού, βίντεο κ.ά. Παρόμοιες καταστάσεις έχει αντιμετωπίσει το 11% των γυναικών. Ταυτόχρονα, το 19% των ανδρών πιστεύει ότι η online κλοπή χρημάτων είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ότι είναι μάλλον απίθανο να το αντιμετωπίσει. Αντιθέτως, μόλις το 13% των γυναικών συμφώνησε με αυτόν τον ισχυρισμό.

«Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, πρέπει να καταλαβαίνουν τι κάνουν στο διαδίκτυο και τι πρέπει να προσέχουν για την ψηφιακή ασφάλεια τους», δήλωσε ο Ντράγκαν Μαρτίνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής της Kaspersky Lab για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
«Εφόσον οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα social media περισσότερο, θα πρέπει, για παράδειγμα, να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις επιθέσεις phishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα) με στόχο τους χρήστες του Facebook. Οι άνδρες που επισκέπτονται συχνά sites με παιχνίδια, μουσική ή βίντεο θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους των drive-by downloads», συμπλήρωσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων


Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας δέχτηκε στο γραφείο του την ομάδα των αρχαιολόγων της ερευνητικής ομάδας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, την οποία συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής αποστολής.

Η έρευνα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, υποστηριζόμενης από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, διήρκεσε από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις δυσχέρειες από τους έντονους βόρειους ανέμους, στην περιοχή του γνωστού Ναυαγίου των Αντικυθήρων.





Από την ερευνα προέκυψε ο εντοπισμός και τελικά η ανέλκυση χάλκινου συμπαγούς δόρατος με σαυρωτήρα, το οποίο προέρχεται από χάλκινο ή και μαρμάρινο άγαλμα. Από το ίδιο σημείο εντοπίστηκε και ανελκύστηκε χάλκινος δακτύλιος, προσαρμοσμένος σε χάλκινο καρφί, ο οποίος σώζει στο στέλεχός του συσσωμάτωμα, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει ξύλο του ίδιου, του πλοίου όπου ήταν προσηλωμένος. Ανελκύστηκε επίσης δειγματοληπτικά μικρό τμήμα φύλλου μολύβδου, το οποίο προέρχεται από τη μολύβδινη επένδυση των υφάλων του αρχαίου σκάφους. Τέλος από το χώρο του ναυαγίου, ανελκύστηκε ο μολύβδινος στύπος άγκυρας του σκάφους που είχε εντοπιστεί το 2013 και άλλα επιφανειακά ευρήματα, μεταξύ των οποίων ένας δακτύλιος και μία χάλκινη απόληξη στηρίγματος κλίνης, καθώς και μία σχεδόν ακέραιη λάγυνος.



Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθησαν από πλευράς Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων η Προϊσταμένη της Δρ Αγγελική Σίμωσι και οι αρχαιολόγοι της ΕΕΑ Δρ Θ. Θεοδούλου και Δρ Δ. Κουρκουμέλης καθώς και οι Δρ Brendan Foley από πλευράς Woods Hole, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Τούρτας απόφοιτος ναυτικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Παρών ήταν και ο Δρ Γ. Μπιτσάκης της ομάδας μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωσης της έρευνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδεσαν αυτιστικό αγόρι με μονωτική ταινία


Ο απίστευτος εξευτελισμός ενός 16χρονου από συμμαθητές του.

Ένας προπονητής και δυο παίκτες ποδοσφαίρου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αποβλήθηκαν, για τουλάχιστον πέντε ημέρες, μετά την καταγγελία ότι έδεσαν με μονωτική ταινία ένα αυτιστικό αγόρι, γύρω από το στύλο του τέρματος στο γήπεδο του σχολείου.



Ο 16χρονος συμμαθητής τους, Austin Babinsack, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι οι δυο νεαροί τον άφησαν δεμένο με αυτό τον τρόπο για περίπου 20-30 λεπτά πριν μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο, άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια και τον ελευθερώσει.

«Κυριολεκτικά έτρεμα», είπε το θύμα στον τηλεοπτικό σταθμό KDKA-TV. «Νόμισα πως θα μείνω εκεί για πολύ ώρα». 


Η διοίκηση του σχολείου The Highlands School District, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας ότι ο προπονητής Jim Turner-ο οποίος δεν ήταν παρόν στο συμβάν-και οι δυο 17χρονοι αποβλήθηκαν.

