Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι γιατροί για ιατρικές πράξεις αμισθί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ζητήσει συγγνώμη» αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά το μέρος που εργαστηριακοί ιατροί καλούνται να εκτελούν ιατρικές πράξεις χωρίς αμοιβή.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τους εργαστηριακούς ιατρούς για αυτή την επονείδιστη κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Με αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητά την ακύρωση της υπ’ αριθ. οικ. Υ9/οικ70521 [ΦΕΚ Β 2243/18-8-2014] απόφασης του Υπουργού Υγείας «Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων.» κατά το μέρος που οι εργαστηριακοί ιατροί δεν θα αποζημιώνονται για την εκτέλεση των εργαστηριακών πράξεων τις οποίες αν και υποχρεούνται από τη σύμβασή τους να εκτελέσουν υπερβαίνουν το καθοριζόμενο για τους ίδιους όριο, κατά το μέρος που ορίζει ότι «Τυχόν υπερβάλλον ποσό αναζητείται εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους των ανωτέρω υπηρεσιών υγείας.».

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι έτσι κατά παράβαση σειράς συνταγματικών διατάξεων ο Υπουργός επιβάλει στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ εργαστηριακούς ιατρούς να εκτελούν εργαστηριακές διαγνωστικές πράξεις χωρίς ουδεμία δυνατότητα είσπραξης ιατρικής αμοιβής, μία ρύθμιση που στα πλαίσια της επιδίωξης του Κράτους για περαιτέρω μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, ενόψει της προβληματικής καταστάσεως των οικονομικών του δυνατοτήτων θίγει την επαγγελματικής τους ελευθερία και μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό του επιπέδου παροχής των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες

Ο ΙΣΑ στα πλαίσια προάσπισης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος και της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα κάθε ιατρού μέλους του.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τους εργαστηριακούς ιατρούς για την επονείδιστη αυτή κατάσταση που μας αναγκάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη για να ακυρώνονται τα επαχθή μετρά που πλήττουν τους ιατρούς» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.