Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Πάγωμα» των τελών για το 2015 εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθεια να δοθεί «ανάσα» στους επιχειρηματίες.

Σε «πάγωμα» των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2015, αλλά και σε μείωση της τάξης του 5% στα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, προσανατολίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δοθεί «ανάσα» στους επαγγελματίες της πόλης και να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.

Συγκεκριμένα, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα που αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά. Φέτος, τα ανταποδοτικά τέλη ήταν μειωμένα κατά 5%, ενώ πέρσι οι μειώσεις είχαν διαμορφωθεί σε ποσοστό έως 10% για νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη για τους άπορους, τους πολύτεκνους, τους τυφλούς και τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Στα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η διοίκηση θα εισηγηθεί μείωση κατά 5%, λόγω των επιπτώσεων που έχει η οικονομική κρίση στη συγκεκριμένη κατηγορία των επαγγελματιών, ενώ για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές της πόλης η εισήγηση θα αφορά και πάλι μειώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει έως το 50%.

Επιπλέον, στα ίδια επίπεδα με το 2014 αναμένεται να διατηρηθούν και τα τέλη στάθμευσης οχημάτων, τα οποία διαμορφώνονται στο ποσό των 1,70 ευρώ ανά ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.