 



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Καλλονή δίπλα σε μικρό φίλαθλο της


Θα διαθέσει τα έσοδα από φιλικό παιχνίδι για την αποκατάσταση του.

Μέρος των εσόδων από το προσεχές φιλικό της Καλλονής με την Ακίσαρσπορ θα διατεθεί για την βοήθεια σε μικρό οπαδό της ομάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλονή στο ποδόσφαιρο, Καλλονή στην κοινωνία», και διατηρώντας άσβεστη τη διάθεση για άμεση προσφορά στον συνάνθρωπο, η ΠΑΕ Καλλονή ζητά την κινητοποίηση της κοινωνίας της Λέσβου στο πρόβλημα ενός νεαρού συμπολίτη μας.

Ο μικρός Μαγδαληνός Ζ. μετά από τροχαίο ατύχημα που υπέστη προ διετίας αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ως ελάχιστη βοήθεια, η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα με την Ακίσαρσπορ για την βοήθεια στον μικρό Μαγδαληνό.

«Στηρίξτε κι εσείς αυτή την πρωτοβουλία, με την παρουσία σας στη φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου», είναι το μήνυμα της ΠΑΕ στους οπαδούς της.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΣΕΕ: Κήρυξε απεργία την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού


Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία εκτιμά, ότι με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, και καλεί τις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Παναττική στάση εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ αύριο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αξιολόγηση-συμβάσεις.

Παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη του ωραρίου, έως τις 12.00 το μεσημέρι, προκήρυξαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014, που αφορούν την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο με το σύστημα της ποσόστωσης και στον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49-Αθήνα) και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία τους «να στείλουν μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα- απόλυση και στη διάλυση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Την ίδια ώρα (9.30) θα πραγματοποιηθεί και το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους να βρεθούν έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ, οργανώνει στις 19:00 αύριο, στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε αργία 4 εκπαιδευτικοί για υποθέσεις παιδοφιλίας


Τέσσερις νέους εκπαιδευτικούς έθεσε το υπουργείο Παιδείας σε αργία, καθώς φαίνεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας.

Οι εκπαιδευτικοί, για τους οποίους μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια εκπαιδευτική βαθμίδα εργάζονταν, θα απομακρυνθούν από τις αίθουσες έως ότου τελεσιδικήσουν οι κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ η μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η αίτηση 13 φορολογουμένων πολιτών οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας και ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση της Πολιτείας να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Σύμφωνα με άρθρο 41 του νόμου 1249/1982, το υπουργείο Οικονομικών έχει την υποχρέωση να αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων το αργότερο κάθε διετία.

Ειδικότερα, οι 13 φορολογούμενοι, τον Νοέμβριο του 2013, είχαν υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει, σύμφωνα το Ν. 1249/1982, απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Οι φορολογούμενοι αναφέρουν ότι η παράλειψη (παράλειψη νόμιμης ενέργειας, όπως λέγεται στην νομική ορολογία) αναπροσαρμογής τις αντικειμενικές αξίες, μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητα.

Όπως επισημαίνουν οι 13 φορολογούμενοι, ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 και για ορισμένες περιοχές το 2010 και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουν οι φορολογούμενοι ότι οι αντικειμενικές αξίες προσδιορίστηκαν, με υπουργική απόφαση το 2007 (εκτός από το Δήμο Ψυχικού που αναπροσαρμοσθήκαν τον περασμένο χρόνο μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ) ενώ το 2010 εντάχθηκαν στο αντικειμενικό σύστημα 4.489 οικισμοί ανά την χώρα. Όμως, αυτές οι αντικειμενικές αξίες δεν ανταποκρίνονται πλέον στις αγοραίες αξίες των ακινήτων, λόγω της σημαντικής μείωσης της αξίας τους που επήλθε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Δημ. Σκαλτσούνης, κατά την συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, θα αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το 2010 ξεκίνησε πανελλαδική διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά λόγω του μεγάλου όγκου των εργασιών καθυστέρησε η ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2012. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα Μνημόνια με συνέπεια την δημιουργία κλίματος αστάθειας στην κτηματαγορά, ενώ οι αξίες των ακινήτων μεταβαλλόντουσαν συνεχώς λόγω της δυσμενούς οικονομικής κρίσης, με συνέπεια να μην μπορούν να προσδιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες.

Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για την αξιόπιστη απεικόνιση των αγοραίων αξιών θα πρέπει η αγορά να τελεί υπό ομαλές συνθήκες και όχι σε κρίση όπως είναι από το 2010 και να υπάρχει επαρκές και αξιόπιστο δείγμα στοιχείων αγοραπωλησίας, κάτι που δεν ίσχυε λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Πάντως, όπως θα τονίσει ο κ. Σκαλτσούνης, το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται ότι η οικονομική συγκυρία που άρχισε το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά και οι μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις και στην αγορά των ακινήτων.


Διαβάστε περισσότερα...

Καμπάνια κατά των διακρίσεων


Στην καμπάνια «Football People» της FARE κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού παίρνει μέρος η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

H σχετική ανακοίνωση:

«Ο Ολυμπιακός, διαχρονικά, έχει αποδείξει με ενέργειες και συνεργασίες, εκτός αλλά και εντός αγωνιστικών χώρων, πως είναι κατά του ρατσισμού και των όποιων κοινωνικών διακρίσεων!

Ο σύλλογός μας θα μετάσχει στην καμπάνια της FARE, η οποία ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου, με μία σειρά από δραστηριότητες ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ονομάζεται «Football People» και για δύο εβδομάδες, σύλλογοι όλου του κόσμου, θα στοχεύσουν προς τρεις κατευθύνσεις: 1) στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για φαινόμενα διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, 2) στην δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου, φέρνοντας σε επαφή όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς και 3) στην ανάπτυξη ιδεών και νέων πρακτικών ώστε να αποκλειστεί η πρόκληση τέτοιων φαινομένων.

Η έμπνευσή της πηγάζει από την πεποίθηση της FARE, ότι το ποδόσφαιρο όντας το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο, ανήκει σε όλους και μπορεί να θέσει τις βάσεις για κοινωνική συνοχή.

Σκοπός είναι να εξαλείψει όλες τις μορφές διακρίσεων (ρατσισμός, διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων, ομοφοβικές τάσεις και διακρίσεις απέναντι σε άτομα με ειδικές ικανότητες, μεταξύ άλλων). Να σημειωθεί ότι η FARE έχει περισσότερα από 130 μέλη σε πάνω από 30 ευρωπαϊκές χώρες και πλέον δραστηριοποιείται και εκτός Ευρώπης, στην Αμερική, στην Ν. Αφρική, στην Σάντα Λουτσία και στην Βραζιλία.

Όλα ξεκίνησαν το 2001, ως μία μικρή εκστρατεία σε εννέα χώρες και πλέον είναι η μεγαλύτερη καμπάνια για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον αθλητισμό. Το 2013, πάνω από 46 χώρες έλαβαν μέρος στις περισσότερες από 1.500 δραστηριότητες που έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο. Και στους 40 αγώνες του UEFA Champions League και του UEFA Europa League πέρασε το μήνυμα κατά των διακρίσεων, με εκατομμύρια κόσμου στα γήπεδα και στις τηλεοράσεις να το παρακολουθούν.

Ο Θρύλος, πιστός στις ιδέες και στις αξίες του συλλόγου, θα βοηθήσει στην μετάδοση των συγκεκριμένων μηνυμάτων, με κάθε δυνατό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το παρακάτω link www.farenet.org»




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες Μεξικανοί στους δρόμους για τους 43 εξαφανισμένους φοιτητές


«Δεν είστε μόνοι» φώναζαν προς τους γονείς τους σε όλη την πορεία.

Δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί διαδήλωσαν χθες, Τετάρτη, απαιτώντας από τις αρχές να βρουν τους 43 φοιτητές που έχουν εξαφανισθεί έπειτα από επιθέσεις της αστυνομίας και μιας εγκληματικής οργάνωσης, και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες των εξαφανισμένων, μερικές από τις οποίες τέθηκαν επικεφαλής της διαδήλωσης που έγινε στην πρωτεύουσα.

«Δεν είστε μόνοι», άκουγε κανείς στους δρόμους καθώς περνούσαν οι γονείς, που περπατούσαν με δάκρυα στα μάτια και προστατευμένοι από ένα κλοιό φοιτητών.

Οι οικογένειες ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα από την πόλη Ιγκουάλα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων και στην οποία οι εξαφανισμένοι νέοι αναζητούνται εδώ και δώδεκα ημέρες, ενώ αυξάνονται οι φόβοι ότι έχουν δολοφονηθεί και ταφεί σε ομαδικούς τάφους.

«Ήρθαμε για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη και να επιστρέψουν ζωντανοί οι συνάδελφοί μας», είπε ένας από τους μαθητές της Αγροτικής Σχολής της Αγιοτζινάπα, στην οποία φοιτούσαν οι εξαφανισμένοι, όλοι ηλικία από 17 ως 21 ετών.

Άλλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, από το Ακαπούλκο (πολιτεία Γκερέρο) μέχρι το Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας.

Σ' αυτή την τελευταία αποικιακή πόλη της πολιτείας Τσιάπας (νοτιοανατολικό Μεξικό), ο πληθυσμός της οποίας αποτελείται κυρίως από αυτόχθονες, χιλιάδες μέλη του Εθνικοαπελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας (EZLN) κατέβηκαν από τα βουνά, χωρίς όπλα, με τα πρόσωπα κρυμμένα πίσω από τις χαρακτηριστικές τους μαύρες μάσκες του σκι.

«Ο θυμός σας είναι και δικός μας», έγραφαν σε ένα από τα πανό τους.

Η διαδήλωση ήταν μαζική στο Τσιλπανσίνγκο, πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο, όπου περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μαζί με συναδέλφους των εξαφανισμένων φοιτητών.

Η μεξικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για να ρίξει φως σ' αυτό που συνέβη στην Ιγκουάλα, όπου 43 φοιτητές εξαφανίσθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου αφού δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα από δημοτικούς αστυνομικούς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση επικρίνεται επίσης επειδή δεν ενήργησε νωρίτερα, ενώ γνώριζε για τις σχέσεις του δημάρχου της Ιγκουάλα με τους εγκληματίες της οργάνωσης Γκερέρος Ουνίδος.

Εκατοντάδες μέλη πολιτοφυλακής αυτοάμυνας άρχισαν χθες, Τετάρτη, τις δικές τους έρευνες, παράλληλα με αυτές των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας. "Θα βρούμε τους νέους, ζωντανούς ή νεκρούς", διαβεβαίωσε ένας από τους διοικητές της οργάνωσης.

«Αν εγκληματίες επιτεθούν στους συναδέλφους μας, είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ερνέστο Γκαγιάρδο, συντονιστής της Ένωσης Λαών και Οργανώσεων της Πολιτείας του Γκερέρο (UPOEG).
Η οργάνωση αυτή αποφάσισε να διεξαγάγει τις δικές της έρευνες έπειτα από αίτημα, όπως λέει, γονιών των εξαφανισμένων που δεν εμπιστεύονται τις ομοσπονδιακές αρχές.

Περίπου 500 πολιτοφύλακες έφθασαν χθες, Τετάρτη, το πρωί στην περιοχή των ομαδικών τάφων όπου έχουν ήδη ανακαλυφθεί 28 πτώματα, η αναγνώριση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μολονότι δύο εγκληματίες ομολόγησαν πως σκότωσαν 17 από τους φοιτητές που βρέθηκαν στους τάφους, οι οικογένειες αρνούνται να πιστέψουν πως οι νέοι έχουν σκοτωθεί και εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως βρίσκονται στα χέρια τοπικών αστυνομικών οι οποίοι διαφεύγουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός από τσίμπημα μελισσών στην Αριζόνα


Σμήνος 800.000 επιτέθηκε σε πέντε άτομα.

Μία μέλισσα είναι αρκετή για να φοβίσει όποιον πλησιάζει. Τι γίνεται όμως όταν μαζεύονται 800.000; Το αποτέλεσμα είναι ένας νεκρός στην περιοχή Douglas της Αριζόνα των ΗΠΑ και τέσσερις με πολλαπλά τσιμπήματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Mario Novoa όταν κλήθηκαν στην περιοχή βρήκαν πέντε άτομα να έχουν δεχθεί τσιμπήματα και τις μέλισσες να πετούν. Δύο από τα θύματα είχαν δεχτεί πάνω από 100 τσιμπήματα και ο ένας από αυτούς πέθανε.

Ο ένας από τους πυροσβέστες βρήκε τη φωλιά των μελισσών στη σκεπή ενός σπιτιού και για να μπορέσει να φτάσει σε αυτή αναγκάστηκε να κόψει κομμάτι από τον τοίχο.

«Συχνά δεχόμαστε τηλεφωνήματα για μέλισσες αλλά ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θάνατος στην κοινότητά μας από μέλισσες» είπε ο Novoa.



Διαβάστε περισσότερα...

Όλο και πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι


Στον ταφικό θάλαμο πλησιάζει η ανασκαφή.

Σε βράχο πλησιάζει η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανό η πύλη των 0,96 εκατοστών να οδηγεί σε μια εσοχή του βράχου όπου θα βρίσκεται και ο ταφικός θάλαμος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronometro.com, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των γεωλόγων της ανασκαφικής ομάδας το οικοδόμημα πλησιάζει σε βράχο, σε εσοχή του οποίου θα βρίσκεται και ο ταφικός θάλαμος, όπου κατά τις μακεδονικές συνήθειες θα πρέπει να έχει όψη ναού, με κολώνες και αέτωμα.

Αν είναι έτσι θα έχει ενδιαφέρον η τεχνοτροπία του, αν δηλαδή θα είναι σε κλασική αρχαιοελληνική γραμμή, όπως ο τάφος του Φιλίππου ή θα έχει επιρροές από την Αίγυπτο;

Τα παραπάνω, είναι η πιο φυσιολογική εξέλιξη με βάση την μορφολογία των μακεδονικών τάφων, ωστόσο, έρχονται και παρεμβάλλονται οι γεωφυσικές μελέτες και με βάση αυτές, διατυπώνονται εκτιμήσεις που ίσως να ανατρέπουν αυτά τα δεδομένα και να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεραστίων διαστάσεων ταφικό συγκρότημα. Ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε στις δηλώσεις της στο «Έθνος» την περασμένη Κυριακή ούτε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργούνται νέες συνθήκες ανασκαφής και νέα δεδομένα όσον αφορά την σύνθεση της ανασκαφικής ομάδας αφού θα χρειαστεί ενίσχυση και με άλλους ειδικούς επιστήμονες, καθώς πλέον θα πρέπει να εργαστούν σε συνθήκες στοάς και σπηλαιολογίας, γεγονός που καθιστά το έργο πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πανεπιστήμιο έφτιαξε κλουβιά για να διώξει τους άστεγους


Οργή φοιτητών για το μέτρο που αποθαρρύνει όσους αναζητούν ένα ζεστό μέρος.

Το Πανεπιστήμιο του Cardiff στη Βρετανία, τοποθέτησε μεταλλικά κλουβιά στους ζεστούς αεραγωγούς της πανεπιστημιούπολης προκειμένου να αποτρέψουν τους άστεγους να κοιμούνται πάνω σε αυτούς.

Οι μαθητές λένε ότι είναι «αηδιασμένοι» από την κίνηση αυτή, αλλά το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι τα κλουβιά, έξω από ένα κτίριο της χημείας, είναι απαραίτητες για την υγεία και την ασφάλεια τους.

Ο φοιτητής Lewis Hopkins, ο οποίος ανέβασε στο μπλογκ του τη φωτογραφία με τις σιδεριές, σχολίασε ότι είναι αηδιασμένος. «Οι άστεγοι δεν βρίσκονται ποτέ την ημέρα, έρχονται στο χώρο μόνο τη νύχτα», είπε στον Independent. «Δεν προκαλούν ποτέ προβλήματα ούτε ρυπαίνουν. Απλά θέλουν ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν», πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πάγωμα» των τελών για το 2015 εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης


Προσπάθεια να δοθεί «ανάσα» στους επιχειρηματίες.

Σε «πάγωμα» των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2015, αλλά και σε μείωση της τάξης του 5% στα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, προσανατολίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δοθεί «ανάσα» στους επαγγελματίες της πόλης και να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.

Συγκεκριμένα, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα που αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά. Φέτος, τα ανταποδοτικά τέλη ήταν μειωμένα κατά 5%, ενώ πέρσι οι μειώσεις είχαν διαμορφωθεί σε ποσοστό έως 10% για νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη για τους άπορους, τους πολύτεκνους, τους τυφλούς και τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Στα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η διοίκηση θα εισηγηθεί μείωση κατά 5%, λόγω των επιπτώσεων που έχει η οικονομική κρίση στη συγκεκριμένη κατηγορία των επαγγελματιών, ενώ για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές της πόλης η εισήγηση θα αφορά και πάλι μειώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει έως το 50%.

Επιπλέον, στα ίδια επίπεδα με το 2014 αναμένεται να διατηρηθούν και τα τέλη στάθμευσης οχημάτων, τα οποία διαμορφώνονται στο ποσό των 1,70 ευρώ ανά ώρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τις μετεγγραφές


Βήμα - βήμα η διαδικασία για την ηλεκτρονική αίτηση.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία των μετεγγραφών που ξεκίνησε σήμερα.

Δεν εντοπίσαμε αλλαγές σχετικά με τα όσα περιλαμβάνονται στις υπό έκδοση αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας.

Τα βήματα για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης είναι τα ακόλουθα:

1ο βήμα

Μετάβαση σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

2ο Βήμα

Σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η σύνδεση γίνεται μέσα της ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr. Για την είσοδο οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν:

Α. Τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων

Β. Τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που δημιούργησαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3ο Βήμα

Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πόσες αιτήσεις καταθέτω;

Ο αιτών καταθέτει μια και μόνο αίτηση

Ανήκω σε περισσότερες από μια κατηγορίες του νόμου. Πχ είμαι τρίτεκνος και έχω αδερφό που σπουδάζει. Πόσες κατηγορίες δηλώνω;

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ο αιτών δηλώνει μια (1) κατηγορία, από τις αναφερόμενες στο άρθρο 53 του ν. 4264/2014 και στο άρθρο 47 του ν. 4274/2014.

Τι άλλο θα δηλώσω στην αίτησή μου;

Ο αιτών δηλώνει τα ακόλουθα:

α) Την κατηγορία στην οποία ανήκει.

β) Την προτίμησή του για την αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσεως εισαγωγής του ή αν πρόκειται για περισσότερες από μια αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα ανά Περιφέρεια την σειρά προτίμησης σε όλες αυτές.

γ) Τέλος, συμπληρώνει το τηλέφωνό του, την πλήρη ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνσή του.

Θα κάνω αίτηση με την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων. Εγώ τι θα δηλώσω;

Ο αιτών δηλώνει τα ακόλουθα:

Α) τον προσωπικό του Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) .

Β) Τον ΑΦΜ στον οποίο έχει συμπεριληφθεί ως τέκνο στη δήλωση φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, καθώς και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο) του κατόχου του ανωτέρω ΑΦΜ. Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει τον δικό του ΑΦΜ μόνο όταν έχει υποβάλει για το οικονομικό έτος 2014 ατομική δήλωση φόρου εισοδήματος και παράλληλα δεν εμφανίζεται ως τέκνο στη δήλωση φόρου εισοδήματος των γονέων του.

Προσοχή: Στην περίπτωση που ο αιτών, μολονότι περιλαμβάνεται ως τέκνο στη δήλωση φόρου εισοδήματος των γονέων του, έχει υποβάλει και ατομική δήλωση φόρου εισοδήματος οφείλει να δηλώσει αποκλειστικά τον ΑΦΜ των γονέων του ή του γονέα στον οποίο εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Γ) Την προτίμησή του για μια αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση ή Πρόγραμμα Σπουδών.

Δ) Τέλος, ο αιτών καλείται να συμπληρώσει το τηλέφωνό του, την πλήρη ταχυδρομική διεύθυνσή του και την ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Προσωρινή αποθήκευση και οριστική υποβολή

Ο αιτών για τη μεταφορά θέσης έχει τη δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης της αίτησής του, προκειμένου να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση οριστικοποιείται με την επιλογή «υποβολή αίτησης». Χωρίς την οριστική υποβολή της αίτησης δε χορηγείται αριθμός πρωτοκόλλου και η ηλεκτρονική αίτηση είναι άκυρη.

Πότε οριστικοποιείται η αίτηση;

Με την επιλογή «υποβολή αίτησης». Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης χορηγείται αριθμός πρωτοκόλλου και η ηλεκτρονική αίτηση είναι άκυρη

Εκτύπωση της αίτησης

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, οι αιτούντες οφείλουν να εκτυπώσουν την αίτησή τους, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε και αποδέχονται να προσκομίσουν, στο Ίδρυμα υποδοχής τους σε περίπτωση επιτυχίας, τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν

Υποψήφιοι οικονομικών κριτηρίων. Είσοδος εκ νέου στο σύστημα

Μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεως και την επεξεργασία των φορολογικών στοιχείων που αντλήθηκαν βάσει του ΑΦΜ που δηλώθηκε, οι αιτούντες καλούνται μέσω Δελτίου Τύπου που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να εισέλθουν εκ νέου στο ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα προκειμένου να πληροφορηθούν για την εγκυρότητα ή μη της υποβολής της αίτησής τους. Σε περίπτωση μη έγκυρης αίτησης, ο αιτών οφείλει να προβεί στις υποδεικνυόμενες ενέργειες εντός οριζόμενης προθεσμίας. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση μεταφοράς θέσης είναι άκυρη.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια τη βίασε!


«Έχασα την παρθενιά μου με ένα πτώμα» ομολόγησε με κυνισμό.

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 18χρονος Kevin Davis από τις ΗΠΑ, για τη δολοφονία και το βιασμό της 50χρονης μητέρας του.

Ο νεαρός χτύπησε στο κεφάλι τη μητέρα του Kimberly Hill με σφυρί, την στραγγάλισε με ένα καλώδιο και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε στην καρδιά. Και η φρίκη δεν σταματάει εδώ. Στη συνέχεια ασέλγησε στο πτώμα της, αναφέρει η Huffington Post. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου.



Ο Davis τον Ιούνιο είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος, ωστόσο οι αρχές είχαν στην κατοχή τους ένα βίντεο στο οποίο ομολογούσε το φρικτό έγκλημά του.

«Είμαι ένα απαίσιο, αηδιαστικό άτομο» είχε πει ο Davis που περιέγραφε στο βίντεο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματός του.Στη συνέχεια ο Davis είπε στους ανακριτές ότι βίασε τη νεκρή μητέρα του: «Έχασα την παρθενιά μου με ένα πτώμα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα είπε στις αρχές ότι είχε την καλύτερη μητέρα του κόσμου και δεν της άξιζε να πεθάνει.

Ο Davis είπε στις αρχές ότι είχε βαρεθεί τη ζωή του και ζήτησε από τη μητέρα του την άδεια να του δώσει την άδεια να βάλει τέλος στη ζωή του. Εκείνη δεν συμφώνησε με την απόφασή του κι έτσι αποφάσισε να τη σκοτώσει, αναφέρει το RawStory.com.

«Δεν έχω ηθικούς φραγμούς. Ένα σώμα είναι απλά ένα σώμα, ένα κομμάτι κρέας, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο εισαγγελίας υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Davis δεν φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα και ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα σκότωνε ξανά.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι διευθυντές σχολείων θα αποφασίζουν για τις άδειες


Θα τις χορηγούν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στις αρμοδιότητες των διευθυντών των σχολείων μεταβιβάστηκε το δικαίωμα να χορηγούν άδειες σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου στο οποίο προΐστανται.

Οι άδειες που δίνει ο διευθυντής είναι οι ακόλουθες:

1. Κανονικές άδειες (άρθρο 48 Ν.3528/2007)

2. Ειδικές άδειες (άρθρο 50 Ν.3528/2007)

3. Παρακολούθησης σχολικής επίδοσης

4. Αναρρωτικές

5. Εξετάσεων

Ο διευθυντής ενημερώνει τον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002 (1340 Β ́) υπουργική απόφαση, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση


Η σχετική συζήτηση ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο.

Για μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή που αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και για την οποία θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια και οι Επιτροπές ώστε μέσα από το διάλογο και τη διαβούλευση να διαμορφωθούν οι αλλαγές. Για το χρόνο έναρξης των συζητήσεων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα Συμβούλια θα συνεδριάσουν μέσα στον Οκτώβριο για τη μεγάλη μας παρέμβαση, έτσι όπως την έχουμε οραματιστεί».

Ο υπουργός τόνισε ότι την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν συνηθίζει να κοιτά ούτε η Βουλή, αλλά ούτε και οι κυβερνήσεις. Εκεί, όμως, διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες, εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι πολίτες, εκεί πρέπει να στρέψουμε πια την προσοχή μας.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις των προκατόχων του όσον αφορά το Λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πως θα προχωρήσει σε μικρές διορθώσεις οι οποίες δεν αλλάζουν τις γραμμές πλεύσης που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα.

Εκτός από την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις του υπουργείου όπως είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή την μεθεπόμενη εβδομάδα και στην έναρξη το Νοέμβριο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης και μαθητείας ύψους 250 εκ. ευρώ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον εξορθολογισμό της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προαναγγέλλοντας νέα λουκέτα για όσους συνεχίζουν να έχουν οφειλές.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ο χώρος θα εξορθολογιστεί και οι εταιρείες, τα νομικά πρόσωπα που καταδυναστεύουν το χώρο θα φύγουν από τη μέση… Ήδη, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρώτο κύμα έφυγε από τη μέση. Την επόμενη εβδομάδα, έχω προειδοποιήσει ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα. Όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές εισφορές -και είναι αρκετοί αυτοί και αρκετά μεγάλοι και πολυδιαφημιζόμενοι- θα φύγουν και αυτοί από τη μέση.

Την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία τους λήγει, τη μεθεπόμενη δεν θα λειτουργούν. Αυτή είναι δήλωση και να την κρατήσετε, γιατί δεν παραπέμπει στο μέλλον, αλλά στην επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίκη-πιλότος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων


Κάτοικοι από τρεις περιοχές της χώρας ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο πρόσφατος νόμος.

Σε πιλοτική δίκη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «δοκιμάζεται» αύριο η τελευταία νομοθεσία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (νόμος 4178/13) υπό τη «βαριά σκιά» των προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων που είχαν κρίνει αντισυνταγματικά όλα τα συναφή νομοθετήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει κάτοικοι από τρεις περιοχές της χώρας (Μαρούσι, Λαμία, Ηγουμενίτσα) ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός και ο νεότερος ν. 4178/13 που τακτοποίησε το ζήτημα των αυθαιρέτων με το «πάγωμα» της κατεδάφισής τους για μια 30ετία έναντι αντιτίμου-προστίμου που καταβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αν η Ολομέλεια (που θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο ΣτΕ, Σ. Ρίζο, πιθανότατα υπό αυξημένη σύνθεση) υιοθετήσει και πάλι την άποψη ότι η αναστολή κατεδάφισης και η έμμεση νομιμοποίηση παραβιάζουν το Σύνταγμα, η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων (που εντάχθηκαν στη σχετική διαδικασία) θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, αφού οι «τακτοποιήσεις» θα βρεθούν «στον αέρα» ως αντισυνταγματικές, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».

Στην περίπτωση αυτή θα προκύψει ένας μεγάλος δημοσιονομικός «πονοκέφαλος» με δεδομένο ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού οι σχετικές δηλώσεις ιδιοκτητών είχαν ξεπεράσει τις 400.000 με καταχωρισμένα πρόστιμα πάνω από 2 δισ. και εισπραχθέντα ποσά που ξεπερνούσαν το 1,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι ελπίζουν ότι αυτήν τη φορά η σχετική νομοθεσία δεν θα καταρρεύσει ως αντισυνταγματική, γιατί επιχειρεί πράγματι να βάλει τέλος στο φαινόμενο, εμποδίζοντας μελλοντικές μεταβιβάσεις και αξιοποιήσεις για όσα αυθαίρετα κτίσματα δεν ενταχθούν στον ν. 4178 και δεν πληρώσουν το πρόστιμο που θα αξιοποιηθεί υπέρ του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Τσοπανόσκυλο επιτέθηκε σε 8χρονη


Ο ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται οτι το ζώο θανατώθηκε μετά την επίθεση.

Επίθεση από ένα τσοπανόσκυλο δέχτηκε ένα 8χρονο κορίτσι, την ώρα που έκανε βόλτα μαζί με την οικογένειά της στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Ο σκύλος δάγκωσε το κορίτσι στο αριστερό του πόδι και έντρομη η μητέρα το μετέφερε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και την Αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν αργά το βράδυ τον ιδιοκτήτη του σκύλου, αυτός ισχυρίστηκε πως μετά το περιστατικό έδωσε σε κάποιον άγνωστο το τσοπανόσκυλο, ο οποίος το θανάτωσε και το πέταξε σε χαράδρα στο Μιτσικέλι. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.



Διαβάστε περισσότερα